Fórum témák
» Több friss téma |
Próbáltam amiket írtál, de majd akkor még egyszer tesztelem hosszabb ideig.
Le nem esett, vizes nem lett, szobában a polcon állt. Aznap mikor egyik képről a másikra elromlott is a szobában fényképeztem (a nyulakat), szóval semmi extrém körülmény nem érte.. ![]() Most napok óta nem javul meg hiába próbálkozom, csak aznap mikor a hiba jelentkezett mondjuk 10 hibás után csinált 3 jót, majd megint kb 10 hibás, újabb 3 jó. Azóta meg csak ilyen és ehhez hasonló gyönyörűségeket produkál. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Sziasztok!
Egy Nikon S200 típusú fényképezőgéppel kapcsolatban érdeklődnék, van-e valakinek valami tippje, mitől hibásodhatott meg a kijelző, hogy a csatolt képen látható csíkokat produkálja? Nem lett leejtve, egyszer csak így kapcsolt be.Már kivettem pár napra az akkut, állítólag van akinek ez segített, de semmi változás.Képeket azóta is készít, mert számítógépre kötve meg lehet nézni mit művel, de mivel nincs keresőablak rajta, ezzel nem megyek sokra, A segítséget előre is köszönöm! :Gábor
Ha a kijelző körüli keretet elkezded óvatosan nyomkodni, javul a helyzet?
Sziasztok van egy Panasonic DMX-F35 gépem ami elég érdekes dolgot prudukált a videófelvételnél semmi gond nincs és az előképnél sincs semmi gáz viszont ha készítek vele egy fotót akkor ilyen képeket csinál...
Tipikus probléma, szalagkábel szakadás. Kétféle fényképezőgép van: amelyiknek elszakadt a szalagkábele, és amelyiknek majd el fog. Ebay-en lehet rendelni pár dollárért Kínából, és már csak egy ügyes kezű ember kell, aki kicseréli. Szervízben is kicserélik, de valószínűleg dobsz egy hátast a számla láttán. Korábban olvastam, hogy az e-bayről 2.000Ft-ért vehető szalagkábel 20-ba fájt.
Sziasztok!Új belépő vagyok, egy új kérdéssel
![]() Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm.
És esetleg van neki hálózati bemenete?
Attól még az akkus részről még kellene mennie nem? Vagy akkus részre tette rá a hálózati adaptert? Csak azért írom mert én is kinyírtam a Canon hálózati részét úgy, hogy fordítva tettem vélettlenül rá. Na de akku felől még megyen gond nélkül. ![]()
Egy autórádió javításánál vettem észre egyszer, hogy a táp-bemeneten gyárilag védődióda szokott lenni a fordított tápellátás megakadályozásának, így a teljes elektronikának a megvédése okán.
Lehetséges, hogy itt is csupán az lenne a baj, hogy egy ilyen védődióda adta meg magát? Kis szakértelemmel talán lehetséges, hogy ezt a diódát kellene az elektronikában beazonosítani és kicserélni? Aki már "meg meri hámozni" a digitális fényképezőgépét és belepiszkálni a mütyürkékbe, az esetleg megpróbálkozhat vele. Veszíteni semmit sem fog. Legfeljebb nyerne, ha tényleg az általam felvetett gond lenne az ok.
Sziasztok!
Van egy Traveller DC-8300 8.1mpixel-es fényképező gépem. A gondom a következő: akármire állítom a fényképezőt ilyen képet csinál. csikosat. (képen látszik) kérdés: javitható-e (házilag), mi a gondja? Videónál ilyen gond nincs.
ugyanaz lehet a probléma mint "grant"-nál ? szalagkábel szakadás?
Nagy valószínűséggel igen.
Ha másképpen csíkos (nem szép szabályosan, hanem össze-vissza), akkor lehet hogy a CCD adta meg magát (azaz megszívtad, én pl. így jártam).
Sziasztok!
Van nekem egy HP M517 típusú fényképezőgépem. Ami elromlott, az a hiba, hogy ami van az objektívben (azt hiszem fókuszáló lyuk) fekete lap amin van egy nagyobb lyuk és egy kisebb lyuk. Az a hiba hogy nem nyílik ki ez a lapocska, egy teli lap van az objektívben így fekete kép van. Mi lehet a hiba? Mechanikai hiba? Vagy valami program hiba? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Samsung S750 digitális fényképezőgépem egyre nagyobb feszültségre vágyik! ![]() Tudja valaki az okát, illetve, hogy netán mit kellene ellenőriznem, kitisztítanom, hogy ismét jól működjön? Köszi.
Azt ugye tudod, hogy a masina nem 3Vról működik, biztos van benne legalább két tápegység. Ezek kondijait nézném meg, valószínű valamelyik már kiszáradt, felpúposodott.
Szia! Amit a Fuji s8000fd géppel kapcsolatban leírtál, tök ugyan ez a jelenség tapasztalható az én gépemnél is. Elvittem pestre az Attila utcai szervízbe, és ott azt mondták képalkotási hiba 40 000 ft. Nem csináltattam meg, de nagyon rá akartak beszélni a javíttatásra. (szerintem átakartak vágni)nagyon sajnálom én is mert jó gép volt. Ha azóta jutottál valamire kérlek írd meg nekem is. Nálam azután csinálta ezt amikor meleg vizes fürdőben fotóztam. Én a párára gyanakodtam.Nálam is bekapcsolások után eleinte 2-3 kép jó volt, majd ilyen elmosódottak.
Köszi Attila
Canon Eos 450-es fényképezőgépemen romlott el az exponáló gomb. Az interneten találtam megoldást - shutter problem címen youtube videót, aminek 100 000 feletti a nézettsége!!! - sikerült szétszednem a gépet, eljutottam az érintkezőig, a kontakt hibát megszüntetnem. Viszont amikor összeraktam a gépet, akkor már nem lehetett bekapcsolni a gépet. Nem az akkuval van a baj. Várom a tippeket.
Sajnos nem reagál a nyomkodásra.Próbáltam a szalag kábelt nézegetni, hátha találok mechanikai sérülést, de semmi.E-bayon láttam komplett kijelzőt 3-4.000 ft magasságában, csak nem tudom, érdemes-e belevágni.
Üdv! Ugye tudod, hogy pl ha az SD kártyafogadó fedele nyitva van, vagy nem jól tetted vissza az érintkezőjét akkor sem kapcsol be a gép... Vagy valami csatlakozót nem jól dugtál vissza.
kimaradt, hogy az akkufedélnél is ugyanez a helyzet.
Lecsuktam mindkettőt és minden kábelt visszatettem.
Üdv! Valamikor 2012 áprilisában írt F-Yoci a VoltCraft IPC-1L-ről , ebben van az igazság leírva! Ez a kis gép segített nekem is. Előtte darabokra szedtem a Samu D75-öt, ami nagyon hajaz az S750-re( strobo ki, jóformán mindent kimértem és minden ok, szervíz manuál az Elektrótanyáról).Samu összerak, IPC-1L géppel feltöltve az aksikat és azóta minden OK. Az addig totál feltöltött aksik evvel a töltővel tesztelve: nagyon fura eredményeket tud produkálni. Ami a lényeg hagyni a VoltCraft-ot, tegye a dolgát és az addig pár kép készítésére alkalmas aksik igen izmosak lesznek. Persze azért nem árt az eredeti gyári akkumulátort( Conrad vagy Eneloop) venni és a csomagoláson feltüntetett idő alatt tölteni. Ez az IPC-1L esetében 100mAh, ami kb. 12-16 óra, majd utána végig futatni a "Test" progit és jöhet a "bodogság". Nekem segített, lehet Neked is . Üdv, boxcamera
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy régebbi Olympos Fe 26 típusú fényképezőgépem, ami eddig tökéletesen működött, ám tegnap este megadta magát! Bekapcsolni be tudom, de a továbbiakban se kép se hang, teljesen fekete a kijelző és a jelzőfénye sem zöld, hanem narancs! Semmilyen gomb nyomásra nem reagál, kikapcsolni sem tudom, így az objektív sem csúszik vissza!Amennyiben csatlakoztatom a PChez a jelzőfény zöldre vállt, és a a gép is felismeri minden rendeltetés szerűen működik! Ha lecsatlakoztatom ugyan úgy halott! ![]() Esetleg valami ötlet?Segítség? Előre is köszönöm Gyöngyi
Sziasztok!Nekem van egy fényképezőgépem
![]() És az vele a baj hogy amikor be szeretném kapcsolni akkor kb 2 mp ig világít a bekapcsolójelzője zölden utána meg pittyog egyet pirosan és ennyi.Valaki ha tudna segíteni nagyon megköszönném! ![]() ![]()
Üdv! Az akksi tuti jó? Ha igen, esetleg az elemtartó érintkezőit érdemes lenne megtisztítani kezdésnek.
Szia nekem is van egy samsung s500 annak is ugyan ez a baja , mennyibe kerülne a megcsinálása???
Esetleg megcsinálnád-e
Üdv! Egy 5000-st rákéne szánnod... Merre vagy helyileg? Elküldöd postán?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |