Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Sziasztok!
Vettem egy mozgásérzékelős, távirányítós riasztót vaterán ami nem túl hangos: Bővebben: Link Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van pluszba egy 12V-os jó hangos szirénám táppal együtt, hogyan tudnám a legegyszerűbben rákötni erre a 6V-on üzemelő riasztóra? Nem nagyon értek az elektronikához, arra gondoltam, van egy 5V-on kapcsoló relém amit oda kötnék a hangszórója elé, de ott csak 1,7V-ot mértem, így nem kapcsolja a relét. Mit lehet csinálni? Köszi előre is a tanácsokat.
Hali!
Készen van?
Sziasztok!
Szeretném az 5-zónás riasztót megépíteni, de a javasolt kiegészítéssel (ha a betörő visszacsukja az ajtót akkor is riasszon). Ehhez lenne valakinek nyákterve?
Sziasztok!
Kérdésm a következő: Adott egy paradox 728 + központ.Bekötve,ellenállással lezárva ahogy kell.Tápot adok neki....csak sípol és világít a mem ill a tbrl gomb,de nem reagál semmire.Mi lehet a gond és hogyan küszöbölhető ki?
Üdv! Lenne egy kérdésem, c&k 236 riasztórendszerhez a mozgás érzékelőket hogy kell bekötni? A mozgás érzékelőn lévő sorkapcsok: 12v+,12V-, 2db.relay és 2db.tamper. A relay sorkapcsokról kötöm a C-re és a z1..z6 ra? a 12v ot honnan kapja?
Reset-et próbáltad már? Új telepítésnél ajánlott azzal kezdeni.
A riasztóközpontról!
Szia!
A tápellátásra vonatkozó kérdésedre a válasz a pdf első oldalán található, csak belegörgettem, de úgy néz ki, hogy a többire is meglesz. [AUX+][C-]
Hali!
Csináltam egy kis zárlatot a központi panelen. Tudna valaki segíteni javításban, vagy tud olyan címet ahol megjavítják? Köszi.
a 2,2k -s ellenállást hova kössem? én a mozgásérzékelőtől jövő vezetékre(relay sorkapocs) és a panel közé kötném.
Köszi a kérdést, megoldódott közben!
Pfff, nagy mákom volt, elég volt 15 mp-re teljesen áramtalanítani és megjavult.
Természetesen azon már túl vagyok!
Tőlem okosabb emberek azt mondj ,valószínű le van zárva... Na ez mit jelenthet számomra? Hogyan lehet...ha lehet....kinyitni?
Ha csak a [TRBL] gomb világít, de nem ír ki mellé semmilyen számot amikor megnyomod, akkor az szokott a probléma lenni, hogy a kezelő nem tud kommunikálni a központtal. Volt már nálam lezárt 728, viszont nem emlékszem, hogy mit produkált.
Megoldás van, én a triódába vittem el és az ottani szervízben feloldották a telepítői kódzárat.
Ha pár ezer forintért kiveszik a telepítői zárat és ezáltal nem kell cserélned a központot, akkor szerintem meg.
Ha pedig újabb központra szeretnél váltani, akkor a 728-hoz tartozó kezelő is "kuka"...
Sziasztok, 1 nagy kérdéssel fordulnék felétek, vettem én 1 solo tipusú kültéri szirénát, nem riasztóhoz szeretném használni, hanem 1 boltba szeretném kirakni pánikgombos működésre, ezzel nincs is gond, a gondom ott van hogy a szirénába bekötöttem a külső tápot és nem működik csak villogtatja a lámpát rajta mivel nincsen benne akksi ezért hibát jelez, de én nem szeretnék bele akksit tenni, így a kérdésem az lenne hogy az akksis részt is ráköthetem a külsőbetápra? nem baj neki hogy egy áramforrás lesz 2 helyre kötve?
nemtudom hogy érhető volt-e remélem, de ugye ez úgynéz ki hogy kap az akksiról tápot és a riasztó központból ha utóbbi megszakadna akkor akksiról riasztana, és most ugye hogy nincs benne az akksis rész, így nem működik
Az akku vezetékére kösd a tápegységet!
rendben, de csak oda? mert ugye kell neki 1 negatív vezérlés ami kapcsolja, és ha csak az akksira kötöm a tápot mintha 1 akksi lenne benne, akkor az elektronika honnan fogja tudni h adtam neki negatívot, mikor a táp pozitívot amit amúgy kapna nem kapja meg?
Akku negatívot a betáp negatívval kössed össze.
Egy kérdést a fórumba csak egy helyre teszünk fel!
Részlet a Fórumszabályzatból: Idézet: „XVIII. Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer teszünk be. Nem kell azt többször, mindenféle ? általunk megfelelőnek tartott topicba ? helyre beírni mert nem hülyegyerek a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ.”
Vásároltam egy ilyen riasztó rendszert: http://www.riasztobolt.hu/23.bosch-solution-hazorzo-szett.reszletes.html
Gondolván, hogy csak összekábelezem aztán menni fog, hát nem ilyen egyszerű ez. A mozgás érzékelők bekötésénél már el is akadtam 8 zónás a központ én 4db mozgásérzékelőt szeretnék rákötni, nem szándékozom semmi féle extrát bekötni. De nem tudom, hogyan is működik ez a mozgásérzékelőkön 8 csatlakozó van 1 -12V ; 2 +12V;3 Eol, 4 tamper; 5 tamper;6 eol; 7 Relay; 8 Relay; Gondolom nem kell mindent bekötnöm ezek közül a központba. Tehát erre kérnék elsőre segítséget. Központ rajzát mellékeltem, a mozgásérzékelő, pedig itt van: http://www.riasztobolt.hu/pictures/down/en_tmanual_SWAN_QUAD.pdf
Szervusztok!
Van egy antik ajtóriasztónk, a feleségem szeretné ha ismét működne, de én semmit nem tudok róla. Mindössze annyit hallottam: újra lehet kódolni. köszi:Kálmán
Sziasztok
Segitségre lenne szükségem vettem egy SUMMIT 3208 as riasztot a waterárol 3 honapja hogy majd jolesz valamire,de mivel most már jolenne mert a (kertek alatt jár a farkas) de mivel nem kérdeztem meg e belépö jelszot igy nagy gond mivel bármit csinálok vele a válasz (nincs hozzáférési jogom).Hogy tudnám törölni mivel a panelon nincsen semiLYen resset gomb vagy valami lehetöség hogy vissza áljak a gyári beálitásokra. Segitséget elöre is Köszönöm
Szia!
Nem ismerem a központot, de ezt találtam a neten: A SELECT72 123456 (1 percen belül) RESET minden summitnál működik, de itt is bekapcsolható a telepítői kódzár és ilyenkor a telepítői kód nem áll vissza 123456-ra. Lehet, hogy ezzel van gondod. A telepítői kódot viszont megnézheted laptopról. Fogsz egy sima modemet, összekötöd a Summittal telefonvonalon keresztül, SELECT 742 + az ismert felhasználói kóddal (reménykedj, hogy ennek a szintje legalább 7es) beteszed távprogramozási üzemmódba és a letöltő software-en keresztül már meg tudod nézni a telepítői kódot.
Köszi a segitséget mostmár minden jol müködik, nem gondoltam hogy igy lehet reszetelni. hétvégén be is üzemelem, üdv István
|
Bejelentkezés
Hirdetés |