Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 84
(#) csoki18 hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Sziasztok.
Adott egy universum DVD-DR 3021 típusú házimozi. Az lenne a problémám,hogy tönkre ment a távirányítója, nem tud valaki egy kapcsolási rajzot hozzá, vagy esetleg olyan távirányítót amivel lehet működtetni, mert ami nekem van itthon programozható azzal nem működik. Valamint nincs valakinek service manual-ja hozzá? :O Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Puklee válasza gaben62 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Akkor még lesz mit mérnem. A táp-lábon kívül az ic-n sehol nem mérni sem egyen sem váltófeszt.. Bár ha az ic ment volna ki azt komolyabban tenné.
(#) Hollowdrums hozzászólása Márc 17, 2012 /
 
Üdv!

Hozzám került egy noname hordozható dvd lejátszó.
A hiba az volt, hogy nem kapcsolt be. Ezzel a részével már nincs gond, megcsináltam. Viszont lenne egy probléma, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni és ehhez kérném a segítségetek.
A játékos nem hajlandó kikapcsolódni. Ez a hiba állítólag meg van egy ideje. Mechanikus kapcsolója van, azzal minden rendben. A kérdés az, hogy mi lehet még ilyen hibajelenségnek az okozója?
Jah egyébként ATD lejátszóról van szó, gondolom sokat nem segít a probléma megoldásában :s

A válaszokat előre is köszi.
(#) epyn hozzászólása Márc 17, 2012 1 /
 
Szépestét!
Szeretném megtudni,hogy az
LG L-HT 250 tipusú házimozi dvd olvasó egységében milyen tipusú csere fej kell?
Köszönöm!
(#) Hollowdrums válasza Hollowdrums hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Rájöttem, tárgytalan.
(#) Prometheus01 hozzászólása Márc 20, 2012 /
 
Sziasztok.
Val egy Lazer PDVD188HDATV típusú játékosom, törött LCD-vel. Nem tudjátok, hol és mennyiért lehet hozzá LCD-t kapni? Sajnos hibás darabokat keresve a google nem bizonyult jóbarátnak...
(#) Longa György válasza Prometheus01 hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Hali.Az ElektroTanyán van valami topic vagy fórum.Ott nézzél körül.Árultak is alkatrészeket.
(#) Tomas hozzászólása Ápr 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Lg lh-t6340 házimozim. Nemrég azt kezdte el csinálni, hogy bekapcsolás után nem volt hang ekkor kikapcsoltam, újra bekapcsoltam és tökéletesen működött utána. Majd később már nem volt elég neki az 1 be-ki kapcsolás hanem egymás után többször ki-be kellett kapcsolgatni ekkor először csak szakaszosan majd később rendesen megjött a hang és tökéletesen működött tovább egészen addig amíg ki nem kapcsoltam. Ekkor újra kellett kezdeni a ki-be kapcsolgatást, hogy legyen hang.
Mostanra viszont teljesen eltűnt a hang. Bekapcsolom 5-10mp után a hangfalak mintha pukkannának egyet és csend.
Kaptam egy olyan segítséget, hogy talán az egyik hangfal lehet a rossz és ezért lekapcsolja az összeset, de azóta végig próbálgattam minden hangfalat külön-külön és akkor is ugyan ez az eredmény.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?

Nem vagyok túl jártas az elektronikában, de égést nem látok, a kondik nem púposan szóval látható sérülés nincs rajta. Méregettem a hangfal felé kimenő feszültséget ami bekapcsoláskor felugrott mindig 5-10 V közé majd szép lassan lecsökkent nullára. Talán ez a hozzáértőknek mond valamit

Előre is köszi a válaszokat!
(#) Andrasirex hozzászólása Ápr 8, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
A problémám az lenne hogy van egy Delton DvD 3500N típusú dvd lejátszóm,amikor bekapcsolnám kigyúl a piros led és azon kívül semmi életjel.A tápfeszeket kimértem,minden ok kivéve a 12v ,-12v.A12v nál van 10,3 a-12v nál van -11,3 és ami nekem még gyanús hogy a +F és -F között 1,8v van.Kondikat,diódákat mértem,fetet cseréltem(az eredeti is jó hidegen,melegen mindkét irányba mutat a dióda része).
(#) Hodinka válasza Andrasirex hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /
 
Szia!
A kis tranzisztorokat nézd át a panelon,az egyik közzülük a processzor tápfeszültségéért felelős (1,8/3,3V),valószínüleg az adta meg magát.
(#) Andrasirex válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Üdv!
A panelon nincsenek tranzisztorok,csak egy TL431A típusú sönt stabilizátor a 3,3V-nál.Képet nem tudok felrakni de linkelek egy ugyanilyen tápot.Bővebben: Link
(#) Hodinka válasza Andrasirex hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Én nem a táprészre gondoltam.
(#) Andrasirex válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Akkor hol? A digitpanelen nincs baj.
(#) Hodinka válasza Andrasirex hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Idézet:
„A digitpanelen nincs baj.”

Ezt miből gondolod?
(#) Andrasirex válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Mert az működik.Sőt az egész müxik.Magától helyrejött. Nem cseréltem ki semmit,összeraktam úgy ahogy volt és elindult.
(#) tasi4 hozzászólása Ápr 18, 2012 /
 
Sziasztok!Kaptam egy Philips DVP 3111 típusu dvd lejátszót,amelyben a bíztosíték elment.Kicseréltem,de bekapcsolás után újra elment.Mérés után kiderült az egyenirányító diódák közül kettő zárlatos.Kicseréltem mind a négyet,de sajnos még mindig nem működik.A tekercs prim.részén ott a 320V,de a sec.oldalon nincs fesz.A10µF/400 V-os kondi kikapcsolás után kb 10mp-en belül kisül 320-ról 0 V-ra. Kérlek benneteket,ha valakinek van valami ötlete,hogy még mit érdemes cserélni ,írjátok meg.
Lehet itt is van valami típushiba?/kondi,opto EL 817,ic SD 4841,TL 431,..../Segítségeteket előre is köszönöm! Mellékelek még 3 képet a panelról.Üdv: tasi
(#) kadarist válasza tasi4 hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /
 
Szia!
Mérd át a primer oldali ellenállásokat. Ha nem szakadt va értékvesztett egyik sem, akkor IC vagy optócserét kell foganatosítani. A primer oldali elkókat is érdemes átméregetni vagy cserélni
(#) tasi4 hozzászólása Ápr 20, 2012 /
 
Köszönöm segítséget!
A primer körben 2 ellenállás szakadt volt a kondikat is kicseréltem,most működik.
(#) ABU hozzászólása Ápr 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Van nálam egy Philips LX3600D dvd játékos, ez egy komplett házimozi rendszer. A végfok kimeneteiről és a line out-ról fehérzaj jön mind a 6 csatornán DVD-AUX-TV-TUNER módban, szóval rossz. Megnéztem szkóppal, már a DAC kimeneteiről az előerősítő előtt is fehérzaj van. Lehet ezzel valamit kezdeni? Szerintem DAC vagy MCU hibás. Itt a szervizdoksi Bővebben: Link
A nagytudású gazdája úgy törölte le vizes szivaccsal, hogy a szellőzőrácsokon becsöpögött pár csepp a házba természetesen feszültség alatt volt. A tápok jók.
(#) laszlo100 hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
Sziasztok ! Van egy LG HT 202 dvd-s házimozi.A cd dvd berakása után kis kerregés és azt írja ki , hogy nincs disk. Előzmény -esetleg- van a családban kisgyerek és a távirányítóját össze vissza nyomkodta. Esetleg Ő elállított valamit ? Lehet ezt resettelni? Vagy szervíz? Köszönöm a válaszokat László.
(#) zsa válasza laszlo100 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Első körben szed szét tisztítsd meg a lézerdiódát óvatosan ( a lencse érzékeny könnyen sérül ). Hát ha csak piszkos poros lett.
(#) laszlo100 válasza zsa hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Szia! Ok ! szétszedés nélkül egy tisztítólemezt már többször átküldtem rajta. Szerinted egy szétszedést megér? Jobban ki lehet pucolni? Köszi válaszod László.
(#) lono981 hozzászólása Máj 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy Orion DVD 4200A típusú DVD lejátszó. Az a hibája, hogy gyakran visszahúzza a lemeztálcát. Ezenkívül még lejátszáskor kattogó zaj hallható belőle. Az egész gép amúgy hibamentes, csak ez a két dolog, ami idegesítő.
A válaszokat előre is köszi.
(#) laszlo100 válasza zsa hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Szia! Szétszedtem kipucoltam semmi változás . Köszönöm a tanácsot László.
(#) lono981 válasza lono981 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Újra itt vagyok. Pontosabban leírom a hibát, hátha nem értettétek teljesen. Ha open gombot nyomok, akkor gyakran visszahúzza automatikusan a lemezt. Így nem tudok cserélni lemezt.
Remélem így már jobban érthető.
(#) martin6789 hozzászólása Máj 20, 2012 /
 
sziasztok
Van egy Orion DVD 4200A a múlt héten elromlott nincsen kép , de hang van . A hang kimenetet rákötöttem otthon készített erősítőre (TDA 1519 ) bekapcsolom a DVd-t és az erősítőt szól a zene halkan és nagyon recseg .Mi lehet a problémája???
(#) CHZ válasza martin6789 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Szerintem PROGRESSIVE SCAN beállításba került.
Nézd meg valamelyik RCA csatin milyen kép jön ki..
Setap menü segítségével próbáld visszaállítani.
(#) djseed1 hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem van egy Orion 4200HC-lejátszóm! A panelen rajta van az usb csatlakozó, be is van kötve, megvan rajta az +5v, a D+ D- is be van kötve egyenest a prociba, én beleraktam egy usb csatit de hiába dugom bele a flash-t csak kigyul rajta a led és elalszik, szóval nem olvassa be! De ha rátettem a dvd softját akkor azt látta róla! Ugyhogy elvben működik az usb, csak lehet le van tiltva! Egy haverom LCD-tvjében is ugyan igy volt, nagynehezen kinyitottuk a szervizmenüt és ott engedélyeztük az usb-t! Gondolom a DVD-lejátszóknak is van szervizmenüje, csak nemtudom hogy hogyan kell belelépni! Lehet hogy itt is az a baj hogy csak le van tiltva és azért nem működik! De arra is gondoltam hogy szoftverileg nincs felkészitve az usb olvasásra! Szóval ha valakinek van ötlete, vagy esetleg egy újabb szoftver a DVD-re az irjon! Ha az usb-t nem is sikerül elinditani legalább egy új szoft-ot kapjon mert a kicsit komolyabb minőségü DivX-et már nem akarja lejátszani! Előre is köszönöm!
(#) csodorka hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem.Van nekem egy Roadstar DVD-5111 pspk tipusú házimozim.Nagy ritkán indítja el a be rakott lemezt (dvd-cd) szóval nem tökéletesen működik,és egyáltalán nem ad ki semílyen hangot.Hol keressem,vagy mi a hiba? Kétségbe esésemben már arra is gondoltam,hogy kiveszem belőle az 5.1-es erősitőt és egy másik DVD lejátszóhoz teszem de sajna ezt sem lehet mert egy másik panelből /fej egység alattiból/ kapja a jelet.A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Kari55 hozzászólása Máj 30, 2012 /
 
Sziasztok. Van egy AIRIS L103e DVD lejátszó, ami nem akar működni.
Hibajelenség: Eleinte véletlenszerűen megállt a lejátszás és eltűnt minden a kijelzőről, de most már meg sem jelenik semmi rajta, csak az EJECT gomb megvilágítása.

Megnéztem a belsejét, és arra lettem figyelmes, hogy bekapcsolás után pár másodpercre a -- mellékleten jelölt két S8550 D 331-es (Q4, Q5) tranzisztorok szinte izzanak.

Az lenne a kérdésem, hogy a tranyók hibásak, vagy mástól melegszenek? Ha a tranyók, lehetne-e helyettesíteni őket valamivel?

Üdv és köszönöm: Kari55

IMG_3084.jpg
    
Következő: »»   55 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem