Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   60 / 2533
(#) Dióda válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Én speciel nem az egységcsomagra gondoltam hanem magára az áramkörre.
(#) Parázs Gábor válasza Dióda hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Ja.értem
(#) Gery válasza Dióda hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Úhh a Marshall szettek elég drágák Meg az a baj hogy ott egész hangfalat lehet kapni, hangszórót nem és úgy nem az igazi Megnéztem az Eminance hangszórókat is. Magyar oldalon csak a conrad.hu-sat találtám Azok egész megfizethető árban vannak és nemis rosszak
(#) Dióda válasza Gery hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Jók biza ha rendes ládában vannak akkor lebeg előtte a nadrágod 100W-nál.

Azt elhiszem :yes: Csak most elsősorban kocsiba nézelődök 100W-ra de 4ohmra, ebböl viszont olyan nincs A Viaston-rol mi a véleményed? abbol voltak 4ohmosak.
(#) amplifier hozzászólása Okt 15, 2007 /

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem ami következő.
A mellékelt panelterven található egy védelem a végfokhoz csak nem tudom milyen tranzisztorok vannak ebben a védelemben.
Ha tudnátok ebben segíteni nekem azt megköszönném.

A segítséget előre is köszi
(#) Dióda válasza Gery hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Kocsiba ha lehet én nem nagyon szeretek hangteknikázni de oda gumis kell és abból sem mindegy hogy melyik de szerintem nézz szét a somogyi a mac audio vagy az mnc házatáján ők vannak ezekben benne a legjobban.
Én professzionális hangteknikával foglalkoztam eddig (ergo hangosítás ) mostanában kezdtem el csak az otthoni szutymókokkal foglalkozni mint A-osztályú meg kicsi kompakt hangfal és egyebek.
Bár hogy most belegondolok van a szomszédomnak ilyen autóba való sub meg erősítő meg a hozzá tartozó kábelrengeteg csak épp az autóját adta el és szólt hogyha kell valakinek akkor szóljak.
Ez ami neki van egy mac audio rendszer valami mx-1000-es erősítő meg egy subláda egy szép 30 centis hangszóróval olyan aminek a dobozza nem simán egy tégla hanem a hátulja olyan ferde hogy teljesen hozzá lehet passzítani a hátsó üléshez.Csak neki már nem kell mert kinőtt már belőle meg autócsere volt és a punto csomagtartójába ha beletenné akkor nem lenne csomagtartó ezért adja el.Persze a láda is mac-os gyári darab.Anno füleltem a hangját kegyetlenül szól persze amennyire egy autóba lehet ezt megitélni.

Ja akkor PA hangszórok nemkocsiba valok, ezt jó tudni Amúgy a az egészet én próbálom csinálni a ládát meg minden. Viszont akkor maradok az eredeti tervnél hogy az olcsóbik verzió a sal, vagy Surányiéktol néztem ott elég jók vannak legalábbis szerintem...
(#) KD mester válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

De van.

Elég ez, vagy konkrétabb kellene?

Meghajtásnak jó az én erősítőm 4 tranyós feszültségerősítő fokozata.

(Ha gerjedne, akkor növelni kell a 220pf-ot.)

De van egy a rádiótechnika1980-as évkönyvébe (vagy 81, vagy 82-es évkönyv).

Holnap felteszem, de most nincs itt nálam a rajz.
(#) szamóca válasza amplifier hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

BC546, BC556-al bizta elmegy.
(#) soos csaba válasza amplifier hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

hello!szerintem azok a tranyok BC tipusuak kell hogy legyenek.Szerintem a Q5os tyranyo pcsatornas BC640-es kell hogy legyen,a Q4es tranyo ugyszinten Pcsatornas kell hogy legyen BC212-ot is tehetsz,a tobi Q1,Q2,Q3pedig n csatornas kelene hogy legyen BC182est tehetsz helyetuk szerintem,ez a harom tranyo felugyeli a vegerosito egyenaramat,es a keslelteteset a relenek,tovabitsaQ4-nek,Q4 pedig meghajtsa Q5-ot,ami kinyit emiteren-collectoron es a rele behuz,vagy abba az esetbe elbont ha az aramkor egyenaramot eszlel az erositobol kifele jovet. .remelem nem irtam hulyeseget,de en igy gondolom hogy ezekel az alkatreszekel mukodnie kene. Biztos a gyarto nem ilyen tranyokat hasznalt,hanem kulfoldieket de jok kel hogy legyenek a BC-tipusuak is! :yes: csinald meg kulon az aramkort es probald ki BC-el,adjal be neki 24V-ot, de ne szurd le az aramat 100mikros kondinal nagyobb erteknel,aztan a 33k ellenallas ele meg tegyel egy 100k-os ellenallast is,mar ameik csatlakozik az erosito kijovete meg a rele egyik labahoz arol az ellenallasrol beszelek,es a 100k-os ellenallas szabadon hagyot labat pedig tedd egyenfeszultsegre ra legalabb +50Vra,ha a rele elbont akor az aramkor mukoik! sok szerencset hoza!Ha hujeseget irta akor irj a soos83@freemail.hu cimre.Csako!
(#) Andraskurucz hozzászólása Okt 15, 2007 /

Üdv, lenne egy kérdésem. Apám "talált" két TDA 1514 es végfokot, és majd valamikor abból szeretnék valami működőt kreálni (persze, ha túlélték a kiforrasztást, meg a z azt megelőző használatot, nem tudom miben volt benne) Adatlap, kapcsolásirajz van, a nagyobb problémám hogy milyen tápot méretezzek neki (trafó stabilizátor ilyesmi). Ha van valakinek tapasztalata, építő jellegű hozzászólásokat várok, ha nem gond. Előre is thx.
(#) Dzsoni válasza amplifier hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Amplifier,

Nezd meg az erosito honlapjat ott fent van a valasz a kerdesedre.
Egyebkent BC546/556 es BC327...
Link
(#) Kovidivi válasza Andraskurucz hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Hello!

Az adatlap írja:
+-27,5V - 8ohm = 40Watt kimenő telj.
+-23V - 4ohm = 48Watt kimenő telj.

Ha 8 ohmos hangfalat használsz hozzá, akkor neked 2X19,4voltra lesz szükséged, és min. 60-65VA-es trafóra!
Ha 4 ohmmal hajtod, akkor 2X16,3v kell, és úgyszintén 60-65VA-es trafó! Ha ennél nagyobb, az csak jobb! A feszültségértékek tájékoztató jellegűek, ha kicsit nagyobb feszültséget raksz rá, baja nem lesz(de nagyon vigyázz vele!)! Kisebb fesz. esetén csak kisebbet fog szólni. Hidalható az IC!
(#) soos csaba válasza amplifier hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

hello amplifier!nem tudnad nekem elkuldeni a rajzat annak az erositonek,amelyiknek nem tudtad hogy milyen tranyok mennek a vedelmehez?Hany W-os is volna az a rajz 400W-os?gondolom anyi.Na mindegy ngyon megkoszonem! :Az emlitet cimemre
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 15, 2007 /

soos csaba,

figyelmesebben olvass, a hozzaszolasod folott kettovel ott van a link, mar leirtam. ott fenn van minden, kapcsrajzok, nyak, stb...
akkor megegyszer: Link

rmailcimet meg ne adj, ez forum nem pedig levlista. azert nem privatban forumozunk hogy mindenki tanulhasson, tajekozodhasson a hozaszolasunkbol. igy hogy nyilvanosan kommunikalunk ez megvalosulhat. ez a forum ertelme.
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 15, 2007 /

OFF

Egyik kedves forumtarsunk szolt hogy volt mar itt a topicban egy nagyobbacska vita az "emailcimes" dolog miatt.
Bocsi hogy ujra felhoztam a dolgot, a fenti balhebol kimaradtam, nem tudtam hogy moderatori szidas/torles is volt.
Sry

ON
(#) akarmi hozzászólása Okt 16, 2007 /

Sziasztok!

lenne egy kérdésem,van kapcsolás,panel-rajz meg minden egy IRFP450 mosfet-re épülő erősítőről,megtudnátok mondani nekem milyen teljesítményű lehet???Segitene nekem ebben valaki?? :nemtudom: Megköszönném :worship:
még azt szerettem volna kérdezni,hogy ha IRFP460 kerülne bele változna a kivehető teljesítmény???mennyiben???
(#) Albi válasza akarmi hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

tobb mint valosyinu hogy 180 watt koruli lehet vagzis pontosan annyi
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 16, 2007 /

Akarmi,

valami HIHETETLENEK vagytok.
Harmadszorra linkelem be azt a r*hadt honlapot neked, ott mindent megtalalsz az erositorol! Nezd vegig a honlapot, talalsz egy tablazatot, ott le van irva hogy milyen tapfesz milyen terheloimpedania eseten milyen/mennyi vegfetek kellenek es mekkora lesz a kimeneti teljesitmeny.
Egy ICIPICIT kellene odafigyelnetek vazz
LINK
(#) zsoltee0001 válasza akarmi hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

hi
Ha jól látom 4 ohmon és 70 V dc-n 405w-ot tud, de ki lehet hozni belőle 600W-ot is de ahhoz 85 V dc és 10 db Fet kell.... nézd meg a táblázatot!!

Dzsoni! hi... jó link, tetszik, szerintem még felhasználom
üdv
(#) amplifier hozzászólása Okt 16, 2007 /

Üdv!

Köszi a segítséget mindenkinek.
soos csaba ide felteszem neked a rajzot így legalább mindenki leszedheti akinek kell.
(#) akarmi válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

Királyság!! Azé nem kell nekem ugrani,most léptem be először,IGAZ nem néztem körül!!!Bocs
azt nem tudod,hogy lehet helyettesíteni IRFP460-l???
(#) soos csaba válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

koszi szepen Dzsoni hogy figyelmeztettel,majd figyelmeseb leszek.Meg csak most ledt bekotve az internet,es en meg it uj vagyok es nem tudom meg hogy mit lehet es mit nem,de azert koszi!
(#) soos csaba válasza amplifier hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

Koszi a rajzot Amplifier!
(#) Dzsoni válasza akarmi hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

Igen, az Nmos350/500-asben a vegfetek nyugodtan helyettesithetoek IRFP460-al!

Hajra, sok sikert!

Nagyon köszi dzsoni.

Még egy kérdés lenne, ha mondjuk az IRFP450-el +/- 65 volton 2 FET-el 160W-t ad le, akkor IRFP460-al uezen a fszen uennyit ad le v többet????
(#) proksa1 hozzászólása Okt 16, 2007 /

Lehet helyettesíteni bátran IRFP460-al, sőt a gyakorlatban szinte bármilyen N csatornás teljesítmény FET-el ami megfelel a kritériumoknak(fesz,áram,teljesítmény). Max ha valami olcsot teszel bele akkor rossz lesz a hangminőség, de konkrétan IRFP450/460 szinte teljesen ugyan az.
(#) Dzsoni válasza akarmi hozzászólására (») Okt 16, 2007 /

Termeszetesen ugyanannyit "ad le".
Következő: »»   60 / 2533
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem