Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
6H6P 1:1 bedugható helyette, ott még szólni is fog.
A 6n1pev lábkiosztása azonos az E88CC-vel.Csak ilyen csövem van.Néhány oldalon azt írják,hogy teljesen "egyenértékű",máshol hangsúlyozzák a különbözőségüket.
Biztos, hogy nem egyformák. A 6H1p-t a szakirodalom inkább az ECC85-öshöz hasonlítja, bár - szerény véleményem szerint - még ettől is különbözik némiképp. A 88-ashoz meg igazán semmi köze. A 6H23P-t mondják az ECC88 megfelelőjének. Azért hallgasd meg ez ügyben CIROKL, és CHZ véleményét is. Viszont azért bátran bedugaszolhatod, gond nem származik belőle.
Idézet: „összes erősítőm csak szól és semmi extra nincs bennük?” Igazából nincs, mert mindegyik kiváló hangú, és kivitelezésű. Az extra az lenne, ha valamelyik rosszul szólna!
Nem tudom,nekem valahogy jobbnak tűnik az ECC85 és a 6N6P. Moszkvai is mondta,hogy valamivel dinamikusabb. Meg mintha mélyeiben is jobb lenne. Moszkvaival nagyon hasonló a hallásunk. Ami neki hangra bejön,az többnyire nekem is.
[OFF]Ez már pszichológiai ráhatás csak amit említesz , valakinek tetszik és ezért nekem is az tetszik , csak a saját fülednek higgy.[OFF]
Itt elárulom nekem a HTA-ban ne várj csodákat ha nem az ajánlott csövet teszed oda amit kell akkor csak ronthatsz a hangzásán és semmi féleképp nem javitasz ha valaki nekem ezen felül még megmagyarázza akkor annak külön tisztelet . Egy katód követőről beszélünk és csupán 60-70 Volt os tápról , lehet itt különböző csöveket erőltetni de semmi értelme , hogy miért is ? Csak érdekesség kép említenék egy érdekes dolgot , pont a HTA -val kapcsolatban , a hókusz-pókusz csatoló kondis történet . Az én két HTA- példányomban a csatolók sima kommersz Bp kondik és érdekes módon több meghallgatás és más HTA-val szembeni küzdelemben mindig ezek a csutka kondikkal hozták a pálmát . Ezért is mindig azt mondom mindenkinek a saját fülének hisz akkor nagy gond nem lehet , csodák vannak de a valóság mindig mást takar ez tény és a tényekkel lehet vitázni de nem hinném hogy érdemes .
Te valamit tudsz amit Én nem, de rá fogok jönni mi az!
De Te most melyik csatoló kondenzátorról beszéltél? A katódkövető kicsatolásáról,vagy a hangszóró kimenet kicsatolásáról? Ha tudok,akkor Én is igyekszem olyat szerezni.
A csatoló az csatoló a hangszórónál kicsatolásról beszélünk az én értelmezésemben ...
Egyéb iránt bárhol lehet kapni Bp kondit filléres történet. Bővebben: Link A továbbiakban majd itt jönnek a mindent tudók és elmagyarázzák hogy ez ide nem jó meg ilyenek ezért a vitának elejét veszem és folytatást nem is kérek ebből , ez egy lerágott csont és mint már többször is leirtam és sok nagyon sok esetben bizonyitottak a HTA-30 -as erősítőim ez ügyben ezért köszöntem de az esetleges okoskodást nem kérem .
No tessék! És még olcsóbb is mint a 100V 10µF-os WIMA.
Ami nekem még nagyon bejött (mint már írtam is) az a yageo X7R (SMD). Többször összehasonlítottam az MKP-val, és kb. 10 esetből csak kétszer tűnt szebb hangúnak az MKP.
Alkotó!!Ha megkérlek, elküldenéd nekem a te HTA csöves nyáktervedet olyan formában hogy tudjam vasalni??Szeretném én is megépíteni..Nagyon hálás lennék!Nekem nagyon tetszenek a nyákterveid!!
Már megépítettem az általad átalakított Conductoros VF2-őt, és egyből indult, minden gond nélkül, ezért BIG THANKS! Előre is köszönöm!! Esetleg elküldheted az e-mailomra..: anden.state@gmail.com Köszi még egyszer!!
Amennyiben így kéred akkor miért nem privátban kéred a fórum nem erre való hogy itt kéregetünk ha önként nem teszi föl ide valaki a szellemi termékét akkor annak biztos megvan az oka !
Oks..Sorry, már megbeszéltem Alkotóval priviben, bocs ha ez zavart téged!!
Sziasztok !
Megtetszet ez a HTA-30 as erősítő átolvastam a fórumot és láttam, hogy kapcsoló üzemű tápot is építettetek hozzá. Az lenne a kérdésem, hogy nekem van egy nyomtatóhoz készült kapcsolóüzemű 32v 2,5A-es tápom lehetne-e két ilyen tápot sorba kötni, és azzal táplálni ezt az erősítőt ? Üdv.: Laci
Sziasztok,
végre sikerült megtalálnom a megfelelő topicot. Szeretném megépíteni a canopus elődjét, legalábbis más fórumokon azt találtam, hogy a kiszemelt kapcsolás régebbi nála. Azért esett erre az erősítőre a választásom, mert teljesítményben megelel ez elvárásaimnak, valamint elég egyszerű. Ahogy egyre inkább belemerültem a kapcsolásba feltűnt, hogy minden tranyó audio technikára készült, így méginább elnyerte a tetszésem. Első körben BDW93C párossal építem meg +-35V-os tápról, aztán ha beválik vagy lecserélem a tápot nagyobbra, a tranyókat BDW83-asra, vagy építek még egyet, úgyis kell barátomnak is egy. Érdekelne a véleményetek, találkoztatok-e már ezzel a kapcsolással, esetleg megépítette-e már valaki?
Ha jól tudom az 546-556 párosnak nem létezik C-s változata, legalábbis én még katalógusban sem láttam, tehát B-st használunk. Egyébként a bétában térnek el.
Régen találkoztam C-s példánnyal.
Igen,én is így tudom. Köszönöm a hozzászólásokat, segítséget.
HTAban sztem a fesz miatt nem árt a 6os végű, ezért a bétában kell engedni. Ezért kérdem, hogy füllel/műszerrel lehet-e az egész végeredményéből észlelni valamit, ha B végűre cserélem a kapcsolást. Egyébként elméletileg lehet még kapni C végűeket, csak elég drága, mire USAból ideér. Nem tudom,h ér-e annyit... *Ez nem magyar szó !
Használj japán tranyókat, azok általában (nem mindig) szebben szoktak zenélni az általam épített berendezésekben.
Idézet: Igen, ez lenne a dolga, de (szerencsére) ezt nem nagyon teszi egyik sem. Vagy "csúnyább", vagy "szebb" lesz a végeredmény, hogy ezt mi okozza arra a mai napig sem jött még rá senki, a tény hogy a felhasznált alkatrészeknek ebben jelentős szerepük van. [OFF]A csúnyább és a szebb alatt itt azt értjük, hogy a végeredmény jobban vagy kevésbé tetsző az adott fül számára. És mielőtt újabb vita alakulna ebből, a különbségek igenis jól hallhatóak. „Egy hangfrekvenciás erősítőnek (mily érdekes név ..), az a dolga hogy felerősítse, hamisítatlanul a belevezetett hanganyagot.”
Nagyon tettszik ez az erősítő, ilyet fogok építeni szerintem a közeljövőben.
Ki melyik kapcsolást ajánlja? Mekkora trafóval?
Én pl. méregdrága japán Sanken darlingtonokkal építettem meg, és nekem nem tetszett a hangja.
Az mit jelent hogy melyik kapcsolást? A végfokot tekintve egy féle van, az előfok részéből létezik több féle, amiről írtam hogy hagyd ki belőle. BDW93-94 (ST), BC (ON), yageo kondik, csatolónak MKP vagy X7R. Trafó nem kritikus, 40-45V alá és 65V fölé (a BC-k miatt) ne menj a tápfesszel (a 60-62V-ot tartom ésszerűnek, akkor elég a 63V-os puffer). Akivel eddig meghallgattam mind egyöntetűen azt mondta, hogy a VF széria ez mellett labdába sem rúg. Szerintem sem. De építsd meg és hasonlítsd össze amazokkal, ne higgy nekem.
Melyik erősítő ami tetszik , melyik kapcsolás amit kell nézni ?
Ebben a topikban van a Canopus és a HTA-30 ...obelisk
Ok, előfokot mint írtam nem is szeretnék, mert arra ott a dac-om.
A kondik tekintetében én is csak minőségi darabokra gondoltam, ahol lehet. A trafó egy 300VA-s AC +/-40V-os lesz valószínűleg. Miért kell ilyen lekezelően írni? Miért ne hinnék neked? Ha nem hinnék akkor nem kérdeztem volna tőled a másik topicban, hogy te melyiket ajánlod a kapcsolások közül.
A hta-30-as a kiszemelt ezt el is felejtettem leírni.
Ami tettszik nekem az egyik a te általad készített, a másik pedig Alkotó által készített.
Egyáltalán nem voltam lekezelő, szándékosan írtam hogy "ne higgy nekem", mert ha hiszel az már régen rossz. Vagyis ne azért építsd mert én azt mondtam, hanem hogy halld a saját füleddel. Utána igazolhatod, vagy cáfolhatod. :yes: Mondjuk ha egyáltalán nem úgy csinálod ahogy javasoltam, akkor nem lesz mit...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |