Fórum témák
» Több friss téma |
Ha BAR módban használod, sztem nem 1db ellenállás kell(R4), hanem minden leddel sorban egy-egy, mert minél több led világít annál kisebb áram jut 1-re , és minél több világít, annál halványabban vilábítanak.
Itt az átrajzolt cucc(remélem jó). ![]()
én is ebben a minutában lettem kész
Jó, csak hiányzik egy átkötés, az IC nem kap tápot.
![]()
ááá tudok már, haladok
és a nyákrajzom? (csatolva)
őőő akaraom mondani
kimaradt a C2-es elkó
Ha nem feltétlenül szükséges, nem kell láb között vezetni, forrasztásnál jobb ha nincs a két láb között vezteve.
De így is jó.
Igazán nem látom értelmét ennek sem. Jó igy lerajzolva a graetz csak valószinüleg felesleges.Önmagában nem használ az ember kivezérlés jelzőt ha pedig beteszed erősitőbe akkor az előfok tápjában már ugyis ott van. Ez az áramkör 12-20ig müködik ha ennél nagyobb az előfok tápja akkor csak egy 15v-os stab kocka kell.
Igaz, de ha nem építed be, hanem külső táppal használod, pl hi-fi-hez vagy más egyébhez.
De végülis a Graetz-t ki lehet hagyni, de azt az átkötést még csináld meg, h működjön.
amit te rajzoltál abban úgy nézem ha a kapcsoló nem zár akkor a 3.ik láb nem kap tápot csak a 9-es.
és így? és hol az az átkötés? nem találom ![]() (mármint a nyákon, kapcsrajzon oké)
A kapcs2-ről maradt le.
Még arra a rajzra csináltam a változtatást, amelyiken nem volt még az elko, utána csak át raktam azt a részt, a tiéd a jó.
Így az én rajzomon, van egy bekapcs gomb.
![]()
okés
![]() akkor ezt a nyákor már maratnám is 100% működne?
Nem próbáltam még ezt a kapcsolást.
Jaja, nem ellenőriztem, lehagytad a másik kondit is!!!
A C1-et.
Jó, csak ne felejtsd el beültetésnél, h oda kondi kell nem ellenállás.
igen, aztán néztem, amint eszembe jutott azonnal kondira cseréltem
akkor most 100%?
Szia feltennéd a Lay-t ? Összedobnám magamnak is ezt a nyákot csak kicsit kissebbre venném.
OFF dolgok törölve és jobb lenne egy másik topik, mert ez éppen: Ez milyen alkatrész?
közben nyák készül ![]()
megint én
Találtam egy mérőkészüléket és van benne egy 40 lábas 9020S UM7106 feliratú IC. Kéredezném hogy mie való, mire lehet használni? (találtam adatlapot de nem vagyok angolból jó) köszönöm
Üdv!
találtam a pincében egy elektroncsövet, vagy valami annak látszót. az van ráírva hogy Tungsaram TYPE 7(l,1,i, ezt nem nagyon tudom eldönteni)CG ez alá meg NO 1291518 Az egész úgy néz ki, hogy van 7 lába, de ebből 3db(minden páros) kicsit jobban meg van erőssítve a tövénél. Az üveg búrának az egyik oldala teljesen be van vonva ezüsttel, belül van egy nagy ovális drótkarika meg kicsit messzebb lüle így a karika középpontja felé belóg egy másik kivezetésből jövő fehér drótdarab. Ez mi lehet szerintetek?
Ennél élesebb képek kellenének, ezek kutyafülét nem érnek!
Töröltem őket. Vagy tegyél fel normális képeket, vagy inkább semmilyet! Köszi!
Inkább akkor vázolom!
Kb így néz ki. Az egyik féloldala csak kívülről ezüst színű, belül fehér. Az ovál mögött van az a kis pöcök, ami szintén fehér. Arra gondoltam, hogy ez csak valami fény kibocsátására alkalmas, valami glimm szerűség. (aminek örülnék) csak azt nem tudom, hogy lehetne világításra bírni.
Szia!
Próbáld meg a "Fényforrás és lámpatest gyüjtők" topic-ot, lehet h ott tud vki segíteni. Kezdheted ezzel a hsz-el http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_123159.html?highligh...123159
Szerintetek mi ez?Ma sikerült letörnöm róla a kivezetéseket.Annyi van ráírva hogy 6k ohm és hűtőbordába volt csavarva.Valami hőre váltózó ellenállás?
Idézet: „Szerintetek mi ez?” Mi mi? Képet nem akartál csatolni? Lehet hőérzékeny ellenállás is, de lehet nagyteljesítményű ellenállás is akár. Egy kép nem ártana...
Jaj.Ez lemaradt.
![]() ![]() ![]() A lényeg látszik rajta.Kicsi csvaros és két kivezetése volt. ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |