Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem Westen 240 Fi kazánnal kapcsolatban . Kb. két éve a panelját javítottam azzal most nincs gond amivel van az a váltószelep .Hiba az hogy melegvíz használatánál a fűtéscső is melegszik és a melegvíz majdnem hogy csak langyos .A kérdés az hogy javítható szétszedéssel ( javítókészlet ) vagy csere és hogy körübelül mibe fájhat . Segítségeteket előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Üdvözlet Mindenkinek!
1 hetes Westen 240 Fi gázkazán + 40L bojler tulajdonos vagyok. Végigolvastam a fórumot, ami a kazánomról (is) szól, komolyan mondom megijedtem, pedig nem vagyok egy ijedős fajta! Én azt érzékeltem, hogy nem jól választottam? Tényleg ennyi gond lehet ezen fajta kazánokkal? Már most előre készülök, hogy mikrokapcsolót vásároljak! További szép napot Mindenkinek: J.
Bocsi el is felejtettem kérdezni, hogy mire is számíthatok a jövőben, ha fűtök is vele?
Köszi és üdv: J.
A leírt jelenség tisztítással és az esetlegesen szoruló, kopott, csöpögő alkatrészek, tömszelencék cseréjével javítható.
Csak olyan szervízzel javíttas, akinek helyben ott van az alkatrészkészlete, mert az tudja, hogy mire van szükség és gondoskodik az alkatrészek készleten tartásáról. Aki ötletel, próbálkozik, nincs alkatrésze, arra ne bízd a javítást!
A Westen (Baxi) készülékek a kategóriájuk legjobbjai.
Természetesen nem a legolcsóbb, tömegkazánokat kell megvenni. Ezeket nevezik "projektkazánoknak", nem véletlenül. Ha megnyugtat, magamnak is egy Westen Star kazánt szereltem fel......... A mikrokapcsolót meg felejtsd el, az egy másik készülék!! Remélem, a kazánod szabályosan lett felszerelve, beüzemeltetve szerződött partnerrel, a beüzemelési lap kitöltve, lejelentve, mert mindez a garancia feltétele. Gyakran hagyják el a beüzemeltetést, hol spórolásból, hol a fűtésszerelő presztízsből közli, hogy ő is be tudja indítani a kazánt.............. Csak ilyenkor nincs garancia!
Szia!
Köszönöm a gyors reagálásod felvetésemre! Remélem hogy minden rendben lesz a használat során! A garancia rendben, lesz papírok kitöltve! Ezzel nem lesz gond! Közben az jutott eszembe, hogy a vízhálózatra egy szűrő, lágyítóval van felszerelve, (a neve nem jut eszembe kb. cm hosszú, kék színű a lecsavarható teteje), szóval ez segít valamit a vízkő ellen? köszi: J.
Kb. 35 cm hosszú - bocsi lemaradt, most látom
szép napot!
segítséget kérnék, nekem egy westen 240i kazánom van, 60as led villog, nem gyullad be a gáz. Látom ez vízhiány, a konnektort mindkettő irányba bedugtam, nem volt változás. Az a kérdésem, hogy a vízhiányt hogy tudom pótolni a kazánban?
Van egy fűtőkör feltöltő szelep alul, amivel 1,5bar nyomásra kell feltöltened a főtőköri nyomást, és lőn fűtésed. (nagy betűd meg a shift, és valamelyik betű egyidejű lenyomásával keletkezik a mondatkezdéseknél) .
Koszonom a gyors valaszt de ezt a lepest mar megtettem, es igy se sikerult futest csiholni Ket darab mikrokapcsolo van es a hatsonak nem jonn ki a tuje, emiatt nem indul a kazan, ezt a hibat , hogy tudnam kikuszobolni? (Tudom most pedig ekezetek nincsenek de telefonrol irtam es nem tudom ,hogy kell )
Üdv!
A kazán: Starmaster 240Fi A probléma: Melegvíz megnyitásakor elkezd fűteni, és néhány másodperc múlva egyszerűen újraindul. Kijelző elsötétül, majd újra feláll a rendszer. Pár másodperc múlva újra. Olvastam, hogy már másoknak is volt ez a probléma. De eddig a panelcsere volt a megoldás. Azóta nincs valami olcsóbb lehetőség ? Fűtés üzemmódot mindjárt kipróbálom. ... Pedig csak zuhanyozni akartam egyet.... Szerk.: Fűtésnél is újraindul. Köszönöm: iSO A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Sziasztok. Tudna nekem segíteni valaki. westen energy 240i kazánom van,működik,fűt rendesen,csak a bal alján elöl a műszerek mögül lassan csöpög a víz.Mi lehet az oka?
Tipushiba, a tömszelence elkopott, az ereszt.
A rosszhír az, hogy három tömszelence van egymás mögött. Az első -a látható- a leggyakoribb hibás. A leghátsó a következő, ez komplett egységként cserélhető. A középső, egy "O" gyűrű, ez a legritkábban. De mindegyik csak cserével javítható.
Sziasztok! westen boyler digit 240/40fi vezérlő panelről keresek rajzot.Mérve rossznak tűnik az fsd 210 ic a táp primer oldalán.Primer oldalon a 2db 4,7u 400v elko kapacitásra hibátlan,22u50v hibátlan,az alapvető hiba jelenség,hogy a kijelzőn semmi életjel.Ha egy trafós táppal kiváltanám ezt a kapcsoló üzemű tápot,szerintetek üzemelne-e a készülék?A rajzra vagy segítségre azért lenne szükségem mert nem tudom a pontos tápfeszültség értékét,szerintem 24v.A szekunder oldali 1db szűrő kondi 220u35v.Ebben szeretnék segítséget kérni,előre is köszönöm!
Sziasztok !
Van egy Star Master 240FI kazánom, és pirosan villog a kijelző és AO1 feljrat jelenik meg teljesen leállt. "R" gombbal a gépkönyv szerint újra akartam többször indítani nem sikerült, illetve beindul de azonnal leáll. Áramtalanítottam és így sem sikerült beindítani a leírás alapján. Milyen hibája lehet. Üdv gabo2
Előrebocsátom, én gépész vagyok, tehát konkrét választ tőlem ne várj.
De a nyáron volt egy pont ugyanilyen hibánk, műszerész kollegám megpróbálta azt, amit írtál, külön tápot adni a panelnak, de nem jött össze, panelcsere lett belőle. Úgy tűnik, ezekkel az fsd-el lesznek gondjaink, a cserélt panel már nem is ilyen volt. Az fsd-t nem próbáltad cserélni?
Jelen pillanatban nincs ilyen ic-m,holnap a hq-tól rendelek,igaz csak dip tokos de a lábakat szerintem be lehet hajtogatni,hogy felületszerelésre alkalmas legyen.24v-al ti próbáltátok éleszteni?
Próbáltuk az egész tápegységet kihagyni és külső tápra kötni, de nem sikerült életre kelteni.
Úgy tűnt, hogy valami megölte az "agyát". Más készülékben találkoztunk olyannal, hogy az fsd-nek lerobbant a teteje, de az garis volt, így nem sokat foglalkoztunk vele. Azért majd írd meg, hogy mi lesz a végeredmény...............
Próbáld meg az üzemmódváltó gomb hosszan nyomásával újraindítani a készüléket.
Másik ötlet: túl erősen nyomtad valamiért a reset gombot, és az beszorult, folyamatosan bekapcsolva van. Panelt kiszedni, gombokat helyrerakni, kazánnal finoman bánni, gombokat feleslegesen, kíváncsiságból nem nyomkodni......................... Az INFO funkciót sok műszaki értelmiségi buzerálja, azt hiszik, csodát találnak alatta. Hát nem.................
Ezen a panelon minden ép,ic,kondi, ellenállás,a 22ohmos,esr mérővel találtam egy2,2u,és egy 4,7u kapacitás szegényt,azokat cseréltem,de semmi,kedden ha érkezik az ic beszámolok az eredményről.
Üdvözlet mindenkinek!
Nekem egy westen 280i kazánom van évekig megbízhatóan működött. Kb. 2 éve panelcserére szorult /már nem emlékszem a hibára/, és most megint erről van szó a szerelő kolléga szerint. Nyári üzemmódban a teszt után elkezdi melegíteni a vizet, és aztán a 30-as lámpa villog /gáz van, mert van gáz/. Megint elindul, és megint megáll villogással. A sárga led van hogy akkor világít amikor fűt, van hogy akkor amikor elalszik a láng. Mire felmelegíti a vizet ezt elég sokszor eljátssza, de van hogy a villogásnál /30-as/marad és kész. Téli üzemben nem jut el a gyújtásig akár a meleg víz, akár a fűtés az erősebb /potikat tekergetve/ a 30-as lámpa villog. Téli üzemben a 60-ast is képes villogtatni néha. A víznyomás 1,5 bár, bár tudná valaki mi van vele???
Szerbusztok!
A téli üzemmódban működtetett cirkóm /Westen Energy 240 FI/ egyik nap szinte percenként kapcsolt fűtésre,annak ellenére hogy a szobai hőfokkapcsoló teljesen le volt tekerve.Kikapcsolás és újraindítás után a hiba nem szűnt meg,gondoltam átkapcsolom nyári üzemmódba.Nyári üzemmód mellet is forróak a radiátorok.A gázszerelő elektromos hibát állapított meg,de az elektronikához nem értőként,nem tudta a baj okát kiszűrni.Elektroműszerész vagyok,tudna valaki a szabályzó panelról rajzot küldeni ?/Honeywell TYPE: ECOINT 00,CD:56.5389.2/ Előre is köszönöm a segítséget!
Szia! Előbb nézd meg ezt a hozzászólást, talán segít eligazodni a hibakeresésben.
Hello!
Nekem egy Westen FI240 Star-om van és ezt a jelenséget akkor csinálta amikor a fűtés kőrben lévő NTC termisztor kontakt hibás volt. Lehet hogy nálad is hasonló hiba lesz. Nekem led kijelzős a gép, és azt tapasztaltam a kéretlen elindulás előtt, hogy a kijelző egy pillanatra 70 fokot mutatott. Ekkor indult a szokásos gyújtási procedúra. Az NTC-ra gyanakodtam. Úgy állapítottam meg hogy tényleg az NTC a ludas, hogy megcseréltem a meleg víz érzékelővel. Ez után a meleg vízzel volta gond. A csere megoldotta. Üdv.
Hell!! Boy!
Westen 240 Fi-m van .Olyan mint a sportkocsik----rakoncátlan! A készülék KB. 4 éves..Két évvel ezelőtt komplett panelt cseréltek / a garancia lejárta után pár nappal 40e./ Most beépítettem egy iszapszűrőt/ mert a rendszerben üzemel egy vegyes kazán is/ ....És a CUCC megállt.!! A hibaüzenet E25 /túlmelegedés/. Ez általában szivattyúmegszorulás,- amit /kiszerel ,megtisztít ,vissza/ megoldottam. Most a fűtés megy szuperúl...DE ..Meleg vizet nem ad az ÁTKOZOTT!! A víz átfolyik ha nyitom a csapot. ÉS ennyi. Az áramlásérzékelőt és az NTC szondát kiszedtem-megtisztítottam/nem voltak elszennyeződve/. Olvasgattam a paraméterek beállítása fejezetet és számomra értelmezhetetlen értékeket láttam. Minden rendben levőnek tűnik DE az F41 diagnosztika alatt hozza az E 25 hibakódot . Ez normális? Hogy lehet törölni? --VAGY --Mitől fog végre meleg vizet adni??? A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Sziasztok!240 fi van nekem is(de minek)...többet állt mint fűtött.Jelenleg piros led villog.Víz van a rendszerben,szivattyú kitakarítva,nem szorul,tágulási tartályban nyomás van,az egész hidraulikus blokk szétszed vízkőtelenít...egy hibát találtunk a hátsó membrán volt lyukas...kicserélve.Ezek ellenére a tű csak akkor jön ki és kapcsolja a mikrokapcsolót ha a kimenő fűtés csapon zárok(nem teljesen csak leszűkítem)...ekkor piros led nem villog,szépen elindul a fűtés,visszanyitom a kimenő fűtés csapot és tű vissza...kazán leáll...piros led villog.
Valaki valami okosat mondjon mert sikítok...
Szevasz apaati!Vált a szelep a nagy membránnál?
Helló Beagle! Kössz a gyors választ, én amatőr vagyok - de bátor ! Van magyarnyelvűm , sok rajzzal .Melyik szelep ? Melyik membránnál ,--merre keressem??
Hell ! Beagle írta--szelep:membrán. Nekiugrottam. Találtam egy nagy fekete forgatható csatlakozót biztosítólemezzel .Nosza leszedtem. Pattintós /kb sok fül fogja / szétnyit /pattint / egy rugó repül!! A szerkezet nem túl bonyolult ,ha a fogaskerekeken a fogak megvannak ,hiba a szerkezetben kizárt. Igazándiból ekkor jöttem rá ,hogy az excenter egy dugattyút mozgat./ BEAGLE--REMÉLEM EZT NEVEZED MEMBRÁNNAK! Összeraktam az elrepült rugó nélkül--/az minek, úgysem tudom honnan ugrott ki? / elindítottam. A fűtés elmegy határig, kikapcsol, a meleg viz csapból a visszahűtéskor 28-30 fokos víz folyik. Ennyi ! Szétszedem megint -- a szőnyegen még egy rugó! Tehát 2 rugó ugrott ki----de legalább egyformák ! Megtaláltam a helyüket ,ők adják át az áramot a motornak.visszaszerel.. Minden jó Ott tartok ahonnan elindultam! A fűtés tuti ...a meleg víz meg csak nem akaródzik kijönni ..... Minden segítséget előre is köszönök: APAATI
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |