Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Teljesen igaz.
Példa De egyszer meg fog állni az ilyen termékeknél mert rájönnek, hogy nem lesz használható. Mondjuk az okostelefonokkal nekem sokáig az volt a bajom hogy lapát méretűek. Ezért szerettem meg a SonyEricsson Mini Pro-t. Ennek pont optimális a mérete.
Na az okostelefon az amivel kilehet kergetni engem a világból. Még csak fél éve van meg, de bánom.
Nincs nagy kezem/ujjam, de még így is borzalom használni. Telefont simogatni ![]() TV esetében addig elfogadom, hogy végre elfér a falon és egy 9 m2 hálóban ez nagy előny. De mit ad isten pont a LCD panelt kellene cserélni mert 2 év után behalt. 130e volt a TV és most 80-90e -t mondtak a javításra. ![]() Idézet: „Nem tudom mennyire érthető az eszmefuttatásom, de minek ez az őrül minimalizálás?” Valahogyan rá kell készülni arra, hogy jópár évtizeden belül megduplázódik a Föld lakossága... ![]() Ha minden nagy lesz, hogy férnénk el? Hát ezért kell a pici méretre törekedni. ![]() (Kicsit abszurd, de egy lehetséges magyarázat.) Idézet: Akkor mégsem veszek potemixet. „Ha minden nagy lesz, hogy férnénk el? Hát ezért kell a pici méretre törekedni.” ![]() Nem akarok politizálni, de az elmút 4 év világgazdasága nem arról szól, hogy többen leszünk. Igaz arról viszolt szól, hogy ha kell, ha nem vegyél többet. Én nem hiszem el, hogy a méret csökkentés az előállítási költség csökkentésével jár. Fenét. Egy alap benizn üzemű autó 2-3 milla. Egy alap hybrid 5-6 milla. Ma még midog kötelező tartozéka az autónak az izzó készlet. Van is az autómban igaz csak dísznek mert útmentén lehetetlen benne izzót cserélni. És nem is Xenon. Totális káosz!
Hidd el, hogy azokon a területeken, ahol a népesség manapság legnagyobb iramban nő, mit sem törődnek a politikai vagy egyéb típusú nézetekkel, pláne nem a világgazdasággal. Talán azt sem tudják, mi az a szó, vagy hogy egyáltalán létezik.
![]()
Tudtommal már évek óta nem kötelező - pont az általad említett ok miatt.. Persze, az sem igaz az esetek túlnyomó többségében, de ez már más téma. Régen műszaki ismeretekből is komoly vizsga volt a jogsiért.
![]()
A Trabival úgy keltem útra annó, hogy az ékszíjat és a gyújtás bármely elemét cserélni tudjam. Az izzókészlet csak egy porszem volt a szerszámos ládában
![]()
Főtengelyt nem vittél? Azért az elég felelőtlen dolog. A haverom Trabantjában egy svájci autó pálya pihenőben cseréltük.
![]() ![]()
Na én is voltam szemtanúja Debrecenbe olyan esetnek, hogy a kereszteződés kellős közepén tört el a tengely és csak tolni lehetett.
Az valószínűleg inkább a féltengely volt. :yes:
Tegnap tüzet oltottunk a lakó épületek közvetlen közelébe. A nádas gyulladt ki. Sokan csak nézték, ahelyett hogy segítettek volna. Még egy: hívni akarták a tűzoltókat, de nem tudták a számukat. Egy pofon az emberi értelemnek.
Gondolom nem is véletlenül gyulladt fel. Sokak mániája a száraz nádas felgyújtása.
![]()
Ezzel együtt elszomorító az emberi tudatlanság (tűzoltók hívószáma?) és a bambaság (csak nézik, de segíteni nem állnak be). Bezzeg, ha a saját portája, értéke kerül veszélybe ezeknek a "katasztrófa-turistáknak", akkor ők kiabálnak leghangosabban segítségért.
Az emberi butaság határtalan...
Régi gyanúm, hogy csak az emberek 10%-a normális. :yes: Persze arról nincs semmi biztos információm, hogy én melyik részbe tartozom.
![]()
Olyan ember, hogy normális: nem létezik. Aki ezt állítja magáról az hazudik. Én magamból indulok ki. A többit a többi személy tudja.
Ha már itt tartunk nekem olyan a karizmám mint a karizmom: petyhüdt.
![]()
Tudja valaki esetleg, hogy sima szürke PVC csőből lehet-e normális minőségben U alakot hajlítani? Homokkal kitöltve mondjuk.
Nem igen lehet, bár attól is függ milyen sugáron szeretnéd és milyen a normális. A belső íven mindenképpen ráncosodni fog. Inkább csináld idomokból.
Sajnos épp az a cél, hogy U alak legyen. 70mm-es rádiusz, és nagyjából 25-30mm-es csőről lenne szó. Egyébként más megoldás is jó, a lényeg, hogy egy nem fém (és nem egyéb törékeny anyag pl. üveg) U alakú merev csövet kapjak.
Homokkal? Kizárt. Próbáltam.
- nehezebb hajlítani - deformálódik.
Ekkora sugáron szerintem lehetetlen. Milyen célra kell ha nem titok?
Egy ilyen nem jó helyette? Bővebben: Link
Rogovszki tekercses mérőváltó lenne. Ez a szifon alakra jó, csak rövid, ezt nem említettem, nagyjából 240mm hosszúnak kellene lennie (ha oldalról nézzük az U-t) hogy a tekercs beleférjen.
Az egyenes része már kiváltható a szürke csővel. A méret megegyezik.
A gond csak az, hogy ez egy szlovák cég, és nem nagyon van itteni bolt.
Próbáld meg sűrűn bevagdosni. A belső oldalán csináld a vágásokat. Hátha úgy jobban fog hajolni. Persze melegíteni is kell. Ezzel a módszerrel lehet szögvasból karikát hajtani.
Tekerj egy akkora rúgót, mint a cső belső átmérője (2mm-es kerítés-drót), olyan hosszban mint a cső-ív 2x; azon hajlítsd melegen (szakaszosan), talán sikerül. Aztán kihúzod belőle.
Kicsit vicces történet. Egy fórumon egy srác hirdet RC autóba való elektromos motort és hozzá szabályzót. A motor 60A-t tud felvenni, hozzá a szabályzó 30A-t tud. Rákérdeztem, hogy mégis mennyire jó ez így, nem melegszik-e nagyon a szabályzó, hogy sokkal több áramot akar kicsikarni belőle. Erre a válasz:
Idézet: „hibátlan a szett, így csak 30A vett fel a motor, fordítva azaz 60A szabi, 30A motor felállásban leéghetne a motor...” Erre már nem tudok mit mondani. Ha nem ért hozzá, legalább ne írna semmit inkább. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |