Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Aláfeszíteni próbáltam , hogy mennyire fogja , de nem akart megpattanni sehol.Gondolom jól megfogta , mert szépen aláment mindenhol a cin .És a vízi ónozáshoz mit szólsz neked van még?
Helyesbítést szeretnék eszközölni , illetve a mundér becsület miatt.
Mert ugye nem igazán jó lett a nyák ,és kifogásoltátok , de szeretném ezt pótolni, nehogy ez rontson az összképen. Két kép az egyik kb eredeti méret a másik 2400 Dpi be lett szkennelve, és még kinagyítva. Gulasoft , és Janikukac azt hiszem valami ilyesmire gondoltatok ugye? Ja még egy a keresztvonalak azért olyanok , mert eagle ban nem figyeltem rá , és némelyik mellé ment egy kicsit , de a padek szépek.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ti forrasztás után mivel szoktátok átmosni a nyákot hogy lejöjjön az esetlegesen szétfröcskölt gyanta? És ha véletlenül rányúltam a vezetősávra forrasztás közben akkor utána ne csapja ki a korrózió? Válaszotokat előre is köszönöm!
Legolcsóbb a denaturált szesz. Ezzel szépen lemosod majd lefújod vagy valamilyen védőlakkal Bővebben: Link vagy szépen átónozol mindent.
Ónozni forrasztás elött szoktam és utánna pedig denaturált szeszben feloldott gyantát szoktam rákenni a panelra ecsettel.
Csak most véletlenül rányúltam a vezetősávra és látszik is rendesen hogy ott szennyezett és nem szeretném ha késöbb nekiállna a korrózió szétterjedni. Köszönöm a gyors választ.
Rendesen ónozott réz nehezen fog oxidálódni. Én kémiai ónozót használok forrasztás előtt, de néha bizonytalan a hatása.
A szeszben oldott gyantát kifejezetten utálom, de izlések és .... Olcsó megoldás az átónozás vagy lakk amit linkeltem.
Az átónozást is lehet kémiai ónozóval csinálni? Mert én is azt használok és ha igen akkor milyen technikával?
Nem rossz. Lehet, hogy már túl alacsony a hőfokod, és az gond.
Bővebben: Link
De én fizikailag átónozóm, ha kell. A legtöbb esetben csak lakk amit linkeltem.
Igen én is ezt használom forrasztás elött. Szóval ha végeztem a forrasztással és denaturált szesszel átmostam a panelt akkor ezzel az ónnal ugyanúgy ónoztassam be a vezetősávokat?
Idézet: „akkor ezzel az ónnal ugyanúgy ónoztassam be a vezetősávokat?” Szerintem nem fog menni. Ez az ónozó csak a vegytiszta rézfelületre tud feltapadni. Forrasztás után nemigen fogod tudni ilyen szinten megtisztítani.
Én nem értem és nem tudom, hogy milyen ellentétek vannak a háttérben, de amit eyess vasalással azt szerintem csak az kritizálja aki utána csinálja vasalással.
Személy szerint még 0,4mm sávnak sem merek nekiállni UV levilágítással. De megcsinálom majd. Szóval tény, hogy nem a legtökéletesebb, de prezentációnak tökéletes!
Nem.
Forrsztás előtt kell használni a kémiai ónozót. Utána vagy lakk vagy kézzel szépen átónozod. Minden más megoldás költségesebb.
Nem kritizálom, nem értem miért gondolod, de ez a te dolgod. Nem is lenne szép , ha kritizálnám, mert én is az ő technikáját alkalmazom, és nagyon vékony vezetőket is ki tudok vasalni, kb amilyenek ő.
Eyess: feltudnál rakni nekem egy file-t, amin az a bizonyos BGA rajzolat van ? Ha lehet olyat, ami az egész lapot beterítő mennyiségben van, hogy többször tudjak próbálkozni, és ne kelljen sok lapot felhasználnom?!..
Üdv!
[off]
Tudod: kinek nem inge nem veszi magára Én csak próbálom összeraki az olvasottakat és te szóltál hozzá utoljára így erre válaszoltam. Továbbra is az a véleményem, hogy aki 0,4mm vagy még kisebb vezetősávot készít vasalással az mazoista és nagyon elszánt a technikával kapcsolatban.
Fotóval, és vasalással is 0,3-at lazán meg tudom csinálni. Nem csak dry-al, p20-al is. Lsd: Bővebben: Link Ezt még régebben követtem el, p20-al. Valamelyik nap szintén 0,3-ast vasaltam, kijelző láb közé, és semmi zárlat. És még lejjebb tudok menni. Ez csupán a sok gyakorlás.
Üdv!
Értem az ónozást értettem félre mert kémiait hittem a fizikai helyett elnézést.
Már értek mindent és köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget
Látod én nem vagyok ilyen bátor. Főleg mert idő is kevesebb. Próbálok biztosra menni ezért én UV párti vagyok. Persze hibák itt is akadnak.
Egyébként hibátlan megpróbáltam géppel lefényképezni.Csak olyan közelről , csak a szkenner tudja , mert a gép nem tud olyan közelre zoomolni , hogy szép éles legyen.De feltettem.
Janikukac : Pillanat , és felteszem neked a BGA át. Blackdog : Nem vagyok mazoista csupán a minőségre törekszem , és próbálom átadni is . illetve valóban ki szoktam tartani egy dolog mellett, amíg az nem olyan amilyennek szeretném, hogy legyen.És nem árt ha az ember tudja , hogy hol van az a határ amit még meg tud csinálni ez egyben jó érzés is .A határ a csillagos ég.
Én is az UV mellett vagyok igazán, de elfogyott a fóliám, és a vasalás gyorsabb.
Vasalás gyorsabb???
5 perc a levilágítás és hagyományos fénymásoló papírt használok. Nem veszek fóliát. Mindezt A3 méretig.
Sziasztok!
Átszeretnék állni a hidrogén-peroxid+sósav összeállításra viszont ott probléma merült fel hogy fodrászkellékes azt mondta hogy már nem gyártanak 30%-ost csak 18%asat és abból is csak ilyen krém formába tudott volna csak adni. Kérdésem az lenne hogy a 18%os is elég? Meg fodrászkellékesen kívül hol lehetne beszerezni? üdv
Parancsolj , de ha ezt mind kinyomtatod hát mindegy te tudod.
Blackdog : Nem vitatom én a dryt , mert jó az is , de ilyen kis méretekben még nyomdai fóliás levilágításnál sem biztos , hogy jó lesz .Nem is a maszk miatt hanem az előhívó könnyen roncsolja már ilyen vékonyságban a vonalakat , és még ott a maratás is .Tudom gyárakban stb így készül , de az teljesen más gyártási technológia, még ha valamilyen szintem egyezik is .
Szia!
Nem igaz, gyártanak. Keress valami jobb vegyszerboltot. Ha fővárosi vagy, Azúr Vegyszerbolt, József krt. De ezt már vagy 1000-szer leírták.
Ja, aztán elő kell hívni, a dryt először fel kell laminálni. Szóval.... Amúgy 12 s világítok.
Eyess: Nem akarlak ugráltatni, csinálnál egy olyat, ami nem pixeles, és mondjuk 3, max 4 van egy sorban, sokkal ritkábbra, ennyit sose fogok levasalni, nem gondoltam, hogy ilyen sok lesz. Bocsi!
Teljes lapot kértél na de várj , akkor pillanat , és kész.
Előre lakkozott nyákot használok. A levilágítás 5-8 perc alatt megvan. Az előhívás max. 2 perc. Így max. 10 perc amiből garantáltan 8 percte másra fordítok és nem fárasztom a kezem.
Majd, ha nyák mellett pelenkát, bugyit, zebkendőt és egyéb marhaságot is kell vasalnod akkor rájössz, hogy szép-szép a vasalás, de mennyi mást is lehet helyette tenni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |