Fórum témák
» Több friss téma |
Egyébként nem tudod milyen grafikus kijelző kompatibilis a flowcode-dal. Mármint amihez kehet használni a beépített macro-cat.
Hali!
Nekem igazából a labview-os mintapéldákra lenne szükségem. Elképzelésem sincs még, hogy hozom össze a pic-et a Labview-val USB keresztűl. A kijelzős kérdésemre nem tudsz választ adni? Láttam, hogy te már élesztettél fel grafikus kijelzőt. Van itthon néhány szines nokia lcd-m amik spi buszosak, de semmi infót nem találok a neten róluk. Ha szerzek sima mezei lcd-t(meghajtó nélküli) és ráteszem az mcp23s17 ic-t akkor menni fog a dolog? Van még igény arra, hogy többen összedobnátok egy 10 licenszes pro változatra? Mert én is szívesen beszálnék.
Hát a 10 felhasználós flow ra már ezek szerint 2 en vagyunk
Kedves Hozzáértők!
A flowcode fordítási logjában az alábbi üzeneteket kapom: Building CASM file Serious Warning: Possible sw stack corruption, function 'FCM_IDOSZELETMEGHAT' called by more than one asynchronous thread (main/Task, interrupt, interrupt low) Serious Warning: Possible sw stack corruption, function 'FCD_LED4_LEDOff' called by more than one asynchronous thread (main/Task, interrupt, interrupt low) Serious Warning: Possible sw stack corruption, function 'FCD_LED5_LEDOff' called by more than one asynchronous thread (main/Task, interrupt, interrupt low) Mennyire veszélyes figyelmeztetések ezek?
Üdv!
Nem vagyok ismert a Flowcode témában de néha benézek érdeklődés gyanánt. Ez egy elég nagy probléma, mert stackoverflow-ra figyelmeztet. Ha ez bekövetkezik, akkor megáll a program futása. Magyarul lefagy... ![]() A stackoverflow meg az a jelenség, hogy túl sok call utasítás van egymásban. Általában max 8 stack mélyre lehet menni. Megpróbálom leírni hogy is van ez. Meghívsz mondjuk egy szubrutint, azon belül, pedig még egyet, azon belül pedig még egyet és így tovább. Ha túlléped a 8. mélységet, akkor baj van mert nem tud visszatérni a program a felső szintekre. Sajnos az ilyen fejlettebb programírási módoknál erre nehéz odafigyelni, mert nem tudod, hogy milyen programot generál a fejlesztő környezet. Ezért sem tartom jó megoldásnak ezt a Flowcode programozást.
Köszönöm... Valahogy megpróbálok rá odafigyelni (csak tudnam hogy)
![]()
Amint írtam fentebb, nem ismerem közelebbről. Igazából nem is sejtettem, hogy C az alapja. Gondoltam ez is rögtön asm-be dolgozik mint mondjuk a C vagy BASIC. Ebben az esetben viszont kénytelen vagyok visszaszívni amit mondtam. Főleg azért, mert jómagam is inkább BASIC-ben programozok. Úgyhogy még egyszer elnézést kérek mindenkitől. Inkább nem kotyogok bele...
Ha egyszer kipróbálta nem tud leszokni róla ....
![]()
Kérdezném a hozzáértőktől, hogy visszafelé működik e a flowcode?
Mármint .hex-ből lehet e valamilyen formában folyamatábrát csinálni?
Ne viccelj ezt komolyan kérdezed ? Flex -el tudsz hegeszteni ?
Ha tudná, nem kérdezte volna.
![]() És nem kell rögtön izélni". karaszbandi: nem lehet.
Elnézést ! Túl agresszív voltam
![]()
Na ettől tartottam én is.
Elvileg ha jól tudom az Mplab tud asm -et csinálni hex ből de abban sincs sok köszönet ! Ha egy hex beégetés után nem azt csinálja amit te szeretnél , akkor jobban jársz ha írsz magadnak egy új programot . Sajnos a neten fellelhető programokkal csak az a baj hogy elég nehéz olyat találni ami
neked -vagy nekem éppen megfelel .
Na kipróbáltam! A lehető legegyszerűbb dologra vettem rá. A példaprogramok közül lefordíttattam vele a LED villogtatást. És itt jön az amiért nem fogom használni.
Ez az egyszerű program 165 programszó lett. Megírtam ugyan ezt Oshosoft BASIC-ben és ott csak 67 programszó lett. Ugyan ez volt a bajom a Proton BASIC-el is. Az is telerakta felesleges sallanggal. Tudom szép, meg kényelmes, meg minden, de számomra nem mindegy hogy mennyire tiszta a lefordított kód. Az is oké, hogy utána át lehet írni C-ben, de akkor már nem is volt értelme ennek az egész flowchart-os játéknak a fejlesztés elején. Úgyhogy én inkább bepötyögöm a kódot...
Az eredményeket per-pill nem találom, de leteszteltem. Kiszedtem mind a kettőből a késleltetést és beraktam ISIS-be szimulációba. Az eredmény: BASIC 500kHz szimmetrikus jel. Flowban az első periódus 158kHz utána ezt egy 76kHz követi és kezdődik előröl.
![]()
Ez nálam nem csinál semmit. Fel tudod rakni ide az asm-et és a c-t?
USB-vel kapcsolatban senki sem tud nekem segíteni még mindig?
Írta simpi hogy telepíts fel újabb verziót A 4.5 ben már benne van .
Az, hogy elküldöm valakinek az usb packot, annak aki kérte, ami tele van példával, semmilyen program nincs benne csak kőkemény példa és megoldás variációk, az miért lett wareznek minősítve?
Azért mert ez nem a fájlküldő rendszer, hanem egy elektronikai szakportál. Ezzel fejezzük is be a vitát a témáról, ha kérhetem!
Köszönöm. ![]()
Ez így van.
![]() Először parsicban, aztán próbáltam a C-t megtanulni, felraktam ezt aflow-t és értelmetlen számomra magát a nyelvet megtanulni. Amire egy átlag felhasználónak szüksége van, arra tökéletes, sőt talán többre is.
Egyetértek... Ezzel a progival elegendő a megoldandó problémára koncentrálni
![]()
Elnézést kérek!
Nem akartam senkinek beletaposni a tiszta lelkébe. De ez egy kicsit kettős mérce! Némelyik fórumtémában konkrét link-ek vannak az illegál letöltésre... A mintapélda ha warez, akkor minden csatolt tartalmat le lehetne szedni!!! De nem szerték semmilyen vitát gerjeszteni! Tisztelettel: Mach Gyula Máté
Ha ilyet találsz, arra ott a "moderációt kérek!" gomb, kérlek, jelezd felénk.
Köszönjük, előre is. ![]()
Saját magam hoztam kellemetlen helyzetbe, a semmiért! Az USB pack tartalma ugyanaz mint a v4 examples-é. Ami igazából zavart, hogy amikor 2 alkalommal is kérdeztem, akkor senki sem intett óva és válaszra sem méltatott. De amikor végre választ kaptam, törölték és rákérdeztem, akkor pedig "megtoroltak". Mint írtam, nekem csak egy mintapéldára lett volna szükségem, nem pedig az egész packra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |