Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   123 / 244
(#) djcrash válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Nekem eddig 3.3 uf 100voltos volt egy a +egy a - on, es majd minden buli utan lett csereleve benne a tekercs. Ezert gondoltam nagyobbat rakni hatha az leszur anyit hogy ne egjen le. magas adatai 104 decibel, 200w 1.500-20 000hz titanium membran,5kilos magnes 8ohm.
(#) reloop válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia! Sem a cél sem az eszköz nem egyértelmű. Kérlek rajzold le a magassugárzó bekötését.
(#) sound.man válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Egy kondival csak 6dB/oktáv meredekséggel tudsz vágni, ne is csodálkozz, hogy leég. legalább 12db/oktávval kéne vágni a magasnak.
(#) djcrash válasza reloop hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Remelem ertheto!

Világos! Ezek szerint a kondenzátorok sorba vannak kötve, eredő értékük 1,65uF. Ez 8ohm-on rendkívül magasan vág. Megkockáztatom a 3,3µF kondik egyike, vagy mindkettő hibás. Az 5µF kondenzátort semmilyen bekötésben sem tudom elképzelni. (Nem a képzelőerő, hanem hasznosság hiányában )

Nézz bele a hangváltós témába, onnan származik ez is. A védőizzó megkíméli a drivert.
(#) djcrash válasza reloop hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Koszonom,a kor kozepen az X el az a védőizzó?
(#) ptesza válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Uh. Ezt a bekötést honnét szedted?

Szia,meiket?ezt? kertek hogy rajzoljam le.. igy hasznalom a magasakat mar 4eve, es csereltem mar egy 20 tekercset a magashangban.Probaltam mar minden fajta kondit meg hangvaltot. Volt ojan gyari hangvalto amin a kondik szabajossan felrobbantak...

Próbáljad meg így. Csak egy plusz tekercs kell ,és így másodrendű váltása lesz. Ez jobban megvédi a mély hangoktól. A driver polarítására figyelj.

Mien hosszu rezdrot kell?vastagsaga?egyszeru plasztik hengerre tekerjem ra vagy kell trafo lemez is a
kozepebe?Az a baj hogy a javito keszleten nem irja hogy meik a + meg a minusz a tekercs kivezetesenel.

A torz jeltől hamar döglenek. Kicsit kevesebb clip-re lenne szükség.
(#) djcrash válasza sound.man hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia Clip? szerinted kibirna egyetlen egy clip villanast 2x1000wattos erositore kotve? 8ohm on 2kw. A kisebben hajtom oket, az 2x350w 8 ohm on...es azon is kinyiffan a magas.

Milyen végfok az? Típus, márka? Nem is bír, látod.. Azért ég le mindig.
(#) djcrash válasza sound.man hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Tessek, egy nemet vegfok. mar 5eve hasznalom,sose volt vele gond,errol szolnak a kozep magassak.http://www.elektronik-star.de/Hollywood-IMPACT-1000-1600-WATT-DJ-PA-Verstaerker-Endstufe_i2037.htm?campaign=Preisvergleich/Shopping/10002627
(#) bajtaig válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

(#) Nagy Tamás válasza bajtaig hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Szia! szerintem(és nálam okosabbak szerint is) ezek az adatok kevesek egy hangváltó méretezéshez!
A gyakorlat ,és a szkópos mérések igazolták!! Nem ott lesz a kereszt freki ahova ezek a progik megadják.
(#) sound.man válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

A nagyobb az milyen?
(#) bajtaig válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Helló!
A programok csak Ohmosnak feltételezik a hangszórót,ezért az eltérés.
(#) mraulajos hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Sziasztok!
Mit kell érteni az erősítők osztályba sorolása alatt? A - D
(#) reloop válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

(#) mraulajos hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Sziasztok!
Szedett már szét ilyet valaki portalanítás céljából?
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Nem tudom, de ha neked van és szétakarod szedni akkor én belenéznék szívesen. Sőt támogatnék egy olyan topikot is amibe olyan PA-s végfokok, keverő erősítők lennének amit szétszedtünk. Jól tud ám jönni egy vásárlás előtt.
(#) mraulajos válasza sound.man hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Hát ez az, csinálnék róla egy csomó fotót, de fogalmam nincs hogy fogjak hozzá, hol kezdjem. Igen, nekem van, és jó lenne ki portalanítani.
(#) Bassmester válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Javítottam már jónéhány behringer keverőt, hasonló power-mixert is. Ha nincs semmi baja akkor ne szedd szét, nem gyűjti nagyon a port, ha viszont szétszeded, akkor megnő az esélye a belső csatlakozósori kontakt hibáknak.
Ha porosnak látszanak a tolópotik, azokat sem érdemes addig piszkálni amíg hiba nélkül működnek.
(#) neocska válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Támogatom Bassmester hozzászolását, mivel már nem biztos hogy ugy összetudod szerelni (tapasztalat, plusz el is tudod rontani)
(#) Massawa válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Egy berendezést, addig amig nincs vele gond, vagy egyébb, a gyártó által leirt ok, nem szabad szétszedni és piszkálni, mert attól soha nem lesz jobb.
A mai modern cuccok ugy vannak megcsinálva, hogy a por általában nem okoz bennük gondot (pl. az általad emlegetett tolopotik pályája már évtizedek ota vertikális, azaz rajtuk nem marad meg a por).
Egy keveröbe meg máshol nem igen kerülhet por.
Ha erösitö is van benne, akkor annak megvan a légcsatornája, ahol a lágáramlás miatt nem marad meg a por.
Következő: »»   123 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem