Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   335 / 1152
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Megnéztem az alaplap leírását.A fordított BIOS elem nem okozhatott problémát, mert nem tud fordított feszt adni a BIOS-nak.Egyes alaplapok viszont más kiképzésű elem tartót használnak (PL HP 7100) ahol ezt a hibát el lehet követni.
(#) Hury válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Üdv! A Google Crash Handler-t kell kivenni az automatikus indításból msconfigban, vagy pl egy CCleaner progival. Ez meg a google update néha akkor is fennmarad, ha a chrome törölve lett. Nekem nem volt fenn chrome, csak Earth,Sketchup,Drive.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Köszi. Erre majd feltétlenül odafiygelek.
(#) david10 hozzászólása Szept 2, 2012 /

Sziasztok lenne egy kis problemam a "Minecraft" jatek-kal.
Megnyitottam a jatekot es a gep meg kerdezte hogy a engedelyezem-e a jateknak az internet hozza ferest,az engedelyezest akartam de sajnos veletlensegbol a "nem engedelyezes"-re kattintottam
mit tudjak csinalni hogy ismet komunikajjon?
Valaszotokat elore is koszonom.

minecraft.JPG

(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Üdv!

Szerintem a tűzfalban engedélyezned kell és ennyi... A képről sajnos nem derül ki, hogy milyen tűzfalad van.
(#) david10 hozzászólása Szept 3, 2012 /

Sziasztok,a Minecraft igy se megy
Csatoltam egy kepet a tuzfalrol.

mineC.JPG

(#) digixtibi válasza pika75 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

A kondi sok hibáért felelős lehet. Nekem már okoztak olyan hobát (mindenre gondoltam, csak a kondira nem), hogy vacakolt, kékhalál stb. Elkezdtem újra telepíteni és 70% lefagyott a telepítés, addig minden rendben ment. Egymás után többször is ugyanott fagyott le.
5 kondi csere és az alaplap azóta is hibátlanul működik.
(#) pika75 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 4, 2012 /

Nos, kicsereltem az elemet, de semmi nem valtozott. Viszont eszrevettem, hogy az eszaki vagy deli hid, nem tudom, de az amelyiken nincs hutoborda, nehany mp utan mar olyan forro, hogy egeti az ujjam. Gyorsan le is kapcsoltam. Memoria kiprobalva a fiam gepeben, tokeletesen muxik. A procit majd kiprobalom az apam gepeben, ez egy kicsit macerasabb, mert elobb szert kell tennem hutopasztara.
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Szept 5, 2012 /

Hali!
A kondit nem cserélted? Addig ne is várj javulást a míg azokat át nem vizsgáltad ,javítottad.A déli híd melegedése lehet a hibás kondi eredménye is.
(#) orizon hozzászólása Szept 6, 2012 /

Üdvözletem!

A lapon található parancsfájl lelassítja az Internet Explorert……

A youtube videó lejátszása teljesen kifújt, használhatatlan. Viszont az Indavideo az megy. Mi lehet itt a baj? Miért nem megy a Youtube? Tegnap este még semmi baja nem volt.Tud valaki gyógyírt erre a próblémára?
(#) pika75 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Nagy vagy, belfi2! A kondi es elem csere utan a lap feleledt. Eloszor memoria nelkul inditottam, es olyat visitott, hogy muszaj volt azonnal leallitsam. Tettem bele memoriat is, elindul rendesen, viszont nincs meg az a rovid sipolas. Ja, es mar nem melegszik deli hid sem. Van egy nehany hdd-m 6.4 es 40G kozott, ezekkel kulombozo uzeneteket ad. a 6.4g spanyolul ir ki valamit, hogy nem tudja olvasni, a 10g-rol hinyzik valami ntldr, a20g kattg mint az allat, a 40g-val pedig nem jut tovabb az alaplap logojanal, annak ellenere, hogy a vinyo felporog. A 20 ill 40g ugyanabbol a szeriabol vannak, WD200 ill WD400, a nyak lap egyforma. Vajon lehet beloluk egy jot osszehozni?
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Szia!

Hát amelyik kattog abból már nem hiszem.A kis kapacitásút szintén nem ajánlom.Ha van Live CD-d és arról indítod a gépet, esetleg meg tudod nézni a HDD-k állapotát.Az hogy nem indulnak normális jelenség.Hiába van a lemezeken operációs rendszer (már ha van) ha nem azzal a lappal telepítetted akkor elég ritka hogy beinduljon.Állítsd össze a gépet és kezdj egy telepítést.A telepítő majd rendezi a többit.
(#) lac08 hozzászólása Szept 7, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Az lenne az éppen aktuális kérdésem, szeretném használni az összes jópofi alakzatú latin betűt, amely ismereteim szerint létezik, ezért feltettem hát a gépemre a TTF nevezetű betűgyűjteményt.
Hová kellene azt beilleszteni, hogy a Word programban is mind látszódjon?
Honnan veszi a word program a már meglévő betűkészletét? Én csak a windows könyvtárban találtam néhány betűtipust, ám a word valahogy annál sokkal többet jelenít meg.
Honnan?
És akkor - elvileg ugyebár - oda kellene bővíteni ...
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Szia!

Mindenek előtt szeretném megjegyezni hogy az általad betöltött betűkészletek csak a TE gépeden válnak olvashatóvá,tehát hiába írsz egy csicsás szöveget majd küldöd el másnak,ha az ő gépén nincs ugyan az a készlet,nem fogja tudni elolvasni vagy elég furcsa lesz a kinézete.

Töltsd le ezt a progit "FontViewerSetup". Ezzel, némi átolvasás után ,tudod a betűkészleteteket cserélni, előnézetben megnézni hogy mit is produkál, vagy éppen törölni ami nem tetszik.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Köszi, de én nem elküldeni akarom az irományokat, hanem mondjuk itt helyben és azonnal - azokkal a betükkel (ami a betűkészletben van) kinyomtatni.
Nem is vártam volna el, hogy majd tőlem egy mezei txt file csicsás gótbetűkkel menjen el bárkinek valamiféle e-mailekben.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Mellesleg megjegyzendő, nálam a betűk mindenkor látszanak, ha belenézek a megfelelő könyváraiba, de maga a word szövegszerkesztő például honnan tudja, hol merítsen a betűkészletből?
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Ha jól tudom minden szövegszerkesztésre alkalmas program a WIN saját betűkészletét használja,nyelvi terület szerint.Az a kis programocska alkalmas mind arra amire neked szükséged van.Konkrétan melyik Word-ről van szó?
(#) hoffmann attila12 hozzászólása Szept 8, 2012 /

Sziasztok tudtok segíteni?
Van egy számítógépem.Ment,ment de másnapra nem akart elindulni,de amikor indult nem adott képet csak a processzor hűtés ment.Mi lehet a baja?Előre is köszi:hoffmann attila12
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
(#) nedudgi válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

A video(VGA) kártya működik? A monitor hogy viselkedik? Az USB feszültséget ad (pl. egér világít)?
(#) lac08 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Vedd ki belőle a videokártyát, aztán tedd bele újra.
Fekete-fehér /induló-betöltő/ képet ad még egyáltalán?
Egyáltalán - kezdéskor sipol a proci egyet?
(#) Norberto válasza orizon hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Az Adobe Flash Player-t távolítsd el a gépedről, és telepíts fel egy másik verziót.

Ha a legfrissebb volt fent, akkor egy korábbi verziót.

Ha nem a legfrissebb volt, akkor pedig a legfrissebbet tedd fel.

(#) belfi2 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Szia!

Ennél azért több infó kellene a gépről.Alaplap típusa? opsys? stb!
Általánosságban: Csatlakozók, slotok, bővítőhelyek, állapota, alaplapi kondik állapota, táp állapota.?Némi szereléssel és egyszerű szemrevételezéssel ez megállapítható.(Púpos kondi)Ha minden rendben elvileg, akkor jöhet Pl a BIOS elem állapota esetleges cseréje.és egyúttal a BIOS reset ami az elem kivételével meg is történik.
Aztán jöhetnek a perifériák,HDD ,VGA
stb ellenőrzése.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Én még a régebbi számítógépemhez(-be) csináltam valaha egy olyan pót-hangkártyát, ami a PCI-os hangkártya jelkimenetét egy 2x2,5 wattos hangszóró-kimenetté alakította át.
Egy idő után azonban a kártya elkezdett nagyon rosszalkodni, állandóan lenyomta a lapra szerelt 500 mA-os olvadóbiztosítékot, a végfok IC pedig melegedett mint állat. Tegnap nézegettem az egyik kicsatoló 220 mikrós elkót (pedig eredeti Philips) - hűűha - mintha kissé olyan ducika lenne.
Mivel már majdnem minden munkapont- és erősítés-szabályozó ellenállást lecseréltem, olybá tünt, figyelmet kellene fordítanom más egyéb alkatrészekre is (abból a tizenvalahány darabból, amiből az egész kártya alkatrész-készlete áll).
Lecseréltem tehát mindkét kicsatoló kondit 100 mikrofarádosokra.
És csodák csodája, hirtelen megszüntek az eddigi bajok!
Bizony mondom mindenkinek - egy kiöregedő, kiszáradó vagy éppenséggel felpúposodó elkó néha csodákra lehet képes ... és szinte semmit sem lehet észrevenni rajta! "csak kicsit olyan ducis" ...

Szó ami szó, a tápegység és az alaplap elektroli-kondijaira néha jobban oda kellene figyelni, ha egyszercsak ilyen "mindenféle bajok" jönnek elő ...
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
(#) nedudgi válasza lac08 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Nem veszem ki, laptopom van. Ad képet, a proci nem sípol, de a hangszóró pittyen egyet. Félrement a hozzászólásod.
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Ez így igaz, bár van egy jelenleg is használt tízéves ASUS deszkám és semmi baja a kondiknak.Ezzel csak azt akarom mondani hogy néha jobb egy régi, a célnak megfelelő lap mint egy új, ami bármikor tönkremehet de jellemzően,szinte percre pontosan a garancia lejárta után.
Mindenesetre amint azt írtad is oda kell figyelni a "sárga"kondikra.

Nos, nem tudom kiderítetted a már hogy hol van a betűkészlet mindenesetre ideírom.
Start->Futtatás->%windir%\fonts->OK
Vagy: Vezérlőpult->Klasszikus nézet->Betűkészlet
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

OK, köszi, meg is találtam, de ...

hogyan lehet ebbe beletenni a betüket?
A TTF programban a betűk fajonként alkönyvtárakban vannak. Minden betű egy egy mappában van, tehát
ki kell őket csomagolni és úgy bemásolni mint *.ttf file-t,
vagy mehetnek csak simán bele? Vajon tudja a windows értelmezni mindegyiket a saját könyvtárából?
Nekem egyenlőre azt írta ki, "nem másolható" ...
hmmmm.
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Igen ! Kicsomagolod és bemásolod.Azzal a kis progival amit említettem mindezt megtudod csinálni egyből.Feltelepíted,akkor azonnal megjelennek a gépen levő betűk.Rá kattintasz a "Not installed fonts" lehetőségre majd betallózod valamelyik betűmappát.Megnyitod kiválasztod a betűt és az "Install seletced fonts" lehetőséggel bemásolod a gépre.
(#) _vl_ válasza lac08 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

A Windows a *.ttf fájlokat tudja értelmezni (van még egy-két korábbi, őskövület fájltípusa is, de olyat tuti nem akarsz használni). A *.ttf fájlokban "egy fájl = egy betűtípus összes betűje egyben" a struktúra. Mondjuk az ARIALI.TTF az összes dőlt Arial típusú betűt tartalmazza.
Ha neked nem ilyen formátumú, vagy nem ilyen struktúrájú fájljaid vannak, akkor azokat vagy átalakítod, vagy nem fogja megenni a Windows.

Ja, és rettentően nem értem, hogy miért jó, ha valaki a programját pont úgy nevezi el, ahogy a Microsoft a fájltípusát. Már persze az egyszeri felhasználók megtévesztésén túlmenően...
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Szia!

Szerintem elírás történt.Nem TTF programról van szó hanem betűkészlet gyűjteményről.De ha mégsem akkor bocs.(Én nem találtam TTF programot innen a gondolat)
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Heló!
Alaplap típusa:Intel d865 gbf,tökéletes az állapota nincs púpos kondi rajta 6,7 slot van rajta,1 avg slot,Windows xp opsys,és a winchaster satás a táp új müködik mértem kábelokon feszültséget azok is jók.

* Szerkesztve.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
Következő: »»   335 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem