Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop LCD
sziasztok
Na... Itt vagyok ... Segítsetek légyszi (angol tudás) keresni valami pinout -ot a Toshiba kijelzőmre..... köszi tlx 8102s
Na én is idetalálok lassan.
Én egy lengyel fórumon találtam az alábbi linket: Bővebben: Link Ez valami univerzális LCD vezérlő leírása. Ott figyel benne valahol a tiéd is. És ott van egy táblázatban a hasonló elven működő LCD-k listája is. Innentől a TLX806-ra keresgélj. Van egy táblázat ami vezérlő csatiját regéli el, és egy másik ami azt, hogy hogyan kell az LCD-t bekötni hozzá. E táblázat alapján nagyjából be lehet azonosítani a lábakat. Ahogy elnézem a működését: két byetot pakolsz bele az UD[0...7] és az LD[0..7] portokon. VEE a kontraszt szabályzója, az LP, FP, SCP lábak funkcióját kell még kideríteni. Érdemes nézegetni egyéb ilyen laptop LCD-s projeketeket, mert valószínűleg hasonló módon működnek. Továbbá dobj egy képet a csatikról, meg a kijelzőről kérlek.
Ha kicsit foglalkozol vele (már ha akarsz) és van valami eredmény ,adok egyet ajándékba!
Mit szólsz ?
Nem rossz az ajánlat, sőt jó, nagyon jó. Utánnanézek és meglátjuk mire van kilátás. Amúgy mire szeretnéd használni?
PC-re kötni vagy másra kell?
Mindegy ,ingyé van
Egyáltalán szórabírni... Legfőképp szkóp akart belőle lenni
Kedves Istán!
Hadd kérjelek meg, hogy használd a "Válasz" gombot, és ne mindig az "Új hozzászólás"-ra klikkelj, ha valakinek válaszolsz. Köszi. deguss
Itt van egy adatlap ami azonos elvű LCD működését magyarázza. Ebből már el lehet indulni.
Hát ja....
Csak ez Hitachi ,nem Toshiba és az enyémen van egy CN1 és egy CN2 csati ,10 és 16 tüskével. Szerintem ennek nem sok köze van hozzá... üdv
Sziasztok!Van 1 ilyen lcd-m:Bővebben: Linkezt össze lehetne hozni,a laptop VGA kimenetével?
Ha értesz hozzá akkor egy digitális óra alkatrészeit felhasználva egy nagy lcd-s órát tudsz készíteni.
Ha teszik tudok segíteni.
Na!! Ez érdekes!!
Érdekel!
helló! nekem is lenne egy laptopból kikapott lcdm. 50 pin es lvds csatlakozója van. a bekötérről ittvan egy rajt:
http://gyurobenjamin.uw.hu/lvds_50pin.jpg egy asztali gépről szeretném használni. van ötletetek h h tudnám dvi ra h svga ra alakítani? előre is köszi
"h tudnám dvi ra h svga ra"
ezt picit érthetőbben, hogy most akkor mit szeretnél... ha DVI kimeneted van a gépen, azon megvannak az analóg VGA jelek, csak simán ki kell belőle vezetni http://en.wikipedia.org/wiki/DVI amit belinkeltél, az szerintem a laptop szemszőgéből írja a kimeneteket, itt bevallom fogalmam sincsen, hogy hogyan kellene, annyi bizonyos, hogy differenciális átvitelt használ, az a TX0,1,2 az R,G,B lehet, rá kell kötni órajel bemenetre is úgyanígy valamit, csak kérdés, hogy hogyan szinkronizál rá az adat elejére...
Fogalmazz érthetően, mert így senki nem fog segíteni.
Nincs shift billentyűd vagy csak menőzöl? Mert ez itt nem volt divat, és nem is lesz. A linket meg szúrd be URL-ként, hogy ne kelljen mindenkinek másolgatni, ha meg akarja nézni az oldalt.
Hello!
Szerintetek, hogy spórolhatok az AC-val jobban, ha a laptopomat a saját LCD-jéről üzemeltetem teljes fényerővel, vagypedig egy régebbi, 14"-os CRT monitorral. Köszi a hozzászólásokat.
ha nem megy az lcd, az akksi tovább fogja bírni, de a moncsi meg veszi majd fel a delejt rendesen! (többet, mint az lcd), amúgy meg a szemednek se mindegy, hogy lcd-t bámulsz, vagy crt-t... (egy szemüveg drágább az áramnál)
Van benne valami.
De elméletiben az LCD kevésbé tekeri a villanyórát ugye?
a laptopod lcd-je tutira kevesebbet fogyaszt, mint egy régi 14-es crt monitor. egyedül akkor nem mindegy, hogy az lcd mennyire van feltekerve, ha akksiról hajtod a gépet.
Hali !
Kaptam egy működésképtelen Gateway 2000 NOMAD 425SXL-t. A benne lévő LCD típusa: LM64N675. Az lenne a kérdés valakinek van-e valami adatlapja v bármi, semmit se találtam a barátommal guglival Szétszedve látni hogy a fénycső inverterének a fekete a GND a szürke meg gondolom a +. 5V kell neki vagy mennyi, szerintetek? Nem nagyon akarom elfüstölni.. Illetve a kérdés ha csak ráadom a feszt, begyújtja a fénycsövet vagy kell neki valami enable signal v mi, ugyanis az inverter nyákjára rá van drótozva 1 kis nyák amin fényerö meg kontraszt potik vannak. Meg egy kapcsolo ami asszem hogy a kijelzöt invertálhatja talán, de nem esküdnék meg. Az adatkábele meg 15 eres, kék fehér erek felváltva illetve 1 db piros valahol közép fele. Nem tudom milyen jel mehet.. sztem nem lvds de ki tudja !? Ha valaki bármiben tudna segíten nagyon megköszönném Edga'r
Az lm64-essel kezdodoek altalaban dstn vezerlesu, VGA felbontasu, tobbnyire szines kijelzok. A 15 vezetek stimmel. lm64p89-eshez hasonlo, az utolso 8 az a felso 4 adatvezetek es az also 4 adatvezetek.
Az elsok kozott van a vsync,hsync, clk, aztan jon az enable, power, GND, kontrasztfesz. Power vastagabb vonal, altalaban kis ferrittel a bemeneten. A legnagyobb gond a kontrasztfesz, mert az kb +35V korul van, de nem tudhatod pontosan adatlap hijan. De ha a panel eloallitja, akkor jo. A hattervili teljesen kulon van, a raadott fesz 12V vagy az akkupakk feszultsege szokott lenni. Nezd meg a kondi feszerteket az inverterpanelen. Ha a fenyeroszabalyzo kulon van, akkor kap tapot, foldet, enable jelet. De mit akarsz vele csinalni? Mert speci IC kell a meghajtasahoz, nem jarathatod akarmilyen alacsony frekirol. Ezek nagyjabol 20MHz koruli clk-t igenyelnek.
Hali !
Nem tudom szines-e.. A 15 vezeték színei: fkfkfpfkfkfkfkf (fehér kék piros) ez jön le az lcd bal oldalán egybe. a jobb oldalon jön le a fekete+szürke, a fénycsőtáp. Hogy mit akarok? Nem lehetne ráaggatni esetleg VESA Feaure Connectorra ? Hát kirakni vga képet mondjuk.. az igen jó lenne.. Ezt az dstn szabványt nem ismerem, utána fogok olvasni. Edga'r
sziasztok!
szereztem egy fekete-fehér lcd-t (tudom, hogy nem az igazi, de ezt sikerült). sharp-lm64183p a típusa. adatlapot találtam hozzá, de sajnos abban nincs lábkiosztás. a mikrocontroller.net oldalon található pár kapcsolás, amivel meg lehet hajtani többek közt ezt a kijelzőt is. én rögtön az usb változatot szeretném összerakni de ehhez kellene, hogy az inverter lábkiosztását megtudjam, ill. a kijelző lábkiosztása is kellene... ezen kívül egyéb javaslatok/ötletek is jöhetnek, hogy mire lesz érdemes odafigyelni, mi az, ami tönkrevághat bármit is, hol lehet elvi hibás a msáik fórumban megtalálható kapcsolás (bár azt írják róla, hogy simán működik) szóval bármi, ami eszetekbe jut, jöhet
Valszeg inkabb lm64p183 a tipus.
Ezek elegge egy kaptafara keszultek a bemeneteket illetoen. A mellekletben csatolok egy kiosztast, szerintem jo lesz neked is. Inverter kiosztas valtozo, de van egy tap, egy fold, egy engedelyezo. A fold a legnagyobb fem, a tap biztositekkal vedett, az engedelyezo meg megy egy tranyo bazisara. Feltetelezem, hogy a fenyeroszabalyzo potmeteres es rajta van az inverteren, mivel elegge regi. Ha mazlid van, akkor a negativ segedfesz (kb -25V) eloallitoja is ott van (akkor van meg egy poti a kontrasztnak). Ha nincs, elo kell allitanod es a VLCD-re kell kapcsolni.
a típusa lehet az is amit te mondtál, én azt mondtam, ami rá van írva
az inverter csatija (a 4 tűs teljesen ok, de a másik?) inverteren 10 tűs csatlakozó van, típusa: SUMIDA MONO IV-22106/T (rev 1.e) feltettem róla képeket, hátha így könnyebb...
A kijelzohoz kepest ez elegge modern inverter, ha nincs rajta poti. Akkor a gep ad neki segedfeszt es azzal szabalyoz.
Elso lepeskent merd ki a dupla labakat. Amik ugyanoda csatlakoznak. Legalabb a fold dupla szokott lenni. Nezd meg, van-e nc lab, ami sehova sem csatlakozik. Ezeket maris ki lehet zarni. Szoval: A kep legtetejen latszik az 1A feliratu fekete dolog, az lesz a biztositek. Merd ki, hogy biztosan jo-e. Valszeg 12V kell neki. A foldet szerintem ki tudod merni, a legnagyobb fem vagy az IC-k leirasabol tudod vagy az elektrolitkondik minusz jelebol. Ha ezek megvannak, nagy baj nem lehet. Ugy nezem, hogy a negativ segedfesz is ott van, szoval merd vegig (12V mellett), hogy melyik negativ a foldhoz kepest (minimum -22V szokott rajtuk lenni). Akkor az kimenet lesz, azt kell majd a VLDC-re kotni. Ha ez megvan, az IC-k adatlapja alapjan be tudod azonositani az enable labakat (ha az IC-n van ilyen, akkor direktben oda, ha nincs, akkor altalaban egy PNP tranyoval kapcsoljak a tapjat), akkor meglesz: fold tap minusz kimenet engedelyezes hattervilagitas engedelyezes segedfesz hianyzik meg a hattervili es a segedfesz szabalyzoja, a maradek labakra szepen meg kell probalni 2.2K ellenallas mellett rakapcsolni 0-5V kozott, potival, amelyik valtozik, nyertel. Par duplaval vagy kihagyottal szamolva meg is van a 11 tuske. A kijelzo fenycsovet dugd ra probak kozben! Igy azonnal latszik az engedelyezes es a halvanyulas is.
"A kijelzo fenycsovet dugd ra probak kozben! Igy azonnal latszik az engedelyezes es a halvanyulas is."
FELTÉTLENÜL tedd ezt, mert a legtöbb inverter nem szeret terhelés nélkül járni, a trafó átüthet!
nos a 10 lábból kettőt eleve nem használ.
a megjelöltet veszem 1-es lábnak, akkor így néz ki a dolog: 1,2 - táp 2 - be sincs kötve! 3 - mikor véletlen rövidrezártam a táppal, akkor felkapcsolt a fénycső 4 - 5 - 6 - 7 - nincs bekötve 8 - 9, 10 - test viszont sehol nem ad ki magából -22V-ot... de! a testhez képest 0V, a táphoz képest -9V van a 4-es vagy 5-ös lábon (pont ekkor csörgött a telefonom, így el is felejtettem melyiken) na valahol itt kellett abbahagynom a dolgot. majd, ha sikerül feltérképeznem mindent, akkor elmesélem az eredményt (időt direkt nem írok ehhez, mert fogalmam sincs mikor fogok nekiállni ismét) |
Bejelentkezés
Hirdetés |