Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
A segédtáp GND és a +/-91V GND a rajzon nincs összekötve.
Jaa, szóval 6 pines csati kéne felülre, mert ott is van GND pont a főtáphoz képest? Értem már. Köszönöm!
Na ez az amikor ilyen jó zsúfolt kócba kell most új vezető sávnak helyet találni. Mit szólnál hozzá, ha a LTV817 alatt futó TL494 1-es 16-os lábaira bemenő kis GND pontot megcsapolnám egy egyszerű huszárvágással áthidalnám felülről, majd a dióda hídhoz kötném a másik végét szépen mellé és a sáv meg a - és a AC lába közt 1mm-es lenne átrendezném és úgy fel ívelne a 6-láb ez lenne (jelen esetbe a 6 pines csatinál a 3-as vagy 4-es láb) ?
Nem erre gondoltam. A kimenő feszültség GND-jét függetlenül hagynám. Elég volna egy helyen biztosítani az átütési szilárdságot.
Szóval van egy AGND és egy BGND ? Az AGND a segédtáp, a BGND pedig a szekunder kondik közt lenne ?
Módosítottam picit rajta. Íme:
Drukkolok, hogy működjön. Ha hozzájárulsz akkor koppintom
Azt még véltem felfedezni, hogy az 1-es és a 3-as 2SK2837 mindkét Fet lába ugyebár a közös Drain középső lába alul is meg felül is össze kötöttem szerintem felesleges, bár annyi hiba legyen, utólag ha majd mindenki gondolja, vagy felül hagyja meg a vonalat,(+ág) vagy alul az áthidalást választja. Közvetlen az EF25 jelű trafó felett látni, hogy ott is van egy felesleges áthidalás. Valamelyiket törölni lehet.
Szia! Én is megterveztem és majdnem elfértem a kijelölt méretben 5 mm -el lett nagyobb csak úgy, hogy minden rajta van. Amiket lehagytál én is kihagytam. Ebben is lehetnek hibák ezért át kell nézni építés előtt, és az alkatrészek méretéhez igazítani ha szükséges.
Ez tényleg egy 230V-ról üzemelő tápegység szeretne lenni? Azt komolyan gondoljuk, hogy a kimenete nincs érintésvédelmileg elválasztva a bemenettől?
Szia! Formás terv A két 0R15 ellenállásra a két source-nak kéne menni és az optónak.
Szia! Köszönöm a kritikát módosítottam úgy hogy a minimális leválasztó távolság 4,5mm legyen (vastag fehér csík) de a legtöbb helyen 7-nél is több feltételezve, hogy a trafót jól szigeteltnek tekintjük. Ha mást rontottam el írd le légy szíves! Előre is köszönöm!
Nem tudom, mert nem raktad fel jpg-ben
Viszont az eredeti verzióhoz azt még megjegyzésként megírmám, hogy végig kéne gondolni, hogy az alulra pakolt cuccokon kívül mi fog még jobban melegedni, és hogy azok milyen messze vannak a kondiktól. Az egyenirányító fent pl. tuti Wattokat disszipál majd, ennek a (nem kevés pénzbe kerülő) 400V-os kondi nem fog örülni, akihez "hozzásimul" az egyenirányító.
Szerettem volna egy oldalon megúszni, akár átkötés árán is, de ha sok kéne, meg ha sokkal egyszerűbb mehet két oldalra is. (Már én is gondolkodtam egyébként a két oldalon) Csak még sose csináltam kétoldalas panelt, de hát eszköz megvan hozzá, egyszer mindent el kell kezdeni
Itt a jpg. A greatz hűtőbordán lenne az alsó sor fettel és a diódákkal, ezenkívül az összes tranzisztorra lehet tenni hűtőbordát, bár nem építettem meg így nem tudom mi melegedhet még ezeken kívül, mert nem kaptunk leírást róla, csak egy nyákrajzot!
Reloop: Azt is javítottam.
Úgy gondoltam a 10A megy fölülre, és L2 csak N-t kap
Sikerül mindig generálnom egy új hibát
De hátha majd most... vagy most se
Több hibát nem találok. Példásan egyszerű és áttekinthető a rajzolat. Sokat tanulok Tőled
Remélem akkor nincs is benne több hiba!
Szeretnék megkérni egy modit, hogy az összes hibás verziót törölje, nehogy valaki azt építse meg! Előre is köszönöm!
Hello!
Én a források vezetékét, nem vinném át a trafó primer lábai között. Az 300V-okat lepkézik. A Gate ellenállás pöttye is túl közel van hozzá. Ha beporosodik, átüt. A vezérlőtrafónál is át kellene gondolni, hol mekkora villany van a forrpontok és vezetősávok között. üdv! proli007
Szia! Neked is köszönöm az észrevételeket. Javítottam amit tudtam! Ha még mindig akad valami amit kifelejtettem volna kérlek írd le azt is!
Előre is köszönöm a többiek nevében is!
Piszok jó lett! Nekem a Te variációd nagyon tetszik! Gratula!
Szép.
Szevasztok! Megterveztem egy koppanásgátló nyákját, mert az eredeti nyakhoz nincs megfelelő relém. Igaz meg az én rajzomon sincs betéve a relé csak a diodaja. 1db 47k-s ellenallast kihagytam mert 2db-ot akarok készíteni belőle egy egy sima relével. Legyetek szívesék nézzétek át nem-e rontottam valamit. Mellékelem a rajzot és persze a tervet is.
Szia! Hol is kezdjem.. Baloldalt felülről a 3. csatlakozó indult a gnd-nek ha jól nézem, de sajna útközben elkeveredett és csak 5 alkatrészig jutottál el vele, mivel a 470µF-os kondi bekavart. A ledek polaritása se jó, elsőre ennyi ezeket javítsd ki, ja és ha feliratoznád az alkatrészek értékét százszor egyszerűbb lenne neked is átlátni!
Köszönöm! Tényleg szépen bekavart a kis kondi-.-",de kijavítottam. Mellékelem a javítást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |