Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Adott egy alaplap: Asrock GM31-VS és egy processzor Pentium D 661 (3,6GHz) indításnál a következő hibaüzenettel újraindul :this cpu cannot be supported (nem támogatott processzor). A alaplap CPU listájában pedig szerepel ez a processzor http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=G31M-VS Lehetséges, hogy valójában nem támogatja vagy csak beírták a listába? A bios viszont látja a procit csak belépés után kb. 3-4 másodperccel újraindul. A történethez, hozzátartozik, hogy a processzort, most adtam el, nálam 4 évig hiba nélkül üzemelt (működő gépből lett kiszedve a processzor 100%, hogy jó) és aki megvette, az írja, hogy ez a hibajelenség. Az nem mondja el, hogy az alaplapja előtte mivel ment, vagy, hogy azt is most vette -e. Hátha valakinek van ötlete, mert így távgyógyításban nem az igazi megoldani a problémát. Előre is köszönöm.
Honnan tudod, hogy 661-es a CPU-d? A 662-es pl. nincs rajta a listán, és kb. 30 Wattal többet fogyaszt.
Onnan tudom, hogy tudom mit vettem annak-idején, meg itt a kép a CPU-ról azon meg olvashatóan rá van írva a típus.
Közben még annyit megtudtam, hogy előtte egy E3300 Celeron DUAL Core-val ment az alaplap.
Ha jobban megnézed a supportlistát, akkor lesz ott egy aprócska (D0) felirat a 661 mögött. A Te CPU-d (ha a megfelelő adatbázisokban elolvasod) nem D0 revíziós, hanem C1 revíziós. Ami korábbi, mint a D0, és nem szerepel a listán. Ez akár indok is lehet az alaplapnak arra, hogy ne kezelje. Gondolom a revízióváltásnak oka volt az Intelnél, és simán el tudom képzelni, hogy az az "ok", az okozza a gondot.
Köszi a segítséget, akkor ez a baj. Szerintem mi találgathattunk volna egy darabig.
Még egyszer köszönöm.
sziasztok nekem a kovetkezo broblemam van.a gep mukodik de kikapcsolaskor leall a windows es a gep mukodik tovabb ,szoval nem allnak le a ventilatorok nemalszik ki a led es meg a vinya sem all le.ha a tapot kihuzzom akkor megszunik,de mihelyt vissza dugom roggton indul a gep.mi lehet a problema,alaplap?
hali mindenkinek!
Na azért nekem is befutnak néha a problémák. A gépemben az adattároló vinyó egy Samsung 160 GB-os merevlemez. Egyszer azt írta ki reá a HardDisk Sentinel nagy piros villogó "X" kiséretében, hogy azonnal mentsem róla adataimat, mert meghibásodás várható. (valami felpörgési sebességre meg csapágyhibára hivatkozott /6 éves vinyó/). Na én aztán mentettem is ezerrel, majd aznapra kikapcsoltam a gépet. Amikor leközelebb ismét beindítottam, a HDS azt írta ki, minden rendben, a kondició és teljesítmény 100 %. Na erre én úgy voltam vele, hűű de jó vicc volt. Tegnap viszont a rendszerlemezem kezdett el rosszalkodni, úgy indított, hogy nem látta a BIOS. Erre fel szétszedtem a gépet és egyedüliként csak a rendszerlemezt nyüstöltem. Akkor viszont látta és beindult róla a windows, s azóta sincs semmi baja. Viszont eltünt mellőle a 160 GB-os lemezem, illetve a HDS szerint az hibátlan és ott is van, ám a windows simán csak egy "lemezes meghajtó"-nak látja és mindenáron formázni szeretné. Naná hogy nem engedtem, hisz minden adatom, fotók és egyebek - rajta vannak. Ilyenkor mi van? Ha leformázom, minden bizonnyal újra jó lesz, de elvesznek vele az adataim. Annyit meg nem ér meg az egész, hogy szaladgáljak vele a Kürt Kft.-hez sok pénzért helyrehozatni. Van-e valami megoldás, program, más egyéb okosság erre, hogy formázás előtt legalább az adataimat még átmenthessem valahová? Aztán ha majd újra okké minden, legfeljebb visszamásolom. Eredetileg három partició volt a lemezen, de most egyben látja az egészet. Mit tegyek? Valami régebbi gépen Norton Commanderrel próbálkozzak? Ott viszont lehetséges, hogy nem ismeri fel a 160 Gb-ot. Esetleg egy DOS-sal, mint a kőkorszakban? JÓTANÁCS?
Üdv!
Jó tanács - ha más is használja a gépet, neki se kéne véletlenül formázni a vinyót, érdemes lehúznod róla a kábeleket ha pl nem vagy otthon. Ha NTFS fájlrendszer volt a meghajtókon, nem fogják látni a régi DOS alapú rendszerek. Egy Live Linuxból kéne megnézni, hogy mi a helyzet. http://software.opensuse.org/121/hu - mondjuk a Live KDE -t töltsd le - ezt nem kell telepíteni sem. Ha keresel, még van sok féle ilyen linux. Ha minden jól megy, indulás után a - mint a windows asztalon - látni fogsz lemez meghajtó ikonokat. Jobbklikk, és valami olyat keress, hogy felcsatolás, mount, csak olvasható módban. Így talán tudod olvasni az adatokat. Windowsra a GetDataBack, Recuva adatmentő progikat szoktam használni - nem kell mondjam nagyon sok létezik még.
Ezt a gépet csak egyedül én használom. Aztán meg ilyeneket csinál nekem ... (A gyereknek van másik...)
Most kiszedtem a vinyót, mert - bár a HardDiskSentinel látja és persze kiválóra értékeli, ám a Windows csak "egyetlen" meghajtónak látja a három részre particionált meghajtót és mindenképpen formázni szeretné - ha én hagynám. Feltehetőleg NTFS rendszerben vannak rajta az adatok (iratadatok, fényképek, filmek, egyéb pénzügyes dolgok, stb.) hisz a teljes gépi cuccom, /a pendrive-okat kivéve/ többnyire mind abban van. Na már most: ha az általad javallott Live KDE-t használom, akkor mi lesz? A windows ezeddig "csak" látta valahogy a lemezt, de akkor talán majd bele tudok vele nézni ... sőőt esetleg még lementeni is lehet? Vagy arra egészen más okosság kell? (Úgy gondoltam, hogy valahogyan átmentem az adataimat máshová, aztán utána hadd formázzon az a windows, ha már annyira nagyon akarja) Van itt egy másik gépem is, de annak kissé régebbi a cuccosa, azaz egy 566MHz-es celeron proci valami P3-as alaplappal. Azok vajon látnak már 160 GB-ot? Mert van még tartaléknak a pincémben egy P1-es is Win98-cal, ami viszont az MMX 233-as procijával és ósdi BIOS-ával feltételezhetően még nemigen. Így azt már alapban elvetettem, mint ötletet.
Üdv!
A HD sentinel mit lát a partíciók helyén? Képet is rakhatsz fel róla. Bármely Live Linux egy másik operációs rendszer, nem kell telepíteni. Letöltöd kiírod egy (RW) CD-re és hajrá. Ez biztosan nem akarja megformázni a lemezed, nem próbálja meg javítani. Jó esetben menteni is tudsz majd. Hülyeségnek tűnhet, de Windowsnál egy véletlen mozdulattal is megnyomhatod az OK gombot, hogy leformázza. A Win98 nem olvas NTFS fájrendszert. Valószínűleg elszállt a partíciós tábla, így más Windows XP se látná.
A getdataback-el jó esély van az adatmentésre.
Mielőtt nekifogsz bárminek is, van egy alapszabály, amit mindenképpen be kell tartani: A Sérült hibás hdd-re nem írunk és nem próbáljuk meg semmivel sem javítani. Ezt csak a teljes adatmentés után célszerű megpróbálni. Töltsd le ezt (hirens boot cd). Írd ki cd-re és bootolj róla. Ezen megtalálod a getdataback progit és még jó néhány hasonló rendeltetésű dolgot is.
Helo!
Nézted már hogy a kapcsolod nem e rossz? Vagy ha nem akkor nézd meg hogy biztos a leállításra kattintottál és nem a készenléti üzemmódra.
Hááát - én most képet sajna nem tudok róla reprezentálni, mert időközben kiszedtem, és itt van az asztal alatt. Mert a nagy gépnek mindenképpen mennie kell (ezen fizetem az összes számlát, ide jön minden fontos dolgom) és nem lehet itt napokig szétszedve és mindenféle kisérletek közepedte.
Majd a másik géppel megpróbálom a javasolt gyógykúrát, s talán akkor lesz valami kép is belőle. Így emlékezetből csak azt tudom mondani, hogy a HDS is csupán egy lemezes meghajtónak látta, de külön-külön a particiókat rajta azt nem. Csakis az egészet - úgy egyben ... Talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy kiírt közven valami hibaüzenetet és én azt egy papirfecnire feljegyeztem: -ohci1394.sys sérült Lehet hogy ez lenne benne a megoldás kulcsa?
Üdv!
A linuxot azért ajánlottam elsőre, mert magyarul is tud. Az ohci1394.sys nek Firewire eszközhöz lehet köze, egy belső hdd-hez nem hiszem, hogy lenne köze. A GetDataBack progi sem rossz, de windows alatt néha nagyon lassan mutat valamit a részletes lemezvizsgálat. Ki kell várni. Az ingyenes verziónak vannak valami korlátai is.
Firewire eszköz nincs a gépemen, legalábbis én nem tudok róla.
Hello!
Letöltöttem ezt az általad ajánlott valamit (Hiren's Boot CD). Mit kell vele csinálni, mert én biza úgy láttam, hogy elég sok progi van rajta - mindenféle dolgokra. Melyik lenne a nekem való, ami legalább némi betekintést, vagy esetleg kimásolhatósági lehetőségeket biztosít a "rosszalkodó" vinyóhoz? A GetDataBack-ot én nem igazán láttam rajta, pedig rendesen kicsomagoltam ...
Hoppá, a getdataback valóban nincs rajta. Viszont a recovery kategóriában van egy csomó esélyes program. Használatuk előtt inkább olvass utána, nehogy még nagyobb kárt csináljanak...
Pont ezért kezdtem volna egy linux-szal. Talán jobban dokumentált, de a live indítása még leírást se igényel, az elején magyarra állítani a nyelvet és elolvasni, követni az utasításokat - lényeg, hogy ne telepítse fel a linuxot.
Ami Live az megy telepítés nélkül, de lehetőség van telepíteni is. Ha egyszerűen elérhetők a partíciók, akkor az Asztalon látszódni fog valami.
Már bocsika, de még nem kezdtem el semmit és nem csináltam semmit.
A linuxot se nagyon ismerem, bár már elég sokat hallottam róla. Néztem a neten ezeket az ajánlott "live" megjelölésű dolgokat. Nekem melyik lenne jó? Vagy teljesen tök mindegy, a lényeg hogy linux legyen? és ez a sokat emlegetett linux valami lemezről /esetleg pendrive-ről/ boot-oljon, vagy simán el tud menni az XP alatt is? Ha legalább odáig eljutnék, hogy a particiókat és a könyvtárakat látnám, már az jó lenne. Ha meg lehetne róla/vele másolgatni - az király. Ezeddig csak a "pingvines" SuseLinuxot nézegettem, de akkortájt pusztán kiváncsiságból. És sokat hallottam még az Ubuntu-ról. Ez a "live" megint valami más lenne?
Egyszerűen az általad letöltött - és CD-re kiírt - lemezről kell a gépet bootoltatni.
A többi már megy magától szinte...
Üdv!
A live egy típus, ami arra utal, hogy nem kell telepíteni, de használható rendszert ad. Lehet válogatni http://www.szoftverbazis.hu/kategoriak/linuxliveverziok.html A letöltött ISO file-t praktikus újraírható lemezre írni, és arról bootolni. USB-re is át lehet faragni ezeket, de ha van optikai meghajtó akkor ne bonyolítsuk.
Az általam ajánlott cd-n is van egy kicsi live disztró. A több disztróval ellentétben az az előnye van, hogy már alapból tartalmaz egy csómó recovery programot. Direkt ilyen esetekre van kitalálva. Ha lesz időd, egyszer próbáld ki...
Sziasztok. van egy Dell GX60 -as gépem, és egy frissen felhúzott WinXP rajta.
Egy nyomtatót csatlakoztattam, típusa HP laserJet 1100, illesztőprogramja rendben, a nyomtató eddig működött most a telepítés közben azzal fogad a wifos, hogy a megadott port ismeretlen. Szerintetek mi lehet a probléma?
Üdv!
Rendesen telepítve van a párhuzamos port, biosban engedélyezve? Ha jól láttam azon működik. Ha a nyomtató bekerül a nyomtatók listájába, akár valami hibával is, akkor jobb klikk és Port-beállításokat kéne átnézni. HP-nál nagyon ajánlják, hogy ne legyen csatlakoztatva a nyomtató, amíg nincs telepítve a driver, ez USB-nél okoz néha gondot.
Köszönöm a segítséget, a probléma megoldódott, a portot Az eszközkezelőben LPT1 -ről LPT2 -re állítottam be, és ez megoldotta a problémát.
Egyébként a BIOS -ban bármilyen módot ( ECP EPP) és bármilyen báziscímet (278H, 378H) állítottam be semmi nem történt, XP alól viszont, egy egyszerű "névváltás kelett és működött.
Viszont van még egy problémám.
Adott egy Webkamera, amiről semmi értelmeset nem találok az interneten, az eszközkezelőben is csak ennyit találok: USB\VID_18EC&PID_3299&MI_00\6&CF81FF8&0&0000 Köszönöm mindenki segítségét.
Köszi. Megpróbálom.
Mindenesetre időközben a másik gépemben sikerült felélesztenem és kissé körülrajzolnom a lemezes meghajtót és minden problémáját. A "Sajátgép" képen helyi lemeznek értékeli. A "lemeztulajdonságok" már valamivel többet mond. Nincs rajta az NTFS partició és valami RAW-fájlrendszerként kezelné, és amit persze formázni szeretne mindenáron. A Hard Disk Sentinel már egész jól értékeli, szinte mindenét látja, tán jónak is tudja, de ... Ja, és a rajta levő három particióból csak a legkisebbiket, a 30 GB-osat látja. A másik két 65-ös simán elveszett a ködben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |