Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy tablet pc-m(lonpad a97 amlogic cortex a9 chiset) ami egy hibás frissítés után elromlott.Bekapcsoláskor fehéren felvillan a képernyő és ennyi Töltésvezérlés műxik rendesen. a nand flash tipusa 29f32g08cbaba wp b (ezen az azonosítón találtam mindent 32gb-xxxgb-ig).2 napja olvasgatok kipróbáltam mindent a tűs megoldást is,de semmi reakció (7-8 láb meg a 31-32-es láb sem hozott eredményt).A gyári rom meg van,uimage uImage_recovery update.zip. Van epromégetőm willem pcb3-as és néztem tsop48-as adaptert az ebay-en.Van valakinek ötlete hogy merre tovább? Hogy tudnám beleoperálni a nand flash-be az odatartozó dolgokat,és hogy a gyári romból hogy fejthetem ki? Már keresgéltem pendriv-okat is ezzel a nand flash-el,mert a chip csere nem gondEz jó ötlet? Bocs a sok kérdésért csak megpróbáltam összegezni az ötleteimet.A lényeg a win és linux nemismeri fel ha rádugom a gépre.Köszönöm a segítséget
Nem nagyon vagyok otthon a nand flash memoriak vilagaban,szoval van ez a 29f32g08cbaba wp b 4 gb- os chip benne.Milyen alternativa jo meg bele? Egyszerubb potlas erdekeben.Koszi!
Bootloader módot esetleg meg lehetne próbálni.
Szia!A gombkonbinacios bootloader inditasra gondolsz?Mar probaltam sok kombinaciotNem jott a menu,mint a telcsimen
Igen,arra gondoltam. Esetleg próbálkozz valamilyen telefonos vagy pocketes portálon nézelődni. Biztos van rá megoldás, hogy feléledjen.
Probalkozom mindenhol mar 2 napja.Valoszinu serult a bootloader,de amit nem ertek,hogy van toltesvezerles,meg ha tolton bekapcsolom,es kihuzom a toltot,akkor a led vilagit,mint alvo modban,csak reset utan alszik ki.Koszi,hogy irtal!
Sajna ezek lelki világa már nekem is magas. HP2210,4700, meg HTC Universal ROM-jait még mi is sikerrel csereberéltük, de ezek a mai kütyük....Hamar nehezéket csinál belőlük az ember. Esetleg itt próbálkozzál. Itt elég magas rangú tudorok vannak.
Szia!Na ezt nem probaltam;Folleg mert nemtom mi az
Nem volt nehez kiutniAmit viszont ember gyartott az javitani is lehet.A progi potolhato,az alkatresz cserelheto,a tudas tanulhatoKerdes megeri-e?Koszonom szepen a linket megkukkantom!A nand flash potlas alternativa ugyeben senkinek otlete?
Sziasztok,
a tabletem meghibásodott; ha rádugom a töltőt, 2% felé nem lehet töteni, ellenben használható, tehát kapja a kraftot. Ezután szétszedtem, bontottam az aksi áramkört, és rádugtam az aksira a töltőt, így felmegy 100%-ra, és normális üzemidővel használható, mindha semmi baja nem lenne. Én nem tudok forrasztani, van valakinek ötlete, vagy eltudja valaki vállalni a javítást (Budapesten)? Köszönöm !
Sziasztok!
Pár hete történt egy baleset a táblagépemmel, és betört a képernyő előtt lévő üveglap, ami az érintőfelületért felelős, ettől még használható lenne a gép, de azóta hogy kiszedegettem belőle a törött üvegdarabokat nem akar rendesen működni, a BIOS bejön, majd amikor indítja az androidot megfagy az egész rendszer, van hogy betölti a rendszert de akkor is egy idő elteltével lefagy. Gondoltam arra, hogy a panelen vannak SMD tekercsek, és 3 darabnak eltört a cséveteste, nem teljesen, de az induktivitása változhatott, ez okozhat ilyen jellegű hibát? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Tabletben belső memóriát lehet cserélni? üdv, hegusp
Sziasztok,
Van egy myaudio tabletem (708) amiben a giroszkóp "Z" iránya néha szórakozik, ilyenkor persze nem forgatja a kijelzőt. A kalibrációba belépve látni hogy az "Y" és " X" irány a mozgatásnak megfelelően szépen változik de a "Z" irány kiakad egy értéken hiába mozgatom a gépet. Ha újra indítom akkor lehet hogy működik, illetve ha éppen működött akkor az újra indítás után éppen nem működik.... Melyik chip a giroszkóp chip? Hol nézzek körül, lehet csak valami forrasztás hiba lehet..? köszi
Ja, ami lemaradt...Eltűnt a bootloader indítás lehetősége minden előzmény nélkül, azaz a VOLUME UP + POWER gomb variációra indításkor nem jön elő a BOOT menü. Viszont be lehet kapcsolni és ezeket leszámítva jól működik a gép...
Jó nagy pofont kaphatott ha így eltörtek a csévetestek, de én inkább valami forrasztári hibára gondolok, az eltört csévetesteket forraszd át. ( a statikus védelmet szem előtt tartva, földelt páka, asztal, test..stb) Lehet hogy a pofontól elrepedt a forrasztás, esetleg leszakadt az alkatrész forrlábáról a tekercs vége. Ha meg is hajlott a panel akkor lehet BGA hiba is, ez esetben részvétem...azt kideríteni és újraforrasztani nem egyszerű. De lehet csak át kell melegíteni, persze csak ha kiderült melyik chip nél van a hiba.
Üdv,
A probléma már 2 éve megoldódott, kicseréltem az egyik tekercset és működött vele szépen, szóval már nem aktuális, de azért köszönöm az utólagos választ. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Úristen, a dátumot nem is néztem... De azért örülök hogy megoldódott közben.
Sziasztok!
Van egy tabletem ami nem tölt be csak az andorid felirat látszik. Valahogy azt kéne elérni hogy be tudjak lépni, akár SD kártyáról bootolni, csak 1 fájlt kéne átírni és menne. A felbontását akartam átállítani és azóta nem tölt be. A probléma kizárólag szoftveres.
Egy kérdés, csak egy helyre. Reset gomb nincs rajta?
A reset gomb nem oldja meg a problémát. Be kell menni a bootloader menübe, VOLUME UP+
POWER gombok egyidejű hosszan nyomva tartásával. A menüben a VOLUME gombbal lépkedve a USER DATA adatokat ki kell törölni. Gép újraindul, mindent újra kell telepíteni, netet gmail fiókot stb újra beállítani.
üdv van egy koobe easy tabletom ha bekapcsolom csak az andriod felirat megy,mit lehet vele tenni? köszönöm a segítséget
Sziasztok! Tudna nekem valaki segiteni Samsung Smart pc javitásban? Meg se nyikkan! Tápra téve sem! Már szétpattintottam,vannak árulkodó nyomok...
Sziasztok!
Lark FreeMe 70.6-hoz van valakinek szoftvere? Googli fiókok összehangolásánál elment a dága bootloopba, s a "megszokott" menü, amivel törölgetni lehetne, nem jön elő benne semmiféle kombinációval. A lengyel fórumokat olvasgatva találtam dolgokat, így végül a 70.65 romját raktam rá. Ezzel elindul szépen, viszont a kijelzőt nem jól kezeli (a szélei rossz helyen vannak, ill. a kattintások is máshova esnek), és a fényképezőt se lehet beindítani vele (amint rákattintanék, rögtön leáll az alkalmazás). Magyarul ez a rom nem hozzá való (persze a bootloopnál jobb ). A Lark oldalon található címre már írtam, hogy jó lenne, ha küldenének, de persze válaszra se méltattak.
Sziasztok!
Az előző hozzászólásomban említet Lark FreeMe 70.6-os tabletet szétszedtem és az alaplapon lévő feliratokra rákeresve végül sikerült olyan romot találni, amivel működik a kicsike. Hátha másnak is jól jön még, ezért itt a link az Allwinner A13 Q88 v1.3 belsővel rendelkező gépekhez.
Szia!Nekem is olyan gépem van,de nemtetszik a gyári romja,tennék rá másikat,de kérdésem hogy lehet belemenni a boot menüben?hiába nyomom a power,és hang+ gombot nemcsinál semmi,még inkább lefagy.
Szia!
Be kell tölteni a LiveSuit programot, kiválasztani a romot, amit bele akarsz tölteni. Ezután le kell rakni kicsire (az X gombot kell hozzá megnyomni). Igen tudom, hogy ez furcsa, de nekem csak így működött! A kütyüt rá kell dugni a gépre USB-n, aztán a hangerő le és bekapcs gombot nyomd pár másodpercig. Ekkor felugrik a LiveSuit ablaka és megkérdezi, hogy formázva akarod betölteni az új romot, vagy csak simán. Persze formázva töltsd be. Nekem összesen kettő rom működött vele. a 70.65-ösé, amivel persze nem jól ment (mert máshova kattintgatott, mint kellett volna, nem ment a kamera és persze a szélen lévő dolgokat sem jelenítette meg). Illetve az, amelyiket az előző hozzászólásomban belinkeltem, s amelyikkel jól megy. A máshonnan letöltött A13 Q88-as rom simán csak lefagyott éppúgy, mint a többi... Ja, majd elfelejtettem, az Androidoknál megszokott rendszermenüt, amiben gyári állapotra hozhatnád, meg mentegethetnél, na azt felejtsd el, ebből kispórolták.
Szi!látom vágod a témát!a pc-re töltsem le LiveSuit programot utána dugjam össze a tabletre?Még egy kérdés4Van egy ZTE Skate telóm!Armor 3 van rajta!Ha hívok valakit,elsőtétül a kijelző,utána hiába nyomkodom a gombokat,semmi,kikell vennem az aksit hogy letegye a hivást!Milehet?Amúgy köszönöm a segítséged!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |