Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   63 / 213
(#) tibistor válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Igazad van.
De aki először szembesül egy problémával, és téved erre az oldalra, az nem is sejti, hogy ilyen klassz leírás létezik a program használatáról.
Részemről is köszönet az elkészítőjének.
Egyébként rájöttem, Gránátalma problémája nem az volt, hogy nem találja a keresett funkció helyét, hanem az, hogy bár tudja az oda vezető utat, nem nyílik meg neki a szükséges Opcion menüpont.
És ez valóban programhibára utal. Függetlenül, hogy ez törés, vagy más hiba miatt következett be.
Üdv.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Jan 21, 2012 /

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy 800x800 mm-es felületet hogy tudok létrehozni?
Köszönöm!
(#) poros válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Szerintem sehogyan 300X300 a legnagyobb beállítható méret, nálam legalább is. Megkérdezhetem mit akarsz építeni ekkora méretben. A 800X 800mm már extrém nagy ? Hogyan nyomtatod ki? Arról nem beszélve a fürdő kád is kevés lesz a maratáshoz.
(#) vicsys válasza poros hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

A gyári változatban, alapból 500x500-at enged,- maximum.
(#) poros válasza vicsys hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Nekem csak a demó program van meg. Ez ekkorát enged még ezt a méretet sem használtam ki eddig teljesen.
(#) tomcsibacsi hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy Sprint Layouttal terveztem nyákot, és van benne egy 40 lábú ic foglalat is. Én a DIL tokozást választottam a tervezésnél, de ez kb 2 miliméterrel rövidebb mint a foglalatom, és a lábai se stimmelnek teljesen. Mi lehet a probléma?

Üdv,
Tamás
(#) reloop válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia! Más IC-vel jártam már így. Fogtam a tolómérőt, és a valós méretek alapján készítettem makrót.
(#) tomcsibacsi válasza reloop hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Hát nem ez lesz a kedvenc programom már látom...
(#) gulyi88 válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Van megoldás a programban.
Alkotó biztos írt róla a programismertetőjében, meg kell keresni.
(#) kaqkk válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Én jártam úgy hogy a nyomtató méretezte át ! Nézd meg a nyomtató beállításokat .
(#) Alkotó válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Nem mondtad a körülményeket, de rendkívül valószínűtlen, hogy bármilyen beépített makrónak a lábkiosztása ne stimmelne, főleg egy alap DIL-nél, ami éppen raszterenként van "lábazva".
Viszont azt el tudom képzelni (mivel nem ez a kedvenc programod, ezért talán nem ismered pontosan), hogy nyomtatáskor "csúsztál félre". Valamiért -számomra érthetetlen módon-, nagyon sokan azt hiszik, hogy a nyomtatók alapbeállításban jól nyomtatnak, holott erről szó nincs. Szinte alapbeállításnak tekinthető a "lapmérethez igazít" opció, ami általában 95% küröli arányt jelent, tehát ha az említett 40 lábú IC egyik oldalán lévő 20 lábra értelmezzük, akkor azok széleinek távolsága 19x2,54=48,26mm lenne, de ha 95%-os zsugorítással számolunk, akkor 45,847 lesz, ami közel adja is a 2 mm-es hibádat.
Persze mindez csak egy feltételezés, de azért Én megnézném a helyedben, és átállítanám a "ne méretezz" lehetőségre a kimeneti egységemet.
(#) tomcsibacsi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Őszintén szólva erre nem is gondoltam. Én cute pdf writerrel nyomtattam ki pdf-be. Lehet hogy ott lett beállítva h igazítson lapmérethez. Most nem vagyok gépközelben, de holnap megnézem. Köszi a segítséget!
(#) locked hozzászólása Jan 27, 2012 /

Sziasztok!Valaki ki tudna segiteni egy WF VQE 23 F led kijelző macroval?
(#) micimacko válasza locked hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

A lábkiosztása szerintem ugyanaz...
(ha jól néztem)

VQE1X.LMK

(#) locked válasza micimacko hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Hálás köszönetem!
(#) mekkmesterke hozzászólása Feb 9, 2012 /

Helló
Van 1 olyan problémám hogy nem tudom hogy én vagyok-e a balek vagy a sprint layout 5 egy olyan verziója van meg nekem ami nem működik 100%-an. Az a helyzet hogy nem találom hogyan tudnám kimenteni a programból csak a nyáktervet fekete fehérben hogy fel tudjam vasalni.
(#) Kari55 válasza mekkmesterke hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Mibe akarod kimenteni? mert ki lehet nyomtatni akár csak a huzalozást és még tükrözni is lehet a File menü nyomtatás menüpontra kattintva, de a vasaláshoz nem kell tükrözni

Kép 1.jpg

(#) vicsys válasza mekkmesterke hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Elolvastad a magyar nyelvű leírást a használatról, amit Alkotó írt?
(#) mekkmesterke válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Valamilyen képformátumba mert nem itthon nyomtatnám ki lézernyomtató hiányában hanem papírírószerben.
(#) Kari55 válasza mekkmesterke hozzászólására (») Feb 9, 2012 / 1

Ki nyomtathatod sima másoló papírra is, és a másolat legyen műnyomó papír, vag telepítessz egy virtuális nyomtatót, pl. print to pdf. Ez azért jó mert 1:1-es méretet ad.

Köszönöm szépen. Ez így tökéletes.
(#) Kari55 válasza mekkmesterke hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Melyikre gondolsz, a pdf, vagy a másolat
Különben szívesen.

A print to pdf megoldásra. Így jobb mintha valami képformátumba menteném ki.
(#) Davidd hozzászólása Feb 9, 2012 /

Udv mindenkinek!Mar muszaly ide feltegyem kerdesemet,mert evel a programmal keszitettem el,de sehol senki nem valaszol ra.Ezirt igy linkelem hogy lassatok, nem ide irtam elosszor,csak gondoltam,hogy evel lett tervezve,es valaki vetne ra egy par pillantast.Koszonom
(#) erdgab válasza Davidd hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia!
A kapcsolási rajzot (gif) nem igazán látom,szétesett a kép.A nyákterv még javításra vár,túlzottan vastagok a teljesítmény tranzisztorok bázis vezetékei a collektoré viszont túl vékonyak és nagyon közel fut mellettük az a nyák vezeték,nem lesz elég hely a csavaroknak.Az emitter vezetékek is közel vannak a csavarokhoz.A tranzisztorok is összeérnek s azok a nagy ellenállások is túl közel vannak,nehéz lesz így a hűtőfelületnek megbírkózni a feladatával.Az IC-k jobb-bal oldalán levő TO220 tokos alkatrészek lábai is éppen hogy nem érnek össze,nem is tudom,hogyan fogod ezt így egy bordára ráfogatni,van még javítani való bőven,gondold át újra,képzeletben rakd össze,elmélkedj,vajon hogyan fogod esetleg javítani,ha kell.
(#) janikukac hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok!
Valaki küldene nekem SOT157 makrót? (TDA2616Q)
(#) poros válasza janikukac hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Itt Megtalálod a lábak kiosztását mm-ben. Nem lesz nehéz dolgod.
(#) janikukac válasza poros hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Tudom, de eszerint nehéz nekem, ezért kértem...
(#) poros válasza janikukac hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Nézd vissza a topicot lehet találsz ilyet.
(#) janikukac válasza poros hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

A kereső nem segített... :no:
Következő: »»   63 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem