Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Teljesítmény -LED, powerLED (pl. Cree, Luxeon) vezérlése
Témaindító: george_b, idő: Nov 30, 2007
Témakörök:
Köszi a választ. Sajna nem találtam még megfelelő driver kapcsolást.
Sziasztok!
4db Cree XML T6 típusú ledet szeretnék sorosan táplálni. Találtam itthon egy 24V DC 1.5A-es kapcsolóüzemű tápot. A kérdésem annyi, hogy mindenféleképpen kell egy áramgenerátor a sor elé? A ledek max 3A-t kaphatnak de nekem elég ha 1.5A-en hajtom őket így legalább nagyobb lesz az élettartamuk.
Mindenféleképpen kell áramgenerátor, akár előtétellenállás formájában is.
Köszönöm!
Akkor szerintem megépítem Skori utolsó generátorát Bővebben: Link Ezzel csak az a baj, hogy 18V-ig mehet a bemenet, nekem pedig 24V-os a tápom. Mit kellene rajta módosítanom?
Sziasztok. Két darab 1W-os ledet szeretnék 44-35V között üzemeltetni. Darabonkét maximális áramfelvétel 350mA és 3.2V feszültség. Es persze az akumlátorok feszültségétől függetlenül mindig max fényerőn kell világíttaniuk.
Kisebb feszültség nem áll rendelkezésre? A 45V határeset, hogy normál kapcsolóüzemű tápIC-t használj. Például az LM2576HV egy elérhető alkatrész.
Az a gond, hogy nem. Itt nálunk meg nem találok, csak LM2576T-t, de ha jól látom ez is megfelel. Gondolom ezzel a kapcsolóüzemű IC-vel csak a feszültséget szabájzom, szóval kéne még ezután egy áramgenerátor is ? Vagy, hogy is van ez?
Szia!
Meg lehet vele csinálni csak kell hozzá egy műveleti erősítő.Bővebben: LinkEzen a linken megtalálod a leítást.Ha kell panelterv azt is tudok adni. üdv
Szia,
Igen ezt a kapcsolást. A ledeket sorosan illene kötni az áramgenerátorra. Azt,hogy 1 vagy 2 áramgenerátoros kapcsolást építesz neked kell eldöntened mi a fontos:üzembiztonság,költségek stb. (Gondolok itt arra,hogy ha 1 áramgenerátorra kötsz 2 ledet ez a legolcsóbb.Ha viszont ez egyik led tönkremegy a másik sem világít a soros kapcsolás miatt.Üzembiztonságban a 2 led külön meghajtással a jó,mivel az egyik meghibásodása esetén a másik még világít) üdv
Akkor meg is rendelem a ledeket, alkatrészeket. 3W-os ledeket fogok rendelni, és csak egy áramgenerátor lessz.
Esetleg, még azt a paneltervet elküldhetnéd, ha nem gond. Köszi;Szia
Szia,
Csatolok egy beültetési és egy paneltervet.A kapcsolás lényege megmarad de kevesebb alkatrésszel.Nekem bevált. üdv
Köszönöm széped, de már megrendeltem ehhez a kapcsoláshoz az alkatrészeket. Ha más nem megpróbálkozok én a panel megtervezésével.
Szia!
Ez nagyon jónak tűnik! Jól látom, hogy van benne két SMD kondi is? Tennél fel egy kapcsolási rajzot is? Ez 3A-t tud max.-ban, igaz? Mekkora árammal próbáltad? Méret, melegedés? Kösz! Öreg
Szia,
Igen van benne 2 SMD kondi. Kapcsolási rajzom nincs,a csatolt kép alapján dolgoztam. Az LM2676 3A tud az adatlapja szerint. Eddig max 1A kimeneti árammal próbáltam mert ilyen led-ek vannak(voltak) a nappaliba. Vin=24volt,Iout =1A, Vout kb 20V(2 led sorba) a TO220-as tokos dióda és az IC hűtőzászló nélkül üzemel lassan 2 éve. Próbáltam még 3 db 10W-os led soros kapcsolású meghajtására bár ez csak deszkamodellként működött kb 4 órán keresztül.Itt sem volt vele gond. üdv
Szia!
Kösz az infókat! A dióda milyen típus? Kösz! Öreg
Szia,
Én STPS8H100-at használok mert ez van itthon. A dioda legyen gyors(schottky),áram és feszültségtűrése az alkalmazásnak megfelelő. üdv
Szia!
Kösz. Még egy kérdés: az ML7812 csak a 24V-os tápfesz miatt kell, igaz? Ha én 12V-ról hajtom, az kihagyható. Vajon elég neki a 12V? 2 db sorba kötött LED-et kell neki hajtania, arra elvileg elégnek kell lenni... Jól okoskodom? Öreg
Szia,
Nézd meg a led adatlapján mekkora a nyitófeszültsége az áram függvényében.A 10W-os ledeknek 9-11V a nyitófeszültsége.Ebből 2 sorosan már sok.Az 1-3w-os ledek nyitófeszültsége 3,2-3,7V között mozog általában.Adatlap mindenképpen! A 7812 a műveleti erősítő tápellátását szolgáltatja.Nézd meg az adatlapot mennyivel megy. üdv
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy szeretnék két luxeon power ledet meghajtani külön-külön, úgy hogy a fényerejüket tudjam változtatni. A tervem az hogy egy avr segítségével pwm jelet küldenék a led driverekhez hogy milyen legyen a fényerő. Az avr-t be tudom programozni csak a driverrel ütköztem problémákba. Tudnátok-e ajánlani valami jól használható megoldást, akár készre szereltet is? Úgy terveztem, hogy négy elemről szeretném meghajtani, vagy lítium akkuról és 350mA környékén üzemeltetném a ledeket. Köszi, Zoli
Szia!
Nézd meg a Monolithic Power Systems meghajtóit a Chipcad-nél, lehet kapni szerelt modult is.
Nézegettem de a szereltek bemeneti feszültsége minimum 9V és az sok nekem.
A CREE LED-es oldaluk alján van a LED meghajtó II. áramkör, MP2481-el van szerelve. Elvileg raktáron is van.
Igen csak az adatlapon azt írják hogy két ellenállást módosítani kell. Ha készre szereltet veszek akkor jobb lenne olyan amin nem kell módosítani.
Ez a CHIPCAD Kft. által gyártott komplett panel. A panelen van 2 jumper, amivel a STEP-DOWN és a STEP-UP/DOWN között lehet választani, valamint ki van vezetve az EN/DIM láb. Az áram 350mA-re van beállítva.
Sziasztok. Egy kicsi segítség kellene. Vettem egy 30 watt 3000 lumen power ledet de a hozzá kapott táp meg adta magát. Egy 19 vdc laptop táp volt .Az lenne a kérdésem hogy honnan tudom vagy mi alapján tudnám beazonosítani a ledet , hogy megnézzem mekkora táp feszt adhatok neki maximum?? Projektort kezdtem építeni és ez most megállított. Van egy kapcs.üzemű tápom amit le tudok állítani 21 vdc re 2.5 amper kb. Ez még belefér ?? Vagy nem??
Hali!
Sajnos nem tudok segíteni, de érdekelne, hol vetted a LED-et, mennyiért, illetve tapasztalataid szerint elég lesz a fényereje?
Igy nem is lehet beazonositani. A feszultseg nem szamit (nagyobb lehet), mert a LED-et arammal hajtjak.
Ez egy buheralt tap volt vagy a tapot meg be kell dugni valahova es azt utana a ledhez? Szerintem olyan 15V, 2A kellhetett neki kb. Meg egyszer: feszultsegstabilizalt tappal nem szabad ledet hajtani!
Sziasztok. Egy kicsi segítség kellene. Vettem egy 30 watt 3000 lumen power ledet de a hozzá kapott táp meg adta magát. Egy 19 vdc laptop táp volt .Az lenne a kérdésem hogy honnan tudom vagy mi alapján tudnám beazonosítani a ledet , hogy megnézzem mekkora táp feszt adhatok neki maximum?? Illetve milyen típusú tápot kellene építeni hozzá. Projektort kezdtem építeni és ez most megállított. Van egy kapcs.üzemű tápom amit le tudok állítani 21 vdc re 2.5 amper kb. Ez még belefér ?? Vagy nem??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |