Fórum témák
» Több friss téma |
Az, hogy 7805-ot helyezel bele meg nem azt jelenti neked stabil 5V-od van. Sokmindentol fugg, hogy van bekotve az a stab kocka, mekkora es milyen bemeno feszultseget kap stb.
Amugy is jo lenne latni a kapcsolasi rajzodat, anelkul nehez vaktaban talalgatni.
A hozzáértők segítségét kérem!
44pin demo board (16F887) és számítógép között próbálok kapcsolatot létesíteni, de valami biztosan elkerülte a figyelmemet. Gyanítom, hogy az átviteli sebesség beállításánál van valami hiba. (9600,n,8,1) Vetne valaki egy gyógypillantást az alábbi kódrészletre?
Idézet: Közvetlenül nem csatlakoztatható. Mi a kapcsolás? „44pin demo board (16F887) és számítógép között próbálok kapcsolatot létesíteni”
A fejlesztőpanelnak a a kapcsolási rajza nincsen meg, azt nem tudom elküldeni. Ahogy most megnéztem az azon (és csak azon) lévő 7805 12 V-t kap a bemenetére, majd a föld és az 5V közt van egy elko. Az értékét nem látom, mert pont úgy lett beforrasztva. :S Most rámértem, és 4,97 V van a két említett láb közt.
Az általam épített meg... semmi ördöngőséget nem kell ám elképzelni, egy kristály két kondival, egy 5k-s ellenállás az mclr-és a tápfesz közt (a portb.0 is ugyanezzel az ellenállással van felkötve a tápfeszre - a ds1820 miatt kell, ez az adatláb), meg 2 db 3-as panelra ültethető sorkapocs. ennyi! Idézet: „a portb.0 is ugyanezzel az ellenállással van felkötve a tápfeszre” Ugyanazzal, vagy ugyanakkorával?
Szia!
Nagy az öröm, működik ![]() A most elkészített panel persze csak kapott egy átkötést (darab vezeték ![]() Icserny, köszönöm a segítséged! Idézet: Minden jó, ha jó a vége! „Nagy az öröm, működik” ![]()
ugyanazza..... óóóó hát persze!!!
![]() deklarációk stb stb start: high portb.2 delayms 2000 low portb.2 delayms 2000 goto start end
Tenyleg nem kotozkodeskeppen, de ha ennyire egyszeru a kapcs rajz akkor egyszeru lerajzolni is, es akkor nem kell itt orakon keresztul magyarazkodni mi mivel van osszekotve es bele kerdezgetni tolunk "ugyanazzal vagy ugyanakkoraval" stb... Szoval a rajz az alap es 10 perc munkaval meglenne a valasz tolunk ha ezt nem sporolnad meg magadtol...
UI: Ez
Milyen nyelven van irva?
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kapcsolást:http://vicsys.hu/blue_led_clock.html,de nekem nem működik.A 16f628-as PIC helyett 16F628A-ba égettem a hex filet.Ez okozhat gondot?Egy kicsit off:elhagytam a fényerőszabályzást,valamint csak közös katódos kijelzőm vanennek megfelelően(ha jól értelmeztem)a CD4543-as 6. lábát a földre kötöttem ez így jó-e?Módosítani kellett volna a PIC programját?
Sziasztok!
A mellékelt forrásfile HEX-be fordításához kérnék segítséget. Köszönettel: kepituBővebben: Linkhttp://www.guidecircuit.com/Circuit-Microcontroller-D...at.htm
Szia!
Töltsd le a Microchip oldaláról az ingeyenes MpLab 8.83 -at, telepítsd alapértelmezetten. Indítsd el, a Project wizard segítségéve készíts egy projectet a 16F628 -hoz, vedd fel a digital Thermostst.asm -re nevezett digital Thermostst.txt állományt a források közé. Fordítsd le abszolút módon Release verzióra. Kész is... Ha egy kicsit spórolni akarsz, akkor a forrást felkészíted a 16F628A -ra is...
Szia!
Szerintem nem elég a CD4543 egyik lábát átkötni és ezzel a szegmensek vezérlését a másik logikai szintre kapcsolni. A digitek vezérlő jelét is át kellene állítani, hogy a másik irányú áramot képes legyen kezelni.
Köszönöm!A programot átírni gyenlőre nem fog menni,de majd idővel.
Sziasztok!
Hogy lehet az hogy egy működő felprogramozott PIC adatait kiolvasva nem látszik semmi. Ez valami védelem? Hogy lehet ezt beállítani és ez megváltoztatható? ... köszi
Igen lehetséges . Beégetéskor bekapcsolták a code protect
(kódvédelem) opciót és ha jól tudom házilag lehetetlen a feltörése.
Szia!
Hol találtál DS1820-at? Ezt én is meg akarom építeni...
Jó reggelt!
Hogyan lehet a Pwm modul frekvenciáját 240Hz alá vinni, mert végre oké lett az ir kommunikáció 4 leddel már a fiókból is megy. De a kis rc autó motorja 240Hz-es Pwm mel működik. De ez egyrészt nyomatékügyileg is rossz. másrészt meg sípol. Egy Pic-es Pwm kalkulátor ez érték alá nem tud számolni. -Amikor nem kellett a Pwm modult használni, akkor csak TMR0-val, csináltam a műveletet, olyan 30Hz-el Az kicsit traktorosan indult de harapott és nem sípolt!
Közben elmélkedtem. A Pic sok mindent csinál, szóval ha nincs egy takarékos megoldás, egy 4017-el 10 osztható lenne a frekvencia, vagy a kitöltést befolyásolnám?
Szia!
Legalább töltsd le a forrást, ha már én beletettem... Annyit kell csak csinálni, hogy a megnyitott project -ben átállítod az eszközt (Configure / Device).
A frekvenciaosztó kimenetén mindig 50 %-os lesz a kitöltés.
Ne haragudj!Nem egészen értem,honnan töltsem le?
Feltettem már ide. Too a project, a módosított asm (16F628 és 16F628A -ra) és a hex 16F628 -ra.
Valamiért nem jó link került a hozzászólásomba én ezt szerettem volna linkelni:http://vicsys.hu/blue_led_clock.html.Ezzel volt gondom nem a thermostattal.
Szia!
Gyanús a hex, a CMCON regiszter értéke 0 marad...
Ismét rossz a link.Ne haragudj!Kiírom inkább a Vicsys oldalán található Blue LED Clock-al kapcsolatban szorultam segítségre.Megnéztem ismét a PIC-et a WPB LPT mini szépen kiolvassa a beégetett hex-et ami 16F628-ra van fordítva.Én egy 16F628A-ba égettem,lehet ez gond?
Szia!
Nem az a gond, hanem az, hogy a program az A porton bekapcsolva hagyja az analóg funkciókat...
Köszi a segítséget.
Sajnos nem műkszik az ák. A txt.-ben /forrás/ Pic 628 szerepel én viszont 628A-t használok. Ez okozhat-e problémát? A kapcs. rajzon 4MHz-s rezonátor van, viszont az általad konvertált Hex-el Rc konfigot állít be. "Ha egy kicsit spórolni akarsz, akkor a forrást felkészíted a 16F628A -ra is..." Ezt nem értem.? Próbáltam 628A-ra az általad leírtak alapján hex-et készíteni, sikertelenül, sőt ugyanazt sem tudtam produkálni amit felraktál. Azért köszönöm, további segítséget szivesen veszek. A Hw. résszel nem gondolnám, hogy probléma lehet, mert egy sima hőmérő és az "EPE LCF METER" megfelelő hex és lábkonfig után rb. műkszik. Kószi: kepitu
Szia!
A programba nem nyúltam bele, csak az alábbi sorokat módosítottam: Erről:
erre:
A következőket tettem bele, hog a 16F628A -ra is lehessen fordítani:
Arról nem tehetek, hogy a forrás nem tartalmazza a konfigurációs bitek beállítását.
Ez csak egy javaslat: A 4MHz az XT és a HS oszcillátor határán van, ha nem megy XT -vel ki kell próbálni HS -sel is. Nem tudom, hogy a BOR kell-e a konfigurációba.
Köszönom a segítségedet, holnap kipróbálom.
Üdv: kepitu |
Bejelentkezés
Hirdetés |