Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Hali
Segítséget szeretnék kérni egy nyák tervben amit terveztem...... A ledek egy másik nyákon leszenek és lábelekkel lesz összekötve a két nyák... Szeretném ha valaki átnézné hogy jól terveztem-e meg de ha nem akko is szenvedtem vele és nem mást dolgoztattam... Amúgy a kapcsolás az működhet??? Nah előre is köszi A kapcsolás http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_119386.html?highligh...119386 van feltéve
A link nem sikeredett Kapcsolási rajz
Ha mondjuk felraknád jpg-be a rajzot, talán többen reagálnának.
Nem mindenki használja azt a nyáktervezőt, amit te, ezért talán nem is tudják megnyitni. (Én is Eagle-t használok.)
Szia !
Sajna nem jó amit rajzoltál. Hibák: 1. LF358 IC ( - ) tápja nincs bekötve 2. NE555 rosszul van bekötve 4 - 5 láb és annak hozományai. 3. R6 kétszer van, mintkettő ua 4. C3 is kétszer van, de ebből az egyik a C4 Jobb lenne ha nem ilyen felbukkanóban lennének az alkatrész nevek, hanem odaírnád fixen, az utolsó két hibát megspóroltad volna szerintem. Üdv!
Nah jó nekem ez a tervezés nem megy.... Pedig amúgy már megjavítottam egy pár erősítőt meg építettem is de tervezni azt nem nagyon tudok.... Amúgy azok amiket csak sima papíron csináltam azok mentek.... Nah mindegy kössz hogy átnézted
Szia !
Azért ilyen hamar ne add fel ! Rajzolni kell, tanulni a hibákból, és sikerülni fog. Senkinek sem ment elsőre. Üdv!
Alakítottam rajta egy kicsit....
Szia !
Utólagos engedelmeddel, egy pár kötést a kapcsolás változtatása nélkül átrajzoltam, hogy rövidebbek legyenek a sávok. Üdv!
Szia !
Nem én. Te tervezted, én csak 2-3 vonalon igazítottam, hogy rövidebb legyen. Kapcsolást nem néztem át, tehát minden úgy van ahogy azt te rajzoltad. Üdv!
A kapcsolát azt nem én terveztem hanem találtam... Szrintem összerakom is kiderül megy vagy nem
Sziasztok! Van egy Nagyon durva kapcsolási rajzom aminek a nyákrajzához én kevés vagyok Ha valaki tudna segíteni h mégis h kezdjek neki azt nagyon megköszöném
Szia!
Eagle-ben meg tudod rajzolni a schematic-ot (ezt a rajzot) és a program egy másik ablakban összepakolja ugyanazokat az alkatrészeket az összekötővezetékekkel 'összegumizva', ha kész vagy a rajzzal, csak átlépsz a másik ablakba, elrendezed az alkatrészeket (előtte érdemes lementeni + másolatot csinálni, mert az elrendezéstől függően lehet h az autotervező nem tudja 100%-osan megrajzolni), megnyomod az autotervező gombot, megadod a paramétereket, vezetőréteg szélessége, hogy 1 vagy 2 rétegen akarod-e megcsinálni, stb., és kész. Persze ez nem biztos h elsőre sikerül, akkor az alkatrészeket értelemszerűen kell rendezgetni, és újrapróbálni. Az Eagle demo verzióját le lehet ingyen tölteni, a demo korlát behatárolja a panel méreteit.
Az a probléma h nekem meg van az Eagle,csak nem bírtam rájöni a használatára. ezért írtam meg ebbe a frumba h ha vki tud akkor segítsen!
Mégis erőt vettem magamon és nekiültem... Kérlek titeket h véleményezétek h szerintetek jó-e? A piros pötyök az áthidalásokat jelentik!
Hali!
Még egy kicsit lehet rajta szépíteni, de arra már sajna most nincs időm. Nézd át! Ja, a tápcsatlakozót lehagytam (+9V, test), de szerintem azt már te is megtudod csinálni, ha nem, amint időm lesz, megcsinálom, de csak a jövő héten. Remélem, nem néztem el semmit! (ha mégis, az a siettség miatt van)
Na, egy kicsit finomítottam rajta...
Nincsen meg véletlenül valakinek a csatolmányban található FD1 típusú ChipCAD által is forgalmazott 16F877-tel megvalósított fejlesztői környezet NYÁK rajza?
Sziasztok!
Igazából lehet nem teljesen ide illik a kérdés, de nem akarok uj témát nyitni, bár lehet megérné. Szoval a vicsys féle akksitöltőről van szó. A nyákot kicsit ét kellett terveznem, mert életem első vasalásos nyákja lesz, és volt rajta pár nagyon szűk hely is. Nem akartam kockáztatni, ugyhogy kicsit átterveztem, és ahol nagyon szűk lenne, ott átkötéssel oldanám meg. A segítséget abban szeretném kérni, hogy lenne-e önként vállalkozó, aki megnézné nekem, a nyákot nem-e terveztem el? Nagyon hálás lennék Köszönöm szépen elpőre is : Uli
Még jó, hogy nem nyitottál neki különtopikot
majdnem ott voltam, hogy nyissak uj témát de végülis nem tettem hajnalban már kicsit fáradtabb voltam a kelleténél. XD
bocsesz itt a rajz::: vagyis itt kössze uli
egyébként tudod hoyg csodálkoztam, hogy eltűnt a hozzászólásom???? mondom magamban, annyira fáradt lettem volna, hogy valahovateljesen máshova raktam fel a kérdést?? aztán ugy 20 perc kereesgélés után eszembe jutott a kereső
Az az igazság, hogy nem igazán lelkesítő a feladat...
A saját NYÁK-omat sem jutna eszembe így ellenőrizni az utóbbi 15 évben... ! A helyedben nem ezt a NYÁK-ot valósítanám meg, hanem az eredetit: - vagy addig kísérleteznék a vasalással, amíg elfogadható nem lesz (tettem fel egy másik topic-ba egy képet, hogy 8mil széles vonalat is símán lehet vasalni). - vagy fotózással csinálnám - vagy keresnék valakit aki megtanít rá, vagy megmutatja, hogy kell csinálni (megcsinálja az elsőt).
kössze.
fotozásra nincs lóvém, sajna haveri körben nem érdekel senkit az ilyen fajta elektronika, kísérletezgetni... hát nem tudom.... uli
Pedig ez a jövő (d)...
Magad uram, ha szolgád nincsen (vagy nem jelntkezik...) :wave:
Uli nézz el a nyák készítés kérdések topic-ba ott nagyon s
ok kérdésedre találsz választ . És ne hidd hogy a fotózás drágább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |