Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
És mi van a dry technikával ?Vagy a vasalást egyszerűbbnek találod ?Esetleg ha kell felteszem neked a Rainbo nyákrajzát azzal is kísérletezhetsz az igazán szép nyák rajz.
Ha láthatnám a rajzot megmondanám neked , hogy kivitelezhető e vasalással , de szerintem igen még így látatlanban is szerintem.
Hagyjad már a dry-os kakiltatást. Multkor írtam, hogy elfogyott az összes fóliám !...
Ez lenne az, nekem a vasalásos technikával 1 a bajom:
a vasaló néha ki-kihagy 1-1 pontot a melegítés során, gondolkoztam a dry fólián, de azt nemtudom hogy kel laminálóm nincs!
Azt hittem már szereztél azóta .Nekem ott pihen a szekrényben majd 1x kipróbálom.
Nem kell feltétlen a dryhoz lamináló. Én is anélkül dolgozok.
Úgy látom ez egy végfok nyákrajz , ne viccelj ennek simán mennie kell vasalással 100%. Ennél kacifántosabbat is meglehet csinálni vasalással.
Oké, akkor a nagy bíztatásra megpróbálom, ötlet, tapasztalat, hogy kell profiként vasalni???
Sokszor leírtam már hagy ne keljen megint inkább te írd le , hogy melyik fázis , vagy mozzanat nem úgy sikerül ahogy szeretnéd , és azon majd segítünk.
Nos, kinyomtatom, letisztítom zsíroldóval a NYákot, a nyákot átmelegítem a vasalóval, majd ráfordítom a mintát, és elkezdem vasalni , hevítem, miközben egy zsepivel finoman nyomkodom, majd ha ez kész hidegvíz , leáztatom a papírt, kicsit átkefélem, majd marás.
Kinyomtatod addig ok , de a zsíroldótól is meg kell tisztítani a nyák lemezt , mert marad rajta , és úgy vasalod fel sokkal könnyebben alá maródik .A nyákot nem kell átmelegíteni főleg vasalóval nem , mert a vasaló alja is zsíros , és a megtisztított nyákra vissza viszed így a zsirt koszt stb még ha nem is látszik .Ezért van az hogy itt ott lejön , mert a vasalóról kosz, vagy zsírosság ment rá.Sokáig nem kell vasalni ki kell kísérletezni melyik a jó hőfok neked .Amikor kész , akkor nem kell egyből vízbe tenni hagyni kell kihűlni , amikor már kb kéz meleg , és nem süt , akkor meleg langyos vízbe , és nem hidegbe. Hamarabb , és valamivel gyorsabban leázik a papír így.A kefélést nem ajánlom sérülhet a rajz inkább enyhe vizes sósavas oldatba a maradék papírt leáztatni , és kész.
Egyébként ha gyakorolni szeretnél ez egy jó példa hozzá.Ha a vékony vonalak is tökéletesek lesznek , akkor tényleg azt mondom , hogy igen csak kapisgálsz valamit.
Ha az AUTO-GND-t kiveszed, és azt felrakod, akkor ma ezt is kipróbálom, képet is hozok !
Tessék remélem fog sikerülni .
Felraktam neked egy gyors munkát bár ilyen későn nem igazán jó a koncentráció képesség , de valami ilyesminek kéne lennie neked is.
Szia Eyess ! Levasaltam, de már szemmel is annyira vékonyak a sávok, hogy alig hittem, hogy ilyen létezik. Nem sikerült. Összefolytak. De: legalább egyre jobb a vasalásom . A normális alkatrészforrpontok hibátlanok, szinte levállni se sehol nem vállt le a festék, a széle is már jó a nyáknak. Sőt az SMD ic lába se lett zárlatos, tök jó...
A vékony vonalak nem sikerültek ?
Ha összefolytak , akkor még mindig sok a hőfok , és talán én visszább vennék a nyomtató festék intenzitásán nem tudom neked lehet e állítani , de ha nem akkor ilyesmi biztos van , hogy normál nyomtatás , vagy minőségi , vagy esetleg vonalas , vagy gyengébb. Mert ezeknél a beállításoknál más , és más toner por adagolást csinál a nyomtató .És akkor jó a hőfok ha az ujjaddal megérinted a nyákot , és éppen hogy érzed , hogy süt , de még meg tudod érinteni ezen a hőfokon kellene tartani , és így vasalni MAX 1-2 percig.Ha a Nyák olyan forró hogy meg sem tudod érinteni , és el kell rántani a kezed mert úgy süt az nem jó 100% , hogy a végeredmény nem lesz jó.Ha azt szeretnéd , hogy ilyen vékony vonalakat is tudj csinálni , és szép legyen mindenhol , akkor használj vékonyabb papírt , ügyelj a jó nyomtató beállításra, és az időre amit írtam a vasalásra , ha ez beáll majd neked örülni fogsz szerintem nem is kicsit.
Dehogy addig is meghozzam a kedved immár talán a végleges verzió , és letisztult külsővel , és Gnd vel .Ez az 5% os hiba tűrésbe benne van azt hiszem.És íme a képek róla.Na megjött a kedved a nyák készítéshez ?? :taps:
Vasalással ez elég profi lett. Kíváncsi leszek kimaratás után hogy fog kinézni. Teszel majd fel képet róla?
Nem lesz kimaratva ,mert még ez csak prototipus, de elhiheted ugyan azt az eredmény kapom vissza, amit látsz különben el se kezdtem volna .Mivel már ez a sokadik , és kimaratottak is ez csak akkor lesz kimaratva ha minden egybe lesz, addig csak teszt , hogy kivitelezhető e , illetve addig kell csinálni amíg a kívánt eredmény nem születik.Ez egyébként egyszeri , és nem sokadik próbálkozás volt , de a vonalak miatt kellett megnéznem , hogy a vártaknak megfelelően sikerül e nos hát szerintem elég jónak mondható.Bár volt már jobb is.
Milyen nyomtatóval és milyen papírral csináltad?
Lézer jól beállítva , és a lehető legvékonyabb papír, de ez mindenkinél más , és más beállítás kell , illetve az adott technikához kikísérletezett dolgok mindenkinél más lehet ez.
Szia!
Ez nagyon profi lett! Gratulálok! Azért tényleg megoszthatnál néhány részletet a "titokról"! Egyébként HEstore-s papírral ki próbálta már?? Hogy sikerült? Köszi!
Nem próbáltam ki mivel, csak amit hirtelen első körbe mint mindenki a közelében fellelhető dolgokkal próbáltam.Közbe közbe figyelgettem sok sok mindent , és próbálgattam kísérletezgettem ameddig ilyen lett a végeredmény amilyen.A nyák tisztítástól kezdve a maratásig.Vékony papír nem nagy hőfok türelem , és törekedni a minőségre.Én ha a nyomtatás átvilágítva nem adja azt a minőséget amit kell nem kerül nyákra.
Sziasztok!
Melyikkel lehet jobb (pl.: kisebb vezetősáv) eredményt elérni: a gyárilag fotos nyákkal vagy a fényérzékeny fóliával?
Remélhetőleg Gulasoft majd megmondja neked ő a fényérzékeny dolgok mindentudója.
Én még csak tervezem a Dry kipróbálását van is már , de ha nem fogja hozni a várt eredményt lapátra teszem.Persze előtte kihozom belőle amit csak lehet.
Ha ezt használja, nem fog válaszolni, tudod a titok ...
Lenne még pár kezdő kérdésem:
Dry fóliára lehet nyomtatni? A maszkot nem szokás laminálni a nyákra?
Ha engem kérdel , akkor én nyomtattam dry fóliára , de te ne tedd .Nem biztos , hogy megússza a nyomtató ráolvadhat.
Eredetileg van egyfajta formája a dry nak , hogy merre óhajt tekeredni , na most ez nyomtatás után sokszorosára alakul magyarul összepöndörödik úgy mint egy ceruza , és elég nehéz vele dolgozni utána , lehet csak nehéz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |