Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   588 / 1272
(#) Doncso válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Na ez mekkora! Egyébként, már én is gondoltam erre, de nincs itthon épp tápom, de ez lesz a következő amit csinálni fogok, mostmár csak azért sem veszem meg a kitet, szeretek szenvedni.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Én már többször csináltam ilyen szervátültetéses megoldást. Csak találni kell egy megfeleő donort erre a célra.
(#) Doncso válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Szia.
Igen, fel lehet támasztani, nem is ez a problémám, itt a fő cél az olcsóság lett volna, ezért választottam a fűrészelős fet kiváltós módszert, amivel a TV el is indult kondizás és sorvég csere után, eddig 0Ft, csaképp a B+ 125 helyett valahol 170v környékén mozgott, ezért gondoltam benevezek még egy HIS0169-re (300Ft) ennyit megér, többet nem, ezt kicserélve, a tv hibátlanul működött, B+125v környékén stabilizálódott, mondom szuper. Be is hoztam, néztük is egy kicsit (1-2 óra), mondom jó, ez működik, siker. Majd 2-3 nap múlva be ahartam kapcsolni, na villant a stanby, majd a sárga , indulta a tv, és putty, semmi, gondolom megent leverte a biztit, még nem volt idegrendszerem lehúzni a hátfalat. Az SMR kitet javasolta kadarist is, de a tulajnak nem ért annyit, mondtam neki időközbe, hogy ha normálisan akarja, hogy megjavítsam, akkor kb 5000 az alkatrész, mire azt mondja, hogy nem lehetne megsufnizni? De mondom meglehet, csak nem fogom. Miért? Mert ha mondjuk lakástűz üt ki neadjaisten a TV sufni miatt, le nem mosom magamról, hitvány 1-2 ezer forintért, mert ön nem akarta kifizetni a szakszerű javítást. Ennek az lett a vége, hogy "Jó, akkor itt hagyná, neki nem ér többet" Mondom örülök neki.
Én meg kisérletezés képpen akartam feltámasztani, de költeni nem szeretnék rá.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Ezt azért majd kipróbálom, mert szoktam bontani sokszor TV-ket, sok olyan van ami sorkimenős, és nem javítódik meg, azért nem dobom ki a kis samut, felteszem a padlásra, biztos érkezik hozzá donortáp. Már csak érdekesség képpen is megcsinálom, vagyis inkább kizárólag érdekességképpen.
(#) Doncso válasza didike hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Azért óvatosan a csatlakozó mozgatásokkal, egy feltöltődött képcső, vagy kondenzátor is da tud kenni a falhoz, hiába van kihúzva a készülék.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Olyat érdemes választani, ahol nincs szabályzás a szekunder oldalon, tehát optocsatoló nélküli és persze a kimeneti feszültségek is nagyjából stimmelnek. Ha a tizen valahány voltos ág nagyon nagy feszültségű lenne, akkor nyugodtan meg lehet fejelni egy stabkockával.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Rendben, köszönöm. Kukázok majd valamit, aztán kiderül mi lesz a sorsa. Ezek a samsungok üldöznek engem.
(#) benocs24 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Helló BarnaPili! Leírom a tipusát és a modell számát Seitech SE28STARH. Sajnos most egyéb okok miatt nem tudok rámérni a lábakra de délután meglessz és megírom hogy mire jutottam. És köszi az eddigi segítséget is!
(#) mazsola hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Üdv!
Két TV-vel kapcsolatban kérnék ötleteket: 1:/CIKLÁMEN ami kora ellenére tökéletes, nagyon szép kép van rajta, csak nagyon gyakran elhangolódik, színesről feketére vált. A másik baja, hogy felíratozáskor sercegő hangot ad, ami esetenként a felíratozás megszűnése után is megmarad. Nem győzöm állítgatni, de ilyenkor már nem elég tiszta a kép. Belül egy hárompanelos szerkezet, de nem tudom hogy hol és mitnézzek-cseréljek-állítsak. Rajzom sajna nincs, a neten nem találtam.
2:/JÁCINT. Ezt sem mostanában gyártották, ezen gyakorolom a TV-szerelgetést. Amikor legelőször bekapcsoltam, csak egy világos képernyő, se kép se hang. Levettem a hátulját, bekapcsoltam, a képcső nyakánál lévő tekercsnél húzott néhány ívet. A középső panelon egy ellenállás meghalt, vettem ugyanolyan értékűt, /15 Ft/ most átütés nincs, a képcső azonban szinte nemi is világít, csak sötétben lehet látni hogy némi életjelet azért mutat, sötétszürke képernyő vibráló vízszintes csíkokkal.Hang továbbra sincs. Amelyik ellenállásokhoz, kondenzátorokhoz hozzáfértem, azokat kimértem, szakadást nem észleltem. Halvány gőzöm sincs, hol keressem a hiba okát. Rajz szintén nuku.
Ha van valakinek ötlete?
(#) didike válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
köszi a figyelmeztetést, utánanéztem ennek a dolognak, mielőtt nekiálltam. mondjuk pontosan nem tudom, hogy melyik részt nem szabad megfogni a képcsövön...egyébként mennyi idő alatt megy ki belőle a töltés? le lehet vezetni róla valahogy? bocs a nagyon amatőr kérdéseimért.
(#) graham hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Szevasztok! Üdvözlök Mindenkit!

Tanácsot szeretnék kérni. Egy ITT stereo-val gondom.
Az összes elkót már kicseréltem a tápban és csak úgy
működik, ha nyomva tartom a bekacs. gombot.
Tudnátok segíteni?
Üdv
(#) Doncso válasza didike hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Idézet:
„utánanéztem ennek a dolognak, mielőtt nekiálltam. mondjuk pontosan nem tudom, hogy melyik részt nem szabad megfogni a képcsövön...”

Hát akkor jól utánnanéztél
Két dolgot szoktam kisütni mielőtt nyulkálok a TV-be, a primer köri elkót, ez általában a legnagyobb elektrolit kondi a TV-be a táp résznél, olyan 300v szokott benne figyelni, fogok egy 220v 50w-os izzót, és odanyomom a lábaihoz, hirtelen felvillan majd kisül, ezek után a képcsövet szoktam kisütni, fogok egy műszerzsinórt, ami jól szigetelt, a gagyi félével nem próbálkozok, normális műszerzsinóral, ami a multiméterhez van, az egyik végét bombabiztosan odacsipeszelem a készülék GND pontjához, én két csipesszel szoktam, biztos ami tuti, majd a műszerzsinór másik felével amivel mérni kell, lassan közelítek a tappancs felé, be kell nyomni óvatosan a tappancs alá a fém részét, lehetőleg minél távolabb fogd meg a zsinórt, ne félj, ha GND-n van a zsinór másik vége nem fog megrázni, tehát be kell tolni a tappancs alá, ha fel volt töltődve a képcső, akkor egy kis csattanást fogsz hallani, (kisülés) ha ez megvolt, akkor már kicsit bátrabban nyúlkálhatsz, de még mindig odafigyelve.
De ha érdekel a téma, akkor a Feryservice.hu oldalon vannak agyon hasznos infók, kezdő tv szerelőknek, figyelmesen olvasd át, így elkerülöd a baleseteket.
(#) Doncso válasza graham hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Rossz a kapcsoló.
(#) graham válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Köszi a választ! Tudok vele valamit csinálni? Vagy venni valahol?
(#) graham válasza graham hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Ha bekapcsolom nem kéne, "stand bay"-on maradni?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek.
(#) Doncso válasza graham hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Hát, ha rossz, akkor azért nincs stand by, mert nem érintkezik, és olyan mintha ki lenne kapcsolva, de azért húzd ki a hálózatból, és mérd meg multival, biztos az rossz e.
(#) graham válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Kösz a választ!
Erre nem is gondoltam, az ember rögtön a bonyolultabb dolgokra gondol.
(#) graham válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Méricskéltem a kapcsolót, szerintem jó.
Mi lehet még?
(#) Doncso válasza graham hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Bekapcsolt állapotban puffert kellene megmérni, megvan e a 300V dc körüli feszültség. Ha igen, akkor ellenőrizni kell a segédtápot, az működik e, lehet ezért nincs stand-by
(#) neutron hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Sziasztok!
Lenne egy JVC Lt-32a90 LCD TV és nagyon világos a képernyő.Vészes, vagy van rá remény?
(#) sfatzoltan hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy SONY tv KV-C252 az a gond vele,hogy bekapcsolom és villog a készenléti led mintha zárlatos volna a sorvég.Viszont ha a képcsö végéröl leveszem a panelt elindul.MI lehet az oka,zárlatos a képcsö válaszotokat elöreis köszönöm.
(#) graham válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
A segéd táp hol van és mit kell mérni, cserélni?
Bocs a kérdésekért, nem vagyok profi, csak hobbi.
(#) didike válasza Doncso hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Nagyon köszi a tanácsot. Akkor arra vonatkozóan nincs tippetek, hogy hogy jön le az eleje? Nem találok hozzá manualt. (fujitsu siemens b19cl)
(#) Tomsa válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Szia!hasonló,azt meg tudod mondani 9 vagy 3 lábú?
(#) kislacikahu hozzászólása Feb 11, 2012 /
 
Rajzot keresek ctv 325 M Orion típusú Tv-hez

tv_jav.jpeg
    
(#) Doncso válasza graham hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
A kondit kimérted? Bekapcsolva ott a 300V DC? Óvatosan mért, mert hálózati feszt mérsz. Egyébként milyen tipus ez, mert erről még nem esett szó, tipus, sassziszám kellene.
(#) benocs24 válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Helló! Ahogy írtad nekem hogy mérjek R G B lábakat még mielőtt hülyeséget csinálok inkább azért megkérdezem Kérlek erősísd meg nekem hogy mérjek. Azt hiszem az R G B lábakat megtaláltam, de mihez képest mérjek a gnd- hez?
(#) graham válasza Doncso hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
ITT stereo color 3868 H PS
54355740 H 00139
Ezeket találtam. Nem tudom elég?
Még nem mértem, mert olvasgattam utána a topikokban
pótolnom kell a hiányosságokat. Egy samsungot sikerült így olvasgatva életre kelteni, de ezzel elakadtam.
(#) BarnaPili válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
A fekete zsinór(aza "ból" ) megy a sasszi gnd-re,pl tuner háza.A piros (az pedig a "meg" ),azzal mérsz.
(#) benocs24 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Oké oké megvan! A G és B-én 294 et mértem de az R en az nekem gyanús nagyon vagy a műszerem nem lenne jó?!
Következő: »»   588 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem