Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 84
(#) Kari55 válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Azokat kivettem és ahogy javasoltad, egy-egy 100Ohmos ellenállásokat tettem a bázis és a collektor közé, és most a kijelző IC-je melegszik.

Megpróbálom ezek nélkül is, ha nem lesz jó hagyom a fenébe.
(amúgy az S8550-es tranyók melegedtek. talán elírtad?)
Kösz az eddigi segítségeket.
(#) mustang74 hozzászólása Jún 13, 2012 /
 
Van nekem egy hordozható lejátszóm. Az itt olvasottakból motorhibára gyanakszom de azért leírom a tapasztalatokat.
Először is a meghajtója hasonló mint a laptopoké, mivel a lejátszó kialakítása "táblagépszerű" nem a megszokott szétnyithatós "laptopszerű".
Két üzemmódja van: DVD / AV
Az AV módban kék az alapképernyő. Ezt azért érdekes, mert DVD módban ha kap egy lemezt akkor kisvártatva a háttérképes képernyő kékre változik de marad a DVD-mód ezt a képernyő felső sarkából látom.
Vagy ki kell kapcsolnom és újra vissza és amikor pár másodpercre visszajön a grafikus háttérkép lemez ikonnal: akkor van hatása a kiadó gombnak.Vagy átkapcsolom AV-ra és vissza és megvárom szinétén a "lemezikont".
CD esetében más a helyzet. Azzal próbálkozik egy ideig, pörgeti de visszadobja "cd error" üzenettel és a DVD-mód grafikus képe is megmarad.
Kíváncsi voltam mégis mi történik belül ezért szétszedett állapotban is próbálgattam:
A DVD-s malőr úgy zajlik, hogy mikor beér a lemez akkor forgat rajta párat viszonylag gyorsan és a lézer is "ránéz" majd ezután lesz kék képernyő.
A CD esetén elég általános: kicsit forgatja, gyorsabban,lassabban aztán kiadja.
Még egy lényeges dolog: forgatás közben zavarja a képernyőt persze gyorsabb forgás esetén jobban.
Megpróbáltam érthetően leírni az eseményeket. Mennyivel egyszerűbb lenne videót csatolni....
(#) djseed1 válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
Ez érdekes ha most meg a kijelzővezérlő-IC melegszik! Tudod igy nagyon nehéz rájönni a bajra hogy a lejátszó ott van én meg itt, igy csak találgatni lehet! Amugy én DVD-lejátszó, beltéri, tv, számitógép stb javitásával foglalkozom, ha itt lenne a lejátszó se perc alatt meglelném a baját, mert már annyit csináltam belőlük hogy már mindenféle bajára tudok megoldást! Ha annyira kell neked az a lejátszó vegyél bele egy olyan tranyót ha egyáltalán megadta magát, vagy küld el nekem és megjavitom ha gondolod! Ja és ha ki veszed az ellenállást és ugy sem kapcsol be, akkor tedd vissza a tranyót és húzd ki a kijelző kábeljét a panelből, lehet az ic van meghalva és lezárlatol mindent! Kijelző nélkül be kell hogy kapcsoljon! És nézd meg azt is hogy a proci melegszik e? Mert ha igen akkor az még életben van és csak valami kissebb zárlat miatt nem akar elindulni.
(#) djseed1 válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
És a tranyó melyik lábára megy a föld (GND)? Bázis, Emitter vagy Kollektor? Mert az se mindegy és lehet nem jó helyre kötötted az ellenállást! Kb a bázisra kell hogy menjen a gnd, és akkor az emitter és collektor lábak közé kell egy 100Ohmos ellenállás! De először próbálj egy 1kOhm-osat!
(#) Kari55 válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
Szia köszönöm az eddigi segítséget, mindegyik variációt kipróbáltam de a hiba megmaradt. A lejátszót csak úgy kaptam, zene lejátszásra gondoltam használni az erősítőhöz, és nem annyira fontos, hogy megjavíttassam, -- mert van egy ORION-om amit most erre használok -- , tehát már szét bontottam, és már nem lesz belőle lejátszó.

Üdv: Kari55
(#) judas545 hozzászólása Jún 15, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Pana dvd-s75 lejátszóm ami hiba nélkül megy egy darabig majd elkezd melegedni és akkor elkezd szaggatni és lefagy. Ha nincs rajta a teteje akkor hiba nélkül megy. Én mechanikára gondolok hogy az lehet a ludas. Tudtok valamit tanácsolni nekem?
(#) ozzy76 hozzászólása Jún 17, 2012 /
 
Sziasztok !
Van egy chili dvd lejátszóm és a gond az vele amikor bekapcsolom akkor fekete fehéren adja le a képet, de ha kikapcsolom és vissza akkor normálisan színes, de van amikor többször is ki be kibe kell kapcsolni hogy normálisan működjön , másik tv-n próbáltam de ott ugyanez a helyzet , valami tanács,hogy mi lehet a gond?
(#) djseed1 válasza judas545 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /
 
Szia! Tegyél egy hűtőbordát a procira, mert túlmelegszik és azért fagyik le! Ennél a lejátszónál elő szokott fordulni!
(#) judas545 válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Köszi, kipróbálom a dolgot.
(#) petemazi hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Üdv!
Kaptam egy dvd lejátszót, a típusa teljesen felesleges, átlag gagyi. Zoran zr36768 IC köré épül. CD transportnak szeretném használni, tehát az spdif kimenetén szeretnék zenét hallgatni. Működik is, de 5.1re keveri a hangot, vagy nem is tudom, de nagyon nincs rendjén a hangzása. A DAC ami rá van kötve persze csak stereo. Távirányítóm nincs hozzá, nem lehet valahogy hardveresen letiltani a dolbyt? Gondolom ha be tudnék lépni a menüjébe, akkor át lehetne állítani..
(#) gergoka18 hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Az Orion HT 800Hc házimozimban az olvasófej megadta magát(SF-HD850 típusa), nézegettem más oldalakon hogy ez a leggagyibb amit beleraktak és azt szeretném kérdezni hogy mely típusú fejjel tudnám helyettesíteni.
(#) sa93 hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Szép napot mindenkinek!
Kaptam egy kedves ismerősömtől egy Vorton DVD-206 -os DVD lejátszót, javításra.
A hibajelenség:
- Nem olvassa be a DVD-ket (DivX, AVI, stb... formátumúakat), de az MPEG-4 formátumú filmeket beolvassa (már amikor).
Tegnap kaptam meg, s szét is szedtem. Az alapokat megcsináltam (sínek olajozása, motortengely olajozása, lézerfej tisztítása, stb...) A lemezt felpörgeti, a fej el is kezdi tapogatni, de "hibás lemez - ERROR" felirattal le is áll. A tápfeszek a tűrésen belül, rendben vannak. A vezérlés procija melegedik, de még elfogatható. Az S8550-es tranzisztor már eléggé "meleg", vagy inkább forró. Pedig az szerintem csak a tálca vezérlésének a tranzisztora. Már gondolkodok rajta egy ideje, de nem bírok rájönni a hibára. Ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon szépen köszönném. Üdv.: sa93
(#) fusajiro hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem egy orion dvd 3000-em van. Ne haragudjatok, egyáltalán nem mozgok otthonosan az elektronikában. Mondhatni teljesen hülye vagyok hozzá. A lényeg annyi, hogy a táp panelen sült ki "valami", de mivel nem értek hozzá túlzottan így ezt a panelt szeretném kicserélni kompletten. Ha esetleg gondoljátok egy képet fel tudok róla lökni, sajnos fogalmam sincs pontosan mi a neve annak a dolognak, ami szétpukkant rajta. Ha esetleg olcsóbban kijövök várok tippeket is (ez esetben képet töltök majd fel), de nekem egyszerűbb lenne a panelt egészben kicserélni. A lényeg, hogy honnan tudnék beszerezni egy ilyen panelt, esetleg másféle táppal lehet ezt helyettesíteni? Számgép táppal? Köszi előre is
(#) djseed1 válasza sa93 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szia! Itt csak egy hiba van, az pedig a lézerfej, lájárt az ideje azért nem olvas be semmit! Csere!
(#) djseed1 válasza fusajiro hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Heló! Ha lehet rekj fel képet és tudunk többet is mondani! Amugy a számitógéptáp nem hülyeség hisz lead minden olyan fetszültséget ami a lejátszónak kell, ugyhogy ha nincs más megoldás azzal is táplálhatod a lejátszót!
(#) fusajiro válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szia! Úgy néz ki most egy hibás lejátszót be tudok szerezni nagyon olcsón, ugyanez a típus, a táp panel működik és marha olcsó! Szóval addig nem is nagyon akarom senki idejét rabolni ezzel amíg e téren nincs fejlemény. Egyébként meg a biztosíték csattant ki benne 2x egymás után. Elmentem venni bele másikat, csak az eladó véletlenül (sóhaj) 2,5 A-es helyett 4 A -eset adott (megj.: fehér üres papírban adta, az ellenállást nem bogarásztam át, bízván az eladóban). Szóval ennek köszönhetően most bekapcsnál a biztosíték épségben maradt, csak egy kondi robbant fel marha látványos módon A tekercselésből is fura dolgok jöttek ki. Nem értek az elektronikához szinte egyáltalán, de úgy vélem, hogy itt már valóban a komplett panel kicserélése lehet a megoldás
(#) djseed1 válasza fusajiro hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Hát igen, kb a diódahid szállt el ezért vágta ki a biztositékot, de az erősebb biztositék már jobban birta és inkább a kondi adta meg magát biztos azért mert a halott diódahid beengedte a váltóáramot neki, valószinü hogy az ic is meghalt ami ott van ugyhogy tényleg egyszerübb kicserélni az egész tápot ha van mire!
(#) ozzy76 hozzászólása Jún 29, 2012 /
 
Sziasztok !
Van egy chili dvd lejátszóm és a gond az vele amikor bekapcsolom akkor fekete fehéren adja le a képet, de ha kikapcsolom és vissza akkor normálisan színes, de van amikor többször is ki be kibe kell kapcsolni hogy normálisan működjön , másik tv-n próbáltam de ott ugyanez a helyzet , valami tanács,hogy mi lehet a gond?
(#) Qeeman válasza ozzy76 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Szia.
Elsősorban a tápegységében keresd a hibát,szerinntem szűretlen egyen áramot kap.A kondikat ellenőrizd le.
(#) djseed1 válasza Qeeman hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Ja! 5v és 3.3V-nál van a hiba!
(#) Qeeman válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Szia.
Lehet még kontakt hiba is,ki-be kapcsolójánál.Elég ha egy kicsit megkormosódik,attól hogy minden ki és bekapcsolásnál,kis szikrátüt.Ez is megtudja zavarni az egész dvd működését.Vagy a bontható csatlakozóknál,egykis kontaktspé segíthet rajta.Ha ez a három dolog nem segít,akkor panell csere,mert azokat az aprócska alkatrészeket nagyon nehéz vizsgálni.
(#) djseed1 válasza Qeeman hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Ha van multimétered akármit le lehet mérni a tápban! Amugy meg egy kis kontakthiba nem vág ki egy biztositékot, ott más probléma miatt szállt el! Nem olvastad hogy mikor egy kicsit erősebb biztositékot rakott bele nem az szált el hanem a diódahid után a pufferkondi! Mivel az egyenáramu, ebből következtetni lehet hogy váltóáramot kapott azért ment szét, ebből pedig az jön le hogy a diódahid halott és beereszti a váltót! És ott már kb az inpulzus ic is halott! Ha nincs kedve szórakozni vele inkább cserélje ki a tápot egyben!
(#) sa93 válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Köszi szépen. Már meg van rendelve a fej.
(#) babik003 hozzászólása Júl 6, 2012 /
 
Sziasztok.
Lenne egy Philips LX3600D típusú dvd lejátszó, aminek olyan baja van, hogy bekapcsolom és rá 2 másodpercre magától kikapcsol. Ennek mi lehet az oka?
(#) kadarist válasza babik003 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Szia!
Levetted a burkolatát és belenéztél? Ha nem, akkor tedd meg ezt és először nézd meg a tápegység elektrolitkondenzátorainak állapotát szemrevételezéssel.
(#) babik003 hozzászólása Júl 6, 2012 /
 
Levettem, nem púpos egyik kondi se, semelyik alkatrészen sincs égési nyom, de a táp paneljének az alján van forrasztva 2 dióda és egy sárga-zöld vezeték, ott lehet a hiba?
(#) kadarist válasza babik003 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Ezek szerint ezt már javította egy ügyes kezű "mester". Ellenőrizd a tápegységből kijövő feszültségeket. 5V-ot meg 12V-ot mindenképpen találnod kellene valamelyik kimeneten.
(#) babik003 hozzászólása Júl 6, 2012 /
 
a középsőt néztem trafónak, annak a tetejénél volt 2 láb, aminél csak egy pillanatig mutatott 10 körüli értéket és utánna egyből 0-át a műszer, itt az alján sok láb van és nem tudom, hogy pontosan melyikhez is kellene odaraknom
(#) kadarist válasza babik003 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /
 
Látom, hogy ez egy erősítős házimozis cuccos. Két tápegység van benne két trafóval, egyik a DVD-lejátszóé, a másik az erősítőé. De nem a trafókon kellene feszültséget mérni, hanem a pufferkondenzátorokon. Ilyen bekapcsolhatatlanság akkor is előfordulhat, ha zárlat van valamelyik kimeneten, például az erősítő el van füstölve.
(#) babik003 hozzászólása Júl 6, 2012 /
 
A kékeken 299-et mutat, a többin 10 és 25 közöttit, a két nagyobbikon felül semmit
Következő: »»   57 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem