Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors választ. Csak is olvasni szeretném met egy müködö eszközt szeretnék másolni és nem tudom hogy tudok e kárt tenni egy olvasással.
Idézet: Azt kell megfontolni, hogy mekkora maximális jelsebességet akarsz vizsgálni vele. Az I2C-hez biztosan elegendő. „I2C és egyéb kommunikációknál”
Szep szines, szagos, de ezek nem igen hasznalhatoak. Olyan 100 megas mar talan jo lenne, de azt nem adjak 300 $-ert. Inkabb valami analog ketcsatornast kellene beszerezni, pl a vakerarol.
Igazából, most a infra távirányítós projektem miatt keresek szkópot, hogy jól be tudjam lőni az adót, meg a vevőt... De késöbb biztosan másra is használnám... ezért nem tudom mi az amibe érdemes fektetni... Üdv! Balage
Azért még körülnézek más "piacokon" is... Köszi
Termeszetesen nezhetsz mas piacot is, de ezek a "csoda" szkopok nem igen hasznalhatoak, mert sajnos inkabb marketing van benne nem tudas. Ugy 1-2 MHz-ig hasznalhatoak, de akkor mar inkabb egy jo analog, mint ezek. 30-40kFt korul azert mar jo hasznalt analogot lehet beszerezni, pl Hameg, Tek, Iwatsu, Tesla.
Az jo mert akkor kárt se tudok tenni egy olvasás parancsal. Igazábol azt gondoltam de ezekszerint nem igy van hogy ha védett az IC akkor annyira véd hogy megrongálja a bent lévö programot.
Kicsit tulgondoltam a dolgot.
Ezt olvasd el a biztonság kedvéért. Olvasással is el lehet rontani a programot !
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Igazábol ez nem haszonszerzés hanem tanulás és tapasztalatszerzés a cél, csak megakadtam egy fontos résznél és nem tudom hogy mi a különbség a müködö és a nem müködö között.
Ha már itt tartunk, valakinek van tapasztalata hogy egy 2,4GHz vevö impulzusa és pl 40MHz vevö impulzusa között mi a különbség??
Szia!
Ha már itt tartunk, akkor magát a kontrollert is tönkreteheti a kiolvasás: - Amennyiben a PIC alacsony feszültségű és a kiolvasáshoz valamit rosszul kötünk be (nem arra gondolok, hogy csak 5V -ot tudó pickit vagy más programozóval esünk neki, hanem, hogy a PGC és / vagy PGD vonal bekötése rossz), akkor az automatikus típusfelismerés (programindítás, Tools / Check communication) nem találja meg a kontrollert a családjánál, a keresést a nagyobb feszültségekkel programozható családokkal folytatja. - Egy olyan típusnál alkalmazzuk a Vpp first rogramming entry módot, amelyik nem képes rá. Egy 16C84, 16F84A stb. azonnal tönkremegy. - A Vpp és a Vdd feszültségeket nem kellő időzítéssel kapcsoljuk a kontrollerre. A 16C622 tönkrement attól, hogy egyszerre kapta meg, pedig a 16C84 -hez több párhuzamos portos égető egyszerre kapcsolta. A 16C84 kibírta. - Belső órajellel működő, letiltott MCLR funkciójú, a PGC és / vagy PGD vonalakat a program legelején kimenetnek beállító konfiguráció kontroller nem Use Vpp first programming entry móddal próbálunk meg programozni nagyobb áramra képes meghajtókat alkalmazó programozóval (74LS07, 7406, stb). A program a Vdd ráadásakor azonnal elindul, a PGC / PGD lábat kimenetnek állítja, és mondjuk magas szintet ad ki rá, a programozó pedig alacsony szintet szeretne kiadni. A két kimenet között folyó nagy áram maradandó nyomot hagyhat a kontroller meghajtóin.
Ok köszönöm, sikeresen lebeszéltetek. Elég bizonytalan vagyok ugyhogy inkább nem probákozok és ezekszerint nem is kéne.
Gyakorlat és tapasztalat nélkül tényleg nem érdemes , és nagy a valószínűsége hogy olvasásvédett a pic tehát csak egy rakás 0-t sikerülne kiolvasnod belőle .
Az olvasásvédelem nem biztos, föleg ha látnád hogy van felépitve a környezete de ami nagyon az olvasás ellen szol hogy Hp41C utalt arra, amennyiben az ora-adat kimenetnek van definiálva (és az) akkor tudok hibázni , ezálltal biztos hogy nem kezdek neki.
Szia!
Tegyél be soros ellenállást, ami biztos, hogy megfelelő értékre korlátozza az áramot (pl. 270 ohm mellett szerintem próbálkozhatsz, ha csak a "fizikai aggályod" van! )! Steve A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Hali!
Meg kéne érteni, hogy az írásvédett programot semmilyen körülmények között sem lehet kiolvasni! Még az égetés után után is verify error az üzenet, mikor leellenőrzi az égető... üdv. Foxi
Szia!
- Milyen típusú a kontroller? - Milyen programozóval szeretnéd kiolvasni? - A kontroller programozási leírásából azonosítsd a MCLR, PGC (ICSPCLK), PGD (ICSPDAT) kivezetéseket. - A kapcsolásban nézd meg, kimenetnek használja-e a PGC és PGD lábakat. A továbbiakat csak ezek ismeretében lehet eldönteni.
12F629 a kontroller és kimenet mind a két láb is.
Szia!
- Az MCLR láb fel van használva digitális bemenetnek? - Ki lehet venni a panelből? - Ha ki lehet venni a panelből, akkor PICKit2 -vel Use Vpp first programming entry móddal meg lehet kísérelni a kiolvasását. - Nem lehet kivenni a panelből - Van ICSP csatlakozó? A MCLR lábra csatlakozó áramkör elviseli a Vpp feszültséget? -- Van ICSP, MCLR áramköre elviseli a Vpp-t: PICKit2 -vel Use Vpp first programming entry móddal meg lehet kísérelni a kiolvasását. -- Van ICSP, MCLR áramköre nem viseli el a Vpp-t: A MCLR lábat és az ICSP csatlakozó 1. lábának összekötését le kell választani a többitől ezután a PICKit2 -vel Use Vpp first programming entry móddal meg lehet kísérelni a kiolvasását. -- Nincs ICSP, MCLR áramköre elviseli a Vpp-t: Az 5 vezetéket rá kell forrasztani a kontrollerre, ezután a PICKit2 -vel Use Vpp first programming entry móddal meg lehet kísérelni a kiolvasását. -- Nincs ICSP, MCLR áramköre nem viseliel a Vpp-t: Az 5 vezetéket rá kell forrasztani a kontrollerre és a MCLR lábat és az ICSP csatlakozó 1. lábának összekötését le kell választani a többitől, ezután a PICKit2 -vel Use Vpp first programming entry móddal meg lehet kísérelni a kiolvasását. A Use Vpp first programming entry módnál a PICKit2 -nek kell biztosítania a Vdd tápfeszültséget. Van -e a Vdd -n jelentősebb kapacitás? Tűl nagy kapacitás esetén a PICKit2 nem tudja időben beállítani a Vdd -t, Vdd voltage error üzenetet kaphatunk.
Sziasztok!Valaki megtudná mondani hogy egy PICK égető mennyibe kerülhet ha házilag rakom össze?esetleg valakinek van egy kapcsolási rajza és egy nyákterve hozzá?Nagyon kezdő vagyok e téren szeretném megtanulni,előre is köszi a segítséget!
Szia!
Milyen típusú égetőre gondolsz (mit kell tudnia égető/debugger, milyen PIC-et ismerjen, milyen feszültséggel tudjon programozni ... ) ? Olcsó és viszonylag sok típust ismer Watt fórumtárs égetője, kissé drágább, de talán hasznosabb a PK2, amit kb. 3000 Ft-ból meg lehet építeni ( van ilyen topic !, de itt is kell egy PIC-et beégetni! )), de készen is tudsz venni kb. 5000 Ft-ért a vaterán, illetve itt a bazárban! Ne ezzel kezd, hanem olvass sokat és szimulálj, ha már látod a lehetőségeket ( és a korlátokat ) inkább akkor válassz égetőt! Steve A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Szia!Köszi a hasznos és gyors válaszod,létezik valami szimulációs program erre esetleg?Tudom hogy kérdéseim értelmetlenek de sajna nem értek hozzá.Jaj még csak annyit hogy ezeket a PICK eket mijen készülékbe lehet használni? Üdv: Pisti
Ingyen letoltheto a MPLAB IDE a MCHP honlapjarol. A jelen verzio 8.88. Ezzel lehet programot irni, leforditani, es szimulalni. A PIC felhasznalasa szinte minden kategoriaban lehetseges. Csak a fantazia es a tudas szab hatart. A honlapon talalsz sok AN-t, azaz felhasznalasi peldat.
Köszönöm a segítséged megnézem a honlapot letöltöm,kipróbálom köszi mégegyszer!!
Szia!
A vilmosd kolléga által ajánlott MPLAB IDE (nagyon jó, csak nem elég "látványos" ) mellett megnézheted az OSHON szimulátorait is ( a kiválasztott processzornak megfelelőt kell letölteni, fizetős, de van korlátozott verzió próbálni ha jól tudom 30x ! ), ami nagyon látványos az MPLAB-hoz képest, vagy a PROTEUS szimulátor is használható ( van ilyen topic is! )! Steve
PICKIT 2-hőz van nyákon.
vagy beültetve Privibe jelezd ha kell. Tamáa
Sziasztok!
16f883-i/p tipusú vezérlőnek hol találom meg az adatlapban, hogy milyen tartományban választhatok az AD konverterhez +/- referenciafeszültséget? Nem igazán vagyok biztos a dologban. A 265. oldalon jelölt AD06 és AD06A közül valamelyik az?
Szia!
Általában 2.5V a minimum és a PIC tápja a maximum. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Szia! És a 3V-os pic-eknél? Jól gondolom, hogy az üzemi fesz alsó és felső határai között lehet külső referencia feszültséget használni? (pl: van amelyik 1,8V-tól üzemel..) Üdv! B
Szia!
Én sem találom hirtelen. De úgy emlékszem jól gondolod, a pic tápfeszültségén belül kell lennie mindkettőnek (+/- ref. feszültség, értelemszerűen a + a nagyobb), csak van valami minimum különbség meghatározva. Tehát kb.: 2-2,5V kell legyen a kettő között legalább. De majd jönnek a nagyok és javítanak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |