Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Ja és amit kinéztél középnek az nem zárt, tehát olyan láda kell amiben el van választva a tere!!!
Lessz de nem az igazi gyomor razos... ha csinalsz 2dr melyladat akkor szerintem meg leszel elegedve a hangzassal.
Akkor meg kerlek valaki kuldene ket lada tervet ezek-hez a hangszorokhoz?
En ezeket csinalnam meg a te helyedben.Nekem is ilyen van 8darab mely es 4 darab kozepmagas.http://speakerplans.com/images/1850horn.jpg
http://wizardaudio.hu/hangfaltervek/18Sound%20Kit12.pdf
Bocsnat! 1kw os hangszorohoz eleg 2x2.5 kabel vagy 2x4mm? az egyik fele clippel az egyik vegfokomnak ameik felen 2x2.5 kabel van azon a felen clippel, a masik felen 2x4mm azon meg nem, ha megcserelem akkor meg forditva,csinalya ugyanezt. keves a2x2.5?
Nagyon nem mindegy, hogyan írod! 98 db (darab) vagy 98 dB deciBell.
Idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit esete.
Udv!Csaba es enis azert linkelgetunk ilyen kulfoldi oldalakat,mert Romaniaban lakunk es csak innen tudunk beszerezni hangszorokat.Amit o linkelt melynek en azt fogom topban hasznalni.Ezert elnezest kerek az o neveben is de mast nem tudunk linkelni.Elnezest az Off-ert.Am mind a ketten diakok vagyunk csak nagyon erdekel minket ez a szakma.Ezert nincs ugy penzunk venni hangszorokat,mert nem rendelekezunk sajat keresettel.
Tovabbi szep estet.
Ok ezt megértem, én is tanítok főállásban és folyamatosan mondom a diákjaimnak, hogy nincs drágább mint rosszat venni amit utána mégsem tud úgy használni mint kellene, vagy tönkremegy mert nem megfelelő a célnak! A linkelt hangszórókról meg kell próbálni valami használható adatot is találni, mert az hogy mekkora meg ők mit adnak meg érzékenységnek az nem mérvadó, ha a cég nem megbízható ezt meg nektek kell kideríteni utánajárva az ottani véleményeknek stb. Ha így ad valaki tanácsot, az felelőtlenség, mert ilyen alapon azt is megmondhatnám jól jársz-e a mostani barátnőddel akit szintén nem ismerünk
Igazad van.De en mint mondtam ezeket a hangszorokat nem szubnak akarom hasznalni.Na most atkenne menjek a hangvaltos topikba,mert pl a winisd ben van a 12 dB/oktav vago,ott csak anyit lehet bealitani hogy a kozepmely mennyire magasra menyen fel de hogy lent mennyire menjen azt nem lehet.Gondoltam ugy hogy megadom mint magas hangszoro es beteszem a hz alacsonra es ott akor eloszor levagom a melyet aztan a magasat rola mi a velemenyed?Lehet ilyet csinalni?
Elfelejtettem leirni,hogy neme tudsz valami ceget,ami rendelkezik weboldallal es szallitanak kulfoldre is,postara, es aranyarba a szallitas.
EU tagállamokba szerintem sok cég szállít persze sok csak előre utalással.
Mélyközép hangszórónál az alsó határfrekit a doboz hangolása határozza meg. Azt nevezik F3 pontnak. 40 Hz F3 már nagyon jó ,és nem nagyon van értelme az alá engedni, mert túl nagy dobozt fog kívánni , és nem lesz annyira terhelhető. (A nagy amplitúdóju kilengések miatt). Zárt doboznál ez általában 70 Hz körül adódik, de ha szubbal lesz összevágva akkor a 150 Hz nagyon jó F3 pont lenne. A reflex doboznak lenne előnye még akkor is ha magas F3 pont lesz. 12 dB/oktáv meredek az esése az alsó határfrekin és ez jobb elválasztást biztosít mint egy 6 dB/oktáv zárt doboz.
Sziasztok!
Szeretnék építeni leginkább otthoni használatra egy zárt mélyládát. A szoba 5 x 2,5 x 2,7m-es. A legnagyobb doboz ami elfér, kb. 100 literes. Eddig árban és méretben is ezt a hangszórót találtam a legalkalmasabbnak. Sajnos nincs róla részletesebb leírás a gyártó weboldalán sem. A kérdésem, hogy megfelel-e a célnak, valamint hogy mennyire hihető a 350W effektív terhelhetőség? Tudom hogy ez így nagyon kevés, de hátha van itt olyan aki találkozott már ezzel a hangszóróval.
Ha nem lehet tudni a hangszóróról semmit akkor milyen alapon ez a legalkalmasabb a feladatra?
A 100 liter az biztos sok , 40-60 literben szoktak jók lenni az ilyen... A terhelhetőség az a dobozmérettől függ , lehet ,hogy elvisel 350W-ot de akkor már eléggé kicsi doboz kell neki.
Szia!
A 2 colos tekercsből én nem nézek ki 350W-ot, inkább 250-t. Ha a mélytartomány kiterjesztése a cél az otthoni hangcuccon, akkor nem igazán ajánlok ilyesmi hangosítás célú hangszórókat, mert rendszerint nem mennek igazán mélyre, vagy árban a fentinek a sokszorosa. Ha ilyen viszonylag kicsi szobáról van szó, és zártat szeretnél korrekt méllyel, akkor ajánlok egy jbl autós mélyládát, kicsi a doboza és használtan elég olcsón lehet venni, zenével 4-500W-ot is elvisel, egy szobába még az érzéketlenségével együtt is bőven elég. Én így döntöttem legalábbis.
Azért megnézném mit szólna ez a hangszóró 350w-hoz, akkor ha jól gondolom, egy PA1400 kellene hozzá. Bírom ezeket a kínai ömledékeket, viper, meg diebelsi, meg speaka, stb, óriási. Előbb vennék egy használt videotont.
Szia http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic923099.html
ilyet hallotal szollni?Velemeny?Ma sikerult hozza jutnom, csak a dobozzan gondolkozom hogy mekkorat csinaljak neki...
Mindent tönkre lehet tenni. Kisposki egy bulldózer ellen. Ha megfelelő tartományban ,és dobozban használja akkor talán kibírhatja. De ez nem lehet cél...
Szia Davidd!
Hangszóróügybe nézzetek szét a hangtechnika.lap.hu-n. Lesz ott sok kereskedő, viszonteladó, némelyikük Romániával is tart disztribútori kapcsolatot. Biztosan megoldható a szállítás. Egyéb lehetőség is kinálkozhat viszont arra, hogy eljussanak Hozzátok az esetlegesen kinézett hangszórók. Attól is függ merre laktok. Ha székelyföld, akkor nem kizárt, hogy valamelyik barát, ismerős rokon jár errefelé tőletek (szinte minden komoly üzlet Budapesten van). Illetve nemsokára lesz a Csíksomlyói búcsú amikor meg oda menetelünk. Csak egy ötlet, ha sürgős a dolog akkor nyílván nem járható út. Üdv: habazutty!
Udv!En Szekelyhidon lakom[Bihar megye]kozel a hatarhoz.A hatar 12 kmre van kb Debrecentol durvan 45 kmre lakom.Ha ott tudsz valamifele hangszoroboltot egyszer meglatogatnam.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
ozpecs: Eddig csak annyi volt a szempont, hogy 30 centis legyen, és olcsó. Ezeknek a feltételeknek megfelelt. Piszkos: Erre gondoltam én is, de nem tudtam hogy elég-e egy szobába. Van egy barátomnak JBL autós mélyládája, majd kölcsönkérem egy meghallgatásra.
30.centis olcsó a SAL az igaz, de az MNC is de akkor már jobb egy használt kicsit jobb ugyanannyiért Csak jó állapotú legyen.
Es arrol mi velemenyed?Jo vagy rossz? sub nak lehet hasznalni?Ilyen dobozra gondoltam.
Ez egy sub doboz, persze hogy lehet subnak használni, de akármilyen dobozba bármilyen hangszóró nem biztos, hogy a leg optimálisabban fog szólni, ezért kell tervezni adott hangszóróhoz optimális dobozt a hangszóró TS paraméterei alapján. Egyébként az eredeti kérdésedre válaszolva, hallottam már több ilyen dobozt, a Garry nek van ilyen ládája, az hatalmasat szól, de például az FS audio 15"-ös driverrel már nem volt annyira nyerő. Én még mindig azt mondom, hogy legyen egy nagyon jó paraméterekkel rendelkező , jó érzékenységű hangszóró és ehhez egy nagyon jól megtervezett láda, korrektül megépítve. Ez tuti recept. Bárhol engedsz a minőségen, az később kompromisszumra fog utasítani téged.
Fele olyan messze vagy Debrecentől mint én...
Sajna arrafelé nem igen vagyok járatos így nem tudok boltot ajánlani, de hátha lesz valaki aki a környéken lakik. Annak idején a Best Off hangdobozkészítő műhely Hajduböszörményben működött, majd átalakult Storm Audio-vá. Voltam ott egyszer és vettem két 12"- mélyközepet egy pár magasat hangváltóval amik azóta is meg vannak és elégedett vagyok velük. Az árukra már nem emlékszem, de korrket volt. Lehet, hogy még most is működik a cég... |
Bejelentkezés
Hirdetés |