Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy a neten nézem ez egy nem nofrost készülék, viszont a mély és normál tér hőfokát külön-külön lehet beállítani. A leírt hibajel valószinűleg hőfok érzékelő hibát takar. Ha a hőfok érzékelő hibás, akkor az elektronika nem engedélyezi az adott hűtőrész működését.
A lehel 280/60 egy automata leolvasztós *** os készülék
ilyenkor (nagy melegben de általában is ) elég ha csak 1-2 közé van állítva a hőfokszabályzó . Ilyenkor a nagy hőmérséklet különbség miatt nincs ideje leállni és csak deresedik -fagy a normál tér , ha leolvasztod és a minimum körüli beállítással használod ,megszűnik a tünet Ez a hűtő egykompresszoros,és csak a normáltér hőmérsékletét figyeli a szabályzó.
Abból amit leírtál arra következtetek, hogy ez egy nofrost készülék. Ha igen, akkor nem biztos, hogy a ventilátor adta meg magát. Előfordulhat, hogy a környezetében levő elemekre jég rakódott ki, és ez annyira felhízott, hogy előbb csak belevert a ventilátor lapát (kerregés) majd teljesen meg is fogta. BOSCH nofrostos készüléket még nem szedtem szét, de a többinél a mélyhűtő rész belső oldali hátlapját levéve már látható a ventilátor lapátja. A motort egy műanyag "válaszfal" tartja. Ezt vagy csavar vagy műanyag fülek rögzítik. Ezek kioldásával ez a lap is levehető, és ekkor már hozzá lehet férni mind a motorhoz, mind a kötésekhez.
Nagyon valószínű, hogy valahol elszökött belőle a hűtőközeg.
Mivel ez egy LEHEL készülék, szinte biztos, hogy R12 hűtőközeggel van töltve, ami nem szokott dugulni, így szinte biztos, hogy szivárog belőle a hűtőközeg. Valószinűleg a hűtőtest lyukadt ki.
Köszönöm kaqkk a segítséget!
Egy hűtőgépszerelő azt mondta telefonon,hogy repedt a hűtőtér valamelyik (kapilláris)csöve,és nem érdemes ilyen régi hűtővel foglalkozni. Én csodálkoztam mert akkor gáz nem lenne benne és nem hűtene a fagyasztó+szagát is lehetne érezni) köszönettel Üdv: sonkaneri
Köszönöm a segítséget raptor1974 !
Akkor mégis csak kuka lenne az egész? Gondolom nem érdeme és nem is javítható Akkor jó nagy @arban vagyok! köszi a segítséget.. Üdv sonkaneri
Köszönöm szépen a segítséget! raptor1974.
szerinted érdemes megcsináltatni vagy kuka, közel 20-éves?! Üdv:albandi1962
Köszönöm szépen a választ!
Általában ezek a készülékek javíthatók. Legtöbbször a keretfűtés cső szokott kilyukadni, ez kiköthető és a rendszer feltöltés után ismét üzemképes. A kérdés az, hogy megéri-e. A régi gorenje szekrények elég nagy áramfalók, mivel vékony a szigetelésük, és az is sokszor elnedvesedik. Kockázati tényező az is, hogy mennyi idelye van hátra a kompresszornak. Előfordulhat, hogy még 5-6 évet elduruzsol, de lehet, hogy javítás után két nappal tönkremegy. Azt viszont már nem érdemes cserélni.
Ha nagyon akarod kidobhatod , de előtte tedd meg amit leírtam és adj neki még egy esélyt ! Egy hét múlva írd meg mit tapasztaltál . Pár éve nyáron a nagy melegben több ilyen régi hűtővel találkoztam , még mindig dolgoznak ,javítás nélkül !
Régi ezeréves Lehel hűtőszekrénynél ha zúg, fortyog de nem hűt akkor az dugulás vagy gázhiány?
Szia!
Hűteni hűt,de gyengén,kb:10 fok, és megy állandóan néha kikapcsol,fortyogni nem fortyog és a fagyasztója tökéletes ezért is bizonytalan vagyok Üdv sonkaneri
Létezik bármilyen módszer amivel házilag kb 1-2 hónappal meghosszabbítható az élettartam?
Szia!
Nem szeretném ki dobni, csak ha végképp nem birok vele tán még egy gáztöltést is megér hisz nincs pénzem most másikra( Üdv: sonkaneri
Sziasztok!
1 hete vásároltunk új hűtőt, Gorenje kombi hűtő, egy kompresszoros.Ugye ez elvileg automata leolvasztós. Amikor megvettük jó meleg volt, bekapcsolás után is sokat nyitogattuk az ajtót, 7 fokozat van rajta. 4-5-ös fokozatban ebben a melegben kevésnek ítéltük meg a hűtését ( vékony dérréteg volt csak rajta hátul) Ezért feltekertem 6-os fokozatba, most már van rajta fél centis dérréteg kb. Arra gondoltam, hogy visszatkerem 4-5-ös fokozat közé, hogy tudjon olvadni lefele a dér. Gondolom magas fokozatba ilyen időben nem tud annyira olvadni, mert magasabb fokozatban megy, nem tud olvadni a faláról a dér. Ha vissaztekerme, akkor elvielg elkezd olvadni nem? A másik: gondolom hátul egy tányérba foylik a vízi lyenkor le, ahol elpárolog. Olyan nem lehet, hogy a kicsordul a víz és ráfolyik a motorra? Mert az gondot is okozhat. A másik kérdésem is ehhez kapcsolódik: ha én mégis saját magam szeretném leolvasztani (kihúzással), akkor mi lesz al efolyó vízzel? Ráfolyik a motorr, vagy esetleg van túlcsordulás ellen elfolyó cső és lefolyik a hűtő alá? Köszi a válaszokat!
MEgoldódott ma reggelre, letekertem és le is olvadott.
De a kérdés még mindig áll: nem csordulhat túl a vízgyűjtőtartály?
De túlcsordulhat, nekem is előfordult már télen.
Csak annyi hogy a hűtőgép alól vagy ha el van dugulva akkor belőle folyik kifele a víz és sokat kell felmosni. De ettől hogyha túlcsordul nem megy tönkre és semmi baja nem lesz. Csak neked okoz kellemetlenséget majd a sok felmosás. A vízgyűjtőtartályt a gépben általában úgy tervezik bele hogy a kompresszor melege vagy egy csőkígyó esetleg mindkettő elpárologtatja a vizet így soha nem telik meg optimális esetben. Persze előfordulhat hogy túlcsordul de akkor sincs baj.
Sziasztok!
Zanussi hűtőnk (típust nem tudok) legalacsonyabb fokozaton is fagyaszt. Visszaolvasgattam, és arra a következtetésre jutottam, hogy ki kéne cserélni a hőfokszabályzót. Mindegy hogy milyen szabályzót veszek, vagy van valami csoportosítása ezeknek a kütyüknek? pl. márka szerint, vagy valami. Egyébként ez egy egykompresszoros, szimpla hűtőrésszel rendelkező gép.
Sziasztok!
hozzánk került egy 160 literes felül fagyasztós egyajtós lehel hűtő, két csillagos**. eddig mamámnál szuperul hűtött, majdhogynem túl is hűtött. viszont amóta bedgtuk, csak annyira hűt, h a fagyasztóban kb olyan meleg van, mint a nagy sima hűtőrészben kellene, talán picit hidegebb, de nem fagynak vissza rendesen a dolgok. pedig lassan él napja megy már. apukám bevallotta, hogy talált egy lógó fém szálat a hűtőtérben, amit ő gondosan bedugdosott a fagyasztó alján lévő nyílásba, ahol a jéghideg levegő jön ki, h hűtse. azt kiszedtem és elvezettem az alja felé a drótot. azt httem, majd így mostnár jól hűt, mert látom, h ez a hőfokszabályzóból halad ki. azt mondta apa, hogy mikor lefagyasztotta, nem húzta ki sehonnan... picit jobban hűt, de a fagyasztó részén nem képesek a cseppek megfagyni, mert 5 perc működés után kattan és kikapcsol, majd 5 perc múlva megint be mi lehet a baj? hova kell annak a dórtnak mennie? a régi hűtönkben úgy emlékszem, h felfelé haladt vhová a fagyasztó doboz mögé. az lehetséges? talán tényleg kiszakadt volna vhonnan? belenéztem tükörrel, de sajna nem találtam helyet, ahova való lehetne? amúgy meg tudjátok modnani, hogy mire való? már több, mint 2 órája keresélek a neten, de egyszerűen nem találom , h mire való?? abban biztos vagyo, h ez nem lehet a kapilláris vagy micsuda de akkor mi? és mit kezdjek vele? jajj, nagyon köszönök midnen segítő hozzászólást előre is!! jó éjszakát!
Húzd ki hagyd pihenni egy fél órát ,aztán kapcsold be újra
egyébként apukád jól csinálta , a hőfolszabályzó kapilláris csöve a fagyasztótér alján egy kis fém lapocskával van rögzítve gyárilag tehát ott kell keresgélni a helyét .
okés. megpróbálom. köszike.
nah, ennek apa örülni fog, mert tökre nem merte először elmondnai, h az ki volt esve, mikor leolvadt és ő visszadugta. akkor megpróbálom odadugni. kihúzom, aztán be. megírom, mi történik! nagyon köszönöm addig is!
NEEEM ! Nem kihúzom aztán be ! Kihúzod pihen egy félórát és aztán bekapcs !
jaja, gen. úgy értettem, lassan lejár a fél óra de köszi, h azért szóltál! thankU
nah, egyelőre megint kikapcsolt a hűtés 5 perc után :'( de majd reggelé írok, h hogy áll. amúgy télleg, ez a drót mire való? jó éjt!
szép jó reggelt! még mindig 5 percet megy, 5 percet kikapcsol. de legalább már egész hideg van benne.a fagyaztó részben is hidegebb van. az előző hűtőm meg állandóan lefagyott, szóval most nekem fura, h még nem képződött vastagabb jég a dobozon se belül, se kívül. ez normáls?
egyes felett egy kicsivel milyen hidegnek kell lennie a belső hűtőtérben? és a mélyhűtő részben? köszi! szép napot!
Sziasztok !
Noname hűtőnkben (WestElectric) le kellett cserélni a hőfokszabályzót. A szabályzóban belül 2 állító csavar van, egy középen, egy a szélén. Tudja valaki melyik mit állít (és merre kell tekerni hozzá) ? (a tartományt kellene növelnem, mert most nagyon gyakran kapcsol be és ki, és most éppen sikerült eltalálnom, hogy egyáltalán működjön ..) ilyen
Szia!
Azt írod lekellet cserélni a szabályozót... Ha mindkettővel fennállt a gyakori kapcsolgatás, akkor inkább a hőszigeteléssel lesz ott gond. (Hiszen említed, hogy noname a készülék...) Vétek volt eltekergetned a szabályzót...azt egy "horror" házilag normálisan belőni.
A régi hőfokszabályzónak kirepedt a membránja: egyértelmű hiba !!!
Új hőfokszabályzót vizuális hasonlóság, és űrtartalom/teljesítmény paraméterek alapján szereztem be (mivel noname a hűtő, és a szabályzó is) .Ezzel előszőr csak folyamatosan ment, de miután a középső csavart (belül) állítottam most tulajdonképpen működik rendesen. De valószínűleg kis tartományban dolgozik, mivel aránylag sűrűn kapcsolgat. (pl +10C be +8C ki) A kérdésem egyértelmű: tudja-e valaki hogy az állítócsavarok (gyakorlatilag 3 van !) mit, merre szabályoznak ? Előre is köszönöm a választ e fenti kérdésre ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |