Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
TCPIP...hol vagyok én az ilyen projectektől.... Pláne C ben. Minek nekem a fizetős fordító ami gyorsabb..? Úgyis ráérek két elcseszett project közben várakozni a compilerre..
Említetted hogy eredendően web programozással foglalkozol. Volna egy kérdésem ami inkább ahhoz a témához kapcsolódik, bár a PIC hez is némi köze van. Feltehetném neked itt, vagy esetleg egy privát mailben?
Egy kis húsvéti meglepetés
Három évvel ezelőtt, 2009 tavaszán indult el a PIC-kwik projekt, melynek keretében a Microchip kis lábszámú, nagy teljesítményű 16 bites mikrovezérlői közül a PIC24HJ128GP502 és a dsPIC33FJ128GP802 felépítésével és programozásával ismerkedtünk meg. Az azóta eltelt évek során új fejlesztői kártyák jelentek meg, s a PIC-kwik projekt forrásául használt, a Mississippi State University oktatói által készített támogatói programkönytár és példaprogram-gyűjtemény is többször frissitésre került, ezért szükségessé vált az eddig elkészült fejezetek fejezetek felülvizsgálata és átdolgozása. Az elmúlt hónapok során átdolgoztam a korábbi anyagot, áttértem az amerikai programcsomag új verziójára (ez, sajnos, azt jelenti, hogy az összes program és fejléc állomány megjegyzéseit újra kell fordítani), s tovább bővítettem a támogatott hardver platformokat. Közzétettem benne az általam tervezett PIC-ador kártya leírását, hogy könnyen utánagyárthassa, aki ezt szeretné használni. Figyelembe vettem a készen kapható eszközök (Microstick és az azt kiegészítő Microstick Plus periférebővítő kártya) sajátosságait, s igyekeztem ehhez igazítani a példaprogramokat (eddig a 8, 9, 10 és 11. fejet mintapéldáit sikerült feldolgoznom). Aki tehát a Microstick Plus kártyát beszerzi, sok mintaprogramot közvetlenül kipróbálhat, hardverfejlesztés és barkácsolás nélkül. A korábbi PIC-kwik projekthez képest előrelépést jelent két új fejezetnek (Analóg perifériák, Alfanumerikus LCD modulok) elkészülte. A megújult PIC-kwik projekben új verziójú bootloadert használunk (a régit is lehet használni, de akkor az old mappában található linker állományokat kell használni). A keveredések elkerülésére a megújult projekt a PIC-ador Plus nevet kapta, ez is jelzi, hogy az új változat állományai nem keverhetők a régiekkel. A megújult PIC-kwik projekt honlapjának címe: esca.atomki.hu/PIC24 Ha valakinek szüksége volna a régi változatra, akkor a esca.atomki.hu/PIC24old címen keresse! A támogatott hardver platformok: - PIC-kwik kísérleti áramkör - PIC-ador kártya - mini-Bully kártya - Microstick kártya - Microstick Plus kártya - 16-bit 28-pin Starter Board - Explorer 16 kártya - Dangerous Prototypes Web Platform kártya
Mondjuk úgy, hogy a webprogramozás az, amiért havi fizetést kapok. De eredendően villamosmérnök leszek, talán 2-3 hónapon belül diplomálok.
Szerintem inkább privátban vagy emailben, nem hiszem, hogy ide illő téma. Vagy esetleg itt
Hűűha...akkor pont jókor zaklatlak a kérdéseimmel, gondolom ezerrel tanulsz az vizsgáidra. Sok sikert hozzá előre is.!
Végül privát mailben leírtam a kérdésemet, inkább webes a téma... Köszi Zsolt
Szia!
PicKit2 V2.61, firmware 2.32.00, Pk2DeviceFile.dat V1.62.14. Device Family / Midrange / 1.8V Min/ 16F1782 vagy 16F1783.
István!
szerintem mások nevében is mondhatom: Köszönjük áldozatos munkádat, amellyel oly kitartóan szerkeszted a PIC-kwik projetet.
Sziasztok!
Valamilyen kellemetlen okból C18 fordításakor kapom ezt a hibát: Error - section '.idata_szakd.o' can not fit the section. Section '.idata_szakd.o' length=0x00000135 Errors : 1
Valakinek van ötlete hogy hogyan tudnám eltárolni ezeket? :S elvileg az adatmemóriába kell hogy pakolja ahol van 2048 bájt hely, de mégsem :S pontosan 128 bájtnyi tömböt fogad el csak! WHY??
Emlékeim szerint az "unsigned char" tömb a RAM-ba kerül, a "const unsigned char" tömb pedig a Program flash-be. Szerintem ez utóbbit akarod...
Megvan a megoldás a linkerben össze kell vonni néhány bankot és nem lesz gondja a gpr1 gpr2 gpr3 gpr4-ből csináltam egy nagyot
Watt arra céloz, hogy letárolhatnád a karaktertömböket a programmemóriába is (flash). Általában a mikrokontrollerek esetén a flash memória mérete jóval nagyobb a RAM terület méreténél, ezért a szövegkonstansokat a flash-ben szokás tárolni, majd amikor kell, onnan kiolvasni.
Szia!
Próbáltam letölteni a microstickplus_examples.zip fájlt, de nem sikerül. A fájl nem található üzenettel jön vissza. Idézet: „Próbáltam letölteni a microstickplus_examples.zip fájlt, de nem sikerül.” Bocs, elírtam! A linkből kimaradt egy "s" betű.
Hello mindenki! Ahogy fejlesztem PIV softer mindig jön valami most az EEPROM irás nem megy PIC 18F4520
Minden az adatlap szerint C18 ban EEADR=0x00;// EEPROM rész Címe EEDATA=0x05; EECON1bits.EEPGD=0; EECON1bits.CFGS=0; EECON1bits.WREN=1; INTCON=0x00;// Timer0 és RB Megszakítás Tiltása EECON2=0x55; EECON2=0x0AA; EECON1bits.WR= 1;// Írás Indítása while (EECON1bits.WR);// Várakozik, amíg a EEPROM írás kész INTCON=0xA8;// Timer0 és RB Megszakítás Engedélyezése EECON1bits.WREN= 0;// Írás Tiltása MPLAB mindig 0 de lcd is 0 azért gondolom hogy az irás a rossz de ha szerintetek ez jó linkelném az olvasást is!
Minimális eltérést látok csak a gyári függvénytől:
Szia!
Idézet: helyett a EECON1bits.GIE=0 -t vagy EECON1bits.GIEH=0; EECON1bits.GIEL=0; -t ajánlom. Az INCON -ban lehetnek ok bitek, amit a regiszter byte -os írása töröl.„INTCON=0x00;// Timer0 és RB Megszakítás Tiltása”
A két utasításnak a
utasítás sorozatra kell fordulni - nem lehet más utasítás a sorozatban.
Szia!
Lehet az optimalizálás is az ok... Meg kell nézni az assembly listát.
Egyelőre elsősorban a chap08, chap09 és chap11 mappa mintaprogramjainál hasznos a microstickplus_examples.zip csomag.
Hali.
Éppen egy pontos feszültség és árammérőn töröm a fejemet. Már alapjaiban készen is van de 0,1V-os eltérés van akkor ha 2-10V-ig mérek utána ez csökken. Ha 0-2V ig mérek akkor akár 0,4V-os is lehet az a eltérés. Tudnátok segíteni milyen módszerekkel lehet megoldani legbiztosabban és legpontosabban a kalibrálást valamint hogy hogyan tudom megoldani hogy ne legyenek ekkora eltérések a minimum és maximum értékek között.
Talan kulso 2,56 voltos referenciaval meg lehetne javitani a pontossagot. 1024-es (10 bit AD) felbontasnal 2,5 mV egy lepes. 10k/3k3 osztoval 10V lesz a mereshatarod, es 10 mV egy lepes. A ref IC a TL431 + 2 ellenallas es egy poti.
Köszi meg tudnád írni hogy MPLAB 8.10 fordító C18 3.10 hogy írom a C kódba ezt az asm betétett _asm _endasm nem fordul!
Köszönöm Hp41C szerint az EECON2 lehet a gond.
írom a C kódba ezt az asm betétett _asm _endasm nem fordul!
Sziasztok!
Szeretnék érintőképernyő által küldött adatokat feldolgozni. A mikroC érintőképernyős utasításaival próbálkoztam, sikertelenül. Egyre biztosabb számomra, hogy a harver a hibás, habár a help-ben leírtak szerint kötöttem be. http://www.mikroe.com/download/eng/documents/compilers/mikroc/pro/p...ft.gif Ezen a rajzon kicsit más a bekötés: http://www.libstock.com/img/projects/21707/192/1319892090_touch_pa.JPG Melyik a helyes?
Közben meg lett az asm betét
csak ez nem fogadta el ,bsf EECON1,WR,ACCESS, úgyhogy ez lett
végül arra fordult mint ahogy írtad de nem megy még ez maradt plusba, while (EECON1bits.WR) Nop(); de ezt már nem tudom kivenni és próbálni elkellet jönnöm a cucc meg már beépítve csak kelne hogy megtartsa a beállításokat Kérdés ,kézzel, beletudok valahogy MPLAB -al írni az EEPROM -ba???? mert mindig 0 olvas hátha hardver hiba???
Nekem csak a WR -re panaszkodott:
Helló 1 héttel ezelőtt én is ezt szívtam végül itt segítettek az eredmény az lett kézzel osztottam bankokba / gpr1 gpr2 gpr3/ a tömbjeimet de bank összevonás szimpatikusabb leírnád hogy kell, van valami hátránya?
Hogy írjam át a *.lkr fájlt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |