Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1890 / 3611
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Szia @!
Édesanyádat kérdezd meg, mi jobb; a "haverokkal" kocsmázni, szipuzni, ki tudja hol járni, vagy a szeme előtt békében, biztonságban forrasztgatni??
(#) Imi65 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Néha előfordulnak a villamosiparban is ívelések. Ezek utóhatásait vizsgálva néha megdöbbentő, és logikátlan helyeken is fellelhetők a nyomok.
Itt láthatjuk az iskolapéldáját annak, hogy ez a villám mennyire nem a torony tetejét "csípte meg", és mennyire nem volt hajlandó a vasszerkezetben haladni. A másik képen jól látható, hogy az egyik mobil sugárzóba csap bele a másikon, azon, és kábelein végighalad, és a kábelek menti levezetőn ér véget, a víztorony peremén. Az is látható, hogy ott akkora túlfeszültséget eredményez, ami - letörve a levegő szigetelőképességét - koronakisüléseket indít, ami nagy hosszon keresztül táplál több ioncsatornát. Ezek azért nem hosszú életűek, mert a levezetőn folyó hatalmas áramok hamar "elszállítják" a felhalmozódott töltéseket. Igen jó pillanatban elkapott a kép. Mindenesetre a vasszerkezet nem feltétlenül védett volna meg bennünket, ha éppen a víztorony tetején vagyunk.
(#) zolika60 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Na de mit keresnénk a torony tetején esőben?
(#) mrobi válasza granpa hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Ez jó kifogás. Én is ezt szoktam kérdezni amikor piszkálnak mert vettem valami új horgász felszerelést. "Inkább kocsmában igyam el?"
(#) Imi65 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Ott semmit (feltéve, hogy nem mobilszolgáltatós vagy, és a főnököd oda nem küld, a viszonyoktól függetlenül), de ez az utcán is lehet így (mondjuk, a falu főutcáján igyekszel haza, gondolván, hogy a közcélú hálózat (vagy annak oszlopa) "megvéd" a villámcsapástól (elviekben az oszlop csúcsától indított körív (ami térben egy fordított tölcsér) területe alatt nem szabadna "elérnie". No, ez itt erőteljesen borul.........
(#) granpa válasza mrobi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Ahogy elszaladtak az árak (területi jegy,felszerelés, útiköltség), a kocsmában gazdaságosabb a befektetés.
Ja; hal meg úgy sincs (lmf)
(#) mrobi válasza granpa hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Igen! A jegy a felszerelés eléggé húzós. Útiköltség: 3km-re van tőlünk a tó. Jogsi híján kénytelen vagyok biciklivel kijárni. Így eléggé olcsó. Igaz idén az érettségi miatt nem váltottam. Úgy voltam vele hogy fölösleges mert úgy se megyek ki. Majd jövőre.
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

3km-re nem mennék kocsival. az bringával is csak pár perc, de gyalog sem távolság. :yes:
(#) jani1987 hozzászólása Jún 11, 2012 /

A kérdésemre senki nem válaszol?
(#) Action2K hozzászólása Jún 11, 2012 /

Szép jó estét, vagy naplementét!
Hagy mutassam be legújabb kisfilmemet. Az eredmény 4-5 hétvége termése. Egy másik fórumon a ki mit építettbe mehetne, de itt csak az off marad neki, bár van benne 0,01% elektronika is.
Kellemes kikapcsolódást!
Bővebben: Link
Ja, vannak makrofotók is róla, ha kértek, teszek fel.
(#) mrobi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Gyalog sincs messze. De tudod kinek van kedve cipelni a felszerelést. Na meg ha fog az ember halat akkor annak is van ám súlya.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Köszi!
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Már az is baj, ha fog az ember halat? Hát nem azért mész horgászni? Három kilométerről egy tízkilósat is simán hazavinnék. Annál többet meg nem kell egyszerre fogni.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Szép lett, legalább van hova járni a madaraknak inni a száraz napokon.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

De jó neked.. :rinya:
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Juuj, az durva lenne. Páka az első helyen, mindenek felett.
(#) Lázár Péter hozzászólása Jún 11, 2012 /

Sok mindent megéltem már, de ezt sose gondoltam volna. Épp a napokba forrasztgattam ki a paneljaimból a kellő alkatrészeket, hogy elférjek végre. Szó se róla majdnem tele lett a kuka csak panellal, nem csoda, hogy félbe is hagytam egy idő után, mert meguntam. De a lényeg, hogy egy alkatrész megszólított mikor már fáradtam elfele, mintha tudta volna milyen állapotba kerültem. Majdnem válaszoltam is neki. A kép közepén ott van a kis szószátyár...

IMG_3140.JPG

(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Köszi, nekik volt eddig is itatókájuk itt ott a kertben, egy egy kis tálka a virágok között, amit minden locsolásnál friss vízzel töltök tele. Sőt, volt méh egy tálka is, amibe a kertészkedéskor kiásott lárvákat raktam, a nálunk költő rigó családnak. A végén már szinte a kezemből ettek.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Itató nálunk is van, de etetni csak télen szoktuk őket.
(#) Lázár Péter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Bizony itt a fórumon kapna egy kis helyreigazítást
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Tisztára mint egy intim betét reklámban.
(#) nagy hoho hozzászólása Jún 11, 2012 / 1

Ma iskolásokkal voltam túrán, aranyosak voltak.
(#) AZA válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Ebben a kánikulában hogy került dér a bajuszodra?
(#) Imi65 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Idézet:
„aranyosak voltak”

Ez - legfeljebb - még 3-4 év..........
(#) sastas01 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Miért? Utána már aztmondodrájuk, hogy jó............fej?
(#) nagy hoho válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Nem baj majd akkor is bevállalom Őket.
Ma egész nap esik az eső így madár képet nem tudok feltenni illetve mégis, csak ezek más madarak. Délután a környéken repkedtek. A képek minősége elmarad a szokásostól mert 600 m felett repültek és erősen kellett nagyítani, kozmetikázni.
(#) nagy hoho válasza AZA hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Köbzoli jól mondja.
(#) Imi65 válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Az hagyján, hogy mi mit mondunk rájuk. Ők mit mondanak rólunk..........
(#) Ricsi89 hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!
Van egy robogó, aminek nincs meg a kulcsa. Beletört a kulcs, majd el is hagyták a darabot. Szerintetek a kulcsmásoló zár alapján tud kulcsot csinálni, vagy hogyan lehetne kulcsot csinálni hozzá, hogy ne kelljen az egész garnitúrát lecserélni?
(#) Balaa16 hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!
Már régóta megjelenik bekapcsoláskor a gépemen a képen lévő szöveg. Szerintetek miért van, és mit tehetek ellene?
Üdv! Balázs

szöveg.JPG

Következő: »»   1890 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem