Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Nekem eddig 3.3 uf 100voltos volt egy a +egy a - on, es majd minden buli utan lett csereleve benne a tekercs. Ezert gondoltam nagyobbat rakni hatha az leszur anyit hogy ne egjen le. magas adatai 104 decibel, 200w 1.500-20 000hz titanium membran,5kilos magnes 8ohm.
Szia! Sem a cél sem az eszköz nem egyértelmű. Kérlek rajzold le a magassugárzó bekötését.
Egy kondival csak 6dB/oktáv meredekséggel tudsz vágni, ne is csodálkozz, hogy leég. legalább 12db/oktávval kéne vágni a magasnak.
Világos! Ezek szerint a kondenzátorok sorba vannak kötve, eredő értékük 1,65uF. Ez 8ohm-on rendkívül magasan vág. Megkockáztatom a 3,3µF kondik egyike, vagy mindkettő hibás. Az 5µF kondenzátort semmilyen bekötésben sem tudom elképzelni. (Nem a képzelőerő, hanem hasznosság hiányában )
Nézz bele a hangváltós témába, onnan származik ez is. A védőizzó megkíméli a drivert.
Koszonom,a kor kozepen az X el az a védőizzó?
Szia,meiket?ezt? kertek hogy rajzoljam le.. igy hasznalom a magasakat mar 4eve, es csereltem mar egy 20 tekercset a magashangban.Probaltam mar minden fajta kondit meg hangvaltot. Volt ojan gyari hangvalto amin a kondik szabajossan felrobbantak...
Próbáljad meg így. Csak egy plusz tekercs kell ,és így másodrendű váltása lesz. Ez jobban megvédi a mély hangoktól. A driver polarítására figyelj.
Mien hosszu rezdrot kell?vastagsaga?egyszeru plasztik hengerre tekerjem ra vagy kell trafo lemez is a
kozepebe?Az a baj hogy a javito keszleten nem irja hogy meik a + meg a minusz a tekercs kivezetesenel.
A torz jeltől hamar döglenek. Kicsit kevesebb clip-re lenne szükség.
Szia Clip? szerinted kibirna egyetlen egy clip villanast 2x1000wattos erositore kotve? 8ohm on 2kw. A kisebben hajtom oket, az 2x350w 8 ohm on...es azon is kinyiffan a magas.
Milyen végfok az? Típus, márka? Nem is bír, látod.. Azért ég le mindig.
Tessek, egy nemet vegfok. mar 5eve hasznalom,sose volt vele gond,errol szolnak a kozep magassak.http://www.elektronik-star.de/Hollywood-IMPACT-1000-1600-WATT-DJ-PA-Verstaerker-Endstufe_i2037.htm?campaign=Preisvergleich/Shopping/10002627
Szia! szerintem(és nálam okosabbak szerint is) ezek az adatok kevesek egy hangváltó méretezéshez!
A gyakorlat ,és a szkópos mérések igazolták!! Nem ott lesz a kereszt freki ahova ezek a progik megadják.
Helló!
A programok csak Ohmosnak feltételezik a hangszórót,ezért az eltérés.
Sziasztok!
Mit kell érteni az erősítők osztályba sorolása alatt? A - D
Szia! Bővebben: Link
Sziasztok!
Szedett már szét ilyet valaki portalanítás céljából?
Nem tudom, de ha neked van és szétakarod szedni akkor én belenéznék szívesen. Sőt támogatnék egy olyan topikot is amibe olyan PA-s végfokok, keverő erősítők lennének amit szétszedtünk. Jól tud ám jönni egy vásárlás előtt.
Hát ez az, csinálnék róla egy csomó fotót, de fogalmam nincs hogy fogjak hozzá, hol kezdjem. Igen, nekem van, és jó lenne ki portalanítani.
Javítottam már jónéhány behringer keverőt, hasonló power-mixert is. Ha nincs semmi baja akkor ne szedd szét, nem gyűjti nagyon a port, ha viszont szétszeded, akkor megnő az esélye a belső csatlakozósori kontakt hibáknak.
Ha porosnak látszanak a tolópotik, azokat sem érdemes addig piszkálni amíg hiba nélkül működnek.
Támogatom Bassmester hozzászolását, mivel már nem biztos hogy ugy összetudod szerelni (tapasztalat, plusz el is tudod rontani)
Egy berendezést, addig amig nincs vele gond, vagy egyébb, a gyártó által leirt ok, nem szabad szétszedni és piszkálni, mert attól soha nem lesz jobb.
A mai modern cuccok ugy vannak megcsinálva, hogy a por általában nem okoz bennük gondot (pl. az általad emlegetett tolopotik pályája már évtizedek ota vertikális, azaz rajtuk nem marad meg a por). Egy keveröbe meg máshol nem igen kerülhet por. Ha erösitö is van benne, akkor annak megvan a légcsatornája, ahol a lágáramlás miatt nem marad meg a por. |
Bejelentkezés
Hirdetés |