Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   138 / 244
(#) compaqamplifier válasza bajtaig hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Kösz Amúgy most ezt úgy küldted hogy ezt most zeneíráshoz is fogom használni és majd 30 éves korom körül ha beállok haknizni hangtechnikusként akkor hangosításhoz is szeretném.
(#) szalkagyuri hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Értem és köszike mindenkinek most hangfalat vegyek vagy csináljak mert cuccom az nincsen egy ilyen projekthez pl a fából készül azt ki is kell vágni akkor végül is ezek a beépített erősítős aktív hangfalak nem jók?
legalább is a szavatokból erre bírok következtetni
valameik fórumtár azt mondta ha megveszem "nem csak a zenéléstől de az élettől is" elmegy a kedvem!
(#) csabacsaba hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Hali!
Valaki tudna segiteni?
(#1286277) kerdesem?
(#) reloop válasza szalkagyuri hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Szia! A kiszemelt példányt felejtsd el! Magával az aktív hangsugárzóval semmi gond. Csak nézd meg, annyi pénzért mi egyebet is lehet kapni: Bővebben: Link
Írj valamit az elvárt teljesítményről, mekkora teret kéne behangosítani vele, és melyek az elvárt minimális szolgáltatások.
(#) habazutty válasza szalkagyuri hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
A bóvlit kell kerülni. Szemmel láthatólag az általad linkelt masina ebbe a kategóriába tartozik.
Hasonlítsd össze egy JBL vagy RCF estleg wharfedal műanyag aktív ládával. Igaz messze nem egy árkategória, de képesek kellemes meglepetést okozni.
El kell döntened mik az igényeid. Ha az előbb említett esküvős/ egyéb hakni a cél, akkor egy keverőerősítő meg két 12" méllyel szerelt ládikó simán elegendő lehet. Bármikor megtámgatható monóban egy subbal stb...
Jelentős időt az aktív hangfal nem fog megtakarítani Neked sem a cipekedéstől nem ment meg.
A diszkrónika csinált egy átfogó hangfal tesztet az aktív / műanyag ládákról egészen a belépő kategóriától. Érdemes lehet elolvasni. Online is fent van
(#) habazutty válasza habazutty hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást a használt hangtechnikai "piacon" fogod meglelni. Két fából készült kompakt + egy végfok (lehet keverőerősítő is) + keverő na meg amit még szeretnél (visszhang effekt stb...) két db állvány nagyon jól tud jönni a ládáknak, hogy ne az emberek "talpa alól szóljon a muzsika".
(#) compaqamplifier válasza szalkagyuri hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Én azt mondom csinálj, Urbánnál egységcsomagból a hangerősítő gyorsan összedobható.
(#) Haliapu hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ismeri-e valaki közületek a Behringer MDX 1800 8 csatornás Limiter esetleg valaki tudna magyarnyelvű kezelési utmutatót küldeni, vagy esetleg kapcsolási rajzot. Előre is köszönöm.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy 600W-ow Garry hangszónak lehet olyan ládát tervezni, természetesen mélynyomáshoz, amihez nem kell hangváltó? Ezt hallottam/olvastam. A hangváltó, nem tudom jól írom e, krosszóver, sokat vissza vesz az erősítő teljesítményéből? Ezt is hallottam. Köszönöm!
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Aktív hangváltó kell a végfokok elé és ez nem csak garry szórókhoz jó.
(#) mraulajos válasza sound.man hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ez oké, csak nekem keverőerősítőm van, amibe ugye a végfok benne van. Ebben az esetben mi a helyzet, az én elgondolásom nem járható? Köszönöm!
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ebben az esetben csak a passzív hangváltó járható.
(#) Haliapu válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Szia, egy kicsit több adatot tudnál adni arrol a Garry-rol ? Esetleg fényképet ?
(#) szalkagyuri hozzászólása Aug 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok kellene a segítségetek megint
igaz említettétek nekem hogy, a vaterát mint piacteret felejtsem! de találtam két dolgot amit szeretnék megmutatni nektek hogy érdemes e? megvenni egy szintit és 1 mikrofon lenne rákötve

ez lenne a keverőpult:
Bővebben: Link


ez lenne a hangfal? ez 1 db
:Bővebben: Link
(#) mraulajos válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Íme a képek, már ahogy a ládában le tudtam fotózni.
(#) mraulajos válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Még három kép. Csak kiszereltem, mert a láda át huzatolása történik és át kell csiszolni, gondoltam a portól csak meg óvom. További kérdésem az lenne, hogy ilyen teljesítménynél megfelelő ez a vezeték csatlakozási módszer ami itt található? Köszönöm!
(#) ptesza válasza szalkagyuri hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
A keverő elkelt ,vagy te vetted meg? A TOP ládát meg inkább ne vedd. Piezós , ismeretlen mélyközép , csak 1 db van. Ilyent te is tudsz építeni , ha nem jobbat. Az építőelemek kaphatóak , a hangszórót meg inkább magadnak válasz ki.

Használtban már az első oldalon jobbat találtam.

http://djborze.hu/hirdetes/peavey_hp_400
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Erre is ugyan úgy kell hangváltó. Ha nem aktív akkor passzív! Nélküle nem célszerű használni.
(#) Davidd hozzászólása Aug 28, 2012 /
 
Szevasztok!!!Alakul a két kis toppom, mar csak az előlapot kell befogatni es a subcsoveket kell leesztergályoztassam. Beszeljenek a képek.
(#) soos csaba válasza Davidd hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Szevasz, na ez így mar szép, csináljad hogy tudjuk ki próbálni! Kíváncsi vagyok a hangjára.
(#) mraulajos válasza sound.man hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Köszi az eddigi infót. Az hogy értelmezhető pontosabban hogy nem célszerű használni? Nincs meg a megfelelő hanghatás-teljesítményleadás, káros az erősítőre-hangszóróra (?)stb. Olyan infóm is van, hogy ha hangváltót rakunk egy hangsugárzóba, az vissza vesz a teljesítményből (elveszik). Nem tudom ebből mi igaz.? Ennek a hangszórónak ez a láda ami a képen van, állítólag úgy van méretezve, hogy minél jobban mélyítsen. Lehet hogy hülyeséget beszélek, de nekem ezt mondták. Azért érdeklődöm most jobban, mert szét van szerelve. Új borítást kap a láda, és lehet raknék bele hangváltót. Javaslatot is szeretnék, hogy milyet célszerű, érdemes bele rakni.?
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Ismerem ezeket a ládákat, sub rezonátor névre hallgat vagy csőláda. Látod, hogy egy bassreflex láda elött van egy hangolt "cső" ami bizonyos frekvenciákon kiemel így valamivel jobb a láda hatásfoka. Hallottam ilyen ládát, nekem ez ami neked van annyira nem jött be valamiért. Hangváltó azért kell, hogy a mélyláda csak a mély frekvenciákat, a közép csak a közép frekvenciákat, a magas csak a magasabb frekvenciákat kapja. Gondolj bele, mi lesz ha a magasra a mély frekvenciákat adod.. Semmi jó. 1 az, hogy nem fogja tudni leadni, mert egy magasnak a mély frekvenciákon már jócskán minuszba megy az átlag érzékenységtől másik az, hogy nem is fogja bírni mert nem arra van kitalálva -> leég. Ha a mélyládád a kapja az egész sávszélességet akkor a középmagas hangok csak fűteni fogják a hangszóró lengőjét és emellé még csúnyán is fog szólni. Ezért használnak aktív illetve passzív váltókat. Aktív hangváltó az egy elektronika ami az erősítő elé kell bekötnöd. Az erősítő már csak azokat a frekvenciákat erősíti amire neked szükséged van. Nagyon sokat tud dobni egy aktív hangváltó a rendszer hangerején és minőségén. Hátránya: több erősítő kell. Minél több útban akarod használni annál több. Passzív hanváltó a végfok után megy. Hátránya ahogy írtad valamennyit teljesítményt visszafog, de azért annyit nem mint ahogyan te kihangsúlyoztad. Csak passzív alkatrészekből szoktak felépülni, tekercs, ellenállás kondenzátor. Te ládádat olyan 100-150Hz-en kellene vágnod mert direkt sub-ra van. Passzív hangváltónál figyelembe kell venni a hangszóród ellenállását is. 8 ohmos hangszóróra ha olyan hangváltót kötsz ami 4ohmra terveztek teljesen más helyen fog vágni mint a megadott vágási frekvenciája. Én az aktív váltót támogatom.
(#) mraulajos válasza sound.man hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Köszönöm a tartalmas információt, minden tiszta és világos. Nálam csak passzív hangváltó jöhet szóba, mivel nekem keverőerősítőm van. Erre kérnék javaslatot, esetleg kitt formájában is szóba jöhet. Továbbá kérdezem, hogy egy ilyen teljesítményű hangszórónál, ez a vezeték csatlakozási forma elfogadható? A vezeték véget amit berakok a szorítóba érdemes leforrasztani, vagy csak csupaszon? Köszönöm!

100_2645.JPG
    
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Nincs vele gond tapasztalataim szerint. Kicsúszni stb nem fog. Kábelt amit beledugsz forraszd le mert idővel oxidálódik a kábel stb. Talán a SAL-nak van ilyen hangváltója olyan 100-150Hz-es keresztezési frekvenciájút keress. Kondit talán kikell majd cserélned benne és úgy tökéletes lesz.
(#) bencikusz válasza sound.man hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Én használok olyan hangváltót. Nincs vele semmi baj. Teszi a dolgát.
Minden jót.
B
(#) compaqamplifier válasza sound.man hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Emberiség egyik legnagyobb h*lyesége az erősítős mixer...* Akkor már használjanak aktív hangfalat...

*Meg hogy a nem hangfal rendszerű hangsugárzót annak hívjuk.
(#) mraulajos válasza sound.man hozzászólására (») Aug 30, 2012 /
 
Megpróbálom be linkelni, milyen hangváltókat néztem ki eddig. Bővebben: Link Bővebben: LinkMit szólsz hozzá? Ehezz a teljesítményhez nem találtam SAL-t.
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 30, 2012 /
 
Bővebben: Link Bővebben: Link Ezek is jók lennének neked szerintem.
(#) ptesza válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 30, 2012 /
 
(#) sound.man válasza ptesza hozzászólására (») Aug 30, 2012 /
 
Nem..
Következő: »»   138 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem