Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Szereztem egy Plextor PX760A DVD írót. 18x-osan írd DVD-t DL-t is. Ebben milyen/mekkora teljesítményű lézerdióda lehet? A 300mW-osak kb 400mA üzemi árammal mennek az adatlapjuk szerint. De ennél kb 200 mA után nem látható szemmel a fényerő növekedése.
Érdekelne,hol találtál adatlapot hozzá és milyet,mert én sehol nem találtam 300mW dvd dióda adatlapot.
A 300mW-os csak összehasonlítási alap, azonos szín esetén azonos a feszültség, az áram pedig kb fele az ismert diódának... így saccolható 150mW-ra a kisugárzott teljesítmény.
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy 445nm-es dióda lézerből szeretnék ionforrást építeni... Ehhez ki is néztem egy Casio M140-es projektorból kibányászott "kék" lézert + egy ttl drivert. Van valakinek valami tapasztalata arról, hogy ezek a diódák mennyire bírják az impulzus üzemű működést? A segítséget előre is köszönöm!
Nem egészen értem ezt az ionforrás dolgot, hogy is nézne ki ez pontosan? Ha plazmát akarsz csinálni, akkor felejtsd el a diódalézereket, ezek max 2x-es névleges áramot bírnak fél kitöltéssel, nagyobb áramot kisebb kitöltéssel nem!
Szia!
Nem akarok plazmát csinálni. Egy atmoszferikus MALDI-hoz kell... De ez mindegy is... A lényegi része a dolognak, hogy ezek a diódák mennyire bírják az impulzus üzemű használatot? (Gondolok itt olyan 10-100 HZ tartományra. )
A frekvenciatartományra gondolsz? 100kHz-en is elmegy szerintem.
Igen a frekvenciára gondoltam. Nagyobb árammal nem is nagyon tudnám hajtani mert csak 1.2 A bír a driver.
Sziasztok egy 100mW vörös lézer milyen távolra képes világítani?
Milyen célra szeretnéd használni? Egy jó kollimátor tubussal valóban több száz méter érhető el, de már a beállítás is nehézkes.
A vetített/rajzolt kép távolságával négyzetesen csökken annak fényessége. Erre a célra a zöld lézerek legalkalmasabbak, ugyanis erre legérzékenyebb a szemünk. Mekkora távolságra szeretnéd?Zárt térben és sötétben (egy rendezvényterem) elég lehet egy DVD lézere, De többször 10 méterre már komoly teljesítmény kell.
Sziasztok! Szeretnék egy lézert kiszerelni egy DVD íróból vagy egy CD íróból majd ezt üzemeltetni mindenféle áramkör nélkül hogy tegyem? hány volton? és mit hogy tegyek hogy oylan lézert kapjak ami mondjuk meggyujt egy gyufát? mert a cél ez lenne
Szia!
Idézet: „üzemeltetni mindenféle áramkör nélkül hogy tegyem?” Ezt hogy gondoltad? Youtube-on láttad? Vagy honnan jött ez az ötlet?
Nos, mint látható a videón is, bár eléggé puritán, nem javasolt ilyen módú kivetelezése, de itt is van egy áramkör, ami hajtja a lézerdiódát.
A lézerdiódáknak áramgenerátor kell, amit figyelmesen össze kell rakni, és csak akkor szabad tápfeszültségre kapcsolni, amikor be van kötve a dióda. De lehet csak simán tápot adni neki, akkor egy pár másodperc után kiég. Többieknek: ugye milyen kitartó vagyok, hogy minden oldalon megkérdezik ugyanazt és én válaszolok? Nem tudom meddig lehet ezt még folytatni, de ez nonszensz. Idézet: „kitartó vagyok, hogy minden oldalon megkérdezik ugyanazt és én válaszolok?” Elismerést ezért kapni nem biztos hogy kapsz. De,nem értem,idejönnek ezekkel a tube-os styropyros videókkal,amiben elég egyértelműen le van irva és be van mutatva minden.Nem éri meg a szót,be is fejezem. :hide:
CD íróval ne is kísérletezz, nem látható tartományban dolgozik, teljesen ellenőrizhetetlen, és veszélyes, különösen ha jól sikerül véletlenül.
DVD író vörös lézerdiódája jó hűtés mellett egy jó lencsével fókuszálva képes lehet egy gyufa lángra lobbantására. (a kollimátor kevés valóban szinte egy pontba kell koncentrálni). Kísérletezéshez 20-40mA es áramgenerátorral táplálva beállítható, de az adott dióda tényleges teljesítményhatárát nem lehet megtudni, (ritkán van típusjelzés) lehet emelni kísérletileg az áramot, a maximun amit én tartós tápáramot láttam 135mA .
hello
A kérdésem az lenne, hogy szét szedtem kb 1 éve egy lézer nyomtatót és a napokban akadtam a lézer részre. A kérdésem az lenne, hogy mijen modon tudnám életre kelteni hogy "világitson" az nekem. Nézegettem lézer pointer-eketet de nem lettem okosabb sajnos. A válaszokat előre is köszönöm és bocsánat a helyesirásí hibák miatt.
Mintha az rémlene hogy infra fénnyel dolgozik. Nem látható fénye van.És erős veszélyes ha sikerül is megindítani.
Égetésre szeretném használni. ha eseleg erősebb akkor vágásra.
Szia!
Infra lézer van benne, tehát nem látható, és az erőssége se nagy, mivel csak annyi kell, hogy polarizálja a szelén(?) hengert, hogy rátapadjon a festékpor. Pár mW.
Üdv minden gurunak
Sürgősen szükségem lenne a SONY SLD 3237VF ás nem a 3237VFR! lézerdióda pin konfigurációjára. Sehol a neten nem lehet ráakadni, csak a datasheet van meg, de a bekötés abban sem található. Nem tudom, hogy a Common láb pozitiv vagy negativ és szintén nem tudom, hogy a photodióda és a lézerdióda azonos irányban, vagy ellenkezőleg van-e kötve. Amit találtam, az az, hogy az 1-es láb a lézerdióda, a 2-es láb a photodióda és a 3-as láb a common. De amit találtam, az is más tipusú diódára vonatkozik, bár a linkje a SLD 3237VF oldalról hivatkozik rá. 500 dollár körül van az ára, nem szeretném elfüstölni. Köszönök minden segítséget
Hát barátom,ne is haragudj,de ha 500 dollárért vettél egy UV lila diódát,az a te bajod
(de remélem azért mégiscsak elirtad és 50-et szerettél volna,mert annyiért lehet kapni ezt a tipust)
12 db vagyis egy tucat került annyiba így nincs bajom, no meg nem is én fizetem De ha ismernéd a paramétereit és tudnád, hogy mibe lesz beépítve akkor még az 500- dolcsit sem sajnálnád érte
|
Bejelentkezés
Hirdetés |