Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Pl. Találtam ezt a vidit. Vajon milyen kapcsolás lehet a háttérben? Bővebben: Link Én valami olyasmire gondolok hogy valami léptetgeti,vagy keveri a színeket és a zene ütemére pedig mindíg felvillan az adott színű led. Ötletek esetleg?
Hello!
Szerintem jól látod, mert a zene és a színek, között, nem látok összefüggést. üdv! proli007
Okés,köszi. gyorsan meg is építem egy bináris számlálóval igaz csak 7 szín-t fogok vele keverni de nekem megfelel.
Hello!
Akkor kapod ezt az eredményt, ha a Led felvillanása idejére megállítod a számlálót ("lefogod az órajelét"). Így a számláló gyorsan pöröghet, és a zene felvillanási üteme és a számláló futás időhányadosa fogja meghatározni milyen lesz éppen a szín. Vagy is kb. véletlen lesz. üdv! proli007
Köszönöm a segítséget Bővebben: Link Még kell rajta csiszolni.
Sziasztok!
Unitra AWS 303 rajzát keresném olvasható minőségben. Kerestem és találtam is már rajzot, de nagyon rossz minőségben gyakorlatilag olvashatatlan. Üdv.:Gyuri
Próbáld meg ezt...
Köszi!
Ezen olvashatók a pozíciószámok és az értékek, amit én találtam azon azt sem láttam, hogy npn vagy pnp a tranyó! Üdv.:Gyuri
Sziasztok!
Csirke koppasztogepet szeretnek kesziteni! Megtudna valaki mondani nekem, hogy pontosan mekkora a fordulatszama es mekkora az ekszijtarcsak atmeroje! Ha valaki tud segiteni kerem irjon! Koszonom
Nálunk az Erzsi pucolja, majd lemérem az ékszíjtárcsáját.
Remélem vicces ember vagy!?
Köszönöm! Megnéztem, de olyasmire gondolok ami ha megnyomom a gombot addig szól egy állandó frekvencián, az elektromos biciklin vannak ilyesmik.
Persze, mert jó sokat dolgoztam rajta, mikor nekem is kellett...
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, egy Omron Neu 07 innhalátor rajzát keresem mert zárlatos lett. Kőszi
Nem bírom nézni, hogy Nálad szanaszét hevernek a 18650-es li-ion cellák.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy 1 LED-es villigó kapcsolás, ami elviekben 4,5 voltról működik. Viszont én szeretném ezt úgy átalakítani, hogy autóban is lehessen használni 12V-ról, illetve, hogy lehessen állítani a villogási sebességet lehetőleg minnél lassabbról indulva.(1 villanás/3mp - 2 villanás/1mp) Ehhez elég lenne egy pici trimmer potméter, mert csak 1szer lenne beállítva, utána nem piszkálnám. EZZEL a leddel szeretném felszerelni. Kérlek ha valakinek van egy kis fölös ideje, szerkessze nekem át a kapcsolási rajzot. Köszönöm!
Szia!
Próbáld ki ezt a kapcsolást. A pozitív (VCC) és negatív (VDD) lábak közé építs be egy pár száz µF-os elektrolitkondenzátort a zavarszűrés miatt. Értelem szerűen nem kell mindkét LED-et használnod.
És ez akkor 12V-ról működik? Az általam kiválasztott led jó lesz hozzá? Esetleg meg tudnád nekem rajzolni a kapcsolási rajzot úgy ahogy szerinted jó? 1 Led-el. Nem vagyok egy elektronikai zseni... Köszönöm előre is!
Hello!
Tessék, itt a rajz! Ha a tápfeszültség 4,5V és 15V között van, nem kell változtatni rajta semmit. (Rajzot amit feltettél, felejtsd el! Simán kinyírhatja a Led-et, főleg ha növeled a tápfeszt.) üdv! proli007
Esetleg Eagle vagy Sprint Layout formátumban el tudnád küldeni nekem? Előre is köszönöm!
Hello!
Szép szőke bögyös feleség? Ne légy lusta! Azt majd Te megtervezed. Ezért van a fórum.. üdv! proli007
Sziasztok!
Nem lenne véletlenül valakinek egy rajza a ms1202ds típusú keverőről. Elég lenne a táprész is. Előre is köszi!
Üdv mindenkinek.
Keresek egy olyan rajzot ami analóg alkatrészekből áll és a vércse vagy az erdei fülesbagoly hangját utánozza. Vagy valami alternatívát, miként valósítható ez meg. Köszönöm.
Üdv.
Én 555 ic-vel eddig jutottam. A videó kép nélkül az eredeti erdei füles hangja. A másik, (képpel) amit tíz perc alatt raktam össze. Tudom kell még csiszolni.
Szia! amit küldtél nekem kapcsolási rajzot a ledes villigóról, abban a 100nF-es kondi az jó ha fólia kondenzátor vagy kerámia kell bele? Illetve ez a kapcsolás mennyit fogyaszt? Mert szeretnék egy biztosítékot rakni bele. 500mA-es elég bele?
A fólia kondi nem jó hozzá? Van kerámiám csak megrendeltem már hozzá a fóliásat... Abból gondoltam, hogy fólia kell, mert abból van 100nf/63V
Mi a különbség a kettő között?
Sziasztok.
Új vagyok az oldalon, lehet, hogy már valaki kivesézte a dolgot, de én nem találtam rá a keresett infóra... Szóval szeretnék készíteni a multiméteremhez egy hőmérőt, de fogalmam sincs, hogy ez mennyire bonyolult, vagy, hogy egyáltalán, hogy működik. Minden infót szívesen fogadok. Előre is köszi
Hello!
A megoldás attól függ, milyen hőmérsékleti tartományban szeretnél hőmérsékletet mérni. De egy dióda hőfokfüggésével is lehet pld.ezen a módon. (Természetesen csak a kiegészítő áramkört kel megépítened, a DVM-et nem.) Vagy kapható hőérzékelő IC, ami 10mV/Celsiusfok feszültséget ad, és ezzel egyszerűen mérhetsz. 120 fok feletti hőmérsékleten már hőelemmel kell mérni. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |