Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CD lejátszó javítás
http://www.hqelektronik.hu/ vagy itt vagy megnézem nekem nincs e. Van elég sok lejátszóm és donorom.
Ilyenkor érdemes egy vadiújat beletenni.
A használt az lehet, hogy egy hét múlva bedobja a törölközőt. Az új alkatrész (lézeres fejegység) árában meg néha olyan sokba kerül, hogy érdemesebb helyette egy új CD lejátszót venni. És nem kell mindjárt a legmárkásabbat, mert ezek többnyire csupán kivülről, kinézetben térnek el egymástól - a gagyiban csaknem ugyanaz az elektronika és olvasófej van, mint a jobbnevűekben. (minden kínai ...) Nekem a HQ-nál a Philips-embe annyiban kerülne egy új lézeres fejegység, hogy ..... uhhhh. Inkább sose veszek bele, mert mostanában a vadiújak is kompletten olcsóbbak, s a "Tesco gazdaságos" ugyanúgy lejátssza a lemezeket.
Sziasztok!
Vettem ma egy Sony D-133-as Diskmant, és az a baja, hogy a CD első felét csak nagyon nagyon akadozva játssza le, teljesen hallgathatatlanul. A 6.-7. szám környékétől már csak ritkán, 10-20 másodpercenként akad be. Ezt minden CD-nél ugyanígy csinálja, ha eredeti, ha írott. Mi lehet a baja, hogyan lehet ezt az akadozást megszüntetni?
Elsőként az optika mozgató szánt kenném meg, és a fogaskerekeket. (szilikon olaj, fülpucoló, papírtörlő)
Köszi, megpróbálom.
Nekem még az jutott eszembe, hogy nem lehet az, hogy a CD nem forog elég gyorsan, azért nem tudja pont az első felét a számnak lejátszani (ami ugyebár a CD belső fele, ami lassabban forog /mert kisebb távolságat tesz meg/). Ez a motor gyengesége vagy az ékszíj (ha van) elkeményedése miatt lehet. Jó elgondolás?
Még annyit eléfelejtettem mondani, hogy betöltéskor igen hangos kattogó hangot is ad. Kenni csak szilikonzsír jó, vagy jó neki valami finomabb gépzsír is?
Csak a szilikonzsír mehet belé.Isten őrizz a gépzsírtól.Ékszíj nincs a CD meghajtásban,a motor közvetlenül a CD-t forgatja.Amit leírtál lehetséges hibaokot,az pont akkor jelentkezik,mikor a külső számokat játssza a gép.Akkor forog lassabban a motor,és ha tengely kenetlen,ugrál.
Köszi, én azt hittem a CD állandóan egy sebességgel forog, így már tényleg más a dolog. Megpróbálok valahonnan szerezni szilikonzsírt, bár nem sok ötletem van hogy hol lehet kapni ilyet egy ilyen kisvárosban.
Szerszámboltokban,esetleg "házastársi" vegyiáru boltokban is meg lehet nézni.Vagy patikában.
Van nekem egy philips cd751 az a gond vele hogy időnként magasabb zene vagy basszusosabb zenénél elkezd recsegni mi lehet a gond?
rca kábelt már cseréltem
Köszi, még annyit vettem érszre hogy amibe belekell pattintani a cd-t hiányzik egy darab, azért lelehet húzni az a tengelyről. Ez mennyire lehet baj? Ha bent van a CD elég stabilnak tűnik.
Lehet mechanika baja van. CDM12.1 van benne, van egy pár olyanom ha érdekel és kiszűrted hogy az a baja.
Oké, köszi, akkor szerzek szilikonzsírt és megpróbálom először azzal.
Sajnos nem javult meg a zsírozástól, de rájöttem hogy venni nem akarok hozzá semmit, annyit azért nem ér.. Mi baja lehet amit meglehet javítani?
Hali!
Vettem egy denon 1015 cd lejátszót. Sajnos nem tudtam elmenni érte személyesen, ezért postán jött. Bármilyen cd-t teszek bele 3-6 számot lejátszik, majd először ugrál a zene, majd hangos kattogás hallatszik a lejátszóból, majd megáll. Mi lehet a probléma vele? Az eladó állítja nála tökéletesen működött.
Sziasztok! Van egy PIONEER PD-201 típusú cd deckem. Sajna már nem tökéletesen játssza a lemezeket. A fej lehet a hibás. Van valami megoldás, hogy javítsak rajta? Azt a tanácsot kaptam, hogy szerezzek egy pio pc cd olvasót és dobjam át a fejet. De nem találok olyat sehol. Van valami ötletetek?
Előre is köszi!
Akadozva játszik vagy nem nagyon akarja forgatni a lemezt sem? Ha nem pörgeti fel a lemezt akkor motor baja lesz. Akadozott játszás estén egy tisztítást meglehet próbálni. Izopropil alkohol, patikában kapható. Fültisztító pálcikával óvatosan belülről kifelé. Ha nem segít csere.
Rendesen felpereg a lemez. de nem mindent olvas. eddig tudta az írott lemezeket is de már csak a gyáriakat tudja abból is csak a 100% karcmentest!
Sziasztok
Van egy philips mc-m250-es mikro hifim és az a gond vele hogy CD lejátszáskor iszonyú magas hangon sípol. Felpörgeti rendesen a lemezt , olvassa is rendesen de lejátszás közben jön ez a magas hang néha szaggatottan néha folyamatosan. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond vele? előre is köszi
Aux, deck és rádión is jelentkezik ez vagy csak cd-n?
Motor zajszűrésénél nézz körül. Ha jól emlékszem kis elko-val szűrik.
Köszi de ez a hang nem a hangszóróból jön, hanem a főegységből. Bár most próbáltam írt cd-vel és azt le sem akarja játszani csak a gyári lemezeket. olyan mintha az olvasófej sípolna.
Ha jól tudom cdm 12.1 mechanika van benne, ha igen ebben tudok segíteni.
Köszi. Hétvégén szétkapom és megnézem mi van benne ha ez a fajta akkor valószínű jelentkezem.
Szia
Sikerült szétszednem de nem azt a típust találtam amit írtál. lefotóztam hátha tudsz segíteni. Az első képen a fekete műanyag burkolatot le lehet szedni. Az utolsón a lézer panelján levő szám van. Néztem a HQelectronic honlapján a cdm 12.1 típust de az nem így néz ki mint az enyém. Kerestem a típusára (TCA024x) de nem találtam semmit. Már csak benned (bennetek) bízom. köszi
Egy link ahol van:
http://www.donberg.ie/catalogue/laser_units_cd_dvd/pxr104xtca.html Ilyenem nincs. Egy próbát megérne írni a HQ-nak hátha tudnak rendelni.
Van 1 Thomson DTH 160 típ. asztali lejátszó.
A dvd- alapanyagú adathordozót olvassa (mp3, divx, xvid,DVD), a cd behelyezésekor az optika felemelkedik a forgo lemezig, enyhén súrlódik, kínlódik és "No disc" hibával leáll. Egy korábbi üzenetben olvastam, hogy a cd - dvd fejek kettős optikával - diódával - készülnek. Lehet ,hogy jelen esetben a cd rész megvakult? Itt is megtalálható a 2 poti , amik elállítása nem javasolt... |
Bejelentkezés
Hirdetés |