Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Nekem van egy fölös 325-ösöm mert kettőt kaptam
Köszi szépen ,de most egy darabig nem veszek rádiót.Így is 2-3 Db még jön és kell az összes megtakarított pénzem.
Akkor pedig reklamálj, mert szándékosan vert át.
Hát, tényleg nem hasonlít arra amit kaptál...
Minimum jelöld be "nem jó fejnek" az oldalon...
Cserére gondoltam de akk felújítom ezt is üdv!
Izgalmasan hangzik. Ugye nem kérsz érte sokat? Mondjuk mindjárt kapunk a búránkra mert ez nem az apróhirdetés rovat...
Üdv! Szeretnék a kedves fórumozókkal megosztani valamit. Nézelődtem mostanság neten, és láttam hogy elég sok embernek aki rádiókat gyűjt, van ilyen témájú honlapja. Gondoltam én is belevágok. Íme:
http://www.oldreceivers.5mp.eu Még csak főöldal van, remélem az ottani szöveg jó lesz bevezetőnek. Ahogy időm engedi majd fejlesztem, bővítem képekkel, kapcsolásokkal, leírásokkal. Remélem nem túl béna ötlet.. Üdv: Puklee
Szia!
Én csak bíztatni tudlak, hogy fejleszd tovább és legyen rendes oldalad! Nekem is egy álmom, hogy valamikor megcsinálom és így láthatóvá válna a gyűjteményem, de egyelőre ehhez a témához sajnos nem értek. Szóval csak hajrá!
Üdv! Ahogy időm engedi fejlesztem. Jelenleg két nagy probléma hátráltatja. Az egyik a mindösszesen 6 db tulajdonomban lévő készülék, a másik hogy még nemtudtam a fényképezőmbe venni tölthető aksit így elemmel szenvedek. Bár nem kell feltétlen csak saját rádiókról szólnia. Biztos sok rádióval kapcsolatos történet, történelmi esemény, készülékleírás stb.. van amik képezhetik majd a honlap részét. Maga a html nyelv nemgond úgy 70%-ban eligazodom mindenen, és könnyen tanulok e-téren. Így egyrészt nem kell sablon style megkötésekkel dolgozni, másrészt ennél a tárhelynél nem kell a gépre honlapszerkesztő.. Na meg nem utolsó sorban így akkor is foglalkozhatom rádiókkal ha épp nincs felújítani valóm. Na ez jó hosszú lett bocs érte...
A régi rádióknak általánosságban hány amper áramfelvétele van? Mértem az orionét (325) s 0,06A-t vett fel.
Általában minden rádió hátlapjára rá van írva, hogy hány Wattot fogyaszt. Ezt oszd el 220 V-al és megkapod az áramfelvételt. Vagyis V x A = W
Ha még van hátlapja.
Zoli és Janó bácsi!
Megvan a hátlap, de minden írás le van mosódva rajta max "dombornyomása látszik" de ezen azonkívül hogy 220V nem találtam semmit.
Ha az működő, szerintem a telj. felvétele min. 60W, ez cca. 250mA. Lehet, hogy a sorbakapcsolt műszer söntje miatt tényleg ennyit mértél,de akkor a rádió biztos, hogy valójában nem működött.
A rádió sajnos nem működik... valami nagy gubanc lakik benne, remélhetőleg addig próbálom amíg nem sikerül. Most per pillanat a bekapcsoló potméter dobta fel a leckét, mert minden le volt róla szakadva s próbálom visszakötni...
Akkor azt tanácsolom, hogy szedd szét a potit, ezek ált. javíthatók-sziszifuszi meló, de lehetséges. Ezt a topicot olvasd végig, sok-sok jó tanácsot találhatsz.Vigyázat, ez a rádió univerzális készülék, tehát attól függően, hogy hogyan dugod be a hálózati csatlakozót, a sasszi lehet hálózati feszültségen, a biztos,ha a reparálás során leválasztótrafórol táplálod!
Üdv mindenkinek. Ezt a rádiót ma sikerült szereznem, a fényképek alapján el lehet szörnyedni. Az még hagyján, hogy törött, meg szú-ette, de hogy hogyan került bele egy újnyi vastag agyagos sár, azt már nem tudom elképzelni. Egy vidéki padlásról származik, nem fizettem érte, ki akarták dobni. Nagy kihívás lesz felújítani, de eltökélt szándékom, hogy szépet csinálok belőle.
Üdv! Biztos vagyok hogy eredeti pompájában fog tündökölni nem sokára! Ha jól látom bakelit az oldala. Hogyan lehet újra karcmentessé tenni a bakelit alkatrészeket?
Az oldalsó bakelit jobb oldala sajnos törött is, azt majd helyre kell igazítani, és műgyantával összeragasztani, valószínű teszek rá belül egy prespán betétet is, hogy jobban tartson. A bakelitot a karcos helyeken ki szoktam csiszolni finom papírral, majd sűrű gépolajat teszek rá, és később letörlöm. Általában sikerülni szokott alig láthatóvá tenni a hibákat. Üdv.
Még ebben az állapotban is szép! Sok sikert hozzá. Kár hogy errefelé ahol lakom inkább kidobják az ilyen rádiókat meg összetörik, betüzelik a dobozát, meg leadják belőle a rezet, de akkor sem adják oda...
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem a kereskedés helye * *Akkor nem gond az sem ha kiveszem, hiszen ez itt a fórum, ahol semmiféle kereskedelem nem történhet .
Gépolaj???
Bár tulajdonképpen igazad lehet... Mondjuk nekem sem szokták elhinni hogy a síma szappan és körömkefe mekkora csodákra képes műanyag alkatrészeken.
Igen, sűrű olaj. A régi bakelit gombokat, skáladobokat, hull. váltó tárcsákat, bakelit előlapokat, először bedobom 1-2 napra egy vödör vízbe, hogy fölázzon a kosz, majd jól lemosom szappanos körömkefével, és száradás után beolajozom. Persze utána jó erősen le kell törölni róla, de a hajszálrepedésekbe bent marad, és egyenletes félfényes, feketés-barna lesz mint újkorában. Ki lehet próbálni. Üdv.
Szevasz Janó! Nálam a szilikon olaj a nyerő mert hígabb lévén jobban beszívódik a hajszálrepedésekbe. A hiánytalanul törött bakelit dobozokat pillanatragasztóval ragasztom jól összeszorítva(pl: gumipók) a hiányt pedig bakelit színre színezett Eporapid műgyantával pótolom. Színezésre hasonló színű bakelitreszeléket, port használok.
Szia Józsi. Igazad van a szilikon is nagyon jó, nekem az volt a bajom vele, hogy spary-ból fújtam, és szétterült a gőze-pora a műhelybe. Ezután bármit akartam festeni, mindíg pöttyös lett a szilikontól, meg egyszer el is csúsztam a linóleumon, mert előtte befújtam valamit.
Azóta kiirtottam minden szilikon származékot a műhelyből, és ha mégis kell valamire, akkor kimegyek a kert végébe szilikont fújni. Egyszóval útálom. A bakelit poros műgyantás hiánypótlás nagyon jó ötlet, legközelebb kipróbálom. Üdv.
Idézet: „A bakelit poros műgyantás hiánypótlás” A műgyanta még az 1:1 arányú keverést is elbírja a színezővel. Általában a hiányzó részt kívülről műanyag szigetelő szalaggal vagy öntapadó matricával ragasztom le és belülről öntöm ki a műgyantával. Így szinte alig kell kívülről reszelni, csiszolni.
Üdv! Haladtam a honlappal, két rádió fenn van
http://oldreceivers.5mp.eu Csak az a gondom hogy összesen 6db rádióm van. Mivel lehetne még kitölteni a honlapot? Azért itt teszem fel a kérdést mert az általam bütykölt honlap témája is muzeális készülékek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |