Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Aki még emlékszik a TSz-21-re, annak itt egy kis csemege: az indítómotorral hergelt forgórész, melynek táplálását a _JANI_-féle ![]() ![]() Plusz még természetesen a videók a gépezetről! ![]() Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás
Azt értem hogy sugárhajtómű lesz, de mi ez a TSZ21 ?
Miután megnéztem a honlapodat és a videókat és ámultam miken dolgozol, én is csak azt kérdezném, hogy mi ez a TSZ-21(egy turbó?), valamint azt, hogy ez mire lesz jó, mire akarod használni?
Kérdésetekre a válasz: sugárhajtómű, méghozzá egy szovjet gyártmányú MiG-23-as vadászgép indító gázturbinájából "átkozmetikázva"
![]() ![]() ![]() ![]()
Off. Ötvenen túl már az is öröm,ha szellemileg fitt vagy...
És hol lehetne egy ilyet leakasztani, mert jól jönne itthon gázturbinának! De most komolyan!
Kecskeméti reptér hátsó részében a 44-es út felöli végén van kirakva vagy 3-4 hajtómű, biztos jó nehezek mert a fémgyüjtő szakemberek még nem tették magukévá, vagy esetleg félnek az AMD65/5 dörrenésétől.
![]()
hello!kész oké van az erősítőm, meg a lézershow-m!
erősítő videója lézershow videója Erősítő: 2*tda7294 és 2*an6884 + an6884 a plexilapnak 4kék leddel (később), lm1036 hangszínszabályzó (később) Lézeshow: piros lézer Csibitől (Köszi) + lm317*2 a motoroknak.
Ha jól tudom, gödöllő környékén van valahol egy ismerősöm által ajánlott telep, ami állítólag tele van repülős cuccokkal, de még nem jutottam ki oda. Amin én dolgozom, az "csak tiszta forrásból"
![]() ![]() ![]() Ez a svájci Itt a piros forgórészre kattintva lehet bejutni az oldalra, majd a bal oldalt megjelenő menüben Gasturbinen -> TS-21. Ez a német Ez precízebb, szebb, itt is menüből kell kiválasztani a TSz-21-et. Otthoni kísérletezésre amúgy télleg csak akkor ajánlatos, ha minden részlettel tisztában vagy, mert egyébként csúnya dolgokra képes a gép. Én egyedül fel tudom kapni, mert kb. 30-35 kilós, és 80 ló feszeng benne. Hallgasd meg a legutolsó videómon milyen a hangja ![]() ![]()
Uff! Köszönöm az infókat, ha netán szerzek egyet, biztosan nyitok egy topicot és kérdezni foglak!
Jó lett a lézershowd! Én kb. 25évvel ezelőtt csináltam egy ilyet, csak akkor nem volt még lézer, diavetítővel oldottam meg a fényt, és három motorral működött. Mostanában tervezem, hogy PIC-el programozhatóvá teszem, és önműködő showt készítek.
Szóval nekem is tetszenek ezek a dolgok, nagyon látványosak, jó szórakozást!
Nagyon jol nez ki az erositod es a lezershow-d is szuper lett
![]() ![]() Ilyet meg nem lattam, de nagyon tetszik: Bővebben: ScopeShow
Ez nekem is tetszik! Leszedtem a cuccot amivel ezt ki lehet rajzolni a szkópra és ekkor jött a rettentő felismerés: Nincs XY bemenet a szkópomon! EMG-1566ról van szó. Nem ismerei valaki a típust, hogyan lehetne mégis megcsinálni? Vannak rajta mindenféle csatlakozók, de nem tudom a funkciójukat, X meg Y feliratúval meg nem is találkoztam...
Üdv, Tom
Kipróbáltam én is a Skori féle levitront. Jókat lehet vele játszani.Itt látható Meg itt.
Ha nem csal a matematikai tudásom bár lehet. Az y tengely az a függöleges tehát a szkóp normális bemenete amit használsz. Az x pedig a vízszintes eltérítés. Vagy át lehet állítani a CH2-t X-nek vagy külön csati. Más talán pontosan ismeri azt a tipust
![]()
CH1-re Y CH2-re X, aztán az időalapbeállítás környékén kéne lennie olyannak, hogy X-Y Mode. Ha lefotózod a szkópot bejelölöm... ezt a szkópot sajnos még látásból sem ismerem
![]()
Hát nem egy mai darab. Képet teszek fel, a minősége olyan, amilyen. Módok: CH1, CH2, chop, alter (csak mert nem látsuik a képen.) External horizontal input van rajta, de akkor vertical is kéne, a függőleges...
external horizontal és a Ch1. és át kell kapcsolni a trigger módot. csak csak nem látszanak tisztán a feliratok :no: jobb megvilágítás lehet segítene
Tényleg elég nehezen lehet látni a dolgokat.
A szkópon CH1-el és CH2-vel nincs hagyományos X-Y mód, viszont az indítójel bemenete elvileg használható. Ahogy én látom a képen, ehhez az indítójel forrás választót (SOURCE) tekerd jobbra ütközés-1-ig (×1 szorzó, valami O betűs). Szerintem ebben az állásban lehet X-Y módban használni. CH1-re tedd az Y-t, és a trigger bemenetre a X-et, a Source kapcsolót meg az utolsó előtti állásba.
Na csak sikerült, köszi a segítséget!
Viszont azért vannak problémák, pl. hogy fejjel lefelé látszik az effekt, meg erősen torzult, egyik oldala jobban meg van nyúlva mint a másik. Nem mondom, nem egy csúcsminőségű vadiúj a szkópom, de "alap" üzemmódban elég jól teljesít. Először rajtahagytam véletlenül a hangszínszabályzót a kimeneten, és eléggé szét is barmolta a jelet. De legalább működik tényleg, nagyon tetszik.. Esetleg nem tudjátok mi lehet a gond a megjelenítésével? Üdv!
Egy TDA2030A-s félkész gitárerősítő, a kondik 25V-osak voltak benne, én meg 36V-ot adtam nekik. PUFF-PUFF!(er)
![]() ![]() ![]() A panel előbb-utóbb kész lesz. Egyszer már működött! ![]()
Valami szal fol van cserelve. Egy helyen a neten olvastam, hogy nagyon jo hangkartyad kell legyen, hogy jo minosegben latszodjon (ott Audigy-t ajanltak). Az egeszet egy 15 eves srac keszitette. Vajon milyen progival konvertalta at a kepeket audio file-a?
![]()
ez tenyleg szuper!!
mivel hajtak meg a szkoppot ?
ha jól látom már füstölt is
![]()
Sziasztok!
A héten volt egy kis időm és elkészítettem a "becsődölt" nixie órámat ismételten, de most úgy, hogy az anódfeszültséget előállító részt külön panelra tettem és így végre már szuperul működik. Én is "megbolondítottam" a nixie csövet egy kék leddel így éjszaka elég jól mutat, illetve készítettem még a PICKit 2 progizómhoz néhány PIC adaptert. A dobozolás viszont még hátra van, az elképzelésem már megvan a dobozról csak még időm nem jutott rá, hogy megcsináljam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |