Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm. Csak azért zavaró számomra, hogy párhuzamosan volt kötve egy 50V-os kondival és így voltak 42V-ra töltve a kondik.
A kondenzátor adatlapjában biztosan van több információ a maximális és az üzemi feszültségértékekhez való hozzáállásról.
Sajnos már nincs nálam, így nem tudom megnézni az adatlapját.
Sziasztok.
kapacitív ellenálláshoz kéne nekem fóliakondenzátor, találtam is, de nem tudom hogy mit jelentenek rajta az írások. Az egyik: 1.73 KP W 7 Másik: .1J 160 (na ezt gondolom, hogy 0,1pF, és 160 Volt) Harmadik: .33/20% 160V-MKT (gondolom hogy 0,33pF, 20%-os tűrés, 160 Volt) Negyedik: .033J1000 (itt is szerintem 0,33pF, 5%-os tűrés, 1000 Volt) Az elsőn levő szöveg fogalmam sincs, hogy mit jelent, de a többit jól számoltam ki? ![]()
Szia!
Gyanítom, hogy µF-ban vannak megadva az értékek. Tehát 1 uF, 0,33 uF, 0,033 uF. Más néven: 330 nF, 33 nF.
Ja, és itt vannak a képek.
Módosítás: .1= 0,1 uF, vagyis 100 nF.
Bocs, én módosítottam, mert későn vettem észre hogy rosszul írtam.
Amúgy gondolkodtam én is rajta, hogy mikroF-ban vannak megadva, de ahogy visszaolvastam ezt a témát, láttam, hogy pF-ban kell számolni mindig. Most bizonytalan vagyok, de még töröm rajta a fejem ![]() Ha valahogy le lehetne mérni..... Csak nem tudom, hogy mivel.
Itt nem pikofarádban van, hanem mikrofarádban. A pF-os lépték a tisztán számokból felépített értékmegadásnál van. Ahol tizedes jel van, ott µF-ban kell számolni.
A helyzet az, hogyha számolni kell a kondenzátor értékeivel, akkor ha jót akarsz, és nem akarsz nagyságrendet tévedni, mindíg F -ban (Farád) kell. Az értékeket célszerű normál alakban írni. 1×10^1=10.
0.1 pf kondenzátor nem nagyon létezik, mert készíteni ilyet a szórt kapacitások miatt nem lehet, és nem is érdemes. Mérni viszont lehet, kapacitás mérővel.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy a képen látható c3;c4;c9. kondik milyen típusu kondit jelölnek? Azt tudom, hogy a c5;c1.. kondik elkó kondik. Előre is köszi.
Szia!
Kerámia multilayer kondenzátorok jók lesznek azokba a pozíciókba.
Köszönöm szépen a segítségedet.
Sehol nem találtam segítséget. (google-n sem)
Sziasztok! Valahol olvastam hogy recsegő potit lehet elektrolit kondenzátorból kinyert elektrolittal javítani. Ez tényleg így van? Van itthon sok elektrolitkondim aminek letört a lába ezért másra már nem használható. Ha tűvel kiszúrom vagy harapofogóval felhasítom simán kifolyik az elektrolit? Tudok kárt tenni a kondenzátoron kívül valami másban ezzel a mutatvánnyal?
![]()
Hali! Régen vettem egy trimerkondit egy rádióadóhoz valami kis boltban. Két lába volt, és így gond nélkül bekötöttem. ( csak érdekes, hogy forgatásnál nem változott a freki, pedíg elvileg kellett volna ) Most egy másikat építek. HEstore-ról rendeltem, de annak a kondinak 3 lába van... Valaki tudna segíteni, hogy hogy kéne bekötni? Egy rezgőkörbe kell beletenni. Előre is köszi!
A háromlábúnak is csak két pólusa van csak a testre kötendő kétszer van kivezetve, mert így stabilabb lábakon áll, ami tekergetés közben nem hátrány.
Ja, értem. Van rajta két láb, ami egy össze van kötve, meg egy, ami szabadon van. Akkor gondolom, az egyik összekötöttet, meg a szabadot kell összekötni
![]() Köszi a segítséget! ![]()
sziasztok!
Előjött 3db orosz, hatalmas elektrolit kondi. Ez van ráírva: K42-19 12MK (itt valami orosz jel mintegy O-betű függőlegesen áthúzva) +-10% 500B 900M Szerintetek ez mit jelent? vagy tudja valaki az értékeit? kb 11cm magas éskb 6cm az átmérője ![]()
Az biz nem elektrolit kondi, 12 mikrofarádos (az O betű áthúzva cyrill F) 500 V -os, Sokkal inkább motor indító kondi, és valószínűleg olajpapír, vagy fémezett papír.
Köszi a segítséged! És van még valami: pici fóliakondi u1K63 felirattal az 100nF-os?
Sziasztok!
A 10nK63 az 10nF-os? WIMA1500 630- és a másik oldalán 10, ez mennyi lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |