Fórum témák
» Több friss téma |
Ha jobb FETeket tudsz beszerzni, akkor kisebb borda fog kelleni rájuk (valamint voábbi előnyök is lesznek), szóval lehet a jobb FET ára bejön bordán, valamint akkor több helyed is lesz.
Sajnos a keménykapcsoló táp nehezebb móka, mint egy rezonáns, vagy egy LLC konverter. Sehol nem látok például RC snubbereket. Primer odlali FETek nem nézik ezt jó szemmel. Mivel a szeunder fezsültséged túl nagy, az áram nem szinuszés, és nem tudsz Schootkykat használni, ezért oda is kell snubber. Különben szép kis tüskék lesznek. Gondolom erősítőhöz lesz, akkor pedig az erősítő szenvedni fog. Síma IRFP460-at (0,27 Ohm, 210nC) vagy IRFP460A-t használsz (0,27 ohm, 105nC) vagy esetleg IRFP460Z-t? A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
Földhöz képest van 1 volt a tekercs felső részéhez képest 6 volt alsó részéhez képest 0.5 volt.
A testhez képest kellene mérni mindig.. De az 1 volt gyanús.. elvileg a 220k-s töltené a kondit és egy szint után kapcsolna a tranyó, ha ezt a szintet nem tudja elérni sose fog bekapcsolni. Vagy rossz a kondid vagy az ellenállás mérete nem jó cseréld ki kisebbre a próba kedvéért vagy vedd ki a kondit és akkor egyből kapcsolnia kellene.
Pont volt itthon egy kondi ugyan olyan azzal se kapcsolt be, kivettem akkor se. Keresek egy kissebb ellenállást. Hátha behúz.
Ha rövidre zárod a db139 CE-jét akkor behúz? (Lehet hogy a 8 volt kevés lesz neki)
Próbáltam akkor sincs semmi. Most átnéztem gyökeresitől mindent. A trafó ami elvileg ~12V csak 10V ad le híd után érdekes csak alig 9V+ ... Nem tudom mennyire hivatalos ez a kis ferde multim de meg vagyok vele elégedve szóval szerintem jól mér.
12V-os trafónak kb 15 voltot kellene adnia egyenirányítva, ami annyit jelent hogy valami nagyon sokat fogyaszt.. Nem melegszik semmi? Kösd már ki az egyik vezetékét a gate trafónak.
Igen most leszedtem az egyiket így 18.2 V jön le a híd után viszont bezizzenni akkor se szeretne a relé. Viszont önmagába ha kiveszem és ráteszek csak sima 12Vdc-t akkor behúz. Félre érthetetlenül jól hallani a ready állapotát.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
Na most hogy 18 volt van, most mérd már meg, hogy mennyi a fesz a bd139 e-c lába között és ha rövidre zárod akkor behúz e a relé, mert így már be kellene neki, hacsak a panel nem szakadt valahol.
Sajnos 0.64 volt van még mindig. Gyanakszom, hogy a tranyó szakadt. Teszek be egy másikat, szerencsére mindenből vettem építéskor tartalékokat.
Márpedig ha a tranyó zár annyinak kell ott lennie. A védődiódát is cseréld ki (1n4148) lehet hogy az nem jó.
Azt is kicseréltem. Ugyan úgy 0.6V van. Próbáltam gyengébb ellenállással is. Rövidre zárva, kondival kivéve. Mindenhogy. Az nem befolyásolja véletlenül -bár szerintem tök hülyeség ha belegondolok- hogy a főtáp mindvégig csak egy kis trafóról van hajtva... ?
Mondom a 0.6V már jó a BD139 Ec lába között, mert elvileg akkor zárva van és a relének be kellett volna húznia. Mennyi a fesz a DB241 emittere és a test között?
11Volt és nem húz be? Nem lehet hogy gyárilag van benne polaritás védő dióda és csak az egyik irányba engedi ráadni a feszt, a másikba nem? (Láttam már ilyet)
könnyen elképzelhető, amikor kivettem akkor is csak egy irányba néztem meg hogy kattan-e de kattant aztán nem foglalkoztam vele fordítva is meg-e teszi. Hát nem tudom de későre jár már. Fáj a hátam is meg az ülőkém is annyit ültem görnyedtem. Szerintem holnap ismét neki állok és köszi a segítséged! !
Kaptam bontásra egy színes tévét, amiben egy EI-33-as trafó volt a főtáp, flyback-ként üzemelve (nem kvázirezonáns, legalábbis szorosan volt tekerve). A légrést két mylar lap biztosította. Ami a lényeg: az anyaga TDK PC30-27C. Mennyire lehet ez jó anyag, meddig érdemes vele elmenni frekvenciában és gerjesztésben?
Szia!
Mellékelek egy doksit a TDK-anyagokról, igaz ebben nincsen benne, de ez azt jelzi, hogy elég régi és elavult cucc lehet. Kb az EPCOS N67 környékén lehet saccra.
Vannak ilyen magjaim.
Veszteségre és freki tartományra inkább az N27-re hasonlít. Itt egy kis infó: http://www.cosmoferrites.com/index-of-symbols.aspx De csatolom is.
Akkor bizony Zupp87, ez az anyag erősen felejtős.
Köszi emmzolee ezt a táblázatot, le is szedtem a ferrit adatlap gyűjteményebe.
Sziasztok!
Lenne egy elméleti kérdésem! A mellékelt képen piros nyíllal jelölt megoldás érdekelne, hogy miért így oldották meg?
EMI csökkentés céljából gondolom. A két különszedett vonalon így saccra ellentétes irányú áramok mennek, így kioltják egymás mágneses terét.
Értem! És ha nekem az a kondenzátor beférne a két tekercs közé akkor is kellene?
Hacsak nem valamilyen EMI vagy biztonságtechnikai vizsgálaton akarsz megfelelni, akkor nem szükséges
Szóval jobb ha ilyenre csinálom.. Köszönöm szépen!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |