Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   20 / 489
(#) vicsys válasza bernardo hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Itt van a prop.asm-ben:
------------------------------------------------------------
;***** VARIABLE DEFINITIONS
; #define MotorCounterClockWise ; un-comment this line if motor is running counter clockwise
------------------------------------------------------------
Tehát vedd ki a ;-t a #define elől...

Ha a kódokat jól olvastad ki és fordításnál nem adott hibát, mennie kell a távprütyivel...(nézd át mégegyszer)
(#) bernardo válasza vicsys hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Udv
A tukorkepet helyre allitottam es mar vagy 5szor ujra neztem a keys de nem vesz egy gombot se bar amiket beallitottam. Sztem kell lennie meg vmi mas cselnek, mert mindent ugy csinaltam ahogy le van irva. Az en tavim egy bluetech tavi ami reszben univerzalis de a philips tv tokeletesen viszi. Girderrel kiolvastam a gombokhoz tartozo hexet, az eleje 30 altalaban. Pl 1-es gomb: 3001, 2-es gomb:3002 stb. A szamokat es mas gombokat progiztam be mert neha meg haszn a girdert s akkor ne allitsa el az orat. belinkelem a modositott keys-t. Ja amugy van egy masik progi amit meg Tome025 linkelt be a propmulti es azzal jol muxik a tavi, kar h nincs asm-je! azert akartam modositani h egy helyen legyenek a gombok es h a girdert is tudjam hasznalni neha s akkor a volum gombrol el akartam tenni a vezerlest egy masra. De nem tudom mi lehet.
Vmi otlet?
koszi
Udv

keys.asm
    
(#) bernardo válasza bernardo hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Udv
Na megoldottam a dolgot! Megint a draga jo Icprog hivtam segitsegul es egy csomo osszehasonlitast vegezve a picet 10szer ujra egetve beuzemeltem a tavit ugy ahogy en akartam kb 3 ora utan.
At kellett irjak a hexben 3 kodot es utana mar ismerte is a tavit, biztos vmi cim szeruseg vagy nem tom mi, mert a kodok rendben voltak. Fo h meglett
Most mar elegedett vagyok
De lenne meg egy kerdesem, h ez pontosan mit is jelent, vagyis mit lehet vele pontosan a tavirol allitani?:
ProcessRC5
movf RC5_Addr,w ;
xorlw RemoteAddr ; test if RC5_Addr = RemoteAddr
btfss STATUS,Z ;
goto ProcessRC5Done ;

movf RC5_Cmd,w ;
andlw 0x7F ;

select_w
; case NUM_1 ;
; decf PWM_D_Pre,f ; Num 1
; case NUM_2 ;
; incf PWM_D_Pre,f ; Num 2
; case NUM_3 ;
; decf PWM_T_Pre,f ; Num 3
; case NUM_4 ;
; incf PWM_T_Pre,f ; Num 4
; case NUM_5 ;
; decf CCPR1L,f ; Num 5
; case NUM_6 ;
; incf CCPR1L,f ; Num 6
; case NUM_7 ;
; goto DecFreq ; Num 7
; case NUM_8 ;
; goto IncFreq ; Num 8
case ADJUST ;
goto PowerUpCoil ; ADJUST

; Toggle functions
movf RC5_Cmd,w ;
xorwf RC5_Cmd2,f ;
btfsc STATUS,Z ;
goto ProcessRC5Done ;
andlw 0x7F ;

select_w
case NUM_9 ;
goto ToggleIndex ; NUM 9
case STANDBY ;
goto ToggleStndBy ; StandBy
goto ProcessRC5Done ;
Elore is koszonom a nagylelku segitseget es bocs a sok kerdezoskodesert, de megeri/megerte!
Udv
(#) sfekete87 hozzászólása Júl 24, 2007 /
 
Sziasztok

Vegre elkeszult az en oram is , nagyon szepen mukodik, megvagyok elegedve vele, szinte tokeletes lenne ha nem vacakolna az a franya tavi. Lenyegeben az is mukodik, csak nem ugy ahogyan en szeretnem...Tehat, a Vicsys fele modositott hexekkel dolgoztam, mukodnek is rendesen, csak egy valamit nem ertek...ha a 8-as gombot megnyomom, akko kb 1 perc mulva elindul a szoveg, s nem tudom azutan kikapcsolni...folyton ismetel. A tavi gombjait probaltam atirni, h igenyeim szerint mukodjon, de ez nem sikerult sajna, meg bernardo segitsegevel sem...A legtobb amit elertunk hogy az elso 8 gombot felismerte az ora de a tobbit sajna nem, ezt nem nagyon ertem mert..hisz ugyanugy jartunk el minden egyes gomb eseteben
Megkernelek ha tudtok segitsetek.
mellekelek nehany kepet az oramrol....
Segitsegeteket elore is koszonom!!!
(#) sfekete87 hozzászólása Júl 24, 2007 /
 
Tovabba mellekelem a szamomra "idealis" gombkiosztast....

0-es gomb másodperc nullázása
1-es gomb másodperc elore
2-as gomb perc elore
3-es gomb perc hátra
4-ös gomb óra elore
5-os gomb nap elore
6-es gomb hónap elore
7-as gomb év elore
8-es gomb szöveg be-ki (de nem demo mód, csak simán szöveg ki/be kapcsolása)
9-es gomb forgatás jobbra
10-es gomb szegély be-ki
11-es gomb mutatóhoz a pontok ki-be
12-as gomb mutató ki-be
13-es gomb digitális óra ki-be
14-ös gomb dátum ki-be
15-os gomb motor ki-be


(#) Davidoff hozzászólása Aug 13, 2007 /
 
Halihó mindenkinek!

Ezen percekben én is sikeresen elinditottam saját gyártmányu PRC-met. Meglepő hogy elsőre ment minden igaz kisseb fenakadások voltak némi érintkezési zavar de szerencsére semmi komoly. Na szóval a kérdésem az lenne hogy van ugye hozzá ez az RC-5 -ös szabvány távvezérlés ugye ezt egy amolyan programozható távirányítóval is lehet produkálni? Ha igen akkor légyszi küldjön valaki egy 3 számjegyü kódot ehez a távirányítóhoz: Link ha esetleg valaki pont egy ilyet használna hozzá velem egyetemben. Köszönöm előre is de ha egyéb távirányítóhoz is ha lenne kód küldjétek azt is hátha ehez is jó.
(#) Tom025 válasza Davidoff hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Univ. távival elméletileg lehet RC5 jeleket adni, de hogy milyen 3jegyű kódot szeretnél, arról igazából fogalmam sincs.. A használatijában benne kell lennie, hogyan lehet RC5-re álltani. Én még itt nem találkoztam olyasvalakivel aki ilyen távit használna hozzá, de proba szerencse...

Képeknek nagyon örülnék az órádról!

Üdv, Tom
(#) Davidoff válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Oké kösz csakhogy ennek a használati utasításában csak márkaneveket irtak és a szaványt azt nem. Az infra vevő modulnak én TSOP1733 -ast használtam ez remélem jó 33 kHz és 950nm jelekre van tervezve az RC-5 -ös ilyen jeleket ad jó hozzá ez?

A képeket mindjárt felrakom
(#) Tom025 válasza Davidoff hozzászólására (») Aug 13, 2007 /
 
Ha márkák vannak megadva, (lehetőleg régebbi fajta) PHILIPSeket keressél. Az RC5 36kHz-en működik, de talán veszi még a 33kHz-es vevő is.

Üdv!
(#) Davidoff hozzászólása Aug 13, 2007 /
 
Hát igen ő volna az a PRC jó tudom van néhány speciális megoldásom de ez a kütyü az 1.00 verzióju vagyis nincs a ledeket villogtató tranyók elött 10k ellenállás nem lenne ben eredetileg zéner a propelleren (ezt biztonsági szempontból javítottam) és ezen még egy trimmerrel állítani lehet az órajelet. sajnos a propeller motorját vezérlő ic LM2941ct nem illeszkedett az eredeti nyákba ezért ezt kívül helyeztem el egy hütőbárdával rögzítve az alaphoz. Az infra sem stimmelt a bázison ezért keresztezni kellett a lábait, kicsit jobban kilóg. Ja és az 1.00 verzióban schottky sem volt ezt is orvosoltam kivül helyeztem el. Lényegében még sok munka van vele azér lógnak össze vissza drótok de már valahogy működik.

A forgó testet a keresztapámmal esztergáltattam: profi munka lett köszi neki. A propeller sulyozását a pufferkondival és a fesz szabályzóval oldottam meg ez utobbiból a nagyobb teljesítményüt tettem hogy akár egy csavar rácsavarásával mégtovább lehessen súllyozni de anélkül is magában már jó volt. Egy Intel gyártmányu procihűtőt használtam forgatónak (csak kár hogy pont a kisebbik teljesítményü változatot) ennek megvan az az előnye hogyha a propeller megakad leállítja a forgást vár pár másodpercet és újraindul. Mivel most csak két adapterrel indítottam (malyd egy nagyobb trafóról fog menni) csak harmadik negyedik próbálkozásra indult el szegény de jól felpörgött csak egy kicsit melegszik a terhelés miatt.

Ja és a tekercstesteket sem rögzitettem ezért még egy kicsit súrlódik.
(#) Davidoff hozzászólása Aug 13, 2007 /
 
Ja és itt egy menet közben

PRC.jpg
    
(#) tibiiii00 hozzászólása Aug 19, 2007 /
 
hali mindenkinek
lenne egy kérdésem.
ha bekapcsolom a prob órát frankón megy tök jól ha távirányitóval lekapcsolom akkor is okés de ha utána távirányitoval bekapcsolom akkor a bázison nagyon melegszik a kapcsoló FET és a Greatz hid is. mitől lehet?
a programban nem változtattam meg a kapcsolási időket és még is mintha gyorsabban kapcsolgatna a FET a távirányitó bekepcs után. Mitől lehet? valakinek volt már ilyen?
Előre is köszi a válaszokat

üdv:tibiiii00
(#) Tom025 válasza tibiiii00 hozzászólására (») Aug 19, 2007 /
 
Ez azért van, mert mikor magától indul az óra bedugás után, akkor mintha kikapcsolt állapotban lenne, csak kis kitöltési tényezőt ad a vezérlés a FETre. Általában ez kevés szokott lenni, és az szokta a megoldást jelenteni az építők nagy részénél, hogy elindulás után ki-be kell kapcsolni az órát. Namost valószínű hogy sikerült egy nagyon jó hatásfokú trafót tekerned, és elég az órádnak a kis "sleep" kitöltési tényező, és mikor felteszi a ki-bekapcsolás után a PIC a normális üzemi értékre, az már sok, és csak disszipál a tekercsed. A programben lejjebb kéne venned az üzemi kit. tényezőt, ez segítene szerintem...
(#) tibiiii00 válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 19, 2007 /
 
Köszi a segítséget 28h-ról 0Fh-ra csökkentetem le és még igy is jóó (durva). a FET nem melegszik már annyira a hömérséklete elfogadható. De a graetz hidam az 3-4 perc után forró. A melléket képen látható hidam van benne. Cseréljem ki nagyobbra?

válszokat köszii

üdv : tibiiii00

hid.png
    
(#) Tom025 válasza tibiiii00 hozzászólására (») Aug 19, 2007 /
 
Ez melyik graetz, a bázison vagy a propelleren lévő? Nekem a bázison lévő melegedett nagyon, pedig bőven belefért az óra áramfelvétele az 1,5A-ba, szóval elvileg jónak kellett volna legyen de mivel nekem is megfoghatatlan forró volt, kicseréltem egy nagyobbra (álló kivitelű egysoros 2 raszter lábtávolságú darabra), ezzel már kevésbé meleg.
(#) tibiiii00 válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 19, 2007 /
 
Köszi a segitséget.
akkor én is kicserélem.

üdv tibiiii00
(#) dbase hozzászólása Szept 3, 2007 /
 
Találtam egy érdekes linket:
Nixie Propeller Clock
(#) sirály12 hozzászólása Szept 4, 2007 /
 
Nem találjátok ki mit láttam ma.
Egy számtek boltban nézelődtem és mit láttak szemeim? Propellerclock-ot, és min volt?

Procihűtőn.

Kiírta az épp aktuális hőfokot, nagyon pöpec volt.
(#) Braf válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 4, 2007 /
 
Erre gondolsz igaz? Kép
Revoltec Lightwriter a neve
(#) sirály12 válasza Braf hozzászólására (») Szept 4, 2007 /
 
asszem ezaz.
Nagyon jól nézett ki. És semmi nagy panel, vagy elektronika nem volt rajta.
(#) Tom025 válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 4, 2007 /
 
Én is találkoztam már ilyesmi cuccokkal. A gyáriakban azért már flexibilis nyák, smd ledek és cseppentett ic van, ezért nincs panel, illetve van, csak elfér a propeller lapátjában, olyan kicsi és vékony.
(#) (Felhasználó 7943) válasza tibiiii00 hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Hali!

Tibiii!
A melegedés oka lehet a "lassú" dióda is. Ha van rá lehetőséged, próbáld ki Schottky-diódákkal.

Üdv.:Kaninjo (inkognitóban )
(#) Kocska hozzászólása Szept 12, 2007 /
 
Sziasztok.

Ma vettem magas fényű ledeket az órámba nagyon jól néz ki. Működik rajt minden, csak he leállítom a motort akkor elfelejti a beállított időt. Alvás módban meg kéne emelni egy kicsit a kitöltési tényezőt. Szerintem 20-25% elég lenne. De mivel én nem értek a PIC programozáshoz, nem tudom megcsinálni. Ezért kérem a segítségeteket.

Üdv: Laci
(#) Tom025 válasza Kocska hozzászólására (») Szept 12, 2007 /
 
Küldd el vagy linkeld be a progit, amit használsz, hogy ne merüljenek fel olyan dolgok, hogy nem ez a verzió volt az, mások a gomb, vagy egyéb beállítások rajta. Csak a .asm jó! Én sem értek a programozáshoz, de ezt meg tudom neked csinálni...

Üdv, Tom
(#) Kocska válasza Tom025 hozzászólására (») Szept 12, 2007 /
 
Hát csak a hex van meg. A programot innen szedtem ami vicsys cikkében van csak nem az eredetit hanem a módosítottat.

Base.HEX
    
(#) Tom025 válasza Kocska hozzászólására (») Szept 12, 2007 /
 
Mondom hogy csak a .asm-et lehet módosítani, sajnos a hex nem jó. Akkor várd meg Vic-et, hátha neki megvan még a módosított verzió assembly formátumban, és bele tud neked nyúlni.

Üdv, Tom
(#) Kocska válasza Tom025 hozzászólására (») Szept 12, 2007 /
 
Ok. Azért köszönöm. Remélem, hogy vicsys tud majd segíteni.
(#) dara hozzászólása Okt 1, 2007 /
 
Üdvözlök mindenkit .Énis épitettem egy órát,de vanegy problémám amit többenis leirtak,de nemláttam rá választ.
A bázis müködik,a prop-is mükszik,de össze vissza jelez.
Az az látom a kijelzést de nem folyamatosan.Hol a jobb oldalon hol a balon ,lent és fent,de nem a teljesen körben.
Ja és folyamatosan villog.HIába kapcsolom ki be a bázist.Vicsys propját probáltam legutobb.Azért irom hogy legutobb,mert már sokkal kiprobáltam amit itt találtam.
Van egy amivel betudom inditani,decsak a külsőkör világit
folyamatosan,az órákat jelzlő led világit,eltudom forgatni akijelzést,de más nemjelenik meg.
Az érdekesség az egészben hogyaz első ventivel fojamatos volt a kijelzés,csak azzal 10-20mp-után visszaált villogásra.A venti lötyögött azthttem az a baj.Tekertem másikkat,de nem áll be.Ha valakinek vanvalami ötlete megköszönném..
(#) vicsys válasza dara hozzászólására (») Okt 2, 2007 /
 
Sztem nagyon lassú a fordulatszáma a ventinek. (tekercs jó)
(#) dara válasza vicsys hozzászólására (») Okt 2, 2007 /
 
A fordulatnak kb mennyinek kéne lenni?Labortáprol probálom,állitottam 13-24volt között,de a villogás nemszünt meg.Bázison potival tudomszabályozni.Mint elözöekben irtam egy másik programmal nem villog,de csak a külső kör meg az órakijelzésevan.Se mutatok se számok,a fordulatot egészen alacsonyra letudom venni.
Következő: »»   20 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem