Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
sziasztok
lenne egy kérdésem a 16F886 bázisát építgetem Ebben szerepel egy R31 Fotó ellenállás ennek milyen értéke legyen van egy ilyen akkor ez beépíthető? Az R32 értéke 75k Jó így a páros ? Shottky Dióda az Mbr 10010 helyett SR306 elég ?(60v 3A)
Sziasztok!
Az alábbi hozzászólásban szó van egy friss smd 16f886 verzióról, ez nem publikus vagy csak én nem találom? 4.49 verzió: Köszi.
Szia! Nem szükséges beépíteni de ha ilyet teszel bele akkor 50K-val próbáld meg.. A dióda bár kicsi de tapasztalataim szerint jó lesz..
Szia! Az a "belevaló" verziószáma nem nyákterv..
Szia!
Nem is a nyáktervet kértem Szoftvert akarnék frissíteni
Miért hányas verzió van bent? Vagy nem jól működik?
4.43 verzió van benne. És párszor befagyott, nem biztos, hogy a verzióváltás segít, gondoltam megpróbálom.
Digitális --> Analóg váltáskor úgy befagyott, hogy a közepén két szer 5db led világított 2 led szünettel és utána be sem indult a kijelzés. Először a fordulatszámra gyanakodtam, hogy kevés neki, de másnap ugyanazzal a táppal ment. Persze éjszakára nem volt táp, lehet, hogy sok köze nincs hozzá csak véletlen egybeesés.
Szia!
Sajnos az az állomány, amiből az órában levő kód fordult, Janocsi gépén volt...
Értem.
Kösz, ha esetleg megint előjön a hiba, akkor majd jelzek. üdv.
Szia!
Addig, míg jól működik, ki kellene deríteni a távirányító címét, a parancskódokat, az esetlegesen átírt opciókat és a szövegeket.
Szia!
A nagy URC22B- vel megy. A csatolt kép nem tudom segít-e a kép szerinti gombokkal működik. A címét a hex -ből nem tudom, hogy meg lehet-e nézni. Ha igen akkor kiolvasom és megnézem. A szöveg az eredeti Bob-os. üdv.
Szia patexati
Megint felmerült egy kérdésem a bázissal kapcsolatba D12 és D11 BAT42 (30v/0,2A) Schottky helyette nem lenne jó BAT46 (100v/0,15A) ? A hétvégén éleszteném ha sikerül mindent beültetni. Valahol láttam a fórumon bluetooth modult a ehhez a bázishoz. Vagy rosszul emlékszem ? Szeretném a jövőben drót nélküli kapcsolattal állítgatni ebben tudnál segíteni ?
Szia! Jó lesz a dióda.. A modult majd megbeszéljük ha már megy.
Sziasztok,és szia Kly!
Összeraktam az órát kicseréltem az ellenállásokat 24kOhmosra a ledmeghajtóknál. Már majdnem jó majdnem teljesen kiér az óra mutatása de az utolsó pillanatban aztán csak a ledek égnek,mint a korábbi videón amit küldtem.A DC-DC alapon 4,83V- nál nem tudok többet kicsikarni(hiába teszek kondikat ide).Lehet ez az oka? 0,6 A mérhető különben.Vagy az ellenállásokat kellene még növelni? Köszönettel. (HD keretet elhagytam)
Sziasztok!
Csináltam egy Propeller Clock-ot eszerint a Leírás szerint... De a végén a program csak be van "másolva".. beillesztettem jegyzettömbbe, és lementettem .hex formátumban.. Beleégettem a mikrokontrollerbe, és semmi... PicKit 2 Klónt használok.. Letöltöttem Bobblick oldalán találhatót és azt beleégettem, és működött nagyjából.. Az a hibája, hogy a nyomógombok nem akarnak működni... Ha az 1 perces vagy a 10 perces váltót nyomom, akkor semmi nem történik, ha az óra váltót nyomom akkor 2 percet hozzáad.. Többször átnéztem mindent, és újra is égettem a PIC-et, de változatlan maradt minden.. Mi lehet a probléma?
Szia
Én nem értek igazán hozzá de megmondom mi a hiba nálad ez két különböző megvalósítás szerkezetében eltér egymástól ezért a programban is eltér és egyértelmű hogy nem úgy viselkedik mint a hozzá készült programmal
Erre én is gondoltam. A hozzá készült programot hogy tudnám "normálisan" beleégetni? mert nem sikerült..
Szia!
A két óra bekötése, a lábak funkciója azonos, így mindkét programmal működtethetőnek kellene lennie... Erről az oldalról letöltött hex állománynak egy hibája van, nincs benne a konfigurációs szó megadása. Az információt erről a képről lehet leolvasni. A PICKit2 -be betöltve meg kellene adni a konfigurációs bitek értékét. Amúgy a mellékelt hex -ben már beállítottam...
sziasztok
Lefagytam!! Fizikai értelemben összeraktam a 16f886-os bázist. Valamit bele kellene égetnem a PIC-be csak most látom Fordítani kellene x.asm-ből hex-re ezt még sohasam csináltam és nem is tudom hogyan kell valaki segítene!
Szia!
Itt olvashatod, persze 16F628(A) helyett 16F886 -ot kell beállítani, a prop_628.asm helyett a base_886.asm -et kell a forrásállományokhoz addni.
Szia Hp41c
nekem telepítve van az "MPLAB IDE v8.14" de hiába csinálom végig a leírtakataz eredmény három fájl a megadott könyvtárban x.mcs x.mcw x.mcp és ennyi. két kép a fojamatról. Mit rontok el és hol ?
Bemásolod a könyvtárba a base_886.asm, és a keysXX.asm fájlt (ha még nem lenne ott). A base886.asm-et hozzáadod a source-höz (Ha nem látod a project ablakot a wiew menüben kapcsold be), az eszköztár közepén a lenyíló listában átálítod a debug-ot release-re. Aztán project menü, build all. Ha minden igaz ott is lesz a hexed a mappában.
Szia!
Jótanács: Soha ne használj ékezetes állomány és elérési út neveket. A forrás hozzáadása ablakban megadtad a base....asm állományt? Nyisd meg a projectet - View / Project (ha már egyszer elmentetted). Ha sikeres, akkor az ablak közepén a Debug feliratot állítsa át Release -re. Project / Build. Használj Absolute kódot.
szia Hp41C
Köszi hozzá kellet adjam az X.asm fájlt külön akkor jó lett
sziasztok
Áram alá helyeztem a 16F886-as bázist kikapcsolva 16-21mA az áramfelvétele bekapcs videó motarral együtt 230mA ha rákapcsolom a fejmotor tekercsét akkor 2,36A az áramfelvétel és igen csak melegszik a FET túl meleg lessz a borda is a forgótekercsen átjön 42v Váltó műszerrel mérve Az előlapon D10 led villog ha bekapcsolva van akkor is és ha ki akkor is D8 bekapcsolva világít. Egy kábellel PC-re kötöttem de nem látja a bázist a PC Windows 7 ultimate 64bit az oprendszer.
Szia!
D10 led villog: A kontroller nem tudta kiolvasni (hibátlanul) az időt az RTC -ből. D8 bekapcsolva világít: A bekapcsolást jelzi - sorba van kötve az infra leddel, ami az index jelet adja a rotornak. Ez a feladata. Ha rákapcsolom a fejmotor tekercsét akkor 2,36A az áramfelvétel: A fejmotor tekercsének ellenállása nagyon alacsony, köss sorba vele egy 4.7 .. 10 ohm ellenállást (5W). PC Windows 7 ultimate 64bit nem látja: Ha arra goldolsz "Új hardvert találtam", akkor nem is fogja látni. 64 bites rendszeren és Win7 -en nem volt tesztelve. Indíts el egy terminál programot. Alapesetben COM1: 9600,8,n,1 paraméterekkel. Nyisd meg a portot. Ha jó a kapcsolat, a bázis bekapcsoláskor a "Propeller Clock" üzenetet küldi. Ha nem jön meg az üzenet: - Null modem összeköttetéseket kell bekötni: CTS - RTS, stb. - Az adási és a vételi vezetékeket lehetnek felcserélve / a két berendezés TX jele hajt egy közös vezetéket. - A bázisnak a DSR és DTR modemvezérlő jelek adják a negatív segédfeszültséget.
Sziasztok
Hp41C javaslatait próbáltam megfogadni 4,71...10 ? között nemlévén 5W ellenállás 2db 1,2 ? 5w sorba igy lassabban melegszik de még szerintem így is sok a meleg. Igy az áramfelvétel 1,5A köré esett vissza (Ez még mindig sok ?)PC bázis összekötés nem megy (nem találtam megfelelő kábelt) lehet megcsinálom ha lesz csati a fiókba Néhány kép igaz a gombok még nincsenek beforrasztva
Szia
Növeld a tápfeszt a labortápon.Nincs másötletem.
Szia .Próbálgatom mindenhogy.A DC alapon 1 normál zseblámpa izzónál 4,9 voltot tudok csak kihozni, kettőnél 4 V alatt. A másikfajta izzóval(0,8A 5,5V) pedig 3, 6 köröl. Áramerőségben 0,5-06 A. A sec tekercset is újratekertem,több menetszámmal, lehet a primért is megpróbálom.A kis ellenálásokat a ledmegh.-nál mennyire lehet még növelni?
Üdv.
Sziasztok
Ma reggel szereztem egy kábelt a bázishoz és gond nélkül elérem a PC-röl beállítottam az időt elvettem a tápot fél perc múlva ismét áram alá helyeztem és megtartotta a beállításokat az idő is maradt. Eddig úgy tűnik nincs hiba benne. Még az ébresztés nem próbáltam. Szerintem az is rendben lesz. Még el játszadozom a videófej motorral már mint a forgó tekercsel. Mekkora áramfelvétel elfogadható? Most 1,5A ha forgótekercs csatlakozva van. Közben elkészül a héten a forrasztó állomás is. Vettem pákát és hát SMD-s alkatrészekkel kellene gyakorolnom kissé hogy egy SMD-s rotort tudjak majd a bázisra tenni. patexati ígérte. Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |