Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
A segitsegeteket kerem ![]() ![]() ![]()
Szia valószinü de nem ez az alaphiba. Attól ment el a sorvégtranyó hogy megfutott a tápja, cseréld ki a két kis elkót a táp primer oldalán ,s a szekunder oldalon van egy 140 voltos zéner a sortápon az is zárlatos valószinüleg.
Milyen sorvégtranyó van benne ? Ha diódás akkor még akár jó is lehet. Mindenesetre a kondikat cseréld vadi újra
A sorvegtranyo D2333,es sehol sem talalok ilyet sem,A zener dioda bizonyos 15020 jo lemertem es ok.
így: 2sd2333 keres rá, de csak helyettesítője lesz, az peddig: 2SD1555
![]() üdv ![]()
Na akkor jön az, hogy ki kell találni, hogy a táp megy-e.Ha kicserélted az elkókat akkor szakitsd meg valahol a sortápot a puffer után de a sorkimenő előtt és a sortáp és a szekunder oldali föld közé tegyél egy 100 wattos izzót. ha ég az izzó akkor a táp jó. Közben mérd a sortápot.
Heló!Az a sorvégfok tranyó -mint ahogy Fery írja nagy valószínűséggel jó.A hiba behatárolását a tápegység vizsgálatával kellene kezdened.Következő, a rendszerfeszültséget (+B)kellene műterheléssel leellenőrizni.(60W-os izzó megteszi).Volna még egy pár ötletem,de olyan "szakosan" van megfogalmazva a hibajelenség,hogy így nehéz nehéz okos tanácsot adni.Mindenesetre a tápegységtől kell kezdeni a hiba behatárolását.
Bocsi ha nem tudok magyar szakszavakat hasznalni,de en erdelyi vagyok,es sok mindent nem ertek meg en sem
![]() ![]() ![]()
Semmi baj nyugi,mond hogy mit nem értesz és segitünk.Nekem tök mindegy,hogy erdélyi vagy, vagy beduin, az itt mindegy nem számit.
szerinted normalis hogy a sorvegtranyo B-E laban oda visza 0,47?nem rovid zarlat ez mar?
![]() ![]() a sorvegtranyo =veg transistor? az elko,valami kondenzator? pufer? ![]()
Az a sorvégtranzisztor az elkó meg elektrolit kondenzátor
Azt értetted,hogy kell az izzóval lepróbálni a tápot ?
ja nagyabbol de a puffer meg nem tiszta ,az mi?
A táp szekunder oldalán a sortáp diódája után van egy elkó, arra gondoltam
Rajzod van ?
,sajna nincs rajzom sem,pedig oroke keresgelem de eddig meg nem volt szerencsem
![]()
udv,kaptam rajzot a tv-hez,primer oldal medig van es honnan kezdodik a szekunder?mert nem tudom melyik az a kett elko,boszanto vagyok ugye?
![]() ![]()
a pdf-ben a harmadik oldal, alsó fele a primer..
Szia a harmadik oldalon megtalálod a táp rajzát. keresd meg az L 210-es tekercset vedd ki és annak a táp felöli végéhez tedd az izzó egyik végét a másikat meg a tuner vagy a kf fémdobozához. legalább 100 wattos izzót használj a kissebb nem jó.
keresem de nem talaltam meg meg,van egy olyan hogy L501, L218,L217de L210 est nem talalok,ez a magas feszultsegi trafo mellet van?
![]()
Ez igy sose lesz kész, vegyél fel MSN-en fery57@citromail.hu
Sziasztok.
Én is javítok egy ilyen tv-t.Kicseréltem a primerben az elkókat, de néhány óra műkődés után megnő sortápfeszültség és zárlatba viszi a 130voltos zennert. Vajon mi okozza ezt. Tibor
vaao
Ez erdekes!!! Ha megjavul kerlek ne felejts el ertesiteni. (probaltad besprezni az U1 trimeret???primerbol osszes kondit kidobtad es ujakat raktal???jo minoseguek ezek akondik???)
Szia
Cseréld ki mégegyszer az elkókat ,lehet,hogy valamelyik gyárilag kakukk. Ezenkivül cseréld ki az opto környéki tranyókat, és a potit. NE MÉRJ, cseréld ki ezeket vadi újra.
Funai-nál még van egy panel-biztositék is (nem csöves). Ha van tápod(120v?) akkor a sormeghajtóban (vezérlésben) is lehet hiba.
Sőt ezeknél gyakran döglik a sorkimenő trafó és a sormeghajtó tekercs is.
udv,csinaltam msn -t edig csak yahoo volt
![]() ![]() ![]()
a leírtak szerint az a baj ami az enyémnek is.Van a
secunder oldalon egy zener dióda ami zárlatos és leter- heli a tápot.A baj ,hogy a diódán szerintem kód van megadva és nem tudom meghatározni hány voltos.A diódát kivéve a táp beindul,de a készüléket nem érdemes bekapcsolni a dióda hiányában.Valaki ha tudná milyen feszültségre stabilizál a dióda segíthetne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |