Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1881 / 3614
(#) pepe091 válasza blackdog hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Teljesen igaz.
Példa

De egyszer meg fog állni az ilyen termékeknél mert rájönnek, hogy nem lesz használható. Mondjuk az okostelefonokkal nekem sokáig az volt a bajom hogy lapát méretűek. Ezért szerettem meg a SonyEricsson Mini Pro-t. Ennek pont optimális a mérete.
(#) blackdog válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 31, 2012 / 1

Na az okostelefon az amivel kilehet kergetni engem a világból. Még csak fél éve van meg, de bánom.
Nincs nagy kezem/ujjam, de még így is borzalom használni. Telefont simogatni Mást szívesebben simogatok.
TV esetében addig elfogadom, hogy végre elfér a falon és egy 9 m2 hálóban ez nagy előny. De mit ad isten pont a LCD panelt kellene cserélni mert 2 év után behalt. 130e volt a TV és most 80-90e -t mondtak a javításra.
(#) Norberto válasza blackdog hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Idézet:
„Nem tudom mennyire érthető az eszmefuttatásom, de minek ez az őrül minimalizálás?”

Valahogyan rá kell készülni arra, hogy jópár évtizeden belül megduplázódik a Föld lakossága...

Ha minden nagy lesz, hogy férnénk el? Hát ezért kell a pici méretre törekedni.

(Kicsit abszurd, de egy lehetséges magyarázat.)
(#) blackdog válasza Norberto hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Idézet:
„Ha minden nagy lesz, hogy férnénk el? Hát ezért kell a pici méretre törekedni.”
Akkor mégsem veszek potemixet.
Nem akarok politizálni, de az elmút 4 év világgazdasága nem arról szól, hogy többen leszünk. Igaz arról viszolt szól, hogy ha kell, ha nem vegyél többet.
Én nem hiszem el, hogy a méret csökkentés az előállítási költség csökkentésével jár. Fenét.
Egy alap benizn üzemű autó 2-3 milla. Egy alap hybrid 5-6 milla.
Ma még midog kötelező tartozéka az autónak az izzó készlet. Van is az autómban igaz csak dísznek mert útmentén lehetetlen benne izzót cserélni. És nem is Xenon. Totális káosz!
(#) Norberto válasza blackdog hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Hidd el, hogy azokon a területeken, ahol a népesség manapság legnagyobb iramban nő, mit sem törődnek a politikai vagy egyéb típusú nézetekkel, pláne nem a világgazdasággal. Talán azt sem tudják, mi az a szó, vagy hogy egyáltalán létezik.
(#) SzervízMacska válasza blackdog hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Tudtommal már évek óta nem kötelező - pont az általad említett ok miatt.. Persze, az sem igaz az esetek túlnyomó többségében, de ez már más téma. Régen műszaki ismeretekből is komoly vizsga volt a jogsiért.
(#) reloop válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

A Trabival úgy keltem útra annó, hogy az ékszíjat és a gyújtás bármely elemét cserélni tudjam. Az izzókészlet csak egy porszem volt a szerszámos ládában
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Főtengelyt nem vittél? Azért az elég felelőtlen dolog. A haverom Trabantjában egy svájci autó pálya pihenőben cseréltük. Néztek is a népek tátott szájjal.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Na én is voltam szemtanúja Debrecenbe olyan esetnek, hogy a kereszteződés kellős közepén tört el a tengely és csak tolni lehetett.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Az valószínűleg inkább a féltengely volt. :yes:
(#) jani1987 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Tegnap tüzet oltottunk a lakó épületek közvetlen közelébe. A nádas gyulladt ki. Sokan csak nézték, ahelyett hogy segítettek volna. Még egy: hívni akarták a tűzoltókat, de nem tudták a számukat. Egy pofon az emberi értelemnek.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Gondolom nem is véletlenül gyulladt fel. Sokak mániája a száraz nádas felgyújtása.
(#) Frankye válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Ezzel együtt elszomorító az emberi tudatlanság (tűzoltók hívószáma?) és a bambaság (csak nézik, de segíteni nem állnak be). Bezzeg, ha a saját portája, értéke kerül veszélybe ezeknek a "katasztrófa-turistáknak", akkor ők kiabálnak leghangosabban segítségért.
Az emberi butaság határtalan...
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Régi gyanúm, hogy csak az emberek 10%-a normális. :yes: Persze arról nincs semmi biztos információm, hogy én melyik részbe tartozom.
(#) sastas01 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Tudod, ez csak nézőpont kérdése
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Olyan ember, hogy normális: nem létezik. Aki ezt állítja magáról az hazudik. Én magamból indulok ki. A többit a többi személy tudja.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 1, 2012 /

(#) Lázár Péter válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Ha már itt tartunk nekem olyan a karizmám mint a karizmom: petyhüdt.
(#) Collector hozzászólása Jún 1, 2012 /

Tudja valaki esetleg, hogy sima szürke PVC csőből lehet-e normális minőségben U alakot hajlítani? Homokkal kitöltve mondjuk.
(#) zolika60 válasza Collector hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Nem igen lehet, bár attól is függ milyen sugáron szeretnéd és milyen a normális. A belső íven mindenképpen ráncosodni fog. Inkább csináld idomokból.
(#) Collector válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Sajnos épp az a cél, hogy U alak legyen. 70mm-es rádiusz, és nagyjából 25-30mm-es csőről lenne szó. Egyébként más megoldás is jó, a lényeg, hogy egy nem fém (és nem egyéb törékeny anyag pl. üveg) U alakú merev csövet kapjak.
(#) jani1987 válasza Collector hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Homokkal? Kizárt. Próbáltam.
- nehezebb hajlítani
- deformálódik.

Ekkora sugáron szerintem lehetetlen. Milyen célra kell ha nem titok?

Egy ilyen nem jó helyette? Bővebben: Link

Rogovszki tekercses mérőváltó lenne. Ez a szifon alakra jó, csak rövid, ezt nem említettem, nagyjából 240mm hosszúnak kellene lennie (ha oldalról nézzük az U-t) hogy a tekercs beleférjen.

Az egyenes része már kiváltható a szürke csővel. A méret megegyezik.

A gond csak az, hogy ez egy szlovák cég, és nem nagyon van itteni bolt.
(#) mrobi válasza Collector hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Próbáld meg sűrűn bevagdosni. A belső oldalán csináld a vágásokat. Hátha úgy jobban fog hajolni. Persze melegíteni is kell. Ezzel a módszerrel lehet szögvasból karikát hajtani.
(#) granpa válasza Collector hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Tekerj egy akkora rúgót, mint a cső belső átmérője (2mm-es kerítés-drót), olyan hosszban mint a cső-ív 2x; azon hajlítsd melegen (szakaszosan), talán sikerül. Aztán kihúzod belőle.
(#) Ricsi89 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Kicsit vicces történet. Egy fórumon egy srác hirdet RC autóba való elektromos motort és hozzá szabályzót. A motor 60A-t tud felvenni, hozzá a szabályzó 30A-t tud. Rákérdeztem, hogy mégis mennyire jó ez így, nem melegszik-e nagyon a szabályzó, hogy sokkal több áramot akar kicsikarni belőle. Erre a válasz:
Idézet:
„hibátlan a szett, így csak 30A vett fel a motor, fordítva azaz 60A szabi, 30A motor felállásban leéghetne a motor...”

Erre már nem tudok mit mondani. Ha nem ért hozzá, legalább ne írna semmit inkább.
Következő: »»   1881 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem