Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   68 / 74
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Ez nem így működik, hogy fet vagy tranyó és ez így szól meg úgy szól. Nem csak ezen múlik. A kapcsolás technikáján is múlik. Lehet, hogy más kapcsolásba fet-esnek olyan mélyei lesznek, hogy levegőt nem kapsz a tranyósnak meg nem lesz semmi mély. Vegyél egy digitális végfokot. Olyan mélyek lesznek, hogy a 2x500-as belőle alázni fogja a t-amp-ot. Az is fetes. Remélem így érted miért nem lehet általánosítani. Amúgy a t-amp ta2400-ból 800-1000W jön ki kb 4ohm-ra. Nem tudom milyen az a végfok amit kinéztél, de ajánlom figyelmedbe a Lexon sorozatot. A legkisebb körübelül annyira szól mint a TA2400.
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Szevasz, jaj digitálist, ne is mond, nem kell nekem olyasmi, jó nekem az analóg!, nem szeretem ezeket a össze sűrített vackokat, jó hogy jól szól, meg le aláz mindent, de azt is nézzük hogy milyen strapabírók is!?. A T-Amp valóban nem ad le oldalanként 1200W-ot, ezt aláírom, de bizonyított hogy 850W/4ohmon ki jön belőle!. Abban is igazat adok hogy a kapcsolás technikáján is múlik egy erősítő hangja!. A DB HPA 2400-as az szerintem egy nagyon jó széria, egyáltalán nem melegszik, le adja azt a teljesítményt amit rá írtak, bírja a 2ohmos terhelést is, és ami nekem nagyon fontos, hogy az alimentálása nem kapcsoló üzemű hanem trafós!, és HD-osztályban üzemel!. Más gyártótól nem szeretnek venni erősítőt, most nekem ez a jól bevált DB szériából szeretném meg venni a HPA 2800-ast, és akarok venni meg egy DB HPA 1400-ast is, és így tiszta DB sorozatom lesz! DB SERIES
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
HD osztály? Nem H osztályra gondolsz? Nem azért mondtam, hogy olyat vegyél, hanem azért mert a kapcsoláson is múlik és ezzel szerettem volna szemléltetni.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Nem, nem csak H, hanem HD!, mind a két osztály egyben van. Amit küldtem linket ott írja is!. Amúgy egy kérdésem volna, és a véleményedet kérdenem. Ha mondjuk meg veszel egy ilyen fúl digitális erősítőt, aminek ráadásul kapcsoló üzemű tápja van, mit csinálsz vele, mondjuk ha be krepál, és nem tudod meg javítani?, ugye ezekhez nem publikálják a rajzot, ami nehezíti a javítást is!, el füstöl egy ellenállás vagy valami más, és nem tudod be azonosítani az alkatrészt, mit tudsz vele csinálni?. Ezekbe a kapcsoló üzemű tápegységgel el látott erősítőkben ha mondjuk ki szárad egy két kondi hajlamos el szállingóztatni mást is, és vele repülhet a végfok is ha olyan szerencséd van!. A trafóssal más a helyzet. Na éppen ezert nem szeretem a digitális végfokokat, egyszerűen nem bírják addig mint egy analóg ameddig el húzza több évén át, és az jobban javítható is. Ott vannak például az új lcd tv-k, kapcsol üzemű táppal, meg egy csomó kis bonyolult áramkörrel, sorra romlanak el!
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Én se mondom azt, hogy jobb, viszont erősebbek. Nekem is analóg van nyugodj meg 2x1650W 4ohm. Nem jó cipelni.. 35kg kb és húzza a vállam rendesen.
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Akkor te vagy az én emberem, azt hittem már hogy te is át mentél digitálisba! Ahogy írod nehéz cipelni!, de nem baj az inkább cipelem, mint hogy állandóan a tetejét szedegessem , és a fejem törjem hogy hol a hiba a bonyolultsága, és össze sűrítettsége miatt!. Amúgy igazam van nem?!. Amúgy neked milyen végfok--jaid vannak?.
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Volt egy jó pár, de megszabadultam tőlük. RH sorozatot kipróbáltam 850-1250, t-amp e800, sound king, yorkville. Most meg Aolong H3000 van nálam sub-ra topra még nem vettem, de készülőbe van. Nem ismert márka, de eléggé jó. Sőt, 1650W-ot sikerült neki tolni RMS-be 4ohmon, csúcsokba több is kijön belőle jó erős. Nem kell clip-eltetni, hogy szóljon.
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Aolong H3000-es végfok-rol még nem hallottam, a google se lök ki semmit erre a névre, nem lehet hogy el írtad a nevét?. Dobj egy linket róla, nézem már meg mit tud ez a végfok!. Koszi.
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Neten én se nagyon találtam semmit róla. Képet tudok adni a belsejéről sajna linket nem nagyon. Bővebben: Link Bővebben: Link ezt a két képet találtam neten róla. Annyit tudni kell róla, hogy oldalanként van 12+10 tranyó és H osztályba megy. Szóval amit látsz innen fentről alatta még egy sor ennyi van. Ha érdekel még kép róla akkor azt tudok feltenni a belsejéről.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) reloop válasza sound.man hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Jól néz ki
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Hú de komoly gép!
Mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
(#) sound.man válasza szamóca hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Használtan se volt olcsó, nem újonnan vettem. Viszont a T-amp proline 3000-el nincs köszönő viszonyba az tuti. Erősebb és szebben szól. Yorkville meg egy nagyon gyenge konstrukció, ugyan az mint a HK audio végfokai. Mélyre alkalmatlan.
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Na ez igen, ez nem semmi!, jó nagy monstrum, mérted már mennyi feszültségről megy, és hogy hány Wattot présel ki magából?. Amúgy milyen tranyókkal van el látva? Hasonlít a The T-Amp 3000-esre.
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
+-70, +-140. Fentebb leírtam, hogy ebből 1650W 4ohm jött ki RMS-be, ezzel szemben a t-amp proline 3000-ből csak 1300W 4ohm-ra. To3-mas tranyók azok MJ-k, típusát meg nem mondom ami elötte van 10 az meg MJL, annak is elfelejtettem a típusát.
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Szevasz!, na ez nem semmi végfok, a The T-Amp 2400-as el bújhat mellette!, bitang nagyot szólhat!. Ennyi finál tranyót még nem láttam egy végfokban sem!, csak azt nem értem minek vannak benne TO3-as tokozású, és TO 264-es tokozással el latot tranyók is?.
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Szerintem a to3-sok mennek a kisebb feszről és ha elérte azt a bizonyos szintet akkor kapcsolja rá az első sor a nagyobb feszt mivel H osztályú végfok.
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Átgondolt, szépen kivitelezett konstrukció. Kinézet alapján, jó választásnak tűnik.
(#) elektrojános hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Sziasztok,a következő kérdést fogalmam sincs,hogy hova lett volna érdemes írnom,elnézést ha rossz helyre írok.Nos,Pécsett lesz jövőhét vasárnap egy flashmob a Széchenyi téren,felkértek,hogy hangosítsak.A kérdésem az lenne,hogy ha én kimegyek tokkal-vonóval akkor van rá esély,hogy megbüntetnek?Az engedélyek a rendezvényszervezésre és a hangoskodásra megvannak,de én abszolút nem rendelkezek semmilyen hangcucc tartási és használati engedéllyel.Egyáltalán kell ilyen engedély nekem?Vagy nyugodt lélekkel kimehetek?
Köszönöm
(#) CIROKL válasza elektrojános hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Neked special nem kell semmi engedély viszont amennyiben zenét is szolgáltatsz akkor javaslom ennek
és ennek a tanulmányozását ja és még sorolhatná tovább .
A nagy kérdés hogy a rendezvény szervezője az bejelentette vagy nem a rendezvény és eseti jogdíjat fizetett vagy nem , mennyiben nem akkor a büntetés az sok mondhatni nagyon sok szép magyar forint lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
(#) elektrojános válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Köszönöm,nem én csak a cuccot viszem,ők hozzák a zenét,ebben az esetben egy Gangnam style c. zenét hoznak és arra fognak egyszerre táncolni.Tehát akkor ha a zene valami lekalózkodott kópia akkor van rá esély,hogy megbüntetnek?De gondolom akkor nem engem fognak ha nem jogvédett a zene.
(#) szamóca válasza elektrojános hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1
 
A szerzői jogdíjat be kell fizetni az elhangzó zeneszámok után. Bővebben: Link
Rendelkezned kell az eredeti hanghordozóval, ami után a jogdíjat már megfizetted, de egyszeri biztonsági másolat használata is engedélyezett.(de az eredetit fel kell tudnod mutatni)
2006 óta nem szükséges OSZK szakvizsga a lemezbemutatáshoz sem.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
(#) hangszoros válasza Norberto hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Na mindig talál az ember valami jót is! Köszi ezt a Wikitech ötletet.
Valaki itt mágnest keresett. 35kilós mágneskör? lehet kivánatos? Alnicó a lelke. Made in USA Hitachy brutál Alnicóval. Nem találom a képletet, hogy a légrés energiatartalmát kiszámoljam. Fényképet rakhatnák fel. Régi Flopyba volt. Huginak a Monsterjéhez kellett volna ajánlanom.
(#) mulato hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Sziasztok lenne egy kérdésem, hátha tudtok választ adni rá.

mm minap készítettem felvételt, és szólt ahogy szólt, viszont van egy pluginem (izotpoe 3) amiben van olyan hogy Multiband harmonic Exciter, nullEz az a plugin

Namost megifgyletem hogy ha itt a subra adok delayt (2,5s-t) akkor annak nagyon finom puha mélye lesz, borzasztóan tetszik

Kérdésem hogy élőben cuccnál ezt mivel lehetne elérni a subokra?
A Crown Xti végfokomban van olyan funkció hogy delay amit lehet állítani benne az a :"seconds" "feet" "meters". Ahogy növelem a second-ot úgy változik a a feet és meters értéke.

Ez vajon szintén aként funkcionál mint a pluginnál, vagy ennek más a, hogy úgy mondjam, célja?
(#) ptesza válasza hangszoros hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Szerintem azt csak a kész hangszórón fogod tudni mérni, illetve kiszámolni a jósági tényezők , és a VAS ismeretében. (BL)
(#) ptesza válasza mulato hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Eléggé érdekesen hangzik, 2,5 másodperc késleltetés a sub-nál. Lehet ,hogy ez csak az effectre vonatkozik. Késleltetésre azért van szükség ,mert nem mindig lehet úgy elhelyezni a hangsugárzókat ,hogy az akusztikai tengelyük egy vonalba kerüljön. (Amelyik közelebb van a hallgatóhoz abból előbb ér oda a hang.) Itt általában csak ms értékek játszanak. A hang kb 340 métert tesz meg másodpercenként. Ha pl a SUB okat kénytelen vagy letenni a szinpad elé ,mondjuk 2 métere a TOP ládáktól akkor : 0,006 sec az érték. Azaz 6 ms.
(#) mulato hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
Elirtam 2,5 ms... akart lenni.. Értem köszönöm
(#) DJ_Tacee válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Végre másnál is látok dB végfokot, hogy tetszik? Elégedett vagy vele? Amúgy "kicsit" szedett-vedett a cuccotok, ez így hosszú távon nem lesz nyerő, és a házi barkácsot is el kellene felejteni. Sajnos a fotóról nem tudom kivenni, de milyen típusú hangsugárzók vannak a színpadon? Én is nemrég szereztem be kettőt, egy szomszédos topikban megnézheted (Hangtechnikák, hangosítások, PA)
(#) soos csaba válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Szia, nagyon szeretem ezt a szériát!, jól néz ki, meg bízható, és limiteres, ami nagy előny, tegnap is voltam vele zenélni, és mit mondjak tökéletesen szól, és nem melegszik egyáltalán. Látom neked is van egy HPA 1400-as, és egy HPA 2800-as, nekem is van egy DB HPA 1400-as, és egy The T-AMP2400-as, meg egy jó magam csinált VF2 MONSTER, a T-AMP-ot most készülődök el adni, van is egy jó vevőm rá, és helyette veszek én is egy DB HPA 2800-ast, a VF2-öt is el akarom adni, és helyette ugyan csak egy DB HPA 1400-ast akarok venni, így már lesz három darab DB-m. A hangsugárzók-Reloop RSP 30, Garry STROKE, US BLASTER 7478, US BLASTER 7437. A cuccot én is újítom mindig nem az marad amit látsz, készülődök most venni egy jobb mixert is, meg egy 2x10 sávos equalizert is, meg mikrofonokat.
(#) DJ_Tacee válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Erről a US BLASTER márkáról még nem hallottam. Vélemény?
(#) soos csaba válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Hát olyan közép kategóriás hangsugárzók, inkább beltérre valók, diszkóra, nem pedig hangosításra, szépen szólnak nincs velük gond, kivéve a toppot abban le kellet cseréljem az drivereket, mert csak 60W-osak voltak, de kapott 200W-os drivereket, így már bírja a nagyobb terhelést is. Pénzem nem volt több, így hát ilyen kategóriás hangsugárzókat tudtam venni, ha több pénzem volna akkor vennék én is DB, Electro Voice, Dinacord hangsugárzókat, de sajnos abból nekem sincs! Az US Blaster szerintem csak egy más márka típusról koppintotta le ezeket a hangsugárzókat, ITT is van egy típus ami ugyan olyan mint az enyém, csak ez más néven szerepel.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Következő: »»   68 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem