Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Legközelebbre legalább tegyél egy soros nyitóirányú diódát a PC tápba a pozitívba így elkerülhető a fordított polaritás. Igaz így esik 0.6Volt de az 5,2 ből ez még elviselhető.
Persze egy labortáp lenne a legjobb.....Mondom én...nekem sincs...
Szerény véleményem szerint a PC tápot el kell felejteni ilyen kényes dolgok élesztésénél. Az a 10 - 20 A, amit le tudnak adni 5V -on a vezetékeket égetheti el a panelen (Murphy szerint a beforrasztott legdrágább SMD áramkor alatt).
Elég jól bírja a pic ha van hűtés tapasztalatból mondom mert ment vagy fél órát kb 12V-ról akkor égett ki mikor leállítottam,hogy mérjek mert resetelt feszt.. A tápomban egy ellenállás eltört és a dc konverter beállító ellenállása volt pont..Zener úgy ég el mint ha ott sem lenne ha nagyon megugrik a táp..
Igen észrevettem én is hogy a nagyobb feszt azt bírják de a fordítottat nagyon nem szeretik , nem is értem miért nincs bennünk soros dióda hülyeség ellen.....
Azért nincs mert azon is feszültség esik. Márpedig az átfolyó áramhoz, valami komolyabb diófa kellene. A komolyabb ára pedig legalább 20-30cent. Na most lehet számolni 10millió tápegység esetén mekkora lesz a "felesleges" kiadásból...
Nem a PC tápegységre gondoltam hanem a digitális IC-kre általában. Ide sokkal kisebb áramok folynak nem kéne brutál dióda, persze feszültség ezeken is esne.......
Egyébként a kérdés csak költői volt
Ja, ezt most félre értettem. Ebben az esetben, igazad van.
A tokon belülre is ugyan ez a kalkuláció vonatkozik, lehet, hogy az ára olcsóbb lenne. Azonban vannak műszaki okai is, hogy nem alkalmazzák. A dióda, 10 - 250mA átlagáramra igen nagy területet venne el, ráadásul több tápbevezetés is van egy tokon. De a legnagyobb probléma a dinamikusan változó (tömeges átkapcsolásokkor létrejövő áramlökések) áramfelvétel. Pont a hidegítő kapacitás vesztené el a funkcióját. Ha lenne ennyi hely, inkább a kapacitásokat kellene belülre vinni.
A panelre tehet mindenki egy diódát párhuzamosan a kontrollerrel - természetesen úgy, hogy a fordított tápfeszültségnél nyisson. Egy elegendően strapabíró dióda a tápot leültetheti - ha nem ég el...
folyamatban !
2 STP kinnt eddig semmi eredmény. Majd irok ha jutottam valamire.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék megépíteni egy ilyen propeller órát. Csak óra helyett inkább kijelzőnek használnám különböző grafikák megjelenítésére. És mindezt RGB ledekből szeretném kivitelezni. Több darabból, és egy körön 2 vagy 4 egységből szeretném lefedni. Tudtok esetleg erre megoldást? Rajzot vagy nyáktervet ajánlani. Kivitelezte ezt már valaki? Válaszotokat előre is köszönöm.
Szia!Bővebben: Link Sok sikert hozzá! Nem lesz egyszerű project és olcsó sem szerintem
Szia
Ahogy Patexati barátom mondja , én csináltam ezt Bővebben: Link és ezt Bővebben: Link kb 35eFt anyagáron de lehet kicsit alászámoltam
35ezer ejj ha.
Én kicsit olcsóbbra számítottam. ti megépítettétek? igaziból lehet hogy biciklire szerelném. Kivitelezhető lenne?
Hát ha elég gyosan tekered ,mivel ez egykarú
Szia!
Legyen a kerék kerülete 1m, akkor a 20Hz frissítési frekvenciához 20m/s sebesség kell, ami 72km/h. Egy 28" kerékpár kerék kerülete ennél sokkal nagyobb. Nem lehetetlen, de fárasztó... Aztán azt a 10 - 30W teljesítményt át kellene vinni a kerékre...
Milyen megoldás jöhetne szóba?
Hogyan lehetne ezt megoldani, hogy lassabb fordulatnál is szépen kirajzolódjon? Nem szeretnék 75 km/h-val tekerni mindig. Hiszen van forgalomban ilyen termék. Bővebben: Link Valami ilyesmit szeretnék összehozni.
Igen. Láttam a topikot és oda is írtam. De ahogy végig olvastam megakadtak ebben a dologban sajnos.
Így én is alternatív megoldást kerestem. És elvben ez van a legközelebb ehhez a dologhoz. Csak valahogy úgy kell megoldani a fordulatot. Meg természetesen a rögzítést. Ez amit te megépítettél annak 3 karja van? Mekkora fordulatszámon üzemel?
Sajnos nekem nincs ilyenem, de H2Opok társunk három ledsort rakott egy kerékre.
Mielőtt nagyon beleéled magad csinálj egy költségvetést szerintem. Egy háromkaros 64 leddel vezérléssel nyákkal nem áll meg 50eFt alatt
Az igen. 50 ezer? Ennyire drágák az alkatrészek?
Vele valahogy fel lehet venni a kapcsolatot?
Küldj személyes üzenetet N2opok névre...
Ez a honlap amit belinkeltél nekem Bővebben: Link Nagyon jó, csak nem ír semmit az rgb-s projektről. sem rajzok, sem semmi más.
Vagy csak akkor küldi el ha felveszem vele a kapcsolatot? Te ezt hogyan építetted meg?
Az az oldal kly oldala mi a linken is van a project még fejlesztés alatt áll ezért nincs megosztva.. Azt elárulom,hogy a nyák maga van 10 ezer minimum de ha tudsz otthon készíteni 0,1mm huzalozást meg négyrétegű nyákot akkor olcsóbb
Ejj ha. Nem valami olcsó. Nem hiszem hogy tudok ilyet itthon összerakni.
Azt hittem a videók alapján hogy ez egy tesztelt kész projekt. Azért kerestem a többi dolgot hozzá.
Üdv. Nagy szenvedések közepette sikerült megépíteni egy viszonylag egyszerű propeller órát. Bővebben: Link Óriási az öröm. Nagyon pöpec. Szerintem még nőt is lehet vele fogni.Valahol olvastam hogy léteznek hozzá javított programok is. Pl. táp ráadása után azonnal indul az óra vagy a másodperc mutató másként mutat. Ha netán tudna valaki küldeni vagy mutatni ilyen javított HEX-et azt nagyon megköszönném?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |