Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy a neten nézem ez egy nem nofrost készülék, viszont a mély és normál tér hőfokát külön-külön lehet beállítani. A leírt hibajel valószinűleg hőfok érzékelő hibát takar. Ha a hőfok érzékelő hibás, akkor az elektronika nem engedélyezi az adott hűtőrész működését.
A lehel 280/60 egy automata leolvasztós *** os készülék
ilyenkor (nagy melegben de általában is ) elég ha csak 1-2 közé van állítva a hőfokszabályzó . Ilyenkor a nagy hőmérséklet különbség miatt nincs ideje leállni és csak deresedik -fagy a normál tér , ha leolvasztod és a minimum körüli beállítással használod ,megszűnik a tünet Ez a hűtő egykompresszoros,és csak a normáltér hőmérsékletét figyeli a szabályzó.
Abból amit leírtál arra következtetek, hogy ez egy nofrost készülék. Ha igen, akkor nem biztos, hogy a ventilátor adta meg magát. Előfordulhat, hogy a környezetében levő elemekre jég rakódott ki, és ez annyira felhízott, hogy előbb csak belevert a ventilátor lapát (kerregés) majd teljesen meg is fogta. BOSCH nofrostos készüléket még nem szedtem szét, de a többinél a mélyhűtő rész belső oldali hátlapját levéve már látható a ventilátor lapátja. A motort egy műanyag "válaszfal" tartja. Ezt vagy csavar vagy műanyag fülek rögzítik. Ezek kioldásával ez a lap is levehető, és ekkor már hozzá lehet férni mind a motorhoz, mind a kötésekhez.
Nagyon valószínű, hogy valahol elszökött belőle a hűtőközeg.
Mivel ez egy LEHEL készülék, szinte biztos, hogy R12 hűtőközeggel van töltve, ami nem szokott dugulni, így szinte biztos, hogy szivárog belőle a hűtőközeg. Valószinűleg a hűtőtest lyukadt ki.
Köszönöm kaqkk a segítséget!
Egy hűtőgépszerelő azt mondta telefonon,hogy repedt a hűtőtér valamelyik (kapilláris)csöve,és nem érdemes ilyen régi hűtővel foglalkozni. Én csodálkoztam mert akkor gáz nem lenne benne és nem hűtene a fagyasztó+szagát is lehetne érezni ![]() köszönettel Üdv: sonkaneri
Köszönöm a segítséget raptor1974 !
Akkor mégis csak kuka lenne az egész? Gondolom nem érdeme és nem is javítható Akkor jó nagy @arban vagyok! köszi a segítséget.. Üdv sonkaneri
Köszönöm szépen a segítséget! raptor1974.
szerinted érdemes megcsináltatni vagy kuka, közel 20-éves?! Üdv:albandi1962
Köszönöm szépen a választ!
Általában ezek a készülékek javíthatók. Legtöbbször a keretfűtés cső szokott kilyukadni, ez kiköthető és a rendszer feltöltés után ismét üzemképes. A kérdés az, hogy megéri-e. A régi gorenje szekrények elég nagy áramfalók, mivel vékony a szigetelésük, és az is sokszor elnedvesedik. Kockázati tényező az is, hogy mennyi idelye van hátra a kompresszornak. Előfordulhat, hogy még 5-6 évet elduruzsol, de lehet, hogy javítás után két nappal tönkremegy. Azt viszont már nem érdemes cserélni.
Ha nagyon akarod kidobhatod , de előtte tedd meg amit leírtam és adj neki még egy esélyt ! Egy hét múlva írd meg mit tapasztaltál . Pár éve nyáron a nagy melegben több ilyen régi hűtővel találkoztam , még mindig dolgoznak ,javítás nélkül !
Régi ezeréves Lehel hűtőszekrénynél ha zúg, fortyog de nem hűt akkor az dugulás vagy gázhiány?
Szia!
Hűteni hűt,de gyengén,kb:10 fok, és megy állandóan néha kikapcsol,fortyogni nem fortyog és a fagyasztója tökéletes ezért is bizonytalan vagyok Üdv sonkaneri
Létezik bármilyen módszer amivel házilag kb 1-2 hónappal meghosszabbítható az élettartam?
Szia!
Nem szeretném ki dobni, csak ha végképp nem birok vele tán még egy gáztöltést is megér hisz nincs pénzem most másikra ![]() Üdv: sonkaneri
Sziasztok!
1 hete vásároltunk új hűtőt, Gorenje kombi hűtő, egy kompresszoros.Ugye ez elvileg automata leolvasztós. Amikor megvettük jó meleg volt, bekapcsolás után is sokat nyitogattuk az ajtót, 7 fokozat van rajta. 4-5-ös fokozatban ebben a melegben kevésnek ítéltük meg a hűtését ( vékony dérréteg volt csak rajta hátul) Ezért feltekertem 6-os fokozatba, most már van rajta fél centis dérréteg kb. Arra gondoltam, hogy visszatkerem 4-5-ös fokozat közé, hogy tudjon olvadni lefele a dér. Gondolom magas fokozatba ilyen időben nem tud annyira olvadni, mert magasabb fokozatban megy, nem tud olvadni a faláról a dér. Ha vissaztekerme, akkor elvielg elkezd olvadni nem? A másik: gondolom hátul egy tányérba foylik a vízi lyenkor le, ahol elpárolog. Olyan nem lehet, hogy a kicsordul a víz és ráfolyik a motorra? Mert az gondot is okozhat. A másik kérdésem is ehhez kapcsolódik: ha én mégis saját magam szeretném leolvasztani (kihúzással), akkor mi lesz al efolyó vízzel? Ráfolyik a motorr, vagy esetleg van túlcsordulás ellen elfolyó cső és lefolyik a hűtő alá? Köszi a válaszokat!
MEgoldódott ma reggelre, letekertem és le is olvadott.
De a kérdés még mindig áll: nem csordulhat túl a vízgyűjtőtartály?
De túlcsordulhat, nekem is előfordult már télen.
Csak annyi hogy a hűtőgép alól vagy ha el van dugulva akkor belőle folyik kifele a víz és sokat kell felmosni. De ettől hogyha túlcsordul nem megy tönkre és semmi baja nem lesz. Csak neked okoz kellemetlenséget majd a sok felmosás. A vízgyűjtőtartályt a gépben általában úgy tervezik bele hogy a kompresszor melege vagy egy csőkígyó esetleg mindkettő elpárologtatja a vizet így soha nem telik meg optimális esetben. Persze előfordulhat hogy túlcsordul de akkor sincs baj.
Sziasztok!
Zanussi hűtőnk (típust nem tudok) legalacsonyabb fokozaton is fagyaszt. Visszaolvasgattam, és arra a következtetésre jutottam, hogy ki kéne cserélni a hőfokszabályzót. Mindegy hogy milyen szabályzót veszek, vagy van valami csoportosítása ezeknek a kütyüknek? pl. márka szerint, vagy valami. Egyébként ez egy egykompresszoros, szimpla hűtőrésszel rendelkező gép.
Sziasztok!
hozzánk került egy 160 literes felül fagyasztós egyajtós lehel hűtő, két csillagos**. eddig mamámnál szuperul hűtött, majdhogynem túl is hűtött. viszont amóta bedgtuk, csak annyira hűt, h a fagyasztóban kb olyan meleg van, mint a nagy sima hűtőrészben kellene, talán picit hidegebb, de nem fagynak vissza rendesen a dolgok. pedig lassan él napja megy már. apukám bevallotta, hogy talált egy lógó fém szálat a hűtőtérben, amit ő gondosan bedugdosott a fagyasztó alján lévő nyílásba, ahol a jéghideg levegő jön ki, h hűtse. azt kiszedtem és elvezettem az alja felé a drótot. azt httem, majd így mostnár jól hűt, mert látom, h ez a hőfokszabályzóból halad ki. azt mondta apa, hogy mikor lefagyasztotta, nem húzta ki sehonnan... picit jobban hűt, de a fagyasztó részén nem képesek a cseppek megfagyni, mert 5 perc működés után kattan és kikapcsol, majd 5 perc múlva megint be ![]() mi lehet a baj? hova kell annak a dórtnak mennie? a régi hűtönkben úgy emlékszem, h felfelé haladt vhová a fagyasztó doboz mögé. az lehetséges? talán tényleg kiszakadt volna vhonnan? belenéztem tükörrel, de sajna nem találtam helyet, ahova való lehetne? amúgy meg tudjátok modnani, hogy mire való? már több, mint 2 órája keresélek a neten, de egyszerűen nem találom , h mire való?? abban biztos vagyo, h ez nem lehet a kapilláris vagy micsuda ![]() jajj, nagyon köszönök midnen segítő hozzászólást előre is!! jó éjszakát!
Húzd ki hagyd pihenni egy fél órát ,aztán kapcsold be újra
egyébként apukád jól csinálta , a hőfolszabályzó kapilláris csöve a fagyasztótér alján egy kis fém lapocskával van rögzítve gyárilag tehát ott kell keresgélni a helyét .
okés. megpróbálom. köszike.
nah, ennek apa örülni fog, mert tökre nem merte először elmondnai, h az ki volt esve, mikor leolvadt és ő visszadugta. akkor megpróbálom odadugni. kihúzom, aztán be. megírom, mi történik! nagyon köszönöm addig is!
NEEEM ! Nem kihúzom aztán be ! Kihúzod pihen egy félórát és aztán bekapcs !
jaja, gen. úgy értettem, lassan lejár a fél óra
![]() ![]()
nah, egyelőre megint kikapcsolt a hűtés 5 perc után :'( de majd reggelé írok, h hogy áll. amúgy télleg, ez a drót mire való? jó éjt!
szép jó reggelt! még mindig 5 percet megy, 5 percet kikapcsol. de legalább már egész hideg van benne.a fagyaztó részben is hidegebb van. az előző hűtőm meg állandóan lefagyott, szóval most nekem fura, h még nem képződött vastagabb jég a dobozon se belül, se kívül. ez normáls?
egyes felett egy kicsivel milyen hidegnek kell lennie a belső hűtőtérben? és a mélyhűtő részben? köszi! szép napot!
Sziasztok !
Noname hűtőnkben (WestElectric) le kellett cserélni a hőfokszabályzót. A szabályzóban belül 2 állító csavar van, egy középen, egy a szélén. Tudja valaki melyik mit állít (és merre kell tekerni hozzá) ? (a tartományt kellene növelnem, mert most nagyon gyakran kapcsol be és ki, és most éppen sikerült eltalálnom, hogy egyáltalán működjön ..) ilyen
Szia!
Azt írod lekellet cserélni a szabályozót... Ha mindkettővel fennállt a gyakori kapcsolgatás, akkor inkább a hőszigeteléssel lesz ott gond. (Hiszen említed, hogy noname a készülék...) Vétek volt eltekergetned a szabályzót...azt egy "horror" házilag normálisan belőni.
A régi hőfokszabályzónak kirepedt a membránja: egyértelmű hiba !!!
Új hőfokszabályzót vizuális hasonlóság, és űrtartalom/teljesítmény paraméterek alapján szereztem be (mivel noname a hűtő, és a szabályzó is) .Ezzel előszőr csak folyamatosan ment, de miután a középső csavart (belül) állítottam most tulajdonképpen működik rendesen. De valószínűleg kis tartományban dolgozik, mivel aránylag sűrűn kapcsolgat. (pl +10C be +8C ki) A kérdésem egyértelmű: tudja-e valaki hogy az állítócsavarok (gyakorlatilag 3 van !) mit, merre szabályoznak ? Előre is köszönöm a választ e fenti kérdésre ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |