Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Felejtős dolgok azon az oldalon történő vásárlás! Valótlan teljesítményadatokkal vannak hirdetve a végfokok! A minap számoltam ki a Skytec Pro 1000 végfok kimenő valós teljesítményét a toroidja függvényében. Abba 300W-os toroid van, ami jó estben elegendő 2x100W-ra....így ehhez mérten tudsz viszonyítani. Analóg erősítőhöz értendő: nagy teljesítmény = nagy súly, és ne reméljed hogy 2x500W 12-15kg -ba belefér, mert nem!
T-ampok még nem olyan rosszak főleg a narancssárga feliratos gépek! Inkább vegyél használtba egy jobb fajtát mint újba egy gagyit aztán majd bukva sem megy könnyen az eladása.
Hehehe )! Ja mert 300VA trafója van annak is, abból lehet következtetni, mennyi az annyi!
Sziasztok! Valaki tudna linkelni egy olyan végfokot, ami Aszimmetrikus tápról működik és olyan 30Watt körül mozog? (Egyszerűbb rajzok kellenének). Köszönöm!
Köszi!
Tudod, a tanulópénzt drágán meg kell fizetni, ha az ember nem szakmabeli és ha általában csak saját magára számíthat! A Skytech Pro-1000 és az Ibiza Sound AMP-1000 ugyan az csak az előlapja más.
Hú annyi szakmai fórum van, ahol az okosok' osztják az észt, csak hát sokan nem veszik komolyan: "hű annyit nem tévednek a gyártók és ha nem nyolcszáz wattos akkor a hatszáz wattot is még tudja, nekem annyi is elég", de sajnos nem erről van szó, a nagyon gagyiknál már. Nagyon sajnos. -> ezt pl. nem tőled ihlettem, mert az este nem tudtam megmagyarázni egyik kérdezőnek PÜ-be hogy az annyi nem annyi.
Én pl. itt megtudtam, hogy aktív mélyládába a tápra nem szerelek hidegítő kondenzátort mert nem kell! Szóval nagyon hasznosak a szakmai jellegű fórumok.
Igen az így van!
Köbzoli: megértettük!
Sziasztok!
Van egy régi bakelit lemezjátszóm amit összekötöttem egy mostani erősítővel sima rca-val de nagyon búg. Mit csináltam rosszul?
Vegyél hozzá normális RCA kábelt!
Sziasztok
Kissé fura kérdéssel fordulok hozzátok: Van egy TEA2025-ös IC-s erősítőm, amit egy kicsit fel szeretnék turbózni, de nagyobb átalakítások nélkül. Tudtok olyan IC-t, ami lábkompatibilis ezzel az IC-vel, és kicsit erősebb?
A felturbózáshoz, a kasznin, és a kezelő, csatlakozó szerveken kívül mindent cserélni kellene. A tápegységet és a végfokozatot mindenképp. Ha ugyanis teljesítményt növelsz, azt ugye valahonnan táplálnod is kell. Nagyobb tápfesz, nagyobb áramok, nagyobb bordák, nagyobb alkatelemek, stb.
Sziasztok!
Egy mini gyakorló-gitárerősítőt szeretnék építeni és a mellékelt minimalista (inkább elvi) dizájnt ötlöttem ki. Ez biztos ezer sebből vérzik. Az első darlingtonos fokozat a nagy erősítés és a nagy bemeneti ellenállás miatt kellene, a kollektorkapcsolás meg csak áramerősítés miatt, egy minimális teljesítémény elérésének érdekében. Olvastam arról, hogy ha a két fokozatot egy kondezátoron keresztül kapcsolom össze, akkor talán a hatásfok romlik és sokkal több alkatrész szükséges. Valaki tudna segíteni a két fokozat helyes csatolásában? Előre is nagyon köszönöm!
Hali! Szerintem 8óhmon tud 400w-ot,vagy 4óhmon?,pontosan nem tudom,de 16óhmon semmi esetre sem ad le hídba 400w-ot.http://www.hqelektronik.hu/info/hu/stk4050ii.html
Elvileg igen, de nem nagyon értem hogy 400W-ot miért STK-val akarsz csinálni.
Üdv mindenkinek!
Az említett buffer ökölszabályt úgy értsem hogy táp áganként 10000uF? -Vagyis STK4050-nél +- -os táp (1x200W kimenő) 40000ľF/vég? Továbbá STK-kra mi a jellemző? Több kell vagy "elég" kevesebb is, mint a többi erősítő típushoz (pl.:TDA-k MOS fetek stb...)
Találtam egy (számomra) meglepően egyszerű véget óriási teljesítménnyel.
Hol a buktató? (netán komolyan gondolják hogy 170ezer forint egy ic?!?!? ) Vélemény?
Sziasztok! Amellékelt összeállitást szeretném meghajtani, nem túl. Nem bizok a mélyközép hangszoróra irt teljesitményről. Ezért gondoltam csak olyan 200-250w/lada akarnám hajtani. Kérésem az lenne, hogy tudtok-e valami megbizható kapcsolást 200-250w 8Ohm-ra.(Vf2-on kivül.) Valamilyen tranzisztoros,pl:2sc5200-2sa1943(számomra könnyen beszerezhető tranzisztorok.) Tápfeszültég lényegtelen, a trafót tekerni fogom. Esetleg jólenne ha birná a 4 ohmot, hidalás miatt.
Köszönöm.
Az ökölszabályt értsd úgy, hogy Tau=RxC, mindegyik az alapmértékegységben (ohm, farad), így az eredményt is abban kapod (szekundum). Vagy ha nem akarsz számolni, akkor fogod a szimulátort és rögtön látod is hogy adott idő alatt adott terheléssel mennyit esik az adott értékű kondi feszültsége. Hogy mekkora hullámosságot engedsz meg az adott tápban az csak tőled függ, nem attól hogy TDA vagy STK lóg a végén, ha egyébként mindkettő AB osztályú beállításban működik.
A buktató ott van ha tönkremegy, mert akkor dobhatod az egészet a kukába.
Nem tudom hogy a VF2-vel mi bajod van, a legjobb ár/érték arányú az lenne a 200W-hoz. A tranyós végfokok attól jóval drágábbak (és semmivel sem jobbak), valamint 5200-át nekem eddig csak hamisban sikerült vennem.
Üdv!Én pont forditva vagyok, csak hamis feteket vettem, már elpukkantotam kétszer kétpanel összes fetjét.Az-az 16db fetet. Tranzisztorból, meg tudok szerezni eredeti toshiba tranyokat.
Ott valami más gond volt, hamis fettel még életemben nem találkoztam. Aztán meg ha benne van az áramkorlát akkor csak megfőzni lehet, egyébként nem tudod tönkretenni. Tranyósból kettőt ismerek ekkora teljesítményre ami biztosan jó, az egyik a Leachamp, a másik meg elvileg Stage Linear, ami abban külonbözik tőle hogy a bemeneti tranyós fokozatok helyett egy OPA van. Illetve van egy harmadik (talán PA300 néven fut) ami hasonló csak egyszerűbb, építsd meg azt.
Heló!
Ebay-ről vettem egy ilyen kis erősítő kitet. Összeraktam, működik, viszont van egy csúnya búgó hangja ami a hangerővel erősödik. Egy 9V-os korábban tv antenna erősítő tápjáról próbáltam. Két régebbi hifi hangfalhoz szántam volna pc-hez.
Egy kicsit komolyabb táp kellene neki...
http://html.alldatasheet.com/html-pdf/25110/STMICROELECTRONICS/TDA7...7.html
Semmi ötlet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |