Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mivel én picit érintett vagyok a biztonságtechnikai szakmában (kb 100 kamerát felügyelünk), így egyértelműen mondhatom, hogy fake. Az általad felvetett okok miatt egyetlen egy hatalmas nyomós ok van még: Semmilyen hivatalos biztonsági szolgálat NEM adja ki a felvételt magán személynek. Sőt... meg sem nézheti. Az már pláne nonszensz, hogy az esetet követően, pár óra múlva a neten van.
Szevasztok. Hozzám jutott egy csomó kb 20centi hosszú, 6mm átmérőjű, hajszáldrót, de sajnos izolációval. Van vagy 5kg. Természetesen jó rézdrót, de így pénzt nem kapok érte Tipp, hogy hogyan tudnám a legegyszerűbben megblakolni őket? Gondoltam tűzre, leégetni róluk, de mivel hajszáldrót, még az is eléghet.... Meg amúgy is hót fekete lenne, ki venné be mint réz?
6mm-es hajszál? Úgy látom simpi kolléga is tágra nyitotta a szemét.
Az alvásnak lőttek, mivel este virrasztok. Alszotok helyettem is? Ugyanis félő hogy a csirkének lába kél.
Valószínű. A találkozóra jössz?
A kábel, vagy drót, vagy minek hívják azt, mibe sok szél van, nempedig csak egy tömör. A vezeték átmérője 6mm, amiben sok pici hajszál ér van. azokat kell belőle kinyernem..
De, viszont ha bezárod őket, akkor nem szabadulnak ki maguktól. De egy kicsit "békésebb" vizekre: VHK
Jó az égetés is. Nem baj ha fekete a felszíne. A fémgyűjtőnek úgy is jó.
Idézet: „A kábel, vagy drót, vagy minek hívják azt, mibe sok szél van...” Azt úgy hívják, hogy széllel bélelt kábel.
tűzbe nem ég el a hajszál vastagságú vezeték?
Többszáz 20centis darabkát felvágni? Annyit nemér
Lenne kedved ennyi drót felvágására?
Azok úgysem válogatnak.
Találtam neked biciklire km órát, manuálisat!
Bővebben: Link Persze nem magyarból van, de van és lehet is kapni.
Ezt nem kell égetni. Befogod az egyik végét a satuba és egy mozdulattal lehúzod róla a szigetelést. Nem olyan sok ez. szerintem nincs egy kiló.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség ! Szeretném valahogy megoldani azt, hogy a bizonyos számítógépben a letöltési korlátot meglehessen adni. Szóval egy programmal ráállni a netre, amelyre ha betáplálom , hogy 70kb/sec-el töltsön, akkor többel ne tölthessen . Wireless-es modemem van, úgy csatlakozik rá több gép is. Csak 1,5 megabites a netem, és nem lehet a nővéremmel megegyezni, ki mikor tölt le, mert folyton átvág, és ezért megfelelő lenne ez a megoldás, mert így akkor akárki tölthet bármikor, a sávszélesség ugyanaz lenne..
Van erre program: netlimiter. Avagy lehet hardveres megoldást is használni - de az kicsit drágább, pl. mikrotik router.
Csak most esett le a tantusz,hogy miért a 40-es kép tetszik. A gépről én is sokat álmodtam és sok-sok órát kellett a vízen töltenem mire összejött az ára.
Hasonlót találtam már. Freeware? Ha igen, akkor küldj privibe légyszi egy linket, ami bevált, ha nem freeware akkor elég a neve is.
Azok meg mik? Ezek eredetileg autókábelozás gyárból származik, mintára van felvágva. A piros 4mm, a barna 6mm, a végén egy másfél centi leblankolva, hogy ujjaddal könnyen lehúzd. Mire tudnák használni?
Pont arra, amire kitalálták. Előre gyártott kábel, még blankolni sem kell. Ha kell egy kábel és pont olyan hosszú, akkor nem kell szórakozni, előveszed és használod. Sok helyen használnak ilyen kábeleket huzalozáshoz. Tavaly amikor mi csináltunk egy jó nagy relés vezérlést kb 20m kábelt vágtam fel és blankoltam meg. kb 100db vezeték biztos volt, azt megblankolni nem olyan jó dolog.
Ezt erre találták ki:
Autókábelozás gyárban, néhány vezetéknek van csomópontja, nemcsak egyenesen az egyik konektorból a másikba megy. Ott ahol több vezeték találkozik, ultrahangos hegesztővel összehegesztik. Az ilyen 20centis kábelokat arra használják, hogy mintákat, teszteket csináljanak a hegesztőn, hogy kipróbálják, jól-e hegeszt. Másik dolog amire használjuk a gyárban, ha a futószalagon érkezett kábelozáson van egy csatlakozó, aminek a kábel végén lévő kontakt hibás, vagy letört, nekünk kézzel újra kell kontaktolni, és kell csinálni egy minta-kontaktolást is, amit ilyen kábelra csinálunk. Mink erre használjuk, és erre is volt kitalálva
Nem free... a nevét már megirtam. Minden gépre fel kell tenni, állítható lesz a globális sávszél, és akár programokra lebontva külön-külön is. igy nem tudja egyetlen program, vagy egyetlen pc elhasználni a teljes sávszélt.
És elárulod, hogy hogyan és mivel?
Ne becsüljük le kérem szépen... Én 2 hónapja vittem MÉH-be égetett kábelhulladékot (kályhánk van, egy téli szezon alatt óvatosan (!!!) és részletekben csináltam - a semmi közepén lakunk - és kaptam érte 4500 Ft-ot.
Mielőtt megjelenne a "zöld béke" egy prominens képviselője: emelje szavát a veszélyesanyag-égetők ellen. Meg összesen 4-5 kilónyi huzalról van szó, amiből lett 2 kiló tiszta rézanyag kb. A réznek csak töredékét adta ez a mennyiség. Égett tekercselő huzaltól elkezdve minden volt benne, ami réz.
A netlimiterrel. Megszereztem a programot, és használom vígan. Talán azt mondhatom egy rossz szavam sincs rá. Valóban lehet minden programot leszabályozni.
Van egy haverom, aki ha kell meg is szünteti a letöltést. De komolyra fordítva a szót: ő volt a suli réme, mert úgy állította be a terembe a gépekre jutó net mennyiségét., hogy az ő gépére ment a kb 95%-a, a többi meg osztozkodhatott a maradékon. Ha gondolod szólok neki. csak hogy tudd van ilyen is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |