Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia @!
Édesanyádat kérdezd meg, mi jobb; a "haverokkal" kocsmázni, szipuzni, ki tudja hol járni, vagy a szeme előtt békében, biztonságban forrasztgatni?? ![]()
Néha előfordulnak a villamosiparban is ívelések. Ezek utóhatásait vizsgálva néha megdöbbentő, és logikátlan helyeken is fellelhetők a nyomok.
Itt láthatjuk az iskolapéldáját annak, hogy ez a villám mennyire nem a torony tetejét "csípte meg", és mennyire nem volt hajlandó a vasszerkezetben haladni. A másik képen jól látható, hogy az egyik mobil sugárzóba csap bele a másikon, azon, és kábelein végighalad, és a kábelek menti levezetőn ér véget, a víztorony peremén. Az is látható, hogy ott akkora túlfeszültséget eredményez, ami - letörve a levegő szigetelőképességét - koronakisüléseket indít, ami nagy hosszon keresztül táplál több ioncsatornát. Ezek azért nem hosszú életűek, mert a levezetőn folyó hatalmas áramok hamar "elszállítják" a felhalmozódott töltéseket. Igen jó pillanatban elkapott a kép. Mindenesetre a vasszerkezet nem feltétlenül védett volna meg bennünket, ha éppen a víztorony tetején vagyunk.
Na de mit keresnénk a torony tetején esőben?
![]()
Ez jó kifogás. Én is ezt szoktam kérdezni amikor piszkálnak mert vettem valami új horgász felszerelést. "Inkább kocsmában igyam el?"
Ott semmit (feltéve, hogy nem mobilszolgáltatós vagy, és a főnököd oda nem küld, a viszonyoktól függetlenül), de ez az utcán is lehet így (mondjuk, a falu főutcáján igyekszel haza, gondolván, hogy a közcélú hálózat (vagy annak oszlopa) "megvéd" a villámcsapástól (elviekben az oszlop csúcsától indított körív (ami térben egy fordított tölcsér) területe alatt nem szabadna "elérnie". No, ez itt erőteljesen borul.........
Ahogy elszaladtak az árak (területi jegy,felszerelés, útiköltség), a kocsmában gazdaságosabb a befektetés.
![]() ![]() Ja; hal meg úgy sincs (lmf)
Igen! A jegy a felszerelés eléggé húzós. Útiköltség: 3km-re van tőlünk a tó. Jogsi híján kénytelen vagyok biciklivel kijárni. Így eléggé olcsó. Igaz idén az érettségi miatt nem váltottam. Úgy voltam vele hogy fölösleges mert úgy se megyek ki. Majd jövőre.
3km-re nem mennék kocsival. az bringával is csak pár perc, de gyalog sem távolság. :yes:
Szép jó estét, vagy naplementét!
![]() Hagy mutassam be legújabb kisfilmemet. Az eredmény 4-5 hétvége termése. Egy másik fórumon a ki mit építettbe mehetne, de itt csak az off marad neki, bár van benne 0,01% elektronika is. ![]() Kellemes kikapcsolódást! Bővebben: Link Ja, vannak makrofotók is róla, ha kértek, teszek fel.
Gyalog sincs messze. De tudod kinek van kedve cipelni a felszerelést. Na meg ha fog az ember halat akkor annak is van ám súlya.
Már az is baj, ha fog az ember halat? Hát nem azért mész horgászni? Három kilométerről egy tízkilósat is simán hazavinnék. Annál többet meg nem kell egyszerre fogni.
![]()
Szép lett, legalább van hova járni a madaraknak inni a száraz napokon.
Juuj, az durva lenne.
![]() ![]()
Sok mindent megéltem már, de ezt sose gondoltam volna. Épp a napokba forrasztgattam ki a paneljaimból a kellő alkatrészeket, hogy elférjek végre. Szó se róla majdnem tele lett a kuka csak panellal, nem csoda, hogy félbe is hagytam egy idő után, mert meguntam. De a lényeg, hogy egy alkatrész megszólított mikor már fáradtam elfele, mintha tudta volna milyen állapotba kerültem. Majdnem válaszoltam is neki. A kép közepén ott van a kis szószátyár...
Köszi, nekik volt eddig is itatókájuk itt ott a kertben, egy egy kis tálka a virágok között, amit minden locsolásnál friss vízzel töltök tele. Sőt, volt méh egy tálka is, amibe a kertészkedéskor kiásott lárvákat raktam, a nálunk költő rigó családnak. A végén már szinte a kezemből ettek.
Itató nálunk is van, de etetni csak télen szoktuk őket.
Bizony itt a fórumon kapna egy kis helyreigazítást
![]()
Tisztára mint egy intim betét reklámban.
Ma iskolásokkal voltam túrán, aranyosak voltak.
Ebben a kánikulában hogy került dér a bajuszodra?
Idézet: „aranyosak voltak” Ez - legfeljebb - még 3-4 év.......... ![]()
Miért? Utána már aztmondodrájuk, hogy jó............fej?
![]()
Nem baj majd akkor is bevállalom Őket.
Ma egész nap esik az eső így madár képet nem tudok feltenni illetve mégis, csak ezek más madarak. Délután a környéken repkedtek. A képek minősége elmarad a szokásostól mert 600 m felett repültek és erősen kellett nagyítani, kozmetikázni.
Az hagyján, hogy mi mit mondunk rájuk. Ők mit mondanak rólunk..........
Sziasztok!
Van egy robogó, aminek nincs meg a kulcsa. Beletört a kulcs, majd el is hagyták a darabot. Szerintetek a kulcsmásoló zár alapján tud kulcsot csinálni, vagy hogyan lehetne kulcsot csinálni hozzá, hogy ne kelljen az egész garnitúrát lecserélni?
Sziasztok!
Már régóta megjelenik bekapcsoláskor a gépemen a képen lévő szöveg. Szerintetek miért van, és mit tehetek ellene? Üdv! Balázs |
Bejelentkezés
Hirdetés |