Fórum témák
» Több friss téma |
Alapjában a szűrésre zavarszűrőt, egyéb használatra impulzuskondenzátort használnak?
Ez azért így elég sommás felsorolás és nem pontos. Impulzustűtő fóliakondenzátorokat kapcsolóüzemű, transzformátort használó tápegységekben használnak impulzusfeszültség-korlátozásra meg rezonáns elemként a tekerccsel párhuzamosan.
Hali mindenkinek!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy akinek van eladó 35nf kondenzátor-ja az kérem jelezze! Ami elvileg 4000v-t kibír akinek van legalább 4000v teljesítményű kondija az szoljon
Üdv!
Kicsit megakadtam Tantál elektrolit kondi ügyben! VAn egy pár smd tantál elko kondim és nem tudok rájönni, hogy mik a feliratok rajtuk! Az egyiken ez áll: 107J 22f02 Szerintem ez azt jelenti, hogy10*10 a -7.ed F, tehát 1uF, de mi a többi jel? A másikon ez áll: A106D u13H, ez akkor egy 10µF lenne? van még, az 226 25V, ez 22uF és van olyan, hogy 220-10L AN, sztem ez is 22uF, meg van egy olyan, hogy 100-16L B5, sztem ez meg 10uF!? Kérlek segítsetek! ![]() ![]() ![]()
Üdv!
Nem egészen így van ahogyan írtad. 107J=100µF a többi karakter csak tűrés és egyéb fesz infót jelöl. 106D=10uF 226=22uF 220=22pF 100=10pF Egyébként a Segédprogramok vagy egy nagyon jó számoló ilyen a feladathoz itt
Ó nagyon köszönöm! Azért iram a107jre, hogy 1uF, mert az találtam pdfben, hogy annyi 0kell még a nulla után, vagy valahogy így számoltam. Érdekes! Köszi a linket!
Megnézed, 4. oldalBővebben: Link
Igazság szerint elég nagy kondik, ezért sztem lehet 22µF-os. Arra gyanakszom, hogy a 226-os és a 220-as ugyan az. Nem egy gyártótól van és szerintem a jelölés más, de az érték ugyan az, viszont mérni meg nem tudom. Szerinted??
smd tantálból 100nF-os a legkisebb, amit boltban találtam
Szerintem és a program szerint jó.
Az első két jegy az érték, a harmadik a szorzó. Eszerint 22*(10 a nulladikon=1)=22*1=22p Bár lehet, hogy tévedek?
A 3. karakter a nullák számát jelöli pikoF ban.
Ha "D" méretűek, akkor:
220-10L AN: 220µF/10V 100-16L B5: 100µF/16V
Egy 12V-os dc motort szeretnék olyan adapterről működtetni mely túláramvédelemmel van ellátva, ezért nem indítja el, mivel a motor hirtelen 10 A-t is kér, vagy többet... Ha akksit tettem közbe akkor minden jól ment, az adapter töltötte a motor által levett eneregiát. Namost ha én akksi helyett egy 2F-os 11V os "kondenzátorpakkot" tennék be akkor képes volna elindulni a motor?
Köszönöm ha válaszoltok.
Egyszerűbb egy soros ellenállás a motorra, ami korlátozza az induláskori áramot. Amikor felpörgött rövidre zárod.
De mivel lehetne, megoldani azt hogy rövidrezárjon?
Igazábol jó lenne egy un.: finomindító? A rövidrezárást én nem tudom megoldani, mert rengeteget lenne kapcsolgatva ez a motor, mivel egy ajtót nyit és csuk.
A szilárdtestrelé elég jó megoldás, ha sűrűn kell kapcsolgatni. Vannak egyenfeszültségről működő típusok is.
Sziasztok!
Egy sztereó erősítő tápjába szeretnék kondit venni,csak nem tudom hogy melyiket: vagy jamicon 10000µF/50v rad. 25x50mm,vagy pedig samwha 10000µF/50v rad. 30x45mm. Szerintetek melyik lenne jobb? Ezek gondolom nem egy termetes méretűek,lehet hogy jobb lenne egy hasonló kapacitású vaskosabbat venni,vagy pedig megfelelnek ezek is?
Szia!
Teljesen mindegy, oda jó lesz mindkettő fajtájú.
És ez a relé megakadályozná azt is hogy a túláram miatt blokkoljon az adapter?
Megírnád hogy milyen adatokat kell néznem ha venni akarok? Sajnos nekem újként hangzik ez az alkatrész. Köszi
Köszönöm.
Akkor nem lesz gond az sem hogy vékonyka és nem olyan nagy vastag izmos kondi?
Más technika alapján készítették más anyagokból. Ezért lehet a méretkülönbség.
Túláram ellen biztosítékot vagy kismegszakítót használj. Keresgélni, érdeklődni kell a szilárdtestrelé tekintetében, de egy erősebb MOSFET-el is meg lehet oldani az átkapcsolást.
Hát csoda történt, mert elindította minden nélkül is a motort az adapter, mivel mire beszereltem annyi vékony kábelen, meg végálláskapcsolón stb. megy keresztül, hogy nem kapja meg az adapter az indító terhelést, teljesen.
Azért köszönöm a segítő szándékot.
Sziasztok,
Van egy pár orosz (MGBO és MGBL), és egy pár REMIX (c3012 és KCMP, KCP) kondim. A rajtuk feltüntetett maximális feszültség egyen, vagy váltóáramra vonatkozik ?
Szia!
Egyenfeszültségűek a feszültségtűrési adatok, ha külön nincs jelölve a váltakozófeszültségű adat.
Sziasztok nekem egy olyan táblázatra lenne szükségem amiben a kondenzátoroknak az értékei vannak sorban feltüntetve.Tudjátok úgy mint az ellenállásoknál is van.
Szia!
Keresd úgy, hogy capacitor values.
Bocs de nekem erre nem dobott ki semmit,csak egy rendőrt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |