Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Funai Tv 2000MK7

Témaindító: hard, idő: Aug 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 5
(#) hard hozzászólása Aug 10, 2007 /

Sziasztok.
A segitsegeteket kerem egy nekem nagy problemaban .Egy funai tvm elromlot,semi zaj semi kep es hang,szetszedtem de en meg kezdo lennek a szakmaban,ezzert fordulok hozatok szakikhoz hatha tudtok segiteni.lemertem es azt vettem eszre hogy a magas feszultsegi trafonal levo transistor B-E labain oda visza is 0,47ohm van ,kikaptam de ugy is ugyananyi,szerintetek ez lenne a hibas?
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Aug 10, 2007 / 4

Szia valószinü de nem ez az alaphiba. Attól ment el a sorvégtranyó hogy megfutott a tápja, cseréld ki a két kis elkót a táp primer oldalán ,s a szekunder oldalon van egy 140 voltos zéner a sortápon az is zárlatos valószinüleg.

Milyen sorvégtranyó van benne ? Ha diódás akkor még akár jó is lehet. Mindenesetre a kondikat cseréld vadi újra
(#) hard válasza hard hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

A sorvegtranyo D2333,es sehol sem talalok ilyet sem,A zener dioda bizonyos 15020 jo lemertem es ok.
(#) szabi83 válasza hard hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

így: 2sd2333 keres rá, de csak helyettesítője lesz, az peddig: 2SD1555

üdv
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Na akkor jön az, hogy ki kell találni, hogy a táp megy-e.Ha kicserélted az elkókat akkor szakitsd meg valahol a sortápot a puffer után de a sorkimenő előtt és a sortáp és a szekunder oldali föld közé tegyél egy 100 wattos izzót. ha ég az izzó akkor a táp jó. Közben mérd a sortápot.
(#) tonio hozzászólása Aug 10, 2007 /

Heló!Az a sorvégfok tranyó -mint ahogy Fery írja nagy valószínűséggel jó.A hiba behatárolását a tápegység vizsgálatával kellene kezdened.Következő, a rendszerfeszültséget (+B)kellene műterheléssel leellenőrizni.(60W-os izzó megteszi).Volna még egy pár ötletem,de olyan "szakosan" van megfogalmazva a hibajelenség,hogy így nehéz nehéz okos tanácsot adni.Mindenesetre a tápegységtől kell kezdeni a hiba behatárolását.
(#) hard válasza tonio hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Bocsi ha nem tudok magyar szakszavakat hasznalni,de en erdelyi vagyok,es sok mindent nem ertek meg en sem ,de nem adom fel

Semmi baj nyugi,mond hogy mit nem értesz és segitünk.Nekem tök mindegy,hogy erdélyi vagy, vagy beduin, az itt mindegy nem számit.
(#) hard válasza hard hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

szerinted normalis hogy a sorvegtranyo B-E laban oda visza 0,47?nem rovid zarlat ez mar?
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

a sorvegtranyo =veg transistor?
az elko,valami kondenzator?
pufer?

Az a sorvégtranzisztor az elkó meg elektrolit kondenzátor

gondoltam de igy mar tiszta

Azt értetted,hogy kell az izzóval lepróbálni a tápot ?

ja nagyabbol de a puffer meg nem tiszta ,az mi?

A táp szekunder oldalán a sortáp diódája után van egy elkó, arra gondoltam
Rajzod van ?

,sajna nincs rajzom sem,pedig oroke keresgelem de eddig meg nem volt szerencsem
(#) Sonix válasza hard hozzászólására (») Aug 10, 2007 / 4

Egy kis segítség!

2000MK7.pdf

(#) hard válasza Sonix hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

koxi nagyon rendesek vagytok
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

udv,kaptam rajzot a tv-hez,primer oldal medig van es honnan kezdodik a szekunder?mert nem tudom melyik az a kett elko,boszanto vagyok ugye?
(#) szabi83 válasza hard hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

a pdf-ben a harmadik oldal, alsó fele a primer..
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Szia a harmadik oldalon megtalálod a táp rajzát. keresd meg az L 210-es tekercset vedd ki és annak a táp felöli végéhez tedd az izzó egyik végét a másikat meg a tuner vagy a kf fémdobozához. legalább 100 wattos izzót használj a kissebb nem jó.
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

keresem de nem talaltam meg meg,van egy olyan hogy L501, L218,L217de L210 est nem talalok,ez a magas feszultsegi trafo mellet van?
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Ez igy sose lesz kész, vegyél fel MSN-en fery57@citromail.hu
(#) ptibor hozzászólása Aug 11, 2007 /

Sziasztok.
Én is javítok egy ilyen tv-t.Kicseréltem a primerben az elkókat, de néhány óra műkődés után megnő sortápfeszültség és zárlatba viszi a 130voltos zennert.
Vajon mi okozza ezt.

Tibor
(#) puskas87 válasza ptibor hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

vaao
Ez erdekes!!!
Ha megjavul kerlek ne felejts el ertesiteni.
(probaltad besprezni az U1 trimeret???primerbol osszes kondit kidobtad es ujakat raktal???jo minoseguek ezek akondik???)
(#) Fery válasza ptibor hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Szia
Cseréld ki mégegyszer az elkókat ,lehet,hogy valamelyik gyárilag kakukk. Ezenkivül cseréld ki az opto környéki tranyókat, és a potit.

NE MÉRJ, cseréld ki ezeket vadi újra.
(#) masi1 válasza Fery hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Funai-nál még van egy panel-biztositék is (nem csöves). Ha van tápod(120v?) akkor a sormeghajtóban (vezérlésben) is lehet hiba.
(#) Fery válasza masi1 hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Sőt ezeknél gyakran döglik a sorkimenő trafó és a sormeghajtó tekercs is.
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

udv,csinaltam msn -t edig csak yahoo volt ha talalkozunk akkor dumalhatunk a dologrol,ma meg dolizom ejel de utana vagyok ?
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Szept 4, 2007 /

a leírtak szerint az a baj ami az enyémnek is.Van a
secunder oldalon egy zener dióda ami zárlatos és leter-
heli a tápot.A baj ,hogy a diódán szerintem kód van
megadva és nem tudom meghatározni hány voltos.A
diódát kivéve a táp beindul,de a készüléket nem érdemes bekapcsolni a dióda hiányában.Valaki ha tudná milyen feszültségre stabilizál a dióda segíthetne.
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem