Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   84 / 296
(#) jmartin hozzászólása Márc 16, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Még mindíg termomax.
Ennek a vacaknak mi a bekötése?

PICT2610.JPG

(#) toro válasza jmartin hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Ez egy váltószelep, de, hogy mi a bekötése - fogalmam sincs.
Elvileg 12 - 24V-os és két irányba mozdul el.
Valószínűsítem, hogy 3 szál vezeték kell hozzá.
(#) toro válasza Lightman hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

(#) toro válasza toro hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

JRK 011 tip. reteszelő
Működési elv: A készülék 230 V~ hálózati feszültséget kap a háromeres MT kábel kék és fekete színű vezetékén keresztül.
A másik fekete (jelzett) vezető azonos potenciálon lesz a fekete vezetővel mindaddig, míg az érzékelő lángot nem érzékel. Láng hatására bontja a két fekete vezető közötti áramkört, vagyis kikapcsolja a gázkazánt.
Fontos, hogy az érzékelőre az előírt színű vezetékek kerüljenek a polaritás miatt, továbbá azzal párhuzamosan más áramot vivő vezeték ne haladjon az összegerjedés miatt.
C… típusú, ÉTI…. stb. kazánokhoz ajánlott

Bocsi, ezt találtam Neked.

Nézd meg a 20. oldalon D.3.A a váltószelep bekötése!

Inka 24k.pdf

(#) jmartin válasza toro hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Igen, ez egyértelmű.
Melyik a táp, és vezérlőjel?
Rajzon nincs rajta.
Egyébként ez egy 24K-RK, az eredeti rajzon 4 vezetékes, a valóságban 3.
(#) jmartin válasza jmartin hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Új hiba!
Kikapcsolt állapotban, és csak melegvíz üzemmódban is megy a fűtés.
De olyan, mintha visszafelé forogna a szivattyú.

Szerintem a kék a közepe, a fekete és a barna a két irány.

Vissza felé nem foroghat! Egyszerű egy fázisú, kondenzátoros motor.
Biztos, hogy HMV készítésnél nem zár le teljesen a váltószelep és valamennyi átmegy a fűtőkörre is!
(#) Drasek hozzászólása Márc 17, 2012 /

Kedves kolégák !

Változtatam az élet filozofiámon , és engedtem , a kisértésnak , vagy a régota érkezö felkérésnek . aAjővő héttöl már Külföldön fogok ténykedni , és jó hírnevet szerezni a magyar szakiknak . Nem fogok el veszni , de az itthoni dolgokat magam mögöt kell hogy hagyjam. Lehet ez lesz a jövedelmezöbb lépés.
Mindenkinek , sok jót és síkert az életben .
(#) kameleon2 válasza jmartin hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Sziasztok! Kicsit késve ugyan - de tanulságos. Termomax ÖV Color ECO-N típusú kazánt vettem. A gépész 46kW-ot számolt ki - nem bíráltam felül. Működött, mint az álom, igaz az ígért ECO mód az istennek sem akart működni. Azonban az első hónapban leette a gatyámat. Nagy nehezen elboltoltam és maradva a magyar termék ideológiámnál - megvettem ugyanabból a szériából egy 24kW-os változatot. No ekkor kezdődtek a gondok. 1 év folyamatos beállítgatás, kálvária, mivel a kazán éppen akkor szeretett leállni, amikor mínuszba fordult az idő. Ez egy kazánnál nem igazán előny. Nem mertünk sehová elmenni télen, nehogy elfagyjon a méregdrágán megcsinált fűtés. 1 év után, és egy kis levelezgetés következményeként a gyártóval két ember kijött a gyárból és lecserélte szibte az összes alkatrészét a kazánnak. Égőfejet, vezérlőpanelt stb. Az ECO módot már meg sem mertem kérdezni, mert nem ment a kazán. Vége lett a fűtési szezonnak, de azzal a fentartással éltem a garanciát illetően, hogy jövőre veletek ugyanitt... Nos, a következő fűtési idénynél kijött egy szerelő, aki mindössze a gyújtóelektródát cserélte más gyártmányúra - némi mechanikus illesztést követően. A kazán azóta megy. Azonban van egy szoftverhibája és az ECO mód még mindig nem működik. Ja - a vezérlőpanel olasz, így lehet, hogy egy Ferrolival jobban jártam volna... Mégegy apróság. A napi gázfogyasztást figyelembe véve az épület tényleges energiaigénye 11kWh....
(#) toro válasza Drasek hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Sok szerencsét!
Legyen sikeres az életed külhonban, ha már szülőföldeden nem tudsz boldogulni.
(#) toro válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Azért a 46 kW-os kazán árán, már elgondolkodhattál volna egy kondenzációs kazánon.
Hát igen! Elég gyenge elektródát szerelnek bele gyárilag.
S a SIT gyújtásvezérlő sem áll mindig a "helyzet magaslatán".
(#) jmartin válasza toro hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Nem azt mondtam, hogy visszafelé forog, hanem azt hogy mintha.
Ugyanis a visszatérő egyre melegebb, és az előremenő ha hideg, lassan felmelegszik.
Akkor is, ha nincs melegvíz kiszolgálás.
Néha bekapcsol a kazán, úgy is, hogy a termosztátok ki vannak kötve.
(#) jmartin válasza Drasek hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Sok szerencsét neked!
Mi még nem mertün belevágni, a gyerekek még kicsik.
Ha szabad kérdezni, hova mész?
(#) kameleon2 válasza toro hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Ha meg tudsz győzni mivel jobb egy kondenzációs ott ahol nincs padló, vagy mennyezetfűtés, csak radiátor - rajta! Bár a tapasztalat egyvalamire kétségtelenül megtanított: Le kell állnom a gázfűtésről, mert a hőértéke 6 év alatt a harmadára csökkent a gáznak, az ára viszont annyira megemelkedett a csapnivaló minőség ellenére, hogy 19 fokos házban fizettem 90eFt-os számlát. Így marad a kínai hőszivattyú, amit én hozok be és vészfűtésként -15 fok alatt a gáz. No és a kandalló a hulladékfával. És teszek a magyar ipar eme termékére a továbbiakban. Az szerepelt minden brossúrában, hogy abszolút energiahatékony, lángmodulációs, ECO stb. Miközben leette a gatyámat a télen és a megígért funkciók 2/3-a a mai napig nem megy, holott fizettem érte kétszeresen. Nem ment egy napig sem rendesen a külső tartályos HMV fűtés és a külső hőmérséklethez igazodó lángmodulációs, változó karakterisztikájú előremenő vízhőmérséklet szabályozás sem. Azonban amíg az egy éves tortúra tartott többször kellett hajnali kettőkor leballagnom a kazánhoz, mert hidegre ébredtem és sűrű villogással fogadott, mert a szoftvere úgy lett megírva - ha nem gyújt be elsőre - soha többé nem próbálkozik - azonnal hibára fut. Pedig csak egy alapos átszellőzés után pár perc múlva újraindulhatott volna....
(#) alek válasza Drasek hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Sok sikert és ne feledkezz meg rólunk sem, földhözragadt szegény itthonmaradt szakikról. Dobj néha egy rövid üzenetet odaátról.
(#) mugab válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Az a kínai hőszivattyú, az érdekelne...
nem akarsz nyitni neki topicot, esetleg ha engedik cikket? Mert az még a bajom, hogy már talán klímával is olcsóbb fűteni mint gázzal...
(#) JZoli válasza mugab hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

A hőszivattyúval is ugyanaz a probléma mint a kondenzációs kazánnal, csak az alacsony előremenő hőmérsékleteket szereti, különben itt is "oda a gatya"!
(#) toro válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Nem akarlak meggyőzni, csak tényeket támasztani a kondenzációs mellé!
Nekem a tél 45-47 fokos előremenővel üzemelt! Igaz 8 cm szigetelés van a házon. S nem reklámként, de egy Buderus GB 112-24-es működik benne, éves karbantartással!
Míg a hagyományos kazánokkal FŰTESZ, addig a kondenzációssal HŐN TARTASZ!
Nem mindegy, hogy az előremenő vized felmegy 60-70 fokra és a kazán ki-be kapcsol (esetleg típustól függően 40 %-ig lemodulál) vagy folyamatosan 40 -50 fokon.
Természetesen az épület szigetelése-, nyílászárók minősége-, épület tájolása még hozzá járul a kisebb gázfogyasztáshoz.
A hőszivattyúról csak annyit, hogy az áram fogyasztásod a mostani 3-5 szerese lesz.
(#) kameleon2 válasza mugab hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Nincs akadálya, de talán egyszerűbb, ha magánban megkeresel - Mert ez már reklámnak minősülne.
(#) kameleon2 válasza JZoli hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Hőszivattyúról annyit: Két rendszerünk van felépítve bemutatóként. Az egyik folyadék-folyadék - fal és mennyezetfűtéssel, padlófűtéssel. Ez a legoptimálisabb, mert alacsony előremenő vízhőmérséklet mellett is nagyon jó a hőérzet. A másik ettől 20 méterre van, ott levegő-folyadék hőszivattyú megy, radiátoros fűtéssel, mert a meglévő kazán helyére lett beépítve a tartály. -15 fok mellett 45 fok előremenő vízhőmérsékletet produkált. A radiátorok nem sütnek ugyan, de fázni sem kell. Ha valaki kíváncsi rá - megnézheti Törökbálinton. Ja igen- a legfontosabb: A két rendszer 1 hónapban kb 40.000Ft-nyi villanyszámlát evett. Két családi házról beszélünk. Az egyik kb 300m2 a másik 100m2. Én egy házra több mint a dupláját fizetem gázból.
(#) kameleon2 válasza toro hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Igen a gázkazánt illetően részben egyetértek - ezért vettem lángmodulációs adagolóval szerelt kazánt. Sajnos ez sem igazán működik jól benne. Ez a szitkozódás egyik alapja. Merthogy nem 40%-ig modulál le - jó ha 5%-ot. A másik dolog a villanyszámlával kapcsolatban: áramkedvezményem is van és 3x40A betápom.
(#) JZoli válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Én ezt teljes mértékben elfogadom amit írtál és öt hőszivattyús rendszer megépítése után én is inkább vagyok ennek a pártján. Viszont ahol csak a "hőtermelő" felújításában gondolkodik a család és hagyományos radiátoros rendszerük van, hiába hőszigetelt a ház azért nem biztos, hogy elég a 45fok előremenő vízhőmérséklet,ott azért nem ajánlom a hőszivattyút, mert drága lenne az üzemeltetése! Viszont ha nem lennétek ilyen messze szívesen megnézném a bemutatótermeteket, jó lehet!
(#) kameleon2 válasza JZoli hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Nyilván szerencsésebb lenne radiátornál a 80-85 fok, de a híresztelésekkel ellentétben egész tűrhetően ment a télen a höszivattyúval is. Bivalens módban pedig tökéletes lehet, mert lehet gáz mellette, de nem mindegy, hogy csak 2-3 napot megy, vagy pedig egy teljes szezont.....
(#) toro válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Ezek szerint rosszul van beállítva!
Keress egy SZAKEMBERT, aki beméri neked a gáznyomásokat és beállítja azokra az értékekre, amit a gyár megad!
(#) JZoli válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Hát ha kicsit "túl vannak méretezve" a radiátorok akkor az a 45 fok is elég a fűtéshez! Mostanában ez egyre gyakoribb, és így alacsonyabb előremenő hőmérséklettel is lehet kielégítően fűteni.Ez a kondenzáció kazánokhoz is jobb megoldás!
(#) kameleon2 válasza toro hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

SZia Toro! A lényeget sokkal előbb már leírtam: a gyár 2 szakembere járt ki hozzám közel egy évig. Ha ennél komolyabb szaktekintélyt ismersz, aki beállít egy kazánt - ki vele, mert ők bizony csődöt mondtak. Az egyetlen ember, aki egy kicsit is jobbá tette a kazánt egy bicskei szervizes, aki véletlenül ugrott be a régi szervizes helyett... Megvallom őszintén belefáradtam, hogy családtagként jártak ki-be a SZAKEMBEREK . Inkább keresek kevésbé problémás megoldást.
(#) oldman válasza JZoli hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Ez a kisebbik gond, bár többletköltséget okoz a beruházásnál. Sajnos sok szaki a 70-100 W/m^3 szerint tervez, vérmérséklettől függően és szerncsétlen esetben jelentősen alultervezi az épület és/vagy egyes helyiségek hőszükségletét. Ekkor alul van méretezve és egyes helyiégek "hüvösek" a kazán állandóan ki-be kapcsol stb.. Azt hiszem ismerős a probléma. Sajnas a pénzhiány is erre viszi az embereket, azt hiszem ismert a mondás:
Cégünk Gyorsan, Jól, Olcsón dolgozik! Kedves megrendelőnik ezek közül csak kettőt választhatnak!
Manapság már az árak nem feltétlenül tükrözik a minőséget ezért a fenti szabály már nem tekinthető mérvadónak.
(#) toro válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Sokan - többször próbáltuk már írni: vannak szervizesek, akik üzembe helyeznek és vannak, akik utánuk járva megjavítják. Sajnos itt tartunk kis hazánkban.
Javaslom, keresd meg a bicskei szervizest.
Következő: »»   84 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem