Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   22 / 45
(#) timih válasza Zsora hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Hát igen csak az a szomorú hogy ezeket a hibákat a szervíz a gép beérkezésekor ugyanígy látta,mégis az volt az egyszerübb megoldás hogy ráfogták a kártyára illetve a koszra,hiába mondtam hogy próbálgassák a gépet stb.le se.....!
Köszi a tippet megfogadom a tanácsodat!
Csak az a gond hogy Szombathelyen és környékén nincs semmi ilyen szervíz!
(#) Zsora válasza timih hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Azért írtam hogy Budapestre vidd, mert ott van hivatalos Nikon szerviz ill. képviselet:
1047 Budapest, Fóti út 56. VIII.emelet
Tel.: 06-1-232-1371

Eddig csak egyszer jártam náluk CCD tisztítás miatt, amit azonnal és ingyen elvégeztek.
(#) EgyedEgon válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Ok, köszi a segítséget. Akkor ha veszek monduk egy ilyen akksit: http://www.edigital.hu/AA_akku/Sanyo_NiMh_2700mAh_AA_4_darabos_akku...4.html
akkor ezzel fog működni?
(#) SzAndras00 válasza EgyedEgon hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Szia, miért nem ezt veszed meg, az összes fotós ezt ajánlja, tényleg sokkal jobb, mint bármi más! András
(#) F-Yoci válasza EgyedEgon hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Üdv! Van rá esély, de nem biztos, először méress valahol áramfelvételt, mert ha a gép rossz mégis, akkor vehetsz bele bármilyen akkut, nem fog működni rendesen.
(#) ByTee0812 hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Sziasztok! Bár nem elektronikai kérdés, azt hiszem feltehetem, hátha tud valaki segíteni. Digitális fényképezőgépem leesett, és az elemeket lezáró kis ajtóról, illetve magáról a külső burkolatról is letörtek a rögzítő fülek, ezért most nem zár az ajtó. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e cserélni magát a fészket, amiben az elemek vannak, illetve az ajtót, ami lezárja azt. A válasz(oka)t előre is köszönöm!
(#) F-Yoci válasza ByTee0812 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Üdv! Azért egy géptípus sokat segítene a válaszadásban... Elvileg minden lehetséges.
(#) ByTee0812 válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Hello! Elnézést, azt kifelejtettem, GE C1033 a gép típusa, csak gondoltam nem számít
(#) F-Yoci válasza ByTee0812 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Üdv! Így olyan mintha bemennél az autósboltba, és kérnél pl levegőszűrőt... Néznének Rád ott is bután...
Pont ezért számít, mert kismillió típusú, felépítésű gép létezik, és eléggé más a szervizelhetőségük, alkatrészbeszerzésük... Ez épp egy eléggé ismeretlen típus (legalábbis számomra), magyar oldalon eddig nemis találtam rá utalást.
Talán valaki másnak ismerősebb lesz...
(#) zolika60 válasza ByTee0812 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Esetleg egy kis szigetelőszalaggal ragaszd oda. Egyszerű és olcsó. Persze nem a legesztétikusabb.
(#) lac08 válasza EgyedEgon hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Ilyen akksit vegyél apám, ez osztán brutál a javából.
No azért magáról az áráról se semmi elmélkedni, de hát ... ez legalább ezerrel tolja a cuccost.

Mellesleg - én fura érdekességnek látom azt, hogy az 1,2 voltos akksikkal elmegy a gép, de tartós Duracell 1,5 voltos elemekkel nem akar?
Ott valamiért mintha a gép lenne a hunyó.
Nem lehetséges az, hogy a gépen be kell állítani előre az áramforrás milyenségét? Nekem például az egyik fényképezőgépemen (Nikon Coolpix) külön kisablak van erre az alapbeállításakor.

P9096284.JPG

(#) lac08 válasza timih hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Én azt javasolnám, minden használat (fotózás) után számítógépre mentsd le képeidet. Ezt megteheted akár a géphez kapott saját USB kábelével, de akár egy külön megvehető USB-s kártyaolvasó segítségével is. SD kártyaolvasót már nagyjából 400 forintért lehet kapni az "1 eurós" vagy "399 forintos" boltokban (pl. a Ferenc körut valahányban - a Mester utcával szemben, vagy az Andrássy úton egy hasonlóban - valahol az Uránia mozival szemben).
Itt egyáltalán nem számít az hogy gagyi, de jól működjön - és megfeleljen céljának.
Nekem az Olympus-hoz sokkal nehezebb volt az ilyesmit megszerezni, (az ugyanis xD-kártyás) de aztán csak sikerült egy MAUSB-300 memoria-adapterhez hozzájutnom, /lásd - képek/

tehát próbálkozni bátran, s akkor a pótolhatatlan felvételek nem vesznek el örökre.
Magán a fényképezőgépen tárolni "master"-képeket a *
(#) minitrue válasza lac08 hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Idézet:
„brutál a javából”

Én nem ajánlanék megvételre hamis márkajelzéssel ellátott irreális feltüntetett kapacitású akkumulátort. Ezért (angol nyelvű link).
(#) ByTee0812 válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Azért köszönöm a segítséget, majd eltöprengek rajta, a szigetelőszalagos megoldást nem szeretném, lényegében nem is az enyém a gép, hanem a páromé, és ajéndék volt, ezért szeretnénk megjavítani, ahelyett, hogy lecserélnénk. Esetleg ha bárkinek akad használható ötlete, szívesen várom akár e-mailben is: bytee0812@kmf.uz.ua. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
(#) timih válasza lac08 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

jó a tipp én is ezt csináltam csak az a baj hogy mire feltenném arra nincsenek rajta, mert egyik pillanatról a másikra eltűnnek róla a képek!lehet már a 6.után de lehet hogy csak a 80.után mint legutóbb!és egyébként feltenni sem tudom őket mert a képeimen illusztrált ákombákomokat írja ki.diavetítésben megtudom nézni őket és a paint programmal társítva mentem le őket egyesével!!!köszi a tippet valószínű megfogadom de ez sem tartós megoldás
(#) nedudgi válasza timih hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Az akkumulátoroddal nincs probléma? Az eltűnés nem kapcsolható össze lemerüléssel? Ilyen jelenséget okozhat az is, hogy gép készenléti állapotba került, és az akkumulátort közben kiveszik...
(#) Pfaff101 hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok! Egy olympus uz-770 ultra zoom javításában kérném segítségeteket. a gép 2004-es gyártású, elég régi. 6 év átlagos használat után elkezdte elfelejteni a beállításokat, mostanra oda jutott, h egy pillanatra is kivéve az akkut, az összes beállítás nullázódik, így gyakorlatilag használhatatlan.

Rákeresve kiderült, h ez memory backup kondenzátor hibája lehet, vagyis itt már battery, mert kondenzátor a régebbi modellekben volt. A kondenzátor cseréjére találtam is leírásokat a neten, 770-esre azonban semmit.

A szervíz manual releváns részeit + fotókat csatoltam. Z6501 a telep alkatrészkódja (google semmit nem ad rá)

Kérdéseim:
1. jól sejtem e, hogy ez egy telep, és nem kondenzátor? nagyon eldugott helyen volt amúgy, nem a hátlap mögött, mint a régebbi gépeken.
2. a kapcsolási rajzból jól silabizálom, hogy 3.2 V-ot kéne kapnia (battery backup)? nem értek a rajzokhoz...
3. a telepen, amin csak az van, h sanyo +-, semmi más adat, 1.2 V-ot mérek, így nem hiszem h eredetileg másfél voltos gombelem lenne, és ennyit tudna 8 év után. arra gyanakszom, h ez egy lithium elem, és ennyire lemerült, ezért felejt el mindent azonnal a gép.

Jól okoskodom, vagy ez így hülyeség...?

Amit még nem értek, ha ez lithium elem, akkor h lehet ennyire pici? 6mm átmérőjű. a legkisebb amit találtam ennek a kétszerese, CR1216... ezért is vagyok megkavarodva. a helyettesítése is necces a méret miatt. hogy tovább bonyolítsam, az is eszembe jutott, h ez egy gomb-akku...?

Lsz. adjatok tanácsot a fentiekben. Az se rossz, ha ismertek olyan szakit, aki adna ingyen tanácsot ilyen régi gép javításában. Az olympus szervízbe nem vinném, a javítás árából ennél újabb gépet is tudnék venni.

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Pfaff101 hozzászólása Máj 7, 2012 /

elnézést, még annyit az előzőhöz, hogy most találtam, létezik ilyen is:

http://www.batterystore.com/Sanyo/ML614TZ4.htm

ezek után tényleg nem tudom, a fényképezőben ez most egy gombelem v gomb-akku...
(#) nedudgi válasza Pfaff101 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Akku.
(#) F-Yoci válasza Pfaff101 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Üdv! Tölthető az biztos, sok gépben használják (pl Panasonic, Samsung is), a normál elemek-akksik szokták feltölteni, jópár óra alatt, de ilyen idős gépnél már nagy eséllyel csökkent a kapacitása.
(#) Pfaff101 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Nedudgi és Yoci! köszi a válaszokat! segítségetekkel kibarkóbáztam én is. azt honnan tudjátok biztosan, hogy pont ezekkel a paraméterekkel lesz jó a 614-es, és h pl nem a 621-es? vagy ez ilyen egyencucc tehát nem kell sokat filózni rajta?

viszont nem találok sehol eladót... hol tudok ilyet beszerezni, ezt nem értem? ugye nem az lesz, h egy 10 milliós országban amerikából kell megrendelnem egy ilyen alapalkatrészt ( ...?

vmi tanács, ami jobb mint szervizekben kuncsorogni... ? előre is köszi
(#) nedudgi válasza Pfaff101 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

De bizony, külföldről kell beszerezni. Az alkatrész elvileg igen hosszú életű, rendszerint túléli a gazdakészüléket. Ezért raktáron nem gazdaságos tartani. Ára több tíz dollár, szökőévenként egyszer talán el lehet adni egyet, ezért nem találsz... Elvileg, ha van elég hely hasonló, valamivel nagyobb kapacitású akkumulátort is betehetsz helyette. A lényeg az alacsony önkisülés. Keresheted telefonszervízben, PDA szervízben is, esetleg hulladékudvarban találsz valamilyen donort. Mindenképpen akkumulátort tegyél be helyette.
(#) F-Yoci válasza Pfaff101 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Üdv! A 614, és 621 között csak méretbeli, és némi kapacitásbeli különbség van a 621 javára. http://panasonic.com/industrial/includes/pdf/Panasonic_Lithium_ML61...1S.pdf Bármelyiket beteheted. Sokféle fényképezőgépben, kamerában használják, szerintem bontásból is simán lehet szerezni. Újonan 2-3000ft között mozog az áruk.
Ha nagyon nem találsz szólj, körülnézek.
(#) F-Yoci válasza F-Yoci hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Bocsi, nem engedi szerkeszteni az előzőt, a Sininél a Maglódi úton megrendelhető a 4302-001165 samsung kódon, 2500HUF, és van a Német raktárukban, pár nap alatt meghozatják...
(#) Pfaff101 válasza F-Yoci hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Sziasztok Nedudgi és Yoci! köszi a válaszokat megint mostmár kitisztult a kép, h miröl is van szó.

Yoci azt nem értettem, h ezt hogy találtad meg? V ezt rajtad keresztül lehetne? kerestem a lapjukon, de nem találtam.

Az ár kicsit húzós, még futok egy emailes kört pár szervízben, aztán ha a héten nincs kapás, rendelek egyet.
(#) F-Yoci válasza Pfaff101 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Üdv! Valamikor régebben énis kerestem, mint Te, amikor még nem ismertem, nem tudtam mi is ez, rendeltem is, újra előkotortam az emlékeimből, aztán később rájöttem, hogy ritkának tűnik, mert valóban sokszor túléli a gazdakészüléket, de mégsem annyira ritka, bontásból is simán megoldható. Ettől a cégtől szoktam néha rendelni, de szerintem Te is megtudod rendelni náluk, költségkímélőbb.
(#) Nomacool hozzászólása Máj 14, 2012 /

Udv mindenkinek!
Egy nagyon egyszeru kerdesem lenne mindenkihez aki hozza tud szolni.
Mi kell ahhoz hogy digitalis gepeket javithassak,iskolai vegzettsegre (tudasra) gondolok.Marmint most meg nem ertek hozza de szeretnek ezzel foglalkozni.Varok minden segitseget.Es koszonom
(#) proba válasza Nomacool hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Szerintem valamiféle elektrotechnikai mérnök.Igazából a javításhoz elég lenne sok sok gyakorlat ,némi műszerismeret.De ahhoz hogy ahhoz a céghez felvegyenek aki ilyet javít ,ahhoz kell a diploma.
(#) Zsora válasza Nomacool hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Hát ha csak javítani szeretnél, ahhoz elég a műszerész vagy mechatronikai technikus (tehát középfokú) végzettség. Igazából mégcsak nem is a végzettség a lényeg, hanem hogy értesz-e hozzá; elméleti-, gyakorlati ismeretek (elektronika, finommechanika) , tapasztalat, kézügyesség.

proba: A mérnökök nem javítanak, hanem terveznek - többnyire.
(#) Tom-Tom19 hozzászólása Máj 15, 2012 /

Sziasztok!

Már egyszer feltetem ezt a kérdést Bővebben: Link

Van nálam javításra egy olympus c-350 zoom.
Hibája hogy se kép se hang se semmi csak a vakut tölti fel meg két led üzemel, és néha az új elemekre azt jelzi vissza a ledek hogy cserélni kell, és még a pc se lássa. Az exponáló gombra meg újra tölti a vakut de nem villan.
Mi lehet a baja és hol keressem a hibát?

Válaszokat előre is köszi.
Következő: »»   22 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem