Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   193 / 316
(#) jani1987 hozzászólása Márc 21, 2012 /

Aki használta már a Guitar FX BOX 3-at, az segítene abban, hogy alap állapotában a gitár miért nem tisztán szól? Miért torzít?
(#) Bassmester válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Esetleg túlvezérlődik a hangkártya bemenet...
(#) teddysnow hozzászólása Márc 22, 2012 /

Az én hangkártyám már -3dB-nél vág, -2,5dB-nél már hallani is. Én -4dB-ig szoktam engedni felvételnél.
(#) DenaturáltSas hozzászólása Márc 27, 2012 /

Sziasztok!

Tudtok olyan kapcsoló üzemű táphoz kapcsolást, amely kb 350V egyenáramot tud szolgáltatni? Kb 20mA terhelhetőséggel. Előre is köszönöm szépen!
(#) 999laci válasza opel 2.4 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

A volume potik 3-as lába a földpontra, 1-es lábak a tone poti középső lábára( 2-es), a kondi szabad lába szintén a földpontra. Az biztos hogy működik a két pickup?
(#) 999laci válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Ez a kinai Hartke? Akkor hagynám. A 250W-os végfok szép és jó, DE 4 ohm-on. Nem tudom milyen a ládád, de ha 8 ohm akkor a 180W kevéske... Gyári ládát használnál vele?
(#) ECL82 válasza 999laci hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Szia, egyrészt késő, mert már megrendeltem. Hát, valószínűleg kínai lesz, ma már minden kínai!
Egyenlőre 2 darab 15"-os ládám van. De ha meglesz az új gazdája, akkor lehet beújjítok egy 4x10-est a másik 15"-os fölé.
Ha megjön az erősítő, akkor beszámolok róla, hogy hogyan szuperál. Üdv.
(#) compaqamplifier válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Csöveshez szeretnél?
(#) 999laci válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

A minden kinai-ban igazad van és van köztük jó is. Ampeg is Dod is ott gyárt. Remélem a Tied az jó kinai lesz.
A 4x10 plussz 1x15 jó kis kombináció. Persze érdekel majd a véleményed. Üdv.
(#) ECL82 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Ha gondolod, én éppen egy kb. 300V-os anódtápon dolgozom, ami 12-15V betáplálású. Ha kész leszek majd megosztom a terveket s tapasztalatokat.
(#) ZSozsóó válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Bassmester is csinált egy jó tápot a csöves torzítójához, szerintem az is jó kiindulási alap. De szerintem a legjobb egy jó kis hálózati trafó, megtekercseltetve sem nagyobb költség és macera, mint egy kapcsoló táp! De pl a Silverblade Hellhound20 erősítői is kapcsoló táposak (mondjuk nem éppen emiatt nem jók szerintem), kis el84 PP végfokú "valami", nekem személy szerint nem jött be. Szóval van benne ráció, de a kimenőt egyelőre még mindig nem lehet megspórolni, de egy kis effektben ez nem probléma ugyebár! Várjuk a tapasztalatokat! Zs. :wave:
(#) ECL82 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Ezzel a maggal, ha minden igaz akkor el lehet menni kb. 15W-ig, kb. 100.000kHz-en. Ebbe a teljesítménybe már bőven beleférne a fűtés is, bár szerintem ez már fizikailag nem fog elférni.
A Bassmester féle kapcsolásról van szó, csak nekem más magon van. Bass preamp lesz belőle (már ha valaha kész lesz:p).
(#) DenaturáltSas hozzászólása Márc 29, 2012 /

Bassmester kapcsolása publikus? Én nem találtam itt sehol :S
(#) Bassmester válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Kapcsolási rajz nincs róla, a LAY-t pedig már felraktam IDE.
Nem bonyolult, akár vissza is tudod rajzolni.
A fazékmagos trafóhoz menetszámokat ne is kérj, mert az a vas és frekvenciafüggő, ha netán odáig jutnál majd segítek.
Egyébként tényleg egyszerűbb egy kis (minimum 10VA-es) EI trafót szétkapni és megtekerni. A legújabb torzítóm is ilyen táppal készül. 2x3,15V-AC lesz a fűtése, és 300V az anód, amit 0,05-ös drótból tekertem rá pluszban, az eredetileg 230/12V-os trafóra.
(#) Bassmester válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

A fűtés nem kell hogy a kapcsolótápról menjen, elég csak az anódot táplálni róla.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Szerintem sem lenne szerencsés azzal fűteni, mert a kapacitás a fűtés és a katód között a nagyobb frekvenciákon már lehet ,hogy nagyobb problémát okozna, mint konvencionális táplálás esetén... most csak tűnődtem! Zs. :wave:
(#) ZSozsóó válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Még annyi jutott eszembe a vassal kapcsolatban, hogy nem árt azért kisebb indukcióra méretezni a dolgot, szóval nem érdemes szerintem a teljesítményt kicentizni maximális indukció mellett, mert egy nagy impedanciás áramkör mindenre érzékeny a "holdállásra" is, vagy akkor jól le kell árnyékolni a tápot,bemenettől legmesszebb elhelyezni stb... Megint csak tűnődtem! :wave:
(#) ECL82 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Köszi a tanácsot. Tűnődj csak nyugodtan, hogyha ilyen tippek jutnak az eszedbe!
Sajnos még nem jutottam odáig, hogy megépítsem az áramkört. Volt próbálkozás, de akkor sem a mag, sem a fetek nem voltak megfelelőek. Most már meg van minden alkatrész, csak idő kéne összerakni s méricskélni. A 15W csak elméleti, a teljes fogyasztás nem lesz több szerintem mint 3-5W. Üdv.
(#) coyote83 hozzászólása Márc 31, 2012 /

Sziasztok valakinek van ötlete hogy hogy lehetne dpdt kapcsolóra kötni ezt a kapcsolást úgy hogy a millenium bypass működjön?
Jelenleg így zw44 van bekötve a kapcsoló csak annyi a probléma vele hogy ha a torzitás ki van kapcsolva akkor a tiszta hang mellet hallatszik a torzitás csak halkan és ha a gain potit lejjeb tekerem akkor a torzitás is gyengűl

1.png

(#) coyote83 hozzászólása Márc 31, 2012 /

Még annyi kérdés lenne hogy az ic1b hez mivel dual opa szükséges referencia feszültséget biztosítani vagy elég csak az ic1a hoz?

1.png

(#) ZSozsóó válasza coyote83 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Szia!
Mivel DC csatolt a két fokozat, az elsőhöz elegendő, jó ahogy van a rajzon.De, ha a diódákat oda akarod tenni az első opa után, akkor szerintem már nem lesz jó, mert lehúzza a DC referenciáját a második opának. Zs :wave:
(#) coyote83 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Tehát ha jól értem akkor ha használni akarom a 2db 1n4148 at akkor kell a ic1b-nek is referencia feszültség?
A millenium bypass bekötésre van ötleted?
(#) ZSozsóó válasza coyote83 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 / 1

A probléma az, hogy az első fokozat véget ér az első műveleti erősítővel, az R6 8.2kOhm már a második fokozat része, amúgy sem lenne jó az a dióda úgy. A 8.2kOhm már a hangszín szabályozó fokozat része. Ha azt is használni akarod, mint diódás vágást, akkor kellene szerintem 1-2Kohm sorban az első opa kimenetével, aztán jöhetnének a diódák, de kellene velük párhuzamban egy pl 100kOhmos ellenállás (mondjuk ez sem életbe vágó) és nem a GND re kéne kötni, hanem a referenciára. Lerajzolom, hátha úgy egyértelműbb a dolog, de őszintén én ennyit nem variálnék vele, inkább kihagynám.
A millenium bypasst nem is tudom mi, de rajzolok egyet, hogy én hogy csinálnám a bypasst és led világítást, ha jól értem ez a feladat egy 2 áramkörös váltó kapcsolóval, hogy ne legyen benne ilyen áthallás. Igaz egyszerűbb, meg nincs is benne tranzisztor. Amikor tisztán vagy, akkor az egyik áramkör lehúzza a torz kimenetét földre, így ott semmiféle jel nem jön már ki, nincs ami halkan szóljon a torzból, a másik áramkör pedig rákapcsol a közös bemenetre = szól a tiszta, nem világít a led. A másik esetben az egyik áramkör ad egy földet a lednek, az világít, a másik pedig rákapcsol a torzra = szól a torz,világít a led. Szerintem ez így egy kicsit egyszerűbb ,túl nagy átvariálást sem igényel, mert max ki kell vegyed a tranyót meg a bázis ellenállást, a C-B -t pedig egy dróttal át kell csak kötni...Ha hiba van az elképzelésben csak szóljatok, most ez csak úgy jött. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt már valaki kitalálta mert szerintem ez kézenfekvőbb dolog...Szép napot mindenkinek! Zs. :wave:

Köszönöm szépen most már értem bár nem is használom az a diódás vágást csak a visszacsatolásban a ledeket.
A bypass kacsoló viszont nem működik ugyanúgy átjön a tiszta csatorna alatt a torz jel. Lehetséges valahogy úgy megoldani 2 áramkörös kapcsolóval hogy a ki és bemenetet egyszerre kapcsolja ki és be és közben még a ledet is kapcsolja vagy ahhoz már 3 áramkörös kell?
(#) ZSozsóó válasza coyote83 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 / 1

Próbáltad már megcserélni az áramköröket a kapcsolón? Jó lenne utána járni mi okozza ezt. Ha fixen átdrótozod, akkor is hozza a problémát? 3 áramkörössel már pofon egyszerű lenne, igen! Zs.

No érdekes dologra bukkantam leforrasztottam a kimenetet a jackról így a panel kimenete a levegőbe ficeg és ha most bekapcsolom a torzítást akkor is torzít csak halkan , a tiszta csatornán pedig szintén halkan hallatszik a sima jel mellett a torz is. ez normális?
(#) Massawa válasza coyote83 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 / 1

Rossz helyen vannak a földjeid. Csillagba kell kötni a tápról a ki és bemenetröl mind egy helybe.
(#) coyote83 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd?
(#) Massawa válasza coyote83 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Ha a #1199713-as hsz-ban szolo kapcsolásról van szo akkor valamennyi GND pontot kell egy helyre kötni (csilagszerüen), lehet, hogy a NYÁK-on is már veszteség van.
Szakitsd meg a vezetékeket és vastagabb huzallal kösd egy pontba. (Beleértve a tápegység GND pontját és a ki-/bemenetek GND pontjait.
(#) coyote83 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

itt a nyák rajz ezen nekem úgy tűnik eléggé egybe vannak kötve

Supernova.brd

Következő: »»   193 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem