Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   12 / 83
(#) briki válasza Bazinagy79 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
1. Gyakran ki- be, esetleg lemodulál gyorsan a kazánod gázszelepe ( alacsony láng), lehet a primer hőcserélőd el van dugulva, esetleg a füstcsőjárat, hőcserélő lamellái eltömődöttek.
2. Ellenőrizd a primer köröd NTC-jét, mennyi az értéke szobahőmérsékleten Kohm-ban. Olyan 11-12 Kohm-nak kell lennie azt hiszem.
(#) Sly08 hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Szia!

A problémám a következő:
-egyrészt-a nyomásmérő a kazán működése közben a 0-n van.
-másrészt-csak alacsony víznyomással nyerek meleg vízet.
-harmadrészt-a hőfokmérő csak 75-80-ig mutat.

Mi lehet a probléma??
(#) tibibalogh520 válasza Sly08 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Szia!
Megpróbálom hasonló gondossággal megfogalmazni a választ, mint ahogyan neked sikerült feltenned kérdéseidet.

1. Mikor nem üzemel mennyit mutat? (Állítsd be a tágulási tartály levegőoldali nyomását.)

2. Vízkőtelenítésre szorul a kazánod.

3. Mit szeretnél, mit mutasson? (Ha nem elég, vegyél ipari gőzkazánt.)
(#) Anett hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Szia!
Nekem is egy Westen energy 240 fi gázkazánom van. Olyan probléma van vele, hogy nincs melegvíz és fűtés sem. Megnyitom a melegvíz csapot és nem fűt a kazán, a szivattyú bekapcsol. Volt kinn szerelő, aki kipucolta a kazánt (kiporszivózta) és egy napig működött is. Azt mondta a szerelő, hogy panelt kell cserélni benn, mert a sok ki-be kapcsolás miatt tönkre ment. Most úgy van melegvíz, ha leáramtalanítom a kazánt és újra visszakapcsolom, de így se mindig van melegvíz. A fórumot végig olvastam és lehetséges-e, hogy egy mikrokapcsoló romlott el? Válaszodat előre is köszönöm. Anett
(#) VIM válasza Anett hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel az lesz a probléma, mivel a főégő begyújtásához szükséges nyomáskülönbséget (amit a szivattyú állítana elő) a hidraulikus pressostát ellenőrzi és a rajta lévő mikrokapcsoló engedélyez vagy tilt. A rudazata nem szorul? Persze egy hozzáértő szakembernek kellene ezt megnézni.
(#) pzoli66 hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Üdv.
A Westen 280 Fi gázkazánom kezd megbolondulni. Bekapcsolás után egy ideig megfelelően működik (30perc-2óra), majd egyszer csak gondol egyet és használati melegvíz melegítéskor elkezdi forralni a vizet. Nem reagál a melegvíz potméterre, bárhová tekerhetem. Egy idő után aztán leáll magától, de nagyon meleg a víz. Aztán kb. egy óra múlva kezdi megint a vízforralást. Ha ki-be kapcsolom, akkor egy időre megnyukszik és normálisan működik, a potméterre is normálisan reagál. Ez egy 7-8éves kazán, az NTC-k jónak tűnnek. Két egyforma van benne, próbáltam megcserélni is, de nem változott semmi. Ha bármelyikről lehúzom a kábelt, akkor rögtön jelzi a hibát. A hőmérsékletet jól mutatja mindíg. A reset-re sem reagál amikor éppen nem normális.
(#) VIM válasza pzoli66 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Szia! Muszáj lesz szakinak megmutatni, mert a főégő lángmodulációs vezérlője (benne van a főégő szelepházában) lehet kontakthibás, mivel nem reagál a szabályzó egységre. Ha a hiba újra fennáll, talán meg lehet kocogtatni a főszelepet ennek kiderítésére, de inkább majd a szakember megnézi. A konnektorba nem lett megfordítva a "polaritás", vagy a villásdugó?
(#) pzoli66 válasza VIM hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Üdv.
Szakember nézte már, de akkor lett a kazán bekapcsolva és a leírt jelenséget nem tudtam megmutatni neki. Ő a vízforralást a hőcserélő vízkövesedésével magyarázta. Majd próbálok vele mégegyszer időpontot egyeztetni, amikor épp rossz lesz. A villásdugót már próbáltam fordigatni, sajnos nem segített. Nemrég be lett kötve egy párhuzamos vegyes tüzelésű kazán puffer, és annak az elektronikája kapcsolgatja a gázkazánt (termosztát helyett). Még azt megpróbálom lekötni. De már csak holnap.
(#) jeff.64 hozzászólása Jún 10, 2012 /
 
nem indul a turbo csak ha direkt áramot adok neki
mi lehet az oka,
kéne egy elektronika rajz ha létezik
(#) Moderátor hozzászólása jeff.64 hozzászólására (») Jún 10, 2012
 
Először is talán jó napot kívánok kedves frissen regisztrált felhasználó!
Hogy neked mi kéne, az egy dolog, mint ahogy az is, hogy megkapod e, ha ilyen stílusban, és nagybetűs mondatkezdés, és írásjelek nélkül írsz.
(#) Anett válasza VIM hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Üdv: Anett
(#) dusman hozzászólása Jún 13, 2012 /
 
Üdvözletem,sziasztok!

Ugyanazzal a hibajelenséggel fordulnék hozzátok mint az előttem 2012. Február 10.-én hozzászóló bleaksmile73 társunk.
Nekem is ez a készülékem (Westen Star Master 240Fi) és egyre többször produkálja a hibát.
Remélem tudtok segíteni!
Kihívtam a szerelőt,megnézte, a használati melegvíz hőmérsékletét visszavette 60-ról 42 fokra és azt mondta,hogy használjuk így és figyeljük egy darabig a készüléket.
Nem lehet,hogy vízköves? (attól elszállhat minden?)
Előre is köszönöm válaszotok!
(#) Anett válasza VIM hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Szia!
Tudnál esetleg abban segíteni, hogy mikrokapcsolót hol tudnék esetleg interneten rendelni? Előre is köszönöm. Anett
(#) gyapimaci hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekem egy Westen Quasar D turbós kombikazánom van. Kérdésem az lenne, hogy amikor elzárom a melegvíz csapot akár 1 másodpercre, majd azonnal ujra kinyitom, akkor utána kb 20-30 másodperc alatt teljesen kihül a víz, majd kb ugyanennyi idő kell mire visszaáll a normál melegvíz hőmérséklet. Ha kicsit hoszabb ideig van zárva a melegvíz, akkor is ugyanez a jelenség. A kazán gyakorlatilag új, fél éves sincs, és már új kora óta csinálja. Szerelő egyszer cserélt már benne panelt, de nem lett jobb a helyzet. Van erre valakinek valami ötlete, hogy mit érdemes megnézni? vagy ez így lenne normális?
(#) kmatalik hozzászólása Júl 14, 2012 /
 
Tisztelt Szakértők!

Westen Boyler 240i típusú cirkóm van, 8 éves. Két dologban is szeretnék tanácsot kérni:

1, Hasonló hibája jött elő mint a (#1203358) hozzászólásban brigadirnak. A fűtéskör nyomása hetente kb. 0,5 barral emelkedik. Ez már kb. egy éve így van, azóta egy-két hetente le kell engedni 1-2 liter vizet, de ez eléggé macerás. A (#1205816 )hozzászólásban szerviz megadta a hiba okait is, tehát vagy csapcserére vagy hőcserélő cserére számíthatok. Én nem szívesen nyúlok bele, szerelőt hívnék a javításhoz. Szerintetek milyen ár lesz reális a csap ill. a hőcserélő cserére?

2, Aránylag gyakran van nálunk áramszünet, így beruháztam egy APC Smart-UPS szünetmentes tápegységbe, ami szinuszos jelet ad ki. Egy Ariston cirkóval próbáltam ki Budapesten, az tökéletesen működött vele, de az én Westenem itthon nem működik. Amikor a tápegység átvált akkura, a láng elalszik, csak halk kattogás hallatszik a cirkóból. Gondolom ez a szikráztatás hangja, egy szerelő ránézésre azt mondta, hogy elment az ionizáció. Amint visszajön a hálózati áram, a láng újra begyullad. Ez mitől lehet és hogyan lehetne javítani?

Köszönettel,
Krisztián
(#) tibibalogh520 válasza kmatalik hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia Krisztián!
Az első kérdésedre nem tudok érdemi választ adni.

A másodikra: Valóban az ionizációs lángőrzés miatt kezd el szikráztatni(kattogni) a kazán.
Mivel fázis érzékeny, ezért a védővezetőhöz (földelés) képest nem mindegy, hogy a villásdugó melyik csapja kapja meg a fázist.
Próbáld meg fordítva bedugni a kazánt a szünetmentesbe.
Bár ekkor a meglévő hálózati feszhez nem lesz megfelelő a csatlakozás, ezért a szünetmentes hálózati dugóját is fordítva dugd a konnektorba.
Tehát mindkét dugvillán fordíts. Hátha ez segít.
(#) kmatalik válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Kedves tibibalogh520! Köszönöm a tippet, kipróbáltam, sajnos nem segített. Amúgy a szünetmentes tápot ha kihúzom a konnektorból, akkor is kellene mennie a cirkónak, nem? A budapesti Ariston cirkón volt láng olyankor is.

Azt is kipróbáltam, hogy a normál konnektorba dugtam be a cirkót ahogy szoktam, majd fordítva - mindkét állásban volt láng. Ez mit jelenthet? Lehet hogy mégsem fázis érzékeny? Vagy a házban a hálózati bekötéssel van valami?

És még egy pontosítás. Most hogy újra próbálgattam, a láng leállásakor, a szikrázás hangja után pár másodperccel kigyullad a gázelzáródás lámpa. Ezt resettel lehet megoldani. Tehát a láng nem gyullad újra be amikor visszakapja hálózati áramot, ahogy azt a (#1261900)-ban írtam.
(#) vbandit hozzászólása Júl 17, 2012 /
 
Sziasztok,most regisztráltam erre a forumra, eddig kb 1 éve olvasom és tanulok a leírtakból.
Eddig a forum segítségével miden hibát meg tudtam oldani, de most belefutottam egy "gáz ellátási hiba"-ba és ezzel nem boldogulok.
Egy westen quasar 24 es kombi kazánunk van.
Ha tudnátok ajánlani egy szerelőt Bp-en azt nagyon megköszönném!
Eddig amiket találtam azok borzalmasak voltak, egy hmv kapcsolót 50e Ft ért akartak cseréni (6900Ft volt a forgalmazónál)!!!
(#) briki válasza vbandit hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Szia!
Konkrétan, mi a hibajelenség?
(#) vbandit válasza briki hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Minden előjel nélkül leáll a kazán és villog rajta a gáz ellátási hibát jelző (30 fokot jelölő) led.
Természetesen van gáz a házban ilyenkor is.
Általában 2-3 reset után hiba nélkül működik tovább 1-2 hónapig.
(#) spyder9 válasza brigadir hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Nagy segítség ez a fórum!Nekem is ugyan az a hiba állt fent,mint raistván-nak és 200Ft-ból sikerült ugyan ezt a mikrokapcsolót vennem,amit brigadir itt mutatott!Gondolom egy elektronikai fórumon nem kell részleteznem,hogy a bekötésre kell csak figyelni,meg,hogy nagyfeszültségű váltó áramos mikrokapcsolót vegyen az,akinek hasonló baja lenne a kazánjával!Hihetetlen,hogy ez a fajta mikrokapcsoló,pont oda is illik a szerelvényen levő másik két lyukhoz,szóval még fúrni sem kell semmit,csak csavarozni!Köszönet mindenkinek,főleg gazszeresnek!(M3-as menetű csavar+anya,pont beleillik!)
(#) balazs69 válasza spyder9 hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Üdv.!
Nagy valószínüség szerint a hiba inkább karbantartási hiányosságra utal elsősorban.
(#) kutas60 hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Lenne szíves segiteni nekem valaki. az a gondom hogy a kazán csak kézi inditással indul be akkor jön rendesen a forró víz. Automatikusan nem müködik. legyetek szívesek tippet adni hogy mi lehet oka. Erőre is köszönöm!
(#) Bözsi hozzászólása Júl 31, 2012 /
 
Hello!
Kérdésem a következő lenne:Nekem egy Westen 24f Quasar tipusú turbós kombi kazánom van.Meleg víz nyitásakor kb.5 másodpercig melegít aztán kikapcsol, és az örző láng sem ég.Mi lehet a probléma?
(#) heavyg hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.
Van egy WESTEN QUASAR 24 24 FI Kombinált gázkazánom,a ledes kijelzős,ami két napja teljesen megzakkant.A hibajelenség úgy kezdődött hogy egyre lassabban melegítette fel az átfolyó vizet.Ezután két napja már nem is melegítette a vizet.Gondoltam lement a nyomás és ezért nem megy,ezt csinálta eddig is.A készüléken semmi hibajel nem volt,a zöld üzemi led világított,viszont víz csöpögött a kazán alján.A burkolatot levettem és láttam hogy a túlnyomás szelepnél csöpög,ezt párszor megnyitottam,kicsit kínozni kellett hogy vissza zárjon,de sikerült.Ezután azt láttam hogy a kazánban a víznyomás magától elkezdett emelkedni,kb 4bár-nál megnyitottam a túlnyomás szelepet újra és elzártam az átfolyó víz csapját.Szépen leengedtem 0.8bár nyomásra.Ezután vissza nyitottam a bejövő víz csapját, és a készülék magától beállt 1.4bár-ra.Le vettem a meleg víz elmenő csövét a kazánról,és elindítottam a készüléket,hogy megnézzem mennyi víz folyik át rajta.Szépen elindult de 50foknál lekapcsolta fűtés,és 30foknál gyújtót újra.Ez háromszor megismételte,és a negyedik újra gyújtásnál,leállt.A 30fok led villog "gázhiány".Gáz nyomás volt de minden reset után ugyan ez a hiba,négyszer indul melegít de a negyedik gyújtásnál "gáz hiány"30fokos led villog.Tegnap átjött a szerelő 4órát kínoztuk,a hiba megmaradt,és lett egy új is.Most már a fűtés is kikapcsol ha az átfolyó víz bejövő csapja nyitva van.Még egy dolgot vettem észre,eddig a meleg víz használatnál,világított a sárga led aminek az ikonja egy vízcsepp.Most az sem világit.A szerelőnek nincs jobb ötlete, mint vezérlő panel csere.Esetleg valaki találkozott ilyen hibával, és tudna valami tanácsot adni?
Előre is köszönöm.
(#) toro válasza heavyg hozzászólására (») Aug 14, 2012 / 1
 
A tágulási tartályban nincs levegő, pumpáld fel - ezért van a csepegés.
A villásdugót fordíts meg a konnektorban. Ez okozza a 3 gyújtás kisérlet utáni leállást.
A víznyomáskapcsoló viszont koszos lehet és ezért világít a sárga lámpa.
(#) toro válasza Bözsi hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
A kazánköri hőcserélő koszos és a biztonsági stemco leold!
(#) toro válasza kutas60 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Milyen típusú a "kicsikéd"?
(#) hoapoka hozzászólása Szept 5, 2012 /
 
Üdvözlöm a fórumozókat. Nagyon örülök, hogy van ilyen fórum is, meg általában az ilyet, jó dolognak tartom. Ugyanis például, nem biztos hogy ki kell dobni valamit amiről már lemondtunk, vagy ˇmert a szerelő azt mondtaˇ.
Regisztráltam én is már egy pár helyre, és igen sokat lehet tanulni. De van nekem is egy kis problémám. Westen Pulsar 240i kombi kazánom van 2007-es. Eddig szépen ment, de mostanában figyelem, hogy a melegvíz vétel után, /sistereg/ gondolom a hőcserélő. Eddig értem is, bekoszolódott (tavaly lett bekötve a rendszerbe egy vegyes kazán)Itt a fórumon azt szűrtem le, plusz a szervizes is azzal boldogított, hogy elég költséges lesz, mert inkább cserélni kell a hőcserélőt, mivel a tisztítás nem elég. Nem értem miért lehet ilyen árút forgalmazni, illetve értem, de mégis. Tehát a (szakik) Önök szerint lehet-e megfelelően tisztítani, és hogyan. A másik amit tapasztalok, hiába állítom be pl.45 C-ra a melegvizet, nem szabályoz le, megy felfele, vagyis itt is van valami probléma, mivel van a baj ?
Köszönöm ha válaszolnak.

(#) ajoshka hozzászólása Szept 7, 2012 /
 
Üdv Nektek!
24 Fi Boyler tip. kazánom van és azt hiszem már nagyon ráférne egy alapos tisztítás/ használati melegvíz hőcserélője/ Sajnos nem tudok alapos,megbízható készülékszerelőt. Ha ebben tudnátok segíteni , nagyon megköszönném. Én Érden lakom .
Tisztelettel várom a tippeket.
Következő: »»   12 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem